ایرانیان جهان

آخرين مطالب

دست‌اندازهای توافق تهران و واشنگتن خواندنی ها

دست‌اندازهای توافق تهران و واشنگتن
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
«درحالی‌که برخی از مسائل اصلی ممکن است قابل‌حل باشند، موضوع تحریم‌ها ممکن است غیر‌قابل‌عبور باشد»؛ «موسسه کشورهای عربی خلیج‌فارس در واشنگتن» در تحلیلی به دست‌اندازهای توافق ایران و آمریکا اشاره و تاکید کرده که این مسائل می‌تواند مسیر دستیابی به توافق را دشوار و پیچیده کند.
مقامات ایرانی پیشنهاد داده‌اند ذخایر اورانیوم با غنای 60درصد خود را در مقابل برخی کاهش‌های اولیه تحریم‌های آمریکا کاهش دهند، اما در عمل ممکن است موضوع تحریم‌ها غیر‌قابل‌حل باشد. ایران خواستار تخفیف گسترده تحریم‌های ثانویه تحت رهبری آمریکا و همچنین الزام‌آور بودن تعهدات ایالات متحده به لغو تحریم‌ها و دیگر مفاد توافق است. در هر توافق جدید با واشنگتن، احتمالا تهران می‌خواهد نه‌تنها همه تحریم‌های ثانویه بر بخش‌های اقتصادی ایران لغو شود، بلکه نواقصی که در برجام شناسایی شده بود - ازجمله محدودیت دسترسی ایران به تراکنش‌های دلاری - نیز برطرف شود.
بعید است ترامپ شرایط ایران درباره لغو تحریم‌ها را بپذیرد. ترامپ هم در دوره اول ریاست‌جمهوری و هم در ماه‌های نخستین دوره دوم خود، تحریم‌ها را در کانون سیاست خود در قبال ایران قرار داده بود. علاوه‌بر این، بازگرداندن فشار تحریمی، دلیل اصلی خروج ترامپ از برجام در سال 2018 بود. پس از آن خروج، ترامپ نه‌تنها تمام تحریم‌های قبلی را بازگرداند، بلکه تحریم‌های بیشتری برای اعمال «فشار حداکثری» بر اقتصاد ایران اضافه کرد.
حتی اگر ترامپ با تخفیف تحریم‌ها موافقت کند، بعید است او و دولتش محدودیت‌هایی را که قانون‌گذاران جمهوری‌خواه در کنگره وضع کرده‌اند نادیده بگیرند. چندین قانون اعمال تحریم‌های اقتصادی بر ایران از جمله قانون تحریم‌های ایران (ISA) به امضای رئیس‌جمهور رسیده و در قانون تثبیت شده‌اند. از سوی دیگر، حتی اگر ترامپ با کاهش تحریم‌های اعمال‌شده از طریق دستورات اجرایی که خودش صادر کرده موافقت کند، لغو تحریم‌های مبتنی بر قانون نیازمند اقدامات کنگره است؛ «اقدامی که احتمالا امکان‌پذیر نیست». در بهترین حالت، دولت جدید ممکن است قادر باشد برخی تحریم‌ها را مانند اقداماتی که در اجرای برجام صورت گرفت به حالت تعلیق درآورد، اما باز هم این امر با خطرات حقوقی و سیاسی داخلی روبه‌رو خواهد شد.
ایران در شرایطی خواهان دریافت تضمین‌هایی برای عدم خروج ایالات متحده از توافق جدید است که در نظام سیاسی ایالات متحده، یک رئیس‌جمهور نمی‌تواند رئیس‌جمهور بعدی را از تغییر یا خروج از توافقات بین‌المللی بازدارد؛ مگر آنکه توافق به‌عنوان یک معاهده رسمی و با تصویب دو‌سوم سنای آمریکا به تصویب برسد؛ روندی که «تقریبا غیرممکن» است.
در شرایطی که ایران بر حق خود برای غنی‌سازی تاکید دارد و تنها در مورد درصد آن حاضر به مذاکره است، مسوولان آمریکایی از جمله مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، تاکید کرده‌اند که ایران باید به غنی‌سازی اورانیوم خود پایان داده و اورانیوم موردنیاز را از کشورهای دیگر وارد کند؛ مساله‌ای که به نظر می‌رسد محل اختلاف جدی بین مذاکره‌کنندگان دو کشور خواهد بود. آمریکا می‌خواهد مذاکرات را به سمت برنامه موشکی ایران هم سوق دهد. این در حالی است که تهران به طور مکرر تصریح کرده که این مذاکرات باید تنها بر موضوع هسته‌ای متمرکز باشد و برنامه موشکی ایران غیرقابل‌مذاکره است. موانع قابل‌توجهی در مسیر دستیابی به توافق بین تهران و واشنگتن وجود دارد.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1424304/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مارتینلی: آرسنال سزاوار قهرمانی در چمپیونزلیگ است

ایران هراسی و آفریقا گریزی دو چالش مهمی است که غرب به آن دامن زده است

شیخ نعیم قاسم: حملات اسرائیل به لبنان، با اطلاع آمریکا صورت می‌گیرد | دولت لبنان صدایش را بلند کند | باید بر آمریکا اعمال فشار کنند

اعتراف پوتین درباره نظامیان کره شمالی

شیخ نعیم قاسم: حملات اسرائیل به لبنان، با اطلاع آمریکا صورت می‌گیرد

رایزنی وزیران خارجه عربستان و عمان درباره آخرین تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی

رئیس شاباک استعفای خود را اعلام کرد

رسانه عبری: شرایط ارتش اسرائیل اصلا خوب نیست

پاسخ اوکراین به اعلام آتش بس موقت از سوی پوتین

هاآرتص: کشته شدن نظامیان اسرائیلی در غزه از سر گرفته شد

پیش بینی جدید از آینده بازار مسکن؛ بازار املاک رونق می‌گیرد؟

کارت سوخت حذف میشود ؟

امضاى تفاهم نامه همکاری بین تهران و اربیل

اگر تجارت و سرمایه‌گذاری میان همسایگان شکل بگیرد، منطقه‌ای مملو از اعتماد و امنیت خواهیم ساخت

تجارت و سرمایه‌گذاری با خود صلح و امنیت می‌آورد

آمادگی بخش سلامت ایران برای توسعه همکاری‌های اقتصادی با کشور‌های آفریقایی

راهنمای جامع انتخاب هدیه‌ سازمانی اقتصادی

عملکرد لیونل مسی مقابل اینتر در فصل 20-2019 لیگ قهرمانان اروپا

بحران بی‌برقی در 4 کشور قاره سبز |‌ اختلال گسترده در «زندگی نرمال» اروپایی

جام باشگاه‌های آسیا تکواندو قرعه‌کشی شد

صادرات ایران ظرفیت سه برابر شدن را دارد

گسترش روابط بانکی، کلید تجارت پایدار ایران و آفریقا است

حملات جدید آمریکا به یمن

ترامپ:بگذارید به شما بگویم که هیچ امری در این دنیا هرگز بی نقص نخواهد بود

برق عمومی در اسپانیا و پرتغال قطع شد؛ مردم در قطار گیر کردند

آمریکا بار دیگر به صنعا حمله کرد

استقبال حماس از جلسه دادگاه لاهه برای رسیدگی به عملکرد اشغالگران

پیش بینی قیمت دلار 9 اردیبهشت 1404

آیا حامیان دیکتاتوری به حامیان دموکراسی تبدیل می شوند؟ / گذار به دموکراسی: کله‌گنده‌های دیکتاتوری ‌فرانکو کجا رفتند؟

ابزارهای غیرنقدی تأمین مالی نقش مهمی در رفع ناترازی‌ها دارد/ 92 درصد تأمین مالی بنگاه‌های اقتصادی کشور توسط بانک‌ها انجام می‌شود

حمایت های ویژه ایران از جمهوری آذربایجان چه بود؟ | ماجرای آخرین سفر علی اف به تهران

خراسان جنوبی پلی برای توسعه روابط اقتصادی با افغانستان و بنگلادش

در میان تاریکی سراسری اسپانیا: تمرین بارسا لغو نشد

قهرمانی لیگ اروپا هم فصل یونایتد را نجات نمی‌دهد!

ریبرا: هیچ شاهدی دال بر خرابکاری در خاموشی گسترده وجود ندارد

تصویب چندین مصوبه برای تسهیل حمل و نقل با آفریقا

عارف: زیمباوه یکی ازشرکای مهم ایران در قاره آفریقا است

آیا پرچم آمریکا هنوز روی ماه است و می‌توان با تلسکوپ آن را دید؟

کاهش فاصله عملکردی چین و آمریکا در رقابت هوش مصنوعی

همزمان با مذاکرات هسته‌ای ایران و آمریکا، معاون گروسی وارد تهران شد

تحریم‌های وزارت خزانه داری آمریکا علیه انصارالله یمن

محکومیت حملات هوایی آمریکا به مناطق مختلف یمن

کاهش 20 درصدی واردات LNG چین به دلیل ضعف تقاضا

روایت استاندار پیشین هرمزگان از انفجار اسکله بندرعباس

احتمالات یک فاجعه

تجاوزات رژیم صهیونیستی به لبنان ادامه دارد

گروسی: وضعیت نیروگاه‌های هسته‌ای اسپانیا پایدار است

ترامپ: جهان را اداره می‌کنم!

100 روز اول ترامپ2 چگونه گذشت؟

رایزن سابق ایران در کنیا: صادر‌کنندگان فکر می‌کنند هر کالایی به آفریقا ببریم بازار دارد!