ورود پیشقراولان پرندگان مهاجر به زیستگاههای زمستانگذرانی گیلان
سازمان حفاظت محیط زیست
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - معاون امور طبیعی اداره کل محیط زیست گیلان ورود پیشقراولان پرندگان مهاجر به مکانهای زمستانگذرانی استان خبر داد.
معمولاً پرندگانی که فصل جوجه آوری خود را در سیبری سپری میکنند، نیمه پائیز هرسال با آغاز فصل سرما و یخبندان در سیبری و اروپای شمالی به آبگیرها و تالابهای جنوبیتر کوچ میکنند و یکی از خطهای مسیر مهاجرتشان به سمت جنوب دریای خزر و بهخصوص تالابهای استان گیلان است، پاییز امسال نیز مطابق روند سالانه این مهاجرت شروع شده است.
پرندگان مهاجر به 37 زیستگاه و تالاب و 270 کیلومتر ساحل این استان سرسبز مهاجرت میکنند که از مهمترینِ این مناطقِ میزبان پرندگان میتوان به مناطقی مانند؛ تالاب بینالمللی انزلی، پارک ملی بوجاق بندر کیاشهر، تالاب امیرکلایه و بارکوسرای لاهیجان، تالاب استیل عباسآباد آستارا، تالاب آق و جوکندان اشاره کرد. این مهاجران فصل زمستان را در این مناطق میگذرانند و بهار بازمیگردند.
حسین علینژاد در گفت و گو با ایسنا گفت: از ابتدای آغاز مهاجرت پرندگان مهاجر به گیلان تاکنون تعداد اندکی از پرنده ها وراد گیلان شدهاند و به تدریج به جمعیتشان افزوده خواهد شد.
وی افزود: اغلب پرندگان مهاجری که تاکنون وارد زیستگاههای استان شدهاند، از نوع مرغابیسانان هستند.
علینژاد با اشاره به اینکه مهاجرت پرندگان تا اوایل فصل زمستان ادامه دارد، خاطرنشان کرد: سال گذشته 135 هزار و 595 قطعه پرنده مهاجر در گیلان زمستانگذرانی کردند.
معاون امور طبیعی اداره کل محیط زیست گیلان تصریح کرد: افزایش یا کاهش جمعیت پرندگان مهاجر به عوامل مختلفی از جمله شرایط اقلیمی و برودت هوا بستگی دارد، ضمن اینکه امنیت زیستگاهها نیز به گسترش میزبانی از این مهمانان زیبا میافزاید.
وی با بیان اینکه تعدادی غاز خاکستری که بزرگترین غاز ایران و از گونه غیرحمایت شده است که بیشترین جمعیت غازهای مهاجر در ایران متعلق به این گونه است، گفت: جمعیت مهاجر غازهای زمستانگذران در سالهای کاهش یافته است.
علینژاد با اشاره به اینکه غاز پیشانی سفید، غاز پیشانی سفید کوچک و غاز پا زرد را از دیگر غازهای مهاجر به گیلان در دهه اخیر است، تصریح کرد: دو گونه غاز پیشانی سفید کوچک و غاز پازرد به ترتیب از گونه های در خطر انقراض جهانی و بسیار کمیاب ایران هستند.
وی گفت: هرساله بیشترین تعداد پرندگان مهاجر در تالاب انزلی و بیشترین تنوع پرندگان مهاجر در پارک ملی بوجاق فرود میآیند.
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/198275/