راه دراز بهبود اقتصاد ایران پس از توافق / منتظر معجزه نباشید!
اخبار ایران
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - گفت و گوی تیتر کوتاه با کارشناس اقتصادی:
کدخبر:
135248
07 اردیبهشت 1404
12:40
اقتصاد
مولوی گفت: اگر توافق انجام شود و دولت سیاست های درستی اتخاذ کند، امکان کاهش نرخ تورم به 20 درصد ظرف یک سال وجود دارد.
در پی آغاز دور جدید مذاکرات میان ایران و آمریکا و امید به دستیابی به توافق، بسیاری از کارشناسان به بررسی اثرات این رویداد بر اقتصاد کشور پرداخته اند.
پیمان مولوی، کارشناس اقتصادی، در گفتگو با تیتر کوتاه تأکید کرد که هرچند توافق می تواند در کوتاه مدت موجب آرامش نسبی در بازارها، به ویژه بازار سهام شود و زمینه آزادسازی منابع مالی را فراهم کند، اما مشکلات عمیق و ساختاری اقتصاد ایران به حدی گسترده است که برای بازگشت به شرایط سال 1390، نیازمند سال ها رشد پایدار و اصلاحات جدی اقتصادی خواهیم بود.
مشروح این گفت و گو را در ادامه مطالعه خواهید کرد:
تأثیر مثبت توافق بر بازارها، مخصوصاً بازار سهام پیمان مولوی در ابتدای سخنان خود با اشاره به اینکه بنیاد اقتصادی ایران بدون شک از توافق احتمالی تأثیر می پذیرد، گفت: نمی توانیم بگوییم توافق بی تأثیر خواهد بود. بازارها، مخصوصاً بازار سهام، به این اخبار واکنش مثبتی نشان داده اند و اگر پول های بلوکه شده آزاد شود و صادرات نفت به بیش از 2.5 میلیون بشکه در روز برسد، شرایط می تواند تا حدی پایدارتر شود.

بازگشت به سال 1390، مسیری سخت و طولانی این کارشناس اقتصادی تأکید کرد: اقتصاد ایران از سال 1390 تاکنون دچار فرسایش شده است. برای بازگشت به وضعیت آن سال، باید دست کم 10 سال رشد اقتصادی بالای 6 تا 7 درصد را تجربه کنیم. این مسیر دشوار نشان دهنده عمق مشکلات زیرساختی و آسیب های انباشته شده در اقتصاد کشور است.
تورم و نوسان دلار؛ روند قابل پیش بینی مولوی در ادامه با اشاره به تحولات نرخ ارز گفت: حرکت دلار تابعی از نرخ تورم کشور است. سال گذشته میانگین نرخ دلار با نرخ تورم همخوانی داشت و اگر امسال نیز تورم حدود 30 درصد باشد، انتظار افزایش نسبی قیمت دلار طبیعی خواهد بود. حتی با توافق، بدون سیاست های اقتصادی درست، تورم مهار نخواهد شد.
اقتصاد ایران در رکود عمیق به گفته مولوی، شاخص های شامخ (شاخص مدیران خرید) در بسیاری از بخش های اقتصادی زیر 50 درصد است که نشانه رکود شدید در کشور است.
وی اضافه کرد: نوسانات شدید نرخ دلار در روزهای اخیر نیز سبب شده است که فروشندگان و عرضه کنندگان در خرید و فروش دچار تردید شوند و رکود بیشتر شود.
مولوی در پایان گفت: اگر توافق انجام شود و دولت سیاست های درستی اتخاذ کند، امکان کاهش نرخ تورم به 20 درصد ظرف یک سال وجود دارد و می توان تا حدی پیش بینی پذیری را به اقتصاد بازگرداند. در غیر این صورت، چه توافق بشود چه نشود، اگر اصلاحات جدی انجام نگیرد، تورم 35 تا 40 درصدی در راه خواهد بود و اقتصاد همچنان با رکود و نوسان دست و پنجه نرم خواهد کرد.
نتیجه گیری بر اساس تحلیل های پیمان مولوی، کارشناس اقتصادی، حتی در صورت دستیابی به توافق و کاهش فشارهای خارجی، اقتصاد ایران به دلیل فرسودگی زیرساخت ها و عقب ماندگی انباشته در سال های گذشته، مسیر دشوار و زمان بری برای بازگشت به سطح پایداری اقتصادی دارد.
وی تاکید کرد که توافق می تواند تأثیر مثبت کوتاه مدتی بر بازارها، به ویژه بازار سهام داشته باشد، اما بدون اصلاحات ساختاری و کنترل مستمر تورم، تحقق رشد اقتصادی پایدار ممکن نخواهد بود. در نهایت، چه با توافق و چه بدون آن، اقتصاد ایران نیازمند سیاستگذاری دقیق، انضباط مالی و بازسازی اعتماد در فضای اقتصادی کشور است.
پوسترموشن نمایشگاه ایران آگروفود 1404
منبع:+
گردشگری پایتخت ؛ خسته در دود و ترافیک تغییر مداوم قانون ساعت رسمی؛ بیثباتی در تصمیمگیری و بیتوجهی به کارشناسی «دبلنا» بازی مبتنی بر شانس، قمار با چاشنی توهین به شعور مخاطب! طرح دریا در فقدان ساز و کار باید ها و نبایدها سریال «پایتخت»: سرگرمی ملی یا پروژه تخریب فرهنگی؟
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1423131/