ایرانیان جهان

آخرين مطالب

نشست تخصصی چالش ها و فرصت های دیپلماسی پارلمانی در مجارستان برگزار شد اخبار ایران

نشست تخصصی چالش ها و فرصت های دیپلماسی پارلمانی در مجارستان برگزار شد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - اولین نشست تخصصی چالش ‌ها و فرصت‌های دیپلماسی پارلمانی در مجارستان تحت عنوان دیپ‌لنز، با رویکرد بررسی ابعاد مختلف دیپلماسی پارلمانی با محوریت تجربه کشور مجارستان در حوزه‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و نظامی، به همت آزمایشگاه شبیه‌سازی مرکز نوآوری قوه مقننه و با حضور تعدادی از پژوهشگران و کارشناسان حوزه سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و نظامی در ساختمان شیخ فضل الله نوری مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
در این نشست تخصصی، حمید رضا عارفی، سفیر سابق ایران در مجارستان، سعید سید اقا بنی هاشمی، دبیر نشست و مدیر میز دیپلماسی ایران مجارستان، محمد سمیعی، پژوهشگر ابعاد نظامی، مینا آقا نژاد، پژوهشگر ابعاد اجتماعی، محمدرضا چناری، پژوهشگر اقتصادی و صبا نوبری، پژوهشگر سیاسی در سخنرانی‌های خود به بررسی ابعاد دیپلماسی پارلمانی با کشور مجارستان پرداختند.
صبا نوبری پژوهشگر سیاسی، در ابتدای این نشست در توضیح ساختار سیاسی مجارستان، اظهارکرد: مجارستان کشوری در اروپای مرکزی است و طبق آخرین آمار در سال 2025، 9میلیون 632هزار نفر جمعیت دارد. واحد پول رسمی این کشور با وجود عضویت در اتحادیه اروپا به دلیل مشکلات اقتصادی، یورو نیست. همچنین مجارستان یک جمهوری پارلمانی تک مجلسی است که قوه‌مقننه آن مجلس ملی است و نقش بسیار مهمی در سیاستگذاری‌ها دارد و شامل 199 نماینده است که هر 4 سال یکبار انتخاب می‌شوند؛ شیوه انتخاب هم به صورت مستقیم و از طریق لیست و تقریبا شبیه سیستم آلمان است. این پژوهشگر تاکید کرد: پایه ساختار سیاسی مجارستان بر اساس قانون اساسی آنها شکل گرفته و قانون اساسی این کشور بارها مورد اصلاح بوده است و آن چیزی که الان در مجارستان به عنوان قانون اساسی وجود دارد با آن چیزی که در سال 2011 مورد تصویب قرار گرفته است متفاوت است.وی با بیان اینکه مجارستان قبل از قرن بیستم بیشتر حالت خودکامگی داشته است، تاکید کرد: این کشور احزاب سیاسی متعددی داشته است و بعد از جنگ جهانی دوم و تسلط کمونیست‌ها به سبک شوروی اداره شد و برای سالها یک نظام تک حزبی داشت که بعدها حزب سوسیالیست کارگران مجارستان نام گرفت. این حزب تمام نهادهای سیاسی مجارستان قوه مجریه و مقننه و قضاییه را به کنترل خود درآورد و احزاب رقیب را منحل کرد.
صبا نوبری افزود: در سال 1956 برای اصلاح این شرایط، انقلابی در مجارستان اتفاق افتاد که با سرکوب شوروی شکست خورد. از سال 1989 و با خودکشی کمونیست در اروپای شرقی مجارستان گامهایی را به سمت دموکراسی برداشت و اصلاحات سیاسی اقتصادی زیادی انجام گرفت. قانون اساسی این کشور نیز مورد بازنگری قرار گرفت و درنهایت تلاش شد به سمت قوه قضاییه مستقل و انتخابات آزاد پیش رود.
مینا آقاجان‌نژاد، پژوهشگر اجتماعی در تشریح وضعیت اجتماعی مجارستان گفت: مجارستان جمعیت رو به پیری دارد و نرخ باروری در آن پایین است. بزرگ‌ترین گروه سنی در این کشور را افراد 45 الی 49 سال تشکیل میدهند و در گروههای سنی بالاتر، تعداد زنان از مردان بیشتر است. زنان عمر طولانی‌تری نسبت به مردان دارند. همچنین زبان رسمی آن‌ها مجاری است.
این پژوهشگر اجتماعی خاطرنشان کرد: خانواده در کشور مجارستان، مهم‌ترین نهاد اجتماعی است. اعضای مختلف خانواده علاوه بر زندگی کنار یکدیگر از یکدیگر حمایت مالی و عاطفی می‌کنند. همچنین زنان در جامعه نقش پررنگی دارند و به عنوان مادران فداکار و همسران وظیفه شناس شناخته می‌شوند و معمولا بعد از زایمان چندین سال را به تربیت فرزندان اختصاص می‌دهند و مجددا به سرکاربرگشته و حقوق ومزایا را دریافت می‌کنند.
آقاجان نژاد آداب مردم مجارستان را در ازدواج ترکیبی از سنت‌های قدیمی و جدید دانست و تصریح کرد: عروس‌های مجارستانی لباس سنتی می‌پوشند و شکستن بشقاب نیز یکی دیگر از آداب آن‌ها است. همچنین مردم این کشور به هنگام عروسی بشقاب‌ها را برزمین می‌کوبند و به عقیده آن‌ها این امر نشان دهنده این است که ارواح- شیطانی از این زوج دور خواهند شد.
وی ضمن تاکید براینکه احترام به بزرگترها و زنان از ویژگی‌های فرهنگی بارز مردم مجارستان است، عنوان کرد: مردم این سرزمین به هنر و موسیقی علاقه زیادی دارند و در ورزش‌هایی مثل شمشیربازی و واترپلو، عملکرد موفقی دارند. مردم مجارستان در گفتگوهای صمیمانه خود از بحث درباره سیاست و ورزش دوری می‌کنند؛ زیرا به عقیده آن‌ها بحث ورزشی و سیاسی تنش زا است. آن‌ها در تعاملات خود به دریافت هدیه از دوستان علاقمندند.
کشورمان ایران نیز می‌تواند با برقراری الگوهای مشترک بین نسل جوان و ورزشکاران به پررنگتر شدن ارتباط بین دو کشور و به وجودآمدن تعاملات موثر کمک کند.محمد رضا چناری، پژوهشگر اقتصادی با بیان اینکه اقتصاد مجارستان در چند دهه گذشته تغییرات عمیقی را پشت سر گذاشته مطرح کرد: مجارستان در سال 2004 به عضویت رسمی اتحادیه اروپا درآمده است و درگیر مشکلات متعددی است که از جمله این مشکلات، بهره وری پایین و تورم در بخش مسکن است. همچنین یکی از مهمترین ویژگی‌های اقتصادی مجارستان، وابستگی به واردات است؛ درواقع 80 درصد واردات این کشور توسط شرکت‌هایی از کشورهای پیشرفته مانند آلمان و اتریش انجام می‌شود.
این پژوهشگر اقتصادی ادامه داد: محصولاتی که در مجارستان ساخته می‌شوند به کشورهای دیگر نیز صادر می‌شود؛ مانند خودرو، محصولات الکترونیک، دارو و ماشین آلات صنعتی. در واقع مجارستان قطب سرمایه‌گذاری برای شرکت‌های بزرگ است. نیروی کار ارزان و وجود یک سری زیرساخت‌ها مهم‌ترین دلیل معطوف شدن توجه شرکت‌های بزرگ به این کشور برای سرمایه‌گذاری است.
چناری یکی از مشکلات عمده در مجارستان را کمبود نیروی کار ماهر دانست و بیان کرد: بسیاری از جوانان مجارستانی برای رشد اقتصادی به کشورهای دیگری مثل آلمان، فرانسه و ایتالیا مهاجرت می‌کنند و این مسئله به زودی منجر به مواجه شدن این کشور با کمبود نیروی کار ماهر در آینده خواهد شد.
وی ضمن تاکید بر اینکه مجارستان در زمینه انرژی به گاز روسیه بسیار وابسته است، مهم‌ترین پتانسیل اقتصادی مجارستان در سطح جهانی را صنعت خودرو و حمل و نقل عنوان کرد و همچنین یادآور شد: مجارستان در حوزه ماشین آلات صنعتی و تجهیزات حرفه‌ای، کودشیمیایی و کشاورزی پیشرفت چشمگیری داشته است و کشورمان ایران در حوزه کشاورزی می‌تواند تعاملات موثری با مجارستان داشته باشد. همچنین بیش از 40 درصد از واردات از مجارستان به ایران را الیاف تشکیل می‌دهد.
محمد سمیعی، پژوهشگر نظامی، با بیان اینکه مجارستان دربخش‌هایی از حوزه قدرت نرم به ویژه در حوزه دکترین نگاه به شرق، با اتحادیه اروپا دارای تنش‌هایی است، عنوان کرد: مجارستان وابستگی‌های کلی با روسیه دارد و این باعث به وجود آمدن یک واگرایی با اتحادیه اروپا شده است./پایان پیام

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1423087/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فیلترینگ؛ ملتی گروگان اندکی

واشنگتن پست: سبک مذاکره ترامپ چقدر شانس موفقیت دارد؟

2 عامل مهم در بورس؛ پیش بینی از وضعیت بازار سرمایه برای فردا

دعوت رسمی عراق از جولانی برای شرکت در نشست بغداد

آبروداری کاوازاکی برای شرق آسیا؛ پایان ماجراجویی السد به نفع ایران

کاوازاکی ژاپن حریف الاهلی عربستان در نیمه‌نهایی شد

کاوازاکی ژاپن 3-2 السد قطر؛ آبروداری سامورایی‌ها برای شرق آسیا

آرسنال حریف بارسلونا در فینال چمپیونزلیگ زنان اروپا

با این روغن‌ها پیر نمی‌شوید

به پیوند‌های بیش از هزار ساله خود با قاره عظیم آفریقا می‌بالیم

افق بلندمدت ایران-آفریقا؛ جهش به 10 میلیارد دلار مبادله

عراقچی با گروسی گفتگو کرد/آمادگی آژانس برای هرگونه مساعدت برای پیشبرد مذاکرات ایران و امریکا

دبل بازار ارز در افزایش قیمت؛ درهم امارات گران شد، لیر ترکیه رنج/ نخستین چراغ سبز آمریکا؛ مالزی به دنبال توافق

رایزنی «عراقچی» و «گروسی» در مورد آخرین تحولات مرتبط با رایزنی‌های ایران و آمریکا

فولاد خوزستان؛ طلایه‌دار صادرات ایران زیر ضرب تحریم مستقیم آمریکا

بهترین فیلم های سیاسی قرن 21

خواست طرف ایرانی از تیم آمریکایی در مذاکره | آمریکا سیگنال‌های مثبت می‌فرستد

گفتگوی تلفنی گروسی و عراقچی؛ همکاری‌های ایران و آژانس در کانون توجه

رایزنی عراقچی و گروسی درباره مذاکرات ایران و آمریکا

گفتگوی وزیرخارجه مصر با عراقچی درباره انفجار بندرعباس و مذاکرات مسقط

اصلاحات در قوه قضاییه؛ پایان دادگاه‌های ویژه اقتصادی

پیش‌بینی دبیر کانون صرافان ازبازار ارز

طولانی‌ترین تونل پیش‌ساخته جهان در اروپا احداث می‌شود: از دانمارک به آلمان در 7 دقیقه

تعطیلی تون‌کوین بریج اعلام شد!

رایزنی وزرای خارجه چین و پاکستان با محوریت حادثه «پهلگام»

همکاری‌های پتروشیمی ایران و آفریقا گسترش می‌یابد

نوری: کشاورزی دروازه‌ شکوفایی همکاری ایران و آفریقا است

زندانیان ایران و افغانستان در مرز میلک مبادله شدند

والتز: ترامپ مصمم بود که با زلنسکی رو در رو صحبت کند

برگزاری نخستین رزمایش دفاعی آمریکا و فیلیپین

نفت برنت: بررسی جامع بازار، ویژگی‌ها و تأثیرات جهانی

دستیابی به توافق بین ایران و آمریکا امکان‌پذیر است

حملات آمریکا به «عمران» در یمن

لاوروف: از گفتگو میان آمریکا و ایران استقبال می‌کنیم

گرینلند فروشی نیست!

محور رایزنی پادشاه عمان و وزیر خارجه انگلیس درباره مذاکرات ایران و آمریکا

روش جدید سرقت ارز دیجیتال توسط هکرهای کره شمالی: ثبت شرکت‌های جعلی در آمریکا!

هشدار ترامپ به مکرون قبل از دیدار با زلنسکی در واتیکان

جزئیاتی روند مذاکره ایران و آمریکا از زبان سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس | ایران بر سر چه مسائلی پافشاری دارد؟

جزئیات روند مذاکره ایران و آمریکا از زبان سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس | ایران بر سر چه مسائلی پافشاری دارد؟

علت مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا

اشک‌هایی که دیده نشد؛ دانش‌آموز دختر دیگری در دبیرستان خودکشی کرد

از مهم‌ترین بندر ایران چه می‌دانیم؟

سایه جنگ آبی و اتمی بر شبه قاره هند

ارتش اسرائیل دستور العمل افزایش خدمت سربازی را اجرایی کرد

معاریو: هیچکس از نتانیاهو حمایت نمی‌کند

کرملین: مواضع خاورمیانه و اتحادیه اروپا در قبال روسیه متفاوت است

در پشت پرده صنعت خودرو چه می گذرد؟

معاون اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی: مشکلی در زمینه تامین روغن وجود ندارد

رئیس گمرک اعلام کرد: نگرانی بابت خدمات گمرکی وجود ندارد