ایرانیان جهان

آخرين مطالب

از مذاکرات آتش‌بس جنگ کره تا سرنگونی خمرهای سرخ در کامبوج آسیا و اقیانوسیه

  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش ایرنا، تاریخ همواره سرنخ‌هایی را برای شناخت و درک بهتر آنچه امروز اتفاق می‌افتد در اختیارمان قرار می‌دهد. پیچ و خم‌های مسیر تاریخ با اتفاق‌های ریز و درشت در گذر زمان تغییر یافته و هر رخداد به نوعی در رقم زدن وضعیت ژئوپلیتیک حال حاضر تاثیرگذار بوده است. آسیا و اقیانوسیه که سهم قابل توجهی از وسعت این کره خاکی را به خود اختصاص داده، همانند دیگر نقاط دنیا تحولات مهم و تاثیرگذاری را از سر گذرانده است.
در این گزارش سعی داریم تا با شرحی از چندین رویداد تاریخی در بازه زمانی 19 تا 25 اکتبر/ 28 مهر تا 4 آبان (هفته جاری)، سرنخ‌هایی را از چگونگی شکل‌گیری سیاست‌ها و جغرافیای امروز منطقه آسیا و اقیانوسیه در اختیار مخاطب قرار دهیم.
سرنگونی خمرهای سرخ در کامبوج
پس از اینکه خمرهای سرخ هزاران نفر از مردم کامبوج را در جریان یک نسل‌کشی بزرگ که از سال 1975 آغاز شده بود، از بین بردند حمله ارتش کمونیست ویتنام در روز کریسمس سال 1978 این نیروهای شورشی را سرنگون کرد. در طول ده سال، خمرهای سرخ یک مبارزه چریکی را علیه نیروهای ویتنامی رهبری کردند. «جمهوری خلق کمپوچیا» دولت مستقر در شهر فنوم پن تحت حمایت ویتنام بود در حالی که گروه‌های زیادی از شبه نظامیان خمر سرخ در جنگل‌های انبوه شمال غربی این کشور در نزدیکی مرز با تایلند مخفی شده بودند.
خمرهای سرخ تنها نیروهایی نبودند که با ارتش ویتنام مقابله می‌کردند چرا که ارتش کمونیست ویتنام در مناطق دیگر کامبوج با نیروهای سلطنت طلب تحت رهبری شاهزاده نوردوم راناریده (پسر پادشاه نوردوم سیهانوک) و نیروهای ملی‌گرای کامبوج به رهبری سون سان درگیر بودند. با ادامه مقاومت ائتلاف خمر سرخ، سلطنت طلبان و نیروهای ملی‌گرا در برابر ویتنامی‌ها، ارتش خلق ویتنام پس از 10 سال در سپتامبر 1989 (شهریور 1368) به طور کامل از کامبوج خارج شد اما هنوز شورشیان در تقابل با دولت مرکزی در فنوم پن بودند.

ایرانیان جهان

به عنوان بخشی از تلاش برای برقراری صلح، انتخابات تحت حمایت سازمان ملل در سال 1993 برگزار شد که به بازگرداندن ظاهر عادی و همچنین افول تدریجی خمرهای سرخ کمک کرد. با این حال، یک درگیری با شدت کم بین ارتش دولت کامبوج و خمرهای سرخ تا سال 1998 ادامه یافت. نورودوم سیهانوک به عنوان پادشاه کامبوج ابقا شد و یک دولت ائتلافی که پس از انتخابات ملی در سال 1998 تشکیل شد، ثبات سیاسی را به ارمغان آورد و باقی مانده نیروهای خمر سرخ در آن سال تسلیم شدند.
مذاکرات برای پایان جنگ 1950 کره
چند ماه پس از آغاز جنگ کره در ژوئن 1950 (خرداد 1329) نیروهای سازمان ملل دوباره سئول، پایتخت کره جنوبی را تصرف و به سمت کره شمالی پیشروی کردند. اندکی پس از پیشروی، نیروهای آمریکایی و کره جنوبی در روز 17 اکتبر (25 مهر 1329) با پدافند کره شمالی در نزدیکی پیونگ یانگ، پایتخت کره شمالی، روبرو شدند. رهبری کره شمالی و نیروهای اصلی پیش از این به سمت شهر کانگیه در نزدیکی مرز با چین عقب نشینی کرده بودند و به نیروهای سازمان ملل اجازه دادند تا در روز 19 اکتبر (27 مهر) همان سال پیونگ یانگ را تصرف کنند. این یکی از نبردهای اصلی سازمان ملل در جریان جنگ کره بود که به نبرد پیونگ یانگ شهرت یافت.
زمانی که نیروهای سازمان ملل به ساریوون در جنوب پیونگ یانگ رسیدند، مشخص شده بود که نیروهای باقی مانده ارتش خلق کره نمی‌توانند، دفاعی قوی از پیونگ یانگ انجام دهند. ارتش خلق کره در این زمان نه تنها باید با نیروهای ایالات متحده بلکه همچنین با تحرکات فراگیر نیروهای ارتش جمهوری کره از جنوب شرقی و شرق مبارزه می‌کرد. برخی از این نیروها اگر چند روز بیشتر به پیشروی خود ادامه می‌دادند، تقریبا شمال بزرگراه‌ها و خروجی های شهر را قطع می‌کردند. پیونگ یانگ پس از آن محاصره می‌شد و هر نیروی کره شمالی که در داخل و اطراف شهر کشته یا تسلیم می‌شد.

ایرانیان جهان

یک نقطه اصلی و مشکل ساز مذاکره، بازگرداندن اسیران جنگی بود. کمونیست‌های کره شمالی 10 هزار اسیر و فرماندهی سازمان ملل 150 هزار نفر را در اختیار داشتند. در توافقنامه آتش‌بس نهایی که در 27 ژوئیه 1953 (5 مرداد 1332) به امضا رسید، یک «کمیسیون استرداد کشورهای بی طرف» برای رسیدگی به این موضوع تشکیل شد. با وجود پایان جنگ بین دو کره و برقراری آتش‌بس، پیونگ یانگ و سئول به وضعیت باثباتی در روابط دست پیدا نکردند و امروز تنش بین دو کشور خطرناک‌تر از همیشه است. چند روز پیش بود که کره شمالی اعلام کرد که در عرض یک ماه، سه پهپاد کره جنوبی حریم هوایی این کشور را نقض کرده و پیونگ یانگ در صورت تکرار این مساله حمله خواهد کرد.
تعیین «جمهوری خلق چین» به عنوان تنها نماینده چین در سازمان ملل
درحالیکه تایوان از اواخر قرن 19 تحت اشغال ژاپن بود پس از تسلیم این کشور در جنگ جهانی دوم، در تاریخ 25 اکتبر 1945 (3 آبان 1324) این جزیره به ژنرال چیانگ کای‌شک رهبر سیاسی و نظامی وقت جمهوری چین واگذار شد. این روز به عنوان روز بازگشت در تایوان که آن زمان تحت حاکمیت چین بود، شناخته می‌شود. پس از پایان اشغال ژاپن، جنگ داخلی در چین که از سال 1927 بین نیروهای کمونیست و ملی‌گرای کومینتانگ آغاز شده بود، پس از وقفه‌ای دوباره از سر گرفته شد و به مدت 4 سال به طول انجامید.
نیروهای کمونیست در نهایت در سال 1949 توانستند نیروهای کومینتاگ را شکست دهند که این امر موجب فرار آنها به جزیره تایوان شد. در آن سال تقریبا تمام سرزمین اصلی چین به غیر از تایوان و هنگ کنگ (که در مالکیت انگلیس بود) تحت کنترل جمهوری خلق چین بود. آمریکا و متحدانش پس از آن تلاش بسیاری کردند تا با حمایت از کومینتانگ بتوانند قدرت در سراسر چین را به دست ژنرال چیانگ کای‌شک بازگردانند اما قدرت جمهوری خلق چین به تدریج تثبیت شد. در 25 اکتبر 1971 (3 آبان 1350) قطعنامه 2758 سازمان ملل تصویب شد و جمهوری خلق چین را به عنوان «تنها نماینده قانونی چین در سازمان ملل» به رسمیت شناخت و «نمایندگان چیانگ کای‌شک» را از کار در سازمان ملل برکنار کرد.

ایرانیان جهان

جهان آسیای شرقی 0 نفر

ایرانیان جهان

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1237881/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آینده امن برای اسرائیل وجود ندارد

آیتو پس از ماموت به اروپا رسید

7 قلو زایی عجیب دختر 25 ساله +عکس

فیلم/ ورود پناهندگان لبنانی به دیالی عراق

لغو مجوز فعالیت شبکه العربیه در الجزایر

طلا و گنج‌هایی که در اعماق آب‌ها زندانی شده اند

داوران هفته سوم لیگ قهرمانان اروپا اعلام شدند | قضاوت دیدار رئال مادرید و دورتموند بر عهده ایستوان کواکس

اجاره مِلک به اتباع غیرمجاز جرم است

تفاوت عجیب قیمت تریاک در شهرهای مختلف کشور

بیش از 270 برنامه فرهنگی در کرمانشاه به مناسبت 13 آبان برگزار می‌شود

ترور فرماندهان مقاومت؛ فاصله تاکتیکی آمریکا و اسرائیل کم شده است؟

پیامی که ایران برای آمریکا و اسرائیل ارسال کرد | 12 محور رایزنی های عراقچی در 24 دیدار دیپلماتیک

ایران حامی صلح و آماده پاسخ دردناک به حمله اسرائیل

طوفان‌الاقصی چگونه معادلات رژیم صهیونی را نقش بر آب کرد؟/ اسرائیل پادگان آمریکا در منطقه

رئیس کنگره آمریکا: با نتانیاهو درباره افشای اسناد محرمانه گفت وگو کردم

از مجسمه هادی چوپان در آمریکا رونمایی شد

مقاومت اسلامی عراق بیانیه داد/ حمله پهپادی به اهدافی در جولان اشغالی

رشد اقتصادی اروپا در مرحله بحرانی است؟

رشد اقتصادی آمریکا واقعی است؟

دستور پزشکیان برای بهبود بازار سرمایه

دستور پزشکیان به دستگاه های دولتی برای کمک به بهبود بازار سرمایه

سود میلیاردی VPN فروشان و نابود شدن میلیون‌ها کسب و کار

10 بازیکن پردرآمد فوتبال جهان را بشناسید

10 بازیکن پردرآمد فوتبال جهان را بشناسید + عگس

بمباران ضاحیه بیروت برای پنجمین بار | ساختمان اصلی خبرگزاری المنار در حومه ضاحیه هدف حمله اسراییل قرار گرفت

کاهش تولید فولاد چین در ماه گذشته

تحریم های افغانستان بزرگترین مشکل بخش خصوصی

مجازات به‌کارگیری و در اختیار گذاشتن مِلک به اتباع غیرمجاز

خبر مهم فراجا؛ به‌کارگیری و در اختیار گذاشتن مِلک به این افراد جرم است

هشدار قاطع یمن به آمریکا/ حملات صنعا تا زمان توقف حملات اسرائیل به غزه و لبنان ادامه خواهد داشت

ادعای جدید ترامپ درباره خاورمیانه+ فیلم

اگر آمریکا به ما حمله کند جهنم ویتنام صرفا یک پیک‌نیک خواهد بود

یمن را به جهنم آمریکا تبدیل خواهیم کرد

20 سال پیش این روزها؛ وقتی خاتمی ناگهان از «استعفا» گفت

مرحله آخر رقابت

حمله پهپادی مقاومت عراق به یک هدف حیاتی رژیم اسرائیل

حمله پهپادی مقاومت عراق به یک هدف حیاتی اسرائیل

ببینید | حمله اسرائیل به زیرساخت تاسیسات اقتصادی در لبنان

فرار مردم بیروت بعد از حملات امشب اسرائیل

دستور پزشکیان به دستگاه‌های دولتی

تشریح جزئیات جلسه عصر امروز کمیسیون اقتصادی مجلس

اسرائیل، اقتصاد بیروت را نشانه گرفت/ حملات عمدی تل‌آویو به ساختمان‌های تجاری لبنان

دستور پزشکیان به دستگاه‌های دولتی برای کمک به بهبود بازار سرمایه

ادامه فعالیت شبکه المنار بعد از حمله رژیم صهیونیستی به یکی از ساختمان‌های آن

اولین استاندار عرب در دولت پزشکیان/ آقامیری رفت، بهنام‌جو آمد

بررسی بیانیه ضدایرانی اتحادیه اروپا/ توهمات اروپایی

اسلواکی: غرب مسئول عدم برقراری صلح در اوکراین است

برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و همه‌پرسی عضویت در اتحادیه اروپا در مولداوی

مارکو روزه: تماس با یورگن کلوپ پیش از رویارویی با لیورپول؟ قطعا این کار را نمی‌کنم

اعتراضات هزاران نفر در حمایت از فلسطینیان در اروپا /درگیری پلیس با حامیان فلسطین در انگلیس