اگر تنها خواسته ترامپ عدم دستیابی ایران به سلاح اتمی بود از برجام خارج نمیشد
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - - امیرعلی ابوالفتح کارشناس مسائل بینالملل در گفتگو با شبکه خبر درباره دور سوم مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا در مسقط عمان اظهار کرد: امروز بعد از دو دور مذاکرات سیاسی وارد بحث فنی شدهایم و تا این مرحله مسیر رو به جلویی داریم.
وی ادامه داد: بحث مذاکرات بسیار جدی است و بحث فقط مربوط به ایران و آمریکا نیست و اگر طرف مقابل عجله داشته باشد که مذاکرات را با سرعت پیش ببرد ممکن است کیفیت فدای کمیت شود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
ابوالفتح متذکر شد: به نظر میرسد دیدگاه ترامپ به آن گروهی در آمریکا که معتقدند باید به دیپلماسی فرصت داد نزدیکتر است و به نظر میرسد وعدههای ترامپ در پایان 100 روزگی دوران تصدی او به بار ننشسته است.
کارشناس مسائل بینالملل تاکید کرد: ترامپ مایل است توافق حاصل شود البته باید در نظر گرفت آنچه که آنها توافق میدانند الزاماً از نظر ما درست نیست و ممکن است خواست آنها با ما یکسان نباشد.
وی ادامه داد: اگر خواست ترامپ تنها عدم دستیابی ایران به سلاح اتمی بود که از برجام خارج نمیشد. او در یادداشت اجرایی خود به مبحث توان موشکی و نیروهای مقاومت نیز اشاره کرده است و در واقع حرف و عمل او یکسان نیست.
ابوالفتح متذکر شد: مخالفان مذاکره در آمریکا آنقدر قدرتمند هستند که ویتکاف را مجبور کردند که نظر خود را در کمتر از 24 ساعت تغییر دهد و اگر روند مذاکرات امروز مثبت باشد مشخص است که ترامپ میتواند در برابر مخالفین لغو تحریمها علیه ایران و مذاکرات مقاومت کند.
این کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: دونالد ترامپ علاقه دارد که خود را در جنگطلبی متفاوت از رؤسای جمهور قبلی آمریکا قرار دهد و نمیخواهد که مانند جورج بوش به نظر برسد.
وی ادامه داد: ترامپ تمایلی به وارد کردن اروپاییها در مذاکرات با ایران ندارد و میخواهد خودش مسئله را حل کند، اتحادیه اروپا در مسئله کلان پیرو ایالات متحده آمریکا است و رئیس جمهور این کشور در مبحث اوکراین نیز کشورهای اروپایی را وارد مذاکرات نکرد.
این کارشناس مسائل بینالملل تصریح کرد: اگر ایالات متحده به این نتیجه برسد که با ایران توافق کند اروپاییها نیز تمکین میکنند و بعید به نظر میرسد که مکانیسم ماشه را فعال کنند و اگر چنین شود حتما با همکاری آمریکا بوده است.
ابوالفتح بیان کرد: غربیها ادعا میکنند که ایران با آژانس همکاری ضعیفی دارد در صورتی که اگر چنین بود ما از برجام خارج میشدیم. متاسفانه آژانس بینالمللی انرژی اتمی تحت تاثیر قدرتهای بزرگ جهانی قرار دارد و در آمریکا گروهی زمزمههایی را مطرح میکنند که آژانس صلاحیت ندارد و ایالات متحده باید بازرسان خود را داشته باشد. لذا جایگاه آژانس به عنوان تنها مرجع فعالیت هستهای کشورهای عضو انپیتی مورد خدشه قرار گرفته است و در یک کلام این مرکز به دلیل مسائل سیاسی در حال رانده شدن به حاشیه است.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1422460/