ایرانیان جهان

آخرين مطالب

طلا در جاده سه هزار؟ اروپا

طلا در جاده سه هزار؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - طلای جهانی روز گذشته برای چندمین بار در سال جاری، به رکورد تاریخی جدیدی دست یافت.
به گزارش دنیای اقتصاد، فلز زرد با رشد پُر شتابی که در دو روز گذشته داشت، قیمت 2583 دلار را لمس کرد و سپس در کانال 2570 دلار به نوسان ادامه داد. این فلز گران‌بها به استقبال داده‌های جدید منتشر شده از اقتصاد اروپا و ایالات‌متحده رفت.
کارشناسان احتمال می‌دهند که قیمت هر اونس طلای جهانی تا پایان امسال روند صعودی داشته باشد.
قیمت هر اونس طلای جهانی در روز گذشته، قلمرو ناشناخته 2580 دلار را کشف کرد. این بالاترین رکورد در طول تاریخ فلز زرد است. در کنار صعود چشم‌گیر قیمت طلا، قیمت‌های نقره و پلاتین نیز با افزایش روبه‌رو بودند. این فلز گران‌بها پس از یک دوره تثبیت کوتاه‌مدت در کانال 2500 دلار، روز پنج‌شنبه صعود خود را آغاز کرد و به قیمت 2558 دلار در هر اونس رسید. با این حال روز گذشته نیز به حرکت خود ادامه داد و قیمت خود را در کانال 2570 دلار به ثبت رساند. به گفته برخی از تحلیلگران ممکن است فضا برای افزایش بیشتر قیمت طلای جهانی وجود داشته باشد.
طلا، تابع نرخ‌های بهره روز پنج‌شنبه، بانک مرکزی اروپا اعلام کرد که نرخ تسهیلات سپرده آن با 0.25 واحد درصد کاهش به 3.5 درصد خواهد رسید. در عین حال، نرخ سود عملیات تامین مالی مجدد و تسهیلات وام نهایی به ترتیب به 3.65 درصد و 3.90 درصد کاهش می‌یابد. این دومین بار در سال جاری است که بانک مرکزی اروپا نرخ بهره را کاهش می‌دهد.
کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا ضمن تاکید به وابستگی تصمیمات پولی به داده‌های اقتصادی آتی، اذعان کرد که بانک مرکزی اروپا به هیچ جهت سیاستی پولی خاصی متعهد نخواهد بود. با این حال، با تداوم کاهش فشار‌های تورمی و کاهش رشد بیش از حد انتظار، بسیاری از تحلیلگران انتظار کاهش بیشتر نرخ بهره را در اواخر سال جاری دارند.
جیم ویکوف، استراتژیست بازار گفت: «انتظارات کاهش نرخ‌های بهره جهانی باعث کاهش بازده اوراق قرضه دولتی می‌شود که قیمت طلا را تقویت می‌کند. زیرا هزینه فرصت نگهداری دارایی‌های بدون بهره مانند طلا را کاهش می‌دهد.»
علاوه بر این، کاهش نرخ بهره، قدرت پول را نیز در اقتصاد کاهش می‌دهد. داده‌های تورم اخیر به‌طور کلی مطابق انتظار منتشر شده است. بانک مرکزی اروپا در بیانیه سیاست پولی خود اعلام کرد که کارکنان این نهاد تورم اروپا را به‌طور متوسط ​​2.5 درصد در سال 2024، معادل 2.2 درصد در سال 2025 و 1.9 درصد در سال 2026 تخمین می‌زنند.
همچنین اقتصاددانان بانک اروپا پیش‌بینی می‌کنند که تولید اقتصاد اروپا به 0.8 درصد در سال 2024، به 1.3 درصد در سال 2025 و 1.5 درصد در سال 2026 افزایش می‌یابد. این نشان‌دهنده تجدیدنظر نزولی بانک مرکزی اروپا در مقایسه با پیش‌بینی‌های ژوئن است. علت آن عمدتا به دلیل سهم ضعیف‌تر تقاضای داخلی در آینده است.
در دوران بعد از همه‌گیری کووید، بیشتر کشور‌های دنیا از اهداف اقتصادی خود فاصله گرفتند. در ایالات‌متحده و اروپا، تورم بالاتر از نرخ هدف بانک‌های مرکزی بود. به همین منظور، این بانک‌ها دست به افزایش نرخ بهره زدند تا تورم خود را کاهش دهند. اکنون آمار‌ها حاکی از آن هستند که نرخ تورم در حال نزدیک شدن به هدف بانک‌های مرکزی است.
هدف بعدی بانک‌های مرکزی، افزایش رشد اقتصادی از طریق کاهش نرخ بهره است. با کاهش نرخ تورم به سطوح پایین‌تر، سیاستگذاران پولی اطمینان حاصل کردند که زمان بازنگری در سیاست‌ها، فرا رسیده است. روز پنج‌شنبه، آمار تورم آمریکا برای ماه اوت منتشر شد. نرخ تورم سالانه در این کشور برای پنجمین ماه متوالی کاهش یافت و به 2.5 درصد در ماه اوت رسید که کمترین میزان از فوریه 2021 است.
این رقم حتی پایین‌تر از پیش‌بینی‌ها، در سطح 2.6 درصد بود. در همین حال، تورم هسته به پایین‌ترین حد سه سال اخیر یعنی 3.2 درصد رسید. نرخ تورم ماهانه از 0.2 درصد به 0.3 درصد افزایش یافت.
مایکل آرمبراستر، اقتصاددان گفت: «داده‌های تورم، همراه با گزارش‌های شاخص قیمت مصرف‌کننده و شاخص قیمت تولید‌کننده، زمینه را برای کاهش 0.25 واحد درصدی نرخ در هفته آینده فراهم کرد. پیش از این نیز جروم پاول، رئیس فدرال رزرو به وضوح نشان داده که یک چرخه کاهش نرخ در راه است. بازار‌ها نیز برای ماه‌ها مطمئن بودند که فدرال رزرو کاهش نرخ بهره را از 18 سپتامبر آغاز خواهد کرد. سیاست پولی ایالات‌متحده در ارتباط با داده‌های تورم تنها بخشی از ماجرا است. چرا که علاقه مردم به طلای فیزیکی نیز به ارزش طلای جهانی می‌افزاید.»

ایرانیان جهان

آیا دلارزدایی کار می‌کند؟ دلارزدایی در بحبوحه قدرت فزاینده کشور‌های عضو بریکس و افزایش بدهی ایالات‌متحده به موضوعی پرطرفدار تبدیل شده است. نسیم طالب، نویسنده و آماردان، ضمن اشاره به افزایش 30 درصدی قیمت طلا نسبت به سال گذشته، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «مردم دلارزدایی را بی‌تاثیر تلقی می‌کنند.با این حال، بانک‌های مرکزی (به ویژه در کشور‌های عضو بریکس) ذخایر خود را بیشتر به صورت طلا ذخیره می‌کنند.»
صحبت‌ها در مورد دلارزدایی در چند سال گذشته در حال افزایش بوده است. تصمیم برای مسدود کردن دارایی‌های روسیه پس از حمله به اوکراین به عنوان زنگ خطری برای کسانی بود که بخش زیادی از ذخایر خود را در خزانه‌داری ایالات‌متحده نگه داشته بودند.
آنجلو جولیانو، تحلیلگر ژئوپلیتیک و مالی، ضمن اشاره به قریب‌الوقوع بودن اثر دلارزدایی اظهار کرد: «کشور‌ها به جای خرید بدهی‌های آمریکا، طلا می‌خرند.»
بر اساس نظرسنجی ذخایر طلای بانک‌های مرکزی توسط شورای جهانی طلا، 29 درصد از پاسخ‌دهندگان قصد دارند ذخایر طلای خود را طی 12 ماه آینده افزایش دهند که بالاترین درصد از زمان آغاز این نظرسنجی در سال 2018 است.
علاوه بر این، 62 درصد از پاسخ‌دهندگان معتقدند که سهم دلار از 55 درصد کل دارایی‌های ذخیره در سال 2023 ظرف پنج سال کاهش خواهد یافت و با توجه به اینکه انتظار می‌رود فدرال رزرو در هفته آینده کاهش نرخ بهره را آغاز کند، بسیاری از تحلیلگران آن را شواهد دیگری از تضعیف دلار می‌دانند که می‌تواند تاثیر مثبتی بر قیمت طلا داشته باشد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1204154/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پزشکیان: با افزایش ارتباطات و همکاری‌های منطقه‌ای فشار‌های آمریکا خنثی می‌شود

آمریکا میگ 29 روسی خرید + عکس

کوبا اعلام کرد که 553 زندانی را آزاد می‌کند

یمن به ناو هواپیمابر آمریکا حمله کرد

جعفرزاده ایمن آبادی: ادبیات سخیف کوچک‌زاده دیگر خریداری در کف جامعه ندارد/ عصبانیت این‌ها بیانگر موفقیت دولت است

زندانیان آتش‌نشان‌ شدند

دوسال زندان برای مجتبی پوربخش پس از شکایت مجری زن تلویزیون

مسعود پزشکیان: ایران هزگز برنامه‌ای برای ترور ترامپ نداشته و در این زمینه تلاشی نکرده و نخواهد کرد

بحران در کالیفرنیا/ زندانیان آتش‌ نشان‌ شدند

مشارکت راهبردی ارمنستان و آمریکا؛ تکرار تجربۀ تلخ گرجستان؟

آتش‌ سوزی لس‌ آنجلس و نقش هلال احمر ایران در کمک‌ رسانی

نماینده سابق مجلس: ادبیات سخیف «کوچک‌زاده» دیگر خریداری ندارد

نتانیاهو ایران و محور مقاومت را تهدید کرد

خبـره تنها؛ درباره منیره گرجی که یگانه زن مجلس خبرگان قانون اساسی بود

حمله پهپادی اسراییل به حومه دمشق

ورود وزیر خارجه دولت انتقالی سوریه به ترکیه

اخبار ضد و نقیض درباره آتش‌بس غزه؛ المیادین: توافق، امشب امضا می‌شود

افشای جزئیات توافق آتش‌بس به روایت رسانه اسراییلی

دیدار مشاوران ارشد بایدن و ترامپ در آستانه مراسم تحلیف ترامپ

تشکیل شورای قدرت نرم در انگلیس؛ لندن برای بازسازی نفوذ جهانی تقلا می‌کند

واردات برنج 26 درصد کاهش یافت

فرزین: بازار فوروارد و سلف‌فروشی ارز را راه‌اندازی خواهیم کرد

عبدالعلی زاده: طرح شهر مولد می‌تواند در آینده کشور تغییرات شگرفی ایجاد کند

رویای بازگشت امپراتوری عثمانی؛ آیا سلطان در سوریه پیروز شده؟

فیلم پربازدید از اعطای درجه به زنان پلیس عراق + فیلم

بازار عراق به مصالح ساختمانی ایران روی خوش نشان داد

بازار سیاه رحم اجاره‌ای در ایران؛ از 400 میلیون تومان تا 900 میلیون تومان

تولید رانت با وضع قوانین غیرکارشناسی و بخشنامه‌های غیرتخصصی

اتاق بازرگانی نماد بخش خصوصی در هر استان است

پشت پرده مخالفت با FATF از زبان نمایندگان مخالف/ حاجی دلیگانی: قالیباف مخالف است/ حسینی کیا: شاهراه‌ های اقتصادی قطع می شود

انتقاد تند از طرح حذف صفر: مردم به دنبال راه حل واقعی هستند

همتی: رویه خصوصی‌سازی‌ها اصلاح خواهد شد

پزشکیان وارد دوشنبه شد؛ تقویت روابط اقتصادی ایران و تاجیکستان

اتاق بازرگانی نماد بخش خصوصی است

عدم توجه به اقتصاد، تبعات ناگواری برای جامعه دارد

قمار خطرناک سیاست گذار پولی| آیا بانک مرکزی به سمت انبساط پولی حرکت خواهد کرد!؟

معاهده جامع همکاری با روسیه جهش بسیار خوبی در همکاری‌های اقتصادی ایجاد می‌کند

آینده بورس به کدام سو می رود؟ / نظر کارشناسان درباره آینده بورس بعد از ترامپ

مصائب بازرگانی؛ از مانع‌تراشی بانک‌ها در اعطای تسهیلات تا حذف قیمت‌گذاری

قالیباف فردا به اتیوپی می‌رود

سرمربی سابق ژاپن و تیم ترسناکی که در کره ساخته!

دانشگاه تهران به سازمان تحقیقات هسته‌ای اروپا (CERN) پیوست

2 رویکرد متضاد درباره سفر عراقچی

چین دنبال شرکت در رقابت بر سر تسلیحات هسته‌ای با کشورهای دیگر نبوده

دبی برج 17 طبقه ویژه ارزهای دیجیتال می سازد!

رقیب آلمانی خودرو‌های چینی به میدان آمد

طالبان ایجاد بازارهای مرزی با پاکستان را نپذیرفت

لاوروف: مشارکت هند در گفتگوهای افغانستان مهم است

شعر فارسی در افغانستان در معرض نابودی است

ترامپ با راه‌اندازی سازمان جدید، به دنبال جذب درآمدهای خارجی است