ایرانیان جهان

آخرين مطالب

باید از ظرفیت کشورهای سازمان شانگهای جهت توسعه مناسبات و تعاملات قضایی و حقوقی استفاده شود آسیا و اقیانوسیه

باید از ظرفیت کشورهای سازمان شانگهای جهت توسعه مناسبات و تعاملات قضایی و حقوقی استفاده شود
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش خبرگزاری موج
، حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای، جمهوری اسلامی ایران که به منظور شرکت در بیستمین اجلاس رؤسای نظام های قضایی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای، به شهر هانگژو چین سفر کرده است، در مصاحبه با سه رسانه چینی «سیجیتیان»، «چاینا دیلی» و «شینهوا»، به تشریح اهداف سفر هیئت عالی قضایی جمهوری اسلامی ایران به چین و تبیین ظرفیتهای بالای کشورهای سازمان شانگهای جهت توسعه مناسبات و تعاملات قضایی و حقوقی و همچنین تبیین مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران در راستای استقرار و تثبیت صلح و امنیت بینالمللی و مقابله با اَشکال تروریسم، پرداخت.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
محسنی اژه ای در ابتدای این مصاحبه اظهار کرد: به منظور افزایش ظرفیتها و استفاده بهینه از این ظرفیتهای افزایش یافته در سازمان همکاری شانگهای، نیاز به بازنگری در خصوص روشهایی است که اعضای این سازمان مهم تاکنون در راستای پیشبرد اهدافشان اتخاذ کردهاند. بدون تردید افزایش سطح همکاریها و هم افزایی های اعضای شانگهای، یک اصل اساسی است؛ برای تحقق این مهم، هر یک از اعضا میتوانند از موقعیت ژئوپلیتیکی خود و عضویتشان در سایر سازمانهای مهم منطقهای و جهانی بهره بگیرند.
رئیس قوه قضائیه در ادامه با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران قربانی تروریسم است و در عین حال دارای تجاربی ارزنده در مقابله و مبارزه با پدیده شوم تروریسم و عناصر تروریستی است، گفت: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی در 46 سال قبل، عناصر و گروهکهای تروریستی وابسته به استکبار جهانی حدود 23 هزار تن از نیروهای حاکمیتی نظام ما، علما، معتمدین و مردم کوچه و بازار را ترور کردهاند؛ ما برای مقابله با این سازمانهای تروریستی و حامیان و پناهدهندگان به آنها، دارای تجارب و دستاوردهای ارزندهای هستیم که میتوانیم این تجارب و دستاوردها را با سایر کشورها، از جمله کشورهای عضو شانگهای و کشورهایی که آنها نیز قربانی تروریسم محسوب میشوند، به اشتراک بگذاریم.
رئیس دستگاه قضا بیان داشت: جمهوری اسلامی ایران همچنین در مسیر مقابله با قاچاق بویژه قاچاق مواد مخدر و قاچاق سازمانیافته و تشکیلاتی، دارای تجارب گرانبهایی است و در این مسیر حدود هزار شهید و مجروح داشته است. ما آمادگی داریم تجربیات خود در این زمینه را نیز با کشورهای دیگر به اشتراک بگذاریم.
رئیس عدلیه تصریح کرد: عناصر منتسب به جریانات تروریستی، اعضای باندهای قاچاق و جرائم سازمانیافته و همچنین مفسدین اقتصادی، از جمله مرتکبین طراز اول جرم پولشویی هستند؛ در همین راستا، ما اعضای شانگهای میتوانیم با همکاری و معاضدت در زمینه های قضایی و اطلاعاتی، در گام نخست از وقوع این قبیل جرائم که به پولشویی ختم می شوند پیشگیری کنیم و در گام بعد، بهترین و هدفمندترین روشها را برای مقابله با این جرائم به کار ببریم و در شناسایی و مجازات مرتکبین آنها، به اصولی ترین و حرفه ای ترین شکل ممکن عمل کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای با اشاره به دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه امنیت سایبری و مقابله با آسیبهای فضای مجازی، اظهار کرد: حوزه سایبر و هوش مصنوعی، عرصه تحولات شگرف و روزانه است؛ ما در جمهوری اسلامی ایران در راستای تسهیل و تسریع خدماترسانی قضایی و حقوقی به مردم، اتقان آرای قضایی و گسترش آموزش حقوقی، از فضای سایبر و هوش مصنوعی بهره میگیریم. در عینحال باید توجه داشت که تهدیدات و آسیبهایی نیز در این فضا نهفته است؛ ما همواره هدف دنیای استکبار برای حمله سایبری به زیرساختهای حیاتی خود بودهایم، فلذا در عرصه پدافندی در این حوزه تجربیاتی را کسب کردهایم و در مسیر مقابله با آسیبها و تهدیدات این فضا، دستاوردهایی را حاصل کردهایم.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران آماده است تا در حوزه سایبر و هوش مصنوعی به تبادل اطلاعات و تجربیات با کشورهای عضو شانگهای که برخی از آنها همچون چین از طلایهداران این عرصه هستند، بپردازد.
رئیس قوه قضائیه در ادامه با اشاره به استفاده قدرتهای استکباری از حربه «تحریم» علیه ملل مستقل، بیان داشت: قدرتهای استکباری با وضع تحریم های به تعبیر خودشان فلج کننده علیه ایران، قصد داشتند تا اقتصاد کشور ما را به سمت فروپاشی سوق دهند؛ اما ما در خلال این تحریمها، تولید قدرت کردیم و بر سطح و دامنه بازدارندگی خود افزودیم؛ ما در برابر این تحریمها مقاومت، پیشه کردیم و با تکیه بر تواناییهای داخلی، بسیاری از این تحریم ها راخنثی گرداندیم. البته من منکر تاثیر سوء تحریم ها بر معیشت مردم کشورم نیستم بلکه تاکید دارم که هدفگذاری واضعان تحریم، فروپاشی ایران بود، که محقق نشد.
رئیس دستگاه قضا با بیان اینکه تحریمهای وضع شده توسط قدرتهای استکباری با مفاد کنوانسیونها و قوانین بینالمللی مرتبط با حقوق بشر در تعارض و مغایرت آشکار است، گفت: ضروری است کشورهای عضو شانگهای که جمعیت و جغرافیای وسیعی را شامل میشوند، با همکاری و همافزایی، در مقابل مستکبرینی که سعی دارند با حربه تحریم، مقاصد و اغراض خود را پیش ببرند، بایستند. جمهوری اسلامی ایران در خلال تحریمها، از تهدیدها، فرصت خلق کرد و در این زمینه مجرب است و میتواند به سایر اعضا مشورت دهد. ما معتقدیم کشورهای عضو شانگهای باید با اقدامات مشترک حقوقی و بینالملی، کاری کنند که هزینه و تاوان تحریم کردن، برای تحریمکنندگان افزایش یابد و به گونهای بر پیوستگی و استحکام همکاریهای خود بیفزایند که در صورت تحریم یک عضو، سایر اعضا از لحاظ سیاسی، اقتصادی و حقوقی، مساعدتهای لازم را به عضو تحریم شده انجام دهند.
رئیس عدلیه با اشاره به ظرفیتهای بالای سازمان شانگهای جهت استقرار و تثبیت صلح و امنیت جهانی، بیان داشت: کشورهای عضو سازمان شانگهای، به لحاظ جمعیت، وسعت و بهرهمندی از امکانات مادی و مؤلفههای قدرت، در جهان برجسته و ممتاز هستند؛ علاوه بر آن، اعضای شانگهای در سایر سازمانها و پیمانهای مهم و متنفذ جهانی نظیر «بریکس» نیز عضویت دارند و نقشآفرین هستند؛ اینها ظرفیتهای شگرفی است که میتوان آنها را هر چه بیشتر به فعلیت رساند تا صلح پایدار برای همه جهان و جهانیان محقق شود و مناطقی از جهان که زیر یوغ سلطه و استکبار غربی هستند رهایی یابند و جهان از شر انگارههای یکجانبهگرایانه و تکقطبیگری رهایی یابد. ما صلح پایدار، آرامش و امنیت را برای همه بشریت در سراسر کره خاکی میخواهیم.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای با اشاره به استفاده ابزاری سلطه گران غربی از مفاهیمی نظیر حقوق بشر، گفت: ما در اسلام، رعایت حقوق انسانها را یک اصل اساسی و خدشهناپذیر میدانیم؛ در مقابل، سلطهگران غربی در خصوص حقوق بشر، رویکردی گزینشی و تبعیضآمیز را اتخاذ میکنند؛ آنها بعضاً بشر و حقوق او را بر مبنای مبانی منحط خود تعریف میکنند و سعی میکنند این تعریف ناصواب را به همه جهان تحمیل کنند و حتی تهدید میکنند که اگر با معیارهای آنها به موازین حقوق بشری عمل نشود، کشورهای خاطی را تحریم و محاصره میکنند! جمهوری اسلامی ایران در برابر این رویکرد تحمیلی و یکجانبه ایستاده است و اعتقاد داریم که همه ملل مستقل باید چنین ایستادگیای را اتخاذ کنند.
رئیس قوه قضائیه افزود: جهانیان طی حدود یک سال و نیم اخیر مشاهده کردند که مدعیان دروغین حقوق بشر، به حمایت تمام و کمال سیاسی، اقتصادی، تسلیحاتی و لجستیکی از رژریم کودککش صهیوینستی میپردازند؛ رژیمی که فجیعترین جنایات را علیه مردم غزه مرتکب شده است؛ جنایاتی که بعضاً در تاریخ بیسابقه است؛ حال سؤال ما آن است که آیا مردم غزه در دایره حقوق بشر ادعایی غربیها نمیگنجند؟!
محسنی اژهای با اشاره به سابقه طولانی و دیرین مراودات و مناسبات میان ایران و چین، اظهار کرد: کشورهای چین و ایران، دارای تمدن و فرهنگ کهنی هستند و از دیرباز با یکدیگر ارتباط و مراوده داشتهاند. بعضی از استانهای این دو کشور از گذشته، عقد اخوت بسته اند و به همدیگر کمک میکنند. در سالهای اخیر و پس از انعقاد سند جامع راهبردی و نقشه راه 25 ساله که میان ایران و چین تعریف شد نیز دو کشور متعهد شدند از تجربیات، ظرفیتها و توانمندیهای همدیگر در حوزههای مختلف استفاده کنند؛ ایران پس از پیروزی انقلاب، پیشرفتها و جهشهای قابل ملاحظهای را در بسیاری از رشتههای علمی کسب کرده و در بعضی از موضوعات؛ در تراز چند کشور اول دنیا قرار گرفته است. امروز ما آمادگی داریم در همه زمینهها به کشور چین کمک کنیم؛ همچنیت تلاش ما این است تا بهترین استفاده را از ظرفیتها و توانمندیهای چین داشته باشیم.
رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه هر اندازه رفت و آمدها، تجارتها و تعاملات میان دو کشور افزایش پیدا کند، باید قوانین، اقدامات و سازوکارهای حقوقی و قضایی نیز توسعه یابد، گفت: ما امروز موانع حقوقی قضایی که ممکن است بر سر راه ایرانیان در چین یا چینیهای در ایران وجود داشته باشد را احصاء و راهکارهای رفع این موانع را نیز پیشبینی کردهایم؛ به طور مثال مشخص کردهایم که اگر یک سرمایهگذار چینی بخواهد به ایران بیاید و یا یک تاجر ایرانی بخواهد در چین حضور پیدا کند، ممکن است با چه مشکلات و موانع حقوقی و قضایی مواجه شود.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای با اشاره به برخی از اختلاف قوانین کشورهای ایران و چین با یکدیگر، اظهار کرد: باید تا آنجا که ممکن است و مبانی حقوقی و قضایی دو کشور ایران و چین اجازه میدهد، مسائل و موضوعات مختلف را با همدیگر همسان و نزدیک کنیم.
رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران گفت: ما معتقدیم که با توجه به مناسبات و تعاملات تجاری قابل توجه ایران و چین، باید یک سازوکار داوری میان دو کشور نیز وجود داشته باشد؛ راهکار حل و فصل بسیاری از مشکلات و برطرف کردن موانع را میتوان در این داوریها پیشبینی کرد.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای گفت: امروز با توجه به ظهور و بروز فناوریهای جدید، دیگر لازم نیست که برای بسیاری از مسائل قضایی، افراد مسافتهای طولانی را طی کنند؛ بسیاری از موارد داوری و میانجیگریهای حقوقی و قضایی، در بستر فناوریهای جدید صورت می گیرد. باید در راستای کاهش موانع حقوقی و قضایی میان دو کشور ایران و چین، از این قبیل فرصتها و ظرفیتها نهایت استفاده را ببریم. 
رئیس قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: باید کمیته های مشترکی میان ایران و چین به وجود بیایند تا موانع و مسائل قضایی موجود میان دو کشور را در اسرع وقت حل و فصل کنند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1421012/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چین و آمریکا نوافق کردند؟ / قیمت طلای جهانی ارزان شد

برگزاری جلسه شورای امنیت درباره وضعیت سوریه

شکست عملیات ارتش رژیم صهیونیستی برای آزادی اسرای خود

تفاهم گازی بزرگ ایران و روسیه

جزئیات بسته حمایت از مستاجران چیست؟

تکریم مدیر کل بنیاد مازندران از مادر شهید سید جعفر مظفری در قائمشهر

نشست خبری سومین اجلاس همکاری اقتصادی ایران و آفریقا

واکاوی آینده رژیم صهیونیستی در سایه بحران‌های داخلی و خارجی

عکس/تیپ شلخته نفیسه روشن در چین جلب‌توجه کرد

ذوب‌آهن، به‌دنبال بازار آفریقا از مسیر عمان

سقوط تتر با پرواز عراقچی به مسقط؛ دلار ریزشی شد

از فردا صبح، مذاکرات فنی-کارشناسی ایران و آمریکا آغاز می‌شود

تتر با پرواز عراقچی به مسقط سقوط کرد

پخش مستند «کامیلوچایا» از پیدا و پنهان مذاکرات

توییت هشدارآمیز عراقچی: دلایل، منابع و پیامدهای احتمالی | سابقه 10 ترور و خرابکاری خاص اسرائیل

مهاجرانی: ایران همچنان نسبت به نیات واقعی دولت آمریکا محتاط است

برافراشته شدن پرچم جدید سوریه در سازمان ملل برای اولین بار

فرود 3 فروند اف 35 جدید آمریکا در اسرائیل | جنگنده‌های آمریکایی به کدام اسکادران هوایی اسرائیل پیوستند؟

اولویت سریع و عینی ایران در مذاکرات با آمریکا به روایت سخنگوی وزارت امور خارجه

همه آیفون‌های اپل در کجا تولید می شوند؟

مذاکرات فنی ایران و آمریکا؛ عبور از میدان مین دیپلماسی

بازدید رهبر انقلاب از بقایای تجهیزات نظامی ارتش آمریکا در طبس

سخنگوی دولت: ایران همچنان نسبت به نیات واقعی دولت آمریکا محتاط است

مسعود پزشکیان و ولادمیر پوتین تصمیم نهایی را گرفتند

اهداف سفر عراقچی به روسیه و چین از نگاه فلاحت پیشه

تصمیم ترامپ برای حمله به ایران

مردم یمن بر ایستادگی در کنار ملت فلسطین تاکید کردند

سیاست‌های ترامپ، تحقیقات علمی آمریکا را به بحران کشاند

تتر این کانال قیمتی را از دست داد

مذاکرات فرصتی برای اثبات حقانیت ایران؛ نباید «شرطی» شویم

ویدئویی از سخنان امام خمینی (ره) درباره شکست آمریکا در صحرای طبس

انتصاب یک اسرائیلی به عنوان مسئول میز ایران

قسام: رزمندگان مقاومت تا پیروزی یا شهادت هم قسم شده‌اند

هند و پاکستان در آستانه درگیری؛ سازمان ملل درخواست خویشتن‌داری کرد

برافراشته شدن پرچم جدید سوریه در سازمان ملل

شرایط بهره مندی از طرح رایگان چکاپ سلامت اعلام شد

یک فعال کارگری: دلار 79 درصد زیاد شد، مزد کارگر فقط 45درصد

امضای توافقنامه همکاری‌های اقتصادی ایران و روسیه

ایران و آفریقا در قلب اصفهان، نمایش توانمندی‌های گردشگری و صنعتی

این ماه فرصت طلایی برای خرید طلاست

گزینه سرمربیگری تیم ملی پرتغال مشخص شد

بقائی: خاتمه دادن به تحریم‌های غیرقانونی، برای ما یک اولویت است

توئیت بقایی درباره دور سوم گفت‌وگوی غیرمستقیم ایران و آمریکا

سقوط تتر با پرواز عراقچی به مسقط؛ دلار در حال ریزش

سقوط قیمت تتر با پرواز عراقچی به مسقط/دلار ریزشی شد

توئیت مشاور سیاسی رهبر انقلاب ساعاتی پیش از آغاز دور سوم مذاکرات با آمریکا

بقایی: مصمم به صیانت از حقوق ملت ایران برای استفاده از انرژی هسته ای هستیم

قیمت طلا | قیمت دلار | قیمت سکه | قیمت بیت کوین امروز 5 اردیبهشت ماه 1404 + جدول قیمت

جمهوری اسلامی با اقتدار برای رفع کامل تحریم‌ها ایستاده است

ابرهیم یزدی: علت مخالفت ملت ما با آمریکا کودتای 28 مرداد است