روسیه میخواهدبرای مقابله با تهاجم غرب از سلاح هستهای استفاده کند
اروپا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - تهدید استفاده از سلاح هستهای معمولاً به عنوان یک ابزار ردعکننده (Deterrence) به کار میرود. این رویکرد به خصوص زمانی که از سوی روسیه مطرح میشود، نشاندهنده افزایش فشارها و تنشهای بینالمللی است. این اظهارات میتواند به عنوان یک پیام هشدار به کشورهای غربی، به ویژه اعضای ناتو، تلقی شود که هرگونه عمل نظامی علیه روسیه یا متحدانش میتواند پیامدهای فاجعهباری داشته باشد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
شویگو از "کارزار آشکاری" در اروپا برای آمادگی به منظور درگیری نظامی با روسیه سخن گفت. این اظهارات نشاندهنده نگرانی روسیه از افزایش قدرت نظامی و سیاست اتحادیه اروپا در مقابل مسکو است. اشاره به جدول زمانی تا سال 2030 نیز بیانگر این است که روسیه تلاش میکند تا در این بازه زمانی، موقعیت خود را تقویت کرده و از هرگونه تهدید احتمالی جلوگیری کند.این اظهارات میتواند به عنوان یک ابزار روانی برای تحت فشار قرار دادن اروپا و تأکید بر قدرت نظامی روسیه تفسیر شود.
شویگو اقتصاد و نظامیسازی اوکراین را ضعیف توصیف کرد و این امر را به وابستگی کشور به کمکهای غربی نسبت داد. این اظهارات نشاندهنده این است که روسیه نقاط ضعف اوکراین را به خوبی شناسایی کرده و از آن به عنوان یک ابزار تبلیغاتی استفاده میکند. انتقاد از "فروش منابع طبیعی و قلمرو" اوکراین به اروپا، تلاشی است برای تضعیف مشروعیت دولت کییف و نشان دادن اینکه مقامات اوکراین به جای توجه به منافع داخلی، به دنبال پول و سلاح از غرب هستند.
شویگو از گامهای اولیه دولت ترامپ برای بهبود روابط با روسیه استقبال کرد. این اظهارات در زمانی اتفاق میافتد که ترامپ پس از بازگشت به قدرت، تمایل خود را برای کاهش تنشها و بهبود روابط با مسکو نشان داده است.
رد کردن "کلیشههای دولتهای قبلی" توسط ترامپ نیز نشاندهنده این است که روسیه امیدوار است با رویکرد واقعبینانهتری از جانب آمریکا، بتواند بحرانهای منطقهای و بینالمللی را مدیریت کند.
اشاره به امکان دیدار ترامپ و پوتین نیز نشاندهنده اهمیتی است که هر دو طرف به این روابط میدهند و میتواند نشانهای از آغاز دورهای جدید در روابط دو کشور باشد.
برنامهریزی برای سفر ترامپ به عربستان سعودی، قطر و امارات و امکان دیدار بعدی با پوتین، نشاندهنده این است که ترامپ قصد دارد موازنه قدرت در منطقه را مدیریت کند.
این سفر میتواند به عنوان تلاشی برای کاهش نفوذ روسیه و چین در خاورمیانه و همچنین تقویت روابط آمریکا با متحدان قدیمیاش در این منطقه تفسیر شود.
اظهارات سرگئی شویگو نشاندهنده این است که روسیه در حال حاضر در شرایطی قرار دارد که تلاش میکند قدرت خود را به نمایش بگذارد و همزمان از ابزارهای دیپلماسی و تهدید برای مقابله با فشارهای غربی استفاده کند.
تأکید بر امکان استفاده از سلاح هستهای، نشاندهنده جدیت روسیه در حفظ امنیت ملی خود و همچنین ارسال یک پیام قوی به کشورهای غربی است.
در عین حال، تمایل به بهبود روابط با آمریکا و استقبال از رویکرد ترامپ نشان میدهد که مسکو به دنبال کاهش تنشها و مدیریت بحرانهای بینالمللی است، البته بدون از دست دادن موقعیت خود به عنوان یک قدرت جهانی./خبر آنلاین
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1420082/