ایرانیان جهان

آخرين مطالب

طرز تهیه ته‌چین به سبک مازنی‌ها آسیا و اقیانوسیه

طرز تهیه ته‌چین به سبک مازنی‌ها
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ته‌چین یکی از غذا‌های خوشمزه و با اصالت ایرانی است که در شهر‌ها و نقاط مختلف ایران با روش‌های متفاوتی طبخ می‌شود و هرکدام طعم و مزه خاص خودش را دارد. ته‌چین را با موادی مانند گوشت، مرغ، سیب زمینی، پیاز، آلو، بادمجان و... درست می‌کنند. ته‌چین مازندرانی نوعی سبک پخت ته‌چین است که مواد آن از برنج، مرغ یا گوشت و اسفناج تشکیل می‌شود و بسیار خوشمزه و متفاوت است.
اگر دوست دارید این ته‌چین خوشمزه را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش ته‌چین مازندارنی همراه ما باشید.
مواد لازم
برنج: 3 پیمانه
مرغ: 3 تکه
اسفناج: نیم کیلو
پیاز: 2 عدد
رب انار: 4 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این ته‌چین خوشمزه مازندرانی ابتدا برنج را با آب ولرم و کمی نمک خیس کنید و کنار بگذارید. تکه‌های مرغ را با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مزه‌دار کنید و اجازه بدهید نیم ساعت بماند. سپس مقداری روغن داخل یک ماهی تابه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید تا روغن داغ شود. حالا تکه‌های مرغ را داخل روغن داغ سرخ کنید و کنار بگذارید. در مرحله بعد پیاز‌ها را خرد کنید و همراه با مقداری روغن بگذارید تا سرخ شود. کمی زردچوبه روی پیاز بریزید و بعد اسفناج شسته و خرد شده را اضافه کنید. اجازه بدهید اسفناج آب بیندازد و نرم شود. مقداری نمک و فلفل روی اسفناج بریزید و اجاق گاز را خاموش کنید. برنج را آبکش کنید. کف قابلمه موردنظرتان ته‌دیگ سیب زمینی قرار بدهید، سپس نیمی از برنج آبکش شده را داخل قابلمه بریزید. حالا مقداری رب انار روی مرغ‌های سرخ شده بمالید و روی سطح برنج بچینید و ترکیب پیاز و اسفناج سرخ شده را روی مرغ بریزید. در آخر بقیه برنج آبکش شده را روی مواد پخش کنید و مقداری روغن و کره روی برنج بریزید و برنج را با حرارت ملایم به مدت 45 دقیقه دم کنید تا بپزد و دم بکشد. بعد از این مدت زمان ته‌چین را داخل دیس گرد بزرگ برگردانید و سرو کنید، نوش جان.

ایرانیان جهان

نکات مهم
ـ همان‌طور که می‌دانید اسفناج سبزی بسیار پرخاصیتی است که سرشار از ویتامین‌ها و مواد مغذی‌ای است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن جلوگیری از سرطان، سلامت پوست و مو و استحکام استخوان‌ها مفید است. این سبزی مغذی می‌تواند بهترین دارو برای درمان یبوست به‌ویژه در افراد میان‌سال و کهن‌سال باشد. در شستن اسفناج باید به این نکات توجه داشته باشید که اسفناج حاوی شن‌ریزه است؛ بنابراین آن را چند دقیقه در آب ولرم خیس کنید تا شن‌های آن ته‌نشین شود و در آخر به‌تدریج از اسفناج‌های رویی بردارید و با آب سرد آب‌کشی کنید تا شن‌های ته‌نشین شده دوباره به اسفناج‌ها نچسبند. هرگز اسفناج را پس از خرد کردن نشویید تا مواد مغذی آن خارج نشود. اسفناج را به مقدار مورد نیاز بپزید و هیچ‌وقت آن را به صورت پخته شده نگهداری نکنید. هنگام خرید اسفناج برگ‏های لطیف و تازه آن را انتخاب کنید. برگ‏های درشت و تیره‌رنگ به ته چین شما زیبایی نمی‏دهد؛ همچنین اسفناج را باید در اندازه‏های چهار سانتی‏متری خرد کنید. در‌صورتی‏که اسفناج ریزتر خرد شود، له و بد شکل خواهد شد.
ـ بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به اندازه‌ای اضافه کنید که کمی شور‌تر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل 3 ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید. برای آب‌کش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید.
حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه‌ها از هم باز شود. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آب‌کش کردن مناسب است که دانه‌های آن نرم شود؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد. بعد از اینکه برنج را آب‌کش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانه‌ها متوقف شود و همین‌طور نمک اضافی بین دانه‌های برنج بیرون رود تا برنج شور نشود. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث می‌شود به برنج شوک وارد شود و بیش‌تر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.
ـ رب انار نوعی رب گرفته شده از دانه‌های انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیره‌ای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ همچنین نباید بوی ترشیدگی بدهد. برای پخت ته چین مازندارنی سعی کنید رب انار را از فروشگاه‌های معتبر و یا از کسانی که به صورت خانگی و تمیز رب انار را درست می‌کنند، تهیه کنید. اگر رب انار شما رقیق نبود، با سرکه آن را رقیق کنید.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1242579/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

من از تکرار تاریخ می ترسم

طرفداران رونالدو، ستاره استقلال را سوژه کردند+ عکس | رصد روز

برتری 2-1 دورتموند مقابل رئال مادرید در دور گروهی لیگ قهرمانان اروپا (2012/10/24)

بالاتر از رافینیا؛ وینیسیوس جونیور بهترین بازیکن هفته سوم لیگ قهرمانان اروپا

وینیسیوس بازیکن هفته لیگ قهرمانان اروپا شد

اسراییل دنبال قربانی کردن باکو است نه حمایت از آن

سرمربی تیم استقلال | از سرمربی جدید تیم استقلال چه چیزی میدانید

دوربین های نظارتی مرزی آمریکا مدت هاست که کار نمی کند

علت لبخند فرح پهلوی پس از شنیدن مرگ بر شاه +فیلم

دیدار پزشکیان با روسای جمهور بلاروس و ونزوئلا

تایمز لندن به نقل از یک منبع اطلاعاتی: افشای اسناد آمریکا، حمله اسرائیل به ایران را به تعویق انداخت

بلینکن: نگران درگیری گسترده‌تر با ایران هستیم/ خطر وقوع جنگ گسترده بالاست

بلینکن: نگران درگیری گسترده‌تر با ایران هستیم

تدوین دادخواست علیه آمریکا درباره حوادث تروریستی علیه ایران

نگران درگیری گسترده‌تر با ایران هستیم

تلاش بلینکن برای جلوگیری از تشدید تنش میان اسرائیل و ایران

12 سفر کم سابقه

تجمع 130 نفره طرفداران طرح صیانت

عبدالملک الحوثی: آمریکا در جنایت و شکست، شریک اسرائیل است

همسر عمران‌خان از زندان آزاد شد

انتقاد نماینده مجلس از عملکرد بانک‌ها در رابطه با وام ازدواج

رئیس‌شورای فقهی: دریافت سود مرکب حرام شرعی است

پروازهای قطر به ایران و 2 کشور دیگر لغو شد

مراسم تجلیل از برگزیدگان مسابقات والیبال ویژه خانواده معزز شهدا و ایثارگران

جلسه هماهنگی احراز پرونده‌های ماده 87 و شورای تأمین در اردبیل برگزار شد

وضعیت سرمایه گذاری خارجی در خراسان جنوبی/تحقق اهداف با کار جمعی

قیمت دستوری مانع توسعه اقتصادی است

نشست مدیر کل بنادر و دریانوردی امیرآباد با فعالین اقتصادی استان خراسان شمالی

وزارت امور اقتصادی در حال تلاش برای بازگرداندن اعتماد سرمایه‌گذاران به بورس است

نابودی اقتصاد رژیم صهیونیستی پس از جنگ

بلگراد: صربستان از همکاری با کشورهای بریکس استقبال می‌کند

رایزنی سفیر ژاپن در تهران با معاون رئیس‌جمهور

یوباری؛ گرانترین میوه جهان+فیلم

شروع بحران؛ کار دشوار بایرن مونیخ برای صعود از مرحله گروهی لیگ قهرمانان اروپا

شکایت رسمی باشگاه اتلتیکومادرید از داور ایتالیایی به یوفا

18 شهید در حمله ارتش «اسراییل» به مدرسه‌ای در النصیرات

شی جین پینگ: اوج گرفتن جمعی جهان جنوب نشانه روشن تغییرات بزرگ در جهان است

ظرفیت‌های صادراتی صنایع خلاق افغانستان + فیلم

دیوارکشی مرز ایران با افغانستان به کجا رسید؟

طالبان میزبان جام جهانی می‌شود؟

پزشکیان: الگوی گسترش تعاملات ایران با روسیه قابل تعمیم به بلاروس است/ لوکاشنکو: بازارهای بلاروس مشتاق تولیدکنندگان، تجار و محصولات ایرانی هستند

سبقت ترامپ از هریس در آستانه انتخابات آمریکا

اسرائیلی‌ها به قدرت محدود تاد اعتماد نکنند

وزیر خارجه آمریکا: در تلاشیم تا از تشدید بیشتر تنش میان اسرائیل و ایران جلوگیری کنیم

قطر: تلاش‌هایی برای صلح در غزه در جریان است

ثبات نسبی بهای نفت در بازار جهانی

انتقاد شدید پاکستان از رویکرد دوگانه آمریکا

دیدار رئیس جمهور بلاروس با پزشکیان

چرا اسرائیل حمله به ایران را به تعویق انداخته؟

روسای جمهور ایران و بلاروس در حاشیه اجلاس بریکس دیدار کردند