بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - کارشناسان و تحلیلگران نظامی بر این باور هستند که رئیس جمهور آمریکا در برابر جنبش انصارالله یمن به بنبست رسیده و احتمالا پیش از سفرش به منطقه به سازش و برقراری آرامش متوسل شود .

بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در این رابطه «یحیی سریع» سخنگوی نظامی جنبش انصارالله یمن از هدف قرار دادن پایگاه هوایی «نواتیم» رژیم صهیونیستی در منطقه نقب با یک موشک بالستیک و 2 پایگاه دیگر در منطقه تلآویو و منطقه عسقلان خبر داد، او همچنین اعلام کرد که کشتیهای جنگی ناوهواپیمابر «اس اس هاری ترومن» آمریکا در شمال دریای سرخ هدف قرار گرفتند.
در مقابل جنگندههای آمریکایی شب گذشته 2 حمله هوایی به بندر نفتی «راس عیسی» در استان ساحلی حدیده انجام دادند، بندری که واشنگتن بر این باور است منبع اصلی سوختی است که از درآمدهای حاصل از آن برای تامین بودجه فعالیتهای انصارالله استفاده میشود.
«لقا مکی» پژوهشگر ارشد مرکز مطالعات «الجزیره» اظهار کرد: آمریکا در حملات خود به حوثیها (نیروهای انصارالله) شکست سختی خورد و این را با اعلام ناتوانی خود در ورود به مرحله دوم آشکار کرد، آنها در ادامه از سناریوی جایگزینی صحبت کردند و آن توقف عملیات نظامی علیه حوثیها (نیروهای انصارالله) بود و با توجه به این شکست آمریکا، میتوان گفت حوثیها (نیروهای انصارالله) موفق شدند.
مکی در ادامه گفت: دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به بنبست رسیده و مشخص شده سقفی که او در مورد حوثیها (نیروهای انصارالله) تعیین کرد، غیرواقعبینانه بوده، آمریکا با وجود برتری نظامی در یمن ناتوان شد چراکه نه با یک کشور بلکه با یک گروه میجنگد.
«الیاس حنا» کارشناس نظامی و استراتژیک در این رابطه به شبکه خبری «الجزیره» گفت: 2 طرف شکست خوردهاند اما این چهره آمریکا است که با توجه به ابعاد حمله نظامی و ورود ترامپ به جنگ با حوثیها (نیروهای انصارالله) مخدوش شد چراکه او بود که گفت، «ما از تمامی جنگهای جهان پیروز بیرون خواهیم آمد».
در برخی گزارشها اینگونه ارزیابی شده که هزینههای مالی حملات هوایی که ارتش آمریکا علیه پایگاههای حوثیها (نیروهای انصارالله) انجام میدهد، تنها در سه هفته اول از این عملیات نظامی به حدود یک میلیارد دلار آمریکا رسید.
خبرگزاری آسوشیتدپرس آمریکا گزارش داد: قیمت هفت پهپاد آمریکایی ساقط شده، بالغ بر 200 میلیون دلار است و خسارتهای مستمری که به پهپادهای آمریکایی وارد میشوند، تعیین میزان دقیق خسارات وارده به انبارهای اسلحه انصارالله را برای فرماندهی آمریکا دشوار میکند.
حنا در ادامه اظهار کرد: آمریکا فاقد استراتژی بزرگی برای مقابله با حوثیها (نیروهای انصارالله) است و هدف اصلی اعلام شده یعنی ایجاد دوباره بازدارندگی و باز کردن مسیرهای کشتیرانی، هنوز محقق نشده است.
این کارشناس نظامی افزود: ارتش آمریکا نقاط اصلی در ساختار نظامی حوثیها (نیروهای انصارالله) را هدف قرار میدهد تا آنها را از کار بیندازد و این همان استراتژی است که اسرائیل درباره مقاومت فلسطین به کار گرفت و در این زمینه ناموفق بود.
فشار بر انصارالله برای توقف عملیاتهایش در دریای سرخ
حنا در ادامه گفت: با توجه به ناتوانی آمریکا در رسیدن به اهداف خود علیه حوثیها، فشاری که بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر «اسرائیل» در مورد انتقال کمکها به نوار غزه وارد میکند، در راستای این است که حوثیها را متقاعد کند عملیاتهای خود در دریای سرخ علیه اهداف اسرائیلی را متوقف کند، علاوه بر این سفر آتی ترامپ به منطقه نیازمند برقراری آرامش است و رئیس جمهور آمریکا نمیتواند در حالی به منطقه سفر کند که انصارالله در حال شلیک موشک است.
در همین رابطه «مکی» نیز احتمال داد که آرامش در نوار غزه به زودی و پیش از سفر ترامپ برقرار شود تا حوثیها عملیاتهای خود را متوقف کند، به ویژه که آنها از ابتدا شرط توقف عملیاتهای خود را توقف جنگ علیه غزه و حملات آمریکا علیه یمن قرار دادند.
پیشتر 2 مسؤول آمریکایی در گفتوگو با شبکه خبری «سیانان» افشا کردند که ارتش آمریکا از زمان آغاز عملیات در اواسط مارس به بیش از 700 هدف انصارالله حمله کرده و 300 حمله هوایی انجام داده تا آنها را به توقف عملیاتهایشان وادار کند.
این در حالی است که نیروهای مسلح یمن همزمان با عملیاتهای ویژه علیه ناوهای هواپیمابر و کشتیهای آمریکایی در دریای سرخ و عرب، با سرعت و روند خوبی به هدف قرار دادن عمق اراضی اشغالی ادامه میدهند.
در همین رابطه «عمر معربونی» پژوهشگر لبنانی مسایل سیاسی و نظامی درباره عملیاتهای اخیر علیه اهداف و پایگاههای مهم رژیم صهیونیستی اظهار کرد: نیروهای مسلح یمن پافشاری و مبارزهطلبی عبد الملک بدرالدین الحوثی (رهبر جنبش انصارالله یمن) برای مقابله با 2 دشمن آمریکایی و اسرائیلی با وجود افزایش حملات آمریکا را به عمل در میآورند.
معربونی در گفتوگو با شبکه خبری «المسیره» یمن گفت: این عملیاتها بار دیگر برتری نظامی و دفاع یمن را با وجود امکانات گسترده دشمنان آن نشان میدهد، نیروهای مسلح یمن از تکنیکهای ویژهای استفاده میکنند که قدرت دشمن را محدود کرده و خطرات بزرگ و مستقیمی را برای آن ایجاد میکند.
این پژوهشگر لبنانی افزود: ما با تقابلی روبهرو هستیم که نیروهای مسلح یمن به صورت علمی و مطالعهشده و نه بیبرنامه و بیحساب و کتاب آن را مدیریت میکنند و عملیاتهای پیاپی آنها نشان میدهد که افزایش حملات هوایی آمریکا هیچ دستاوردی ندارد.
او در ادامه گفت: نیروهای مسلح یمن در مقابل شکست مفتحضانه آمریکا در تلاش برای تغییر جغرافیایی به نفع خود هستند و آمریکا دیگر گزینهای به جز تخریب امکانات خدماتی و ارتکاب جنایت پیش روی خود ندارد. علاوه بر این در کنار موضع نظامی یمن یک موضع مردمی بزرگ در میدانها وجود دارد.
معربونی درباره حملات دوباره به ناوهای آمریکا تاکید کرد: یمن مفهوم جنگ دریایی را با تکنیکهای جنگی تغییر داده که تاثیر و برتری قابل توجهی ایجاد میکنند.
این کارشناس مسائل نظامی و سیاسی لبنانی درباره شرایط شناورهای نظامی آمریکا در دریای سرخ و دریای عرب با توجه به استمرار عملیاتهای یمن گفت: میتوان گفت آنها عملکرد و تاثیری ندارند و نه میتوانند از کشتیرانی دشمن صهیونیستی حمایت کنند و نه از اراضی اشغالی آن در برابر موشکها و پهپادهای یمنی.
او در پایان گفتوگوی خود تاکید کرد: یمن آمریکا را با معضلی جدی روبهرو کرده که نمیتواند با آن مقابله کند، شرایطی که نیروهای مسلح یمن به آمریکا تحمیل کردند، باعث شده بسیاری از دیگر قدرتها در منطقه از این شیوه برای مقابله با آمریکا استفاده کنند.
«عبد الغنی الزبیدی» کارشناس نظامی نیز در گفتوگو با المسیره درباره دلایل گسترش دامنه عملیاتها او اهداف یمن گفت: تشدید روند عملیاتها نشان میدهد که یمن بانک اهداف بزرگی در اختیار داشته و دادههای اطلاعاتی وسیعی دارد.
الزبیدی با اشاره به هدف یمن از عملیاتهایش برای حمایت از ملت فلسطین و توقف حملات رژیم صهیونیستی به غزه، اظهار کرد: زمانی که عملیاتهای نیروهای مسلح یمن گسترش مییابد، در واقع یمن به دنبال تحقق اهداف انسانی و اخلاقی خود از این تنش است.
این کارشناس نظامی افزود: استمرار عملیاتها با این پیوستگی و شدت نشان میدهد که یمن در حال مدیریت نبرد به شکلی حرفهای بوده و از نظر نظامی و ژئوپلتیک بر هر 2 دشمن آمریکایی و اسرائیلی با وجود امکانات گستردهای که دارند، برتری دارد.
او ادامه داد: عملیات در آرامش مدیریت میشود و اتاق عملیات کارآزمودهای وجود دارد که میتواند در عرصه عملیاتی وسیع و مختلفی، عملیاتهای همزمانی را اجرا کند، در حقیقت اقدامات نیروهای مسلح یمن حامل این پیام مهم و در ابعاد گسترده است که مدیریت نبرد نظامی امروز متفاوت شده و نه با توازن قوا بلکه با توازن اثرگذاری تعریف میشود.
الزبیدی گفت: آمریکاییها از این غافلگیر شدند که نیروهایی عملیاتهای نظامی حسابشدهای را علیه ناوها انجام میدهند که آمریکا آنها را برای مقابله با قدرتهای بزرگ آماده کرده بود، در واقع یمن ثابت کرد میتواند از امکاناتی ساده برای ایجاد تاثیر بزرگی بر قدرت نظامی گسترده آمریکا در منطقه استفاده کند و نشاندهنده توانایی رهبر آنها در بهکارگیری ظرفیتهای موجود برای برهم زدن معادلات است، در حال حاضر کارشناسان و محققانی در آمریکا در حال بررسی این هستند که یمن چگونه توانمندیهای خود را توسعه داد و به قدرتی با نفوذ فوقالعاده تبدیل شد.
این کارشناس نظامی تاکید کرد: نظامیان باید تفسیر منطقی از تحولات جاری داشته باشند، مقابله با نیروهای آمریکایی در این ابعاد و با این اثربخشی کاملا بیسابقه است و حتی قدرتهای بزرگی همانند چین و روسیه نیز چنین جراتی نداشتهاند. آمریکا نیز چارهای ندارد که به دنبال راهی برای خروج آبرومندانه باشد، صبر استراتژیک یمن و توان آن در مقابله با قدرتهای استکباری، نتایجی را به ارمغان آورد که آمریکا را شوکه کرد.
او در پایان گفت: فرمانده نظامی حرفهای وجود دارد که میداند با تفاوت امکانات چگونه مقابله کند و چگونه امکانات موجود را برای چنین عملکردی به کار گیرد به شکلی که دشمنان را قبل از دوستان شگفتزده کند، این فرمانده به شیوههای موفقی نبرد را مدیریت کرده، بر تمامی مشکلات پیروز میشود و توانمندیهای دفاعی و هجومی آمریکا را خنثی میکند.
همچنین «علی ابی رعد» کارشناس مسایل نظامی در گفتگویی ویژه با المسیره اظهار کرد: افزایش عملیاتهای نظامی یمن علیه دشمن صهیونیستی و حمله به پایگاه هوایی نواتیم که در آن سلاحهای استراتژیک آمریکا از جمله سه سامانه پدافند هوایی تاد وجود دارد، نشاندهنده فناوری پیشرفته و دقیق یمن در هدفگیری است، البته فناوری یمن در حوزه نظامی همچنان رو به پیشرفت است به شکلی که اهداف مشخصی با دقت بسیار بالایی هدف قرار میگیرند.
ابی رعد گفت: رسانههای عبری نیز تایید کردند بیش از 20 بار برای رهگیری موشکهای «فلسطین 2» تلاش شد اما به دلیل سرعت بالای آنها بیفایده بود و این نشاندهنده شکست سامانههای پدافندی دشمن و توسعه ویژه توانمندیهای نظامی یمن است.
این کارشناس نظامی افزود: هدفگیری دائم و مکرر اهداف در عمق اراضی اشغالی نشاندهنده تلاش مستمر برای توسعه فناوریهای نظامی یمن بوده و شکست سامانههای پدافند هوایی دشمن اسرائیلی را افزایش میدهد، نیروهای مسلح یمن از فناوری ویژهای برخوردار هستند که آنها را قادر میسازد مسیر موشکها را از نقطه شلیک تا رسیدن به هدف کنترل کند.
او با اشاره به اینکه یمن از فناوری موشکهای فراصوت برخوردار بوده و این فناوری یمن را در زمره کشورهای بزرگ قرار داده، گفت: آمریکا یکی از کشورهای بزرگی است که در فناوری فراصوت تنها به 9 ماخ رسیده در حالی که یمن به 16 ماخ رسیده و این جهش کیفی برای نیروهای مسلح یمن محسوب میشود.
ابی رعد در پایان این گفتوگو نیز تاکید کرد: تشدید عملیاتهای نظامی و توسعه اهداف آن علیه دشمن صهیونیستی ثابت میکند دیگر جایی برای تردید وجود ندارد که نیروهای مسلح یمن میتوانند به هر نقطهای در اراضی اشغالی فلسطین دسترسی داشته باشند و این تنها 2 گزینه و نه 3 گزینه را پیش روی دشمن صهیونیستی قرار میدهد که عبارت هستند از اجرای عملیات نظامی زمینی علیه یمن که بعید است و یا عقبنشینی از غزه و توقف جنگ و لغو محاصره و این گزینه به معنای اعتراف علنی به شکست است.
منبع: ایسنا