ایرانیان جهان

آخرين مطالب

در سر اردوغان چه می‌گذرد؟ ترکیه

در سر اردوغان چه می‌گذرد؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری ترکیه در اردیبهشت‌ماه امسال، برخی امیدوار بودند که با شکست اردوغان و روی کار آمدن رقیبش یعنی کمال قلیچداراوغلو این کشور به سمت غرب بیش از گذشته نزدیک شود. اما پیروزی دوباره اردوغان آن‌ها را تا مدتی ناامید کرد.
به گزارش اعتماد، بعد از مدتی رویکرد‌های دولت جدید اردوغان مانند نزدیکی به اوکراین، موافقت با عضویت سوئد در ناتو و دور شدنش از مسکو باعث شد تا برخی کارشناسان اعلام کنند که گویا روندی جدید در سیاست خارجی ترکیه در پیش گرفته شده و اردوغان در حال نشان دادن سیگنال‌هایی برای چرخش دوباره به سمت غرب است.
با این حال نباید فراموش کرد که سابقه اردوغان نشان می‌دهد که وی همواره در حال بازی کردن با غرب و رقبای ژئواستراتژیک آن بوده است.
در واقع در شرایطی که او پس از انتخابات با روی کار آوردن تیم اقتصادی جدید، کنار گذاشتن وزرای قبلی، عدول از سیاست اقتصادی کاهش نرخ بهره و نیز موافقت با پیوستن سوئد به ناتو پیام تغییر در سیاست‌هایش را نسبت به گذشته اعلام کرده، اما همچنان این ابهام وجود دارد که با توجه به وضعیت اقتصادی ترکیه هنوز راه درازی برای اصلاحات اساسی در این کشور وجود دارد.
فساد پاشنه آشیل دولت اردوغان طبق گزارشی که اخیرا سایت ژئوپلیتیک منتشر کرده، تمامی چرخش‌های اردوغان از زمان انتخابات به این سو نشان می‌دهد که تلاش‌های مخالفان برای کنار زدن او از قدرت چندان هم بیهوده نبوده است. زیرا اینکه او به عنوان دیکتاتور ترکیه در حال حکمرانی است، موضوعی اغراق‌آمیز در مورد نظام سیاسی ترکیه تلقی می‌شود. تنها در یک نمونه هرچند که اردوغان در طول 20 سال حکومتش برخی ساختار‌های اصلی ترکیه را به نفع خود تغییر داده، اما هنوز مشاهده می‌کنیم که شهرداران دو شهر مهم و اصلی ترکیه یعنی آنکارا و استانبول از مخالفان او محسوب می‌شوند.
با این حال معضل فساد در ترکیه و اتهاماتی که از این طریق به حزب عدالت و توسعه وارد می‌شود را نمی‌توان نادیده گرفت. البته ترکیه با مقوله فساد اداری و مالی بیگانه نیست، اما جدیدترین شاخص ادراک فساد نشان می‌دهد که این کشور از میان 180 کشور، رتبه 101 را دارد؛ جایگاهی که برای یک اقتصاد بزرگ و یک کشور عضو ناتو چندان قابل قبول نیست.
در همین راستا و در شرایطی که عمده‌ترین اتهامات فساد به اردوغان و حزبش در حوزه املاک و مستغلات وارد می‌شود، موضوع تنها به داخل کشور محدود نشده و به خارج از مرز‌های ترکیه نیز کشیده شده است. به عنوان مثال ماه گذشته میلادی بود که مقامات مبارزه با فساد در امریکا و سوئد به شکایت یک شرکتی سوئدی- امریکایی رسیدگی کردند که مدعی بود پسر اردوغان از آن‌ها خواسته برای تسلط به بازار ترکیه باید به او ده‌ها میلیون دلار رشوه بدهند. علاوه بر این در ویتنام نیز ادعا‌هایی مبنی بر بی‌نظمی در مورد بزرگ‌ترین پروژه ساختمانی این کشور که از سوی یک شرکت ترکیه‌ای در حال اجراست، مطرح شده است.
به همین دلیل است که اکنون مخالفان اردوغان بیش از هر زمان دیگری روی مهم‌ترین نقاط ضعف او یعنی بحران اقتصادی و فساد دولتی تمرکز کرده و قصد دارند حداقل در طول 5 سال آینده از این طریق وی را وادار به عقب‌نشینی‌هایی اساسی کنند.
مسابقه قدرت دوباره آغاز می‌شود افزایش مخالفت‌ها در خصوص فساد دولت اردوغان در حالی مطرح می‌شود که باید در نظر داشته باشیم، او انتخابات سختی را امسال پشت سر گذاشته و به راحتی پیروز نشد. در انتخابات پارلمانی نیز با وجود آنکه حزب حاکم دوباره حایز اکثریت آرا شد، اما این مساله به کمک برخی از احزاب متحد شکل گرفت و حزب عدالت و توسعه برخلاف دوره‌های قبل که به تنهایی اکثریت آرا را به دست می‌آورد، در انتخابات اخیر قادر به رقم زدن چنین نتیجه‌ای نشد.
از سوی دیگر در اسفندماه امسال نیز انتخابات محلی و شهرداری‌ها قرار است انجام شود؛ جایی که به گفته برخی از تحلیلگران یک آزمون و مسابقه مهم دیگر برای اردوغان و حزب عدالت و توسعه خواهد بود. یعنی در شرایطی که مخالفان دولت به دنبال جبران شکست انتخابات اردیبهشت ماه و افزایش فشار‌ها روی اردوغان هستند، او و تیمش از هم‌اکنون به دنبال پیروزی دوباره و جبران شکست سال 2019 است.
در همین رابطه آلپر کوشکون، پژوهشگر اندیشکده کارنگی معتقد است که زمین بازی سیاسی در ترکیه آنچنان ناهموار است که پس از شکست و از دست دادن قدرت در اختیار گرفتن آن بسیار دشوار است. از این رو اردوغان سعی می‌کند برگ برنده خود را به خوبی در شرایط کنونی ترکیه استفاده کند. یعنی در حالی که او دوباره رای مردم را گرفته، پیام تغییری که جامعه ترکیه به آن نیازمند است را به انحای مختلف در طول سه و ماه نیم گذشته مخابره کرده است. از تغییر در کابینه دولت تا کنار گذاشتن سیاست اقتصادی قبلی برای مهار تورم همگی گویای نوعی تغییر جهت در برنامه‌های قبلی است.
از سوی دیگر به نظر می‌رسد که بیشترین گردش را در سیاست خارجی ترکیه شاهد باشیم؛ جایی که او با گماشتن رییس سازمان اطلاعاتی به عنوان وزیر خارجه، همزمان با اینکه پیام نزدیکی به غرب را القا می‌کند، نشان می‌دهد که از اصول اساسی دولتش در روابط خارجی چندان هم قرار نیست عدول کند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1058697/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

راز شادی لژیونر ایران مشخص شد (عکس)

اتحادیه جهانی به دنبال تغییر یک قانون مهم در کشتی فرنگی

گزافه‌گویی جدید نتانیاهو علیه ایران در دیدار با اوربان

بنیامین نتانیاهو در اروپا: نیروهای نیابتی ایران را درهم خواهیم شکست | فیلم

ادعای کالاس درباره روسیه

یاوه‌گویی‌های جدید نتانیاهو علیه ایران

همپیمانی صهیونیست‌ها و مجارستان علیه ایران/ اوربان از جنایات اسرائیل حمایت کرد

گابریل آگبونلاهور: برونو فرناندز بهترین سال‌های عمرش را در منچستریونایتد هدر داد

سول کمپل: آرسنال توان رسیدن به فینال لیگ قهرمانان اروپا را دارد

شینا انصاری در برزیل/ جستجوی همکاری بین المللی با چاشنی انتقاد از چین

درگیری تازه در دنیای بلاک‌چین؛ Ronin Labs به Ava Labs تاخت

خبر مهم لاوروف برای کشورهای منطقه ساحل در آفریقا

هشدار اتحادیه اروپا درباره تعرفه‌های ترامپ: آماده پاسخگویی هستیم

پس‌لرزه نشست بی‌سابقه فرانسوی؛ استفاده اروپایی‌ها از کارت ایران برای جلب توجه ترامپ؟

بازار سهام آمریکا سقوط کرد | التهاب در وال استریت در پی جنگ تعرفه‌ها

اولین اظهارات ترامپ پس از اعمال تعرفه‌ های گسترده علیه کشورها

حقایق ترسناک درباره اسلحه در آمریکا

التهاب در وال استریت در پی جنگ تعرفه‌ها؛ تلاش کاخ سفید برای جلب اعتماد بازار به ترامپ

تهدیدهای خارجی علیه تهران برای بمباران زیرساخت‌های انرژی هسته‌ای غیرقابل قبول است

هشدار سردبیر رسانه مشهور درباره حمله احتمالی آمریکا به ایران

خط‌ونشان آمریکا برای ناتو ؛ می‌مانیم اما...

ترامپ در حال بررسی جدی پیشنهاد ایران است

کدام کالاهای ایرانی مشمول تعرفه‌های ترامپ شدند؟

واکنش بازارها به تعرفه‌ها تجاری ترامپ/ قیمت نفت کاهش یافت

اعضای بودجه دفاعی را به 5 درصد برسانند

ترامپ: عمل جراحی به پایان رسید!

سقوط بازار سهام آمریکا به دنبال وضع تعرفه‌های گسترده ترامپ/التهاب در وال استریت در پی جنگ تعرفه‌ها

حزب‌الله درباره جنگ‌افروزی آمریکا و رژیم صهیونیستی در منطقه بیانیه داد

بیانیه حزب الله علیه آمریکا و اسرائیل + جزئیات

واکنش وزیر خارجه اسرائیل به مذاکرات آمریکا و ایران

اعضای ناتو بودجه دفاعی را به 5 درصد برسانند

زنگ خطر تاریخی برای روسیه؛ سناریوی غرق شدن بازار نفت و تکرار فاجعه دهه 80/ آیا آمریکا از اهرم فروش نفت برای فشار به روسیه استفاده خواهد کرد؟

حزب‌الله بیانیه داد

طالبان: تعرفه‌های آمریکا تجارت را تهدید می‌کند

بیانه حزب‌الله علیه حملات وحشیانه آمریکا و اسرائیل

تهران در آستانه چرخش تاریخی/ آیا آمریکا آخرین شانس دیپلماسی را با ایران از دست می‌دهد؟

تداوم سقوط سهام و دلار به دلیل ترس از رکود بر وال استریت

اروپا در برابر تعرفه‌های ترامپ متحد می‌شود

از آغاز مذاکره میان ایران و آمریکا تعجب نخواهیم کرد

مذاکرات مستقیم ایران و آمریکا در پیش است؟

بیانیه حزب الله درباره تحولات منطقه

واکنش طالبان به تعرفه‌های آمریکا

کدام کشورها از تعرفه‌های ترامپ بیشترین آسیب را می‌بیند؟

تله نتانیاهو برای دروزی‌ها؛ تل‌آویو برای نفوذ در شام خیز برداشت

پایان ماه‌عسل روابط کانادا با آمریکا

حمله ارتش اسرائیل به یک مدرسه در غزه؛ 16 نفر شهید شدند

شاباک به تلاش برای سرنگونی نتانیاهو متهم شد

عقبگرد آهسته بازار طلا و سکه در سایه رکوردزنی طلای جهانی

آینده بازار خودرو در جهان

پاکستان به ژاپن خودرو صادر کرد