ایرانیان جهان

آخرين مطالب

روایت جزئیات توافق تاریخی چین و هند آسیا و اقیانوسیه

روایت جزئیات توافق تاریخی چین و هند
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - اوراسیا ریویو با انتشار گزارشی نوشت: توافق چین و هند در مورد ترتیبات گشت‌زنی در شرق لاداخ یک دستاورد مهم برای دهلی‌نو قلمداد می‌شود. از آغاز اقدامات چین در سال 2020 میلادی - محاصره 6 نقطه و جمع‌آوری نیرو‌ها در مرز - هند به‌دنبال این بود که با این وضعیت به روشی سنجیده برخورد کند. دهلی‌نو از یک طرف، در نقاط محاصره‌شده با چینی‌ها مقابله کرد و همچنین نیرو‌های خود را در مرز گرد آورد که نشان‌دهنده هدف دفاعی و نه صرفا تهاجمی بود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
از سوی دیگر، پکن را با توسل به اهرم دیپلماسی تحت‌فشار قرار داد تا از سیاست خود عقب‌نشینی کند.
جزئیات توافق تاریخی دهلی‌نو بدین طریق و با اعمال فشار نظامی با اشغال ارتفاعات «کایلاش» مشرف به «اسپانگگور تسو» موفق شد تا ماه ژوئیه 2022 چالش‌های مرتبط با چهار نقطه از 6 نقطه محاصره‌شده را حل کند. این نقاط به مناطق حائل تبدیل شدند؛ جایی که هیچ‌یک از طرفین در این محدوده گشت‌زنی ندارند. هم‌زمان به مدت 2 سال، مذاکرات بین مقامات نظامی و غیرنظامی هیچ نتیجه‌ای نداشت. سپس ناگهان، چند ماه پیش همه‌چیز تغییر کرد، و پس از چند سال توسل به اهرم‌های دیپلماسی، توافقی حاصل‌شده که بسیار فراتر از معاملاتی است که در سایر نقاط محاصره‌شده منعقد می‌شود.
سخنان مقامات در دهلی‌نو نشان داد که چین و هند موفق شده‌اند مشکل «دپسانگ» را حل کنند. به‌نظر می‌رسد معامله‌ای که در 21 ماه اکتبر اعلام شد، معامله‌ای چند لایه است که احتمالاً در مراحل مختلف اجرا می‌شود. به‌عنوان اولین گام، اس جایشانکار، وزیر خارجه هند در نشستی در دهلی‌نو، گفت که «فرآیند جدایی با چین تکمیل شده است». همچنین ویکرام مصری، معاون مشاور امنیت ملی هند در یک جلسه توجیهی اعلام کرد: «توافقی در مورد ترتیبات گشت‌زنی در امتداد خط کنترل واقعی در مناطق مرزی هند و چین به‌دست آمده است». هر دو گفتند که از طریق این معامله، وضعیتی که در سال 2020 در شرق لاداخ به‌وجود آمده بود، حل شده است.
گزارش‌ها به نقل از منابع در ارتش می‌گویند که «توافق مفصلی که شیوه‌های خلع سلاح و همچنین گشت‌زنی را مشخص می‌کند، روز دوشنبه در سطح فرماندهی منعقد شد». در نتیجه، محاصره چین در این هفته برداشته خواهد شد و 2 طرف گشت‌زنی هماهنگ را آغاز خواهند کرد؛ بنابراین در دپسانگ، طرف هندی که در به اصطلاح Y-Junction مسدود شده بود، اکنون می‌تواند گشت بزند. چین همچنین در برخی مناطق گشت‌زنی خواهد کرد؛ هرچند مشخص نیست که کدام مناطق. ایجاد نوآوری در اینجا بدین معنا است که گشت‌زنی که در پایان ماه آغاز می‌شود، توسط طرفین هماهنگ خواهد شد تا از رویارویی نیرو‌ها جلوگیری شود.
این منابع افزودند که «گشت‌ها به گونه‌ای فاصله خواهند گرفت که هیچ برخوردی وجود نداشته باشد». گزارش دیگری حاکی از آن است که به‌محض انجام معامله، هر دو طرف با برچیدن سوله‌ها و چادر‌های پیش‌ساخته که برای اسکان تجهیزات، وسایل نقلیه و نیرو‌ها استفاده می‌شد، از هم فاصله خواهند گرفت.
چشم انداز جغرافیایی پرتنش در سال 2020 میلادی چین، هند را در 6 نقطه محاصره کرد. در این مناطق، دو طرف مناطق حائل با عمق متفاوت از 3 تا 10 کیلومتر ایجاد کردند که در آن هیچ‌یک از طرفین نتوانستند نیروی برای گشت‌زنی بفرستند، اما توافق فعلی هم شامل خلع سلاح و هم گشت‌زنی است.
بیشتر بخوانید:رونمایی از جنگنده جدید چین
این جزئیات فراتر از اقدامات در سایر نقاط است که در حال حاضر به‌عنوان مناطق حائل "بدون گشت" باقی خواهند ماند. در طول دوره رایزنی‌های دیپلماتیک، هند اصرار داشت که این روند دنباله‌ای از «رهایی» و پس از آن «کاهش تنش» و سپس «عدم افزودن» نیرو‌های اضافی به منطقه باشد؛ بنابراین اگر بتوان روند مشابهی را برای سایر مناطق مورد نظر اجرا کرد، هند و چین می‌توانند مدیریت عادی مناطق مورد مناقشه را از سر بگیرند.
با این حال، به این راحتی نمی‌توان ساعت را به عقب برگرداند. هند و چین به‌طور گسترده توانستند صلح و آرامش را در امتداد مرز با کمک مجموعه‌ای از موافقت‌نامه‌های اعتمادسازی در سال‌های 1993، 1996، 2005 و 2012 حفظ کنند که عمدتاً رفتار نظامی آن‌ها را پوشش می‌دهد. نمونه‌ای از موفقیت آن این بود که درگیری گالوان با توسل به سلاح انجام نشد، بلکه طرفین با سنگ و چوب مقابل هم قرار گرفتند، زیرا استفاده از سلاح گرم در قرارداد طرفین در سال 1996 ممنوع شده بود. با این حال، چینی‌ها موضوعات مهم در توافق‌ها را نقض کرده بودند.
با این وجود در مقامات 2 کشور نکاتی نیز وجود داشت؛ نخست آنکه موضوعات اصلی در توافق می‌تواند تا شرق نیز گسترش یابد تا مناطقی مانند «یانگ‌تسه» را پوشش دهد؛ جایی‌که نیرو‌های هندی و چینی در دسامبر 2022 درگیر شده بودند. علاوه بر این، نوآوری‌هایی مانند گشت‌زنی هماهنگ که برای اولین بار در بخش شرقی تعریف شد، اکنون می‌تواند در مناطق دیگری که هند و چین ادعا‌های هم‌پوشانی و اصرار دارند که در آن‌ها گشت‌زنی کنند، اعمال شود.
به ادعای ناظران کلید تحولات آینده در بازگرداندن اعتماد نهفته است. ژنرال اوپندرا دوویدی، فرمانده ارتش هند، در پی اعلام این توافق، گفت که نکته اصلی توافق، اهمیت بازگرداندن «اعتماد» بین ارتش‌هاست. او با اصرار به احیای وضعیت موجود از ماه آوریل 2020، گفت که هند باید بر موضوع "عدم تعامل، تنش‌زدایی و مدیریت عادی خط کنترل واقعی" متمرکز شود. این کار در چند مرحله و در زمان مشخص انجام خواهد شد. اما باید توجه کرد که بازگرداندن اعتماد به زمانی بیشتر از اجرای جداسازی و یا تنش‌زدایی نیاز دارد؛ پس ممکن است بازسازی و بازنویسی قرارداد‌های گذشته به امری ضروری تبدیل شود.
یکی از نتایج مهم نشست «نارندرا مودی»، نخست وزیر هند با «شی جین‌پینگ»، رئیس‌جمهوری چین در هفته گذشته در کازان دستوراتی بود که آن‌ها به نمایندگان ویژه خود در مورد مسئله مرزی چین و هند دادند و قرار شد «آجیت دووال» مشاور امنیت ملی هند و «وانگ یی» وزیر خارجه چین به‌زودی با یکدیگر دیدار کنند؛ 2 دیپلماتی که در سال 2019 برای آخرین بار رو‌به‌روی یکدیگر نشسته بودند.
اوراسیا ریویو در پایان گزارش خود این‌گونه نتیجه می‌گیرد که اکنون انتظار می‌رود روند آشتی چین و هند هدایت‌شده به پیش رود؛ گزاره‌ای که می‌تواند زمینه‌ساز گرم‌شدن روابط محدود سیاسی، نظامی و اقتصادی طرفین در بلندمدت باشد
منبع: اقتصاد نیوز

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1250135/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مذاکرات هسته ای ایران و اروپا چه سرانجامی خواهد داشت؟

بصیرت تنها راه مقابله با دشمن است

پکن: تحریم‌های آمریکا علیه شرکتهای فناوری چینی بی‌اساس است

پیش بینی قطعی گسترده برق و گاز در سراسر آمریکا از هفته آینده

آمریکا و انگلیس بازهم یمن را مورد حمله هوایی قرار دادند

سیگنال مذاکراتی عراقچی به دونالد ترامپ

یمن: موشک ما از پدافند اسرائیل عبور کرد/ حمله مشترک آمریکا و انگلیس به صعده

پکن تحریم‌های آمریکا علیه شرکتهای فناوری چینی را بی‌اساس دانست

چراغ سبز ترامپ یا شل کردن تحریم‌ها توسط بایدن؟ واقعیت پشت افزایش صادرات نفت ایران

سرمقاله سازندگی/ تغییر گفتمان در 2025

ادعای تل‌آویو دروغ از آب درآمد؛ شلیک 20 موشک از سمت نوار غزه

زنده شدن مقاومت زیر آوارها

جنایت اسرائیل در نابلس در پوشش آمبولانس

ارزش بازار سرمایه به 120 میلیارد دلار رسید

دهمین عرضه اولیه امسال امروز رونمایی می‌شود

لحظه شلیک به مخفیگاه نیروهای داعش در دل کوه را ببینید

این کشور همسایه مشکل‌گشای ایران می‌شود؟

کارگاه بازی آموزشی "اتاق فرار هوش سیاه" در بیمه دی برگزار شد

استیضاح‌های سیاسی یا نظارتی؟ تحلیل تلاش‌های مخالفان برای استیضاح وزرای نفت و اقتصاد

نماینده مجلس: استیضاح وزرا وقت کشی است و اکثریت مجلس با آن همراه نمی‌شود

مزایای عضویت ایران در گروه ویژه اقدام مالیFATF (فاتف)

سیاست‌های اقتصادی بدون توضیح سازوکار؛ وعده‌های جذاب یا توهمات خطرناک؟

خارگ قلب تپنده اقتصاد ایران؛ از گذشته‌ای پرافتخار تا آینده‌ای روشن

حمله مشترک آمریکا و انگلیس به یمن

اعتراف مؤسسه دریایی آمریکا / شاید بتوان جایزه بزرگ سال 2024 را به یمنی‌ها داد!

خطای شناختی از آمریکا در افکار عمومی/ آمریکا به‌دنبال حذف مؤلفه‌های قدرت ایران است

شراکت آمریکا و اسرائیل برای از پا درآوردن چین

بالاخره ترامپ چراغ سبز داد یا بایدن شُل کرد؟ | هدف فقط یک چیز است...

بیانیه مهم آمریکا درباره آتش بس در غزه/ آخرین رایزنی‌های بلینکن برای پایان جنگ

احتمال ارائه کمک‌های جدید به کی‌یف در هفته‌های آخر دولت بایدن

تجاوز مجدد آمریکا و انگلیس به یمن

تحلیل تاثیر سیاست‌های تجاری ترامپ بر اقتصاد خاورمیانه

بالاخره ترامپ چراغ سبز داد یا بایدن شل کرد؟

سرمقاله دنیای اقتصاد/ نقض دو‌طرفه قرارداد اجتماعی

لوکاشنکو: ما انتخاباتی به سبک ترامپ نمی‌خواهیم

روسیه: حمله اخیر اوکراین با موشک‌های آمریکایی را قطعا پاسخ می‌دهیم

فرمانده یمنی: برای پاسخ به هر تجاوزی آماده هستیم

وزیر صمت: تصمیم اولیه برخی مدیران قطع کامل برق و گاز صنایع بود

اعلام آخرین وضعیت ساخت مسکن کارگران؛ اعطای تسهیلات ویژه و‌ زمین رایگان

فرصت دوهفته‌ای «متغیرها» به بازار سهام؛ تحریک دوسویه بورس

طرح اسرائیل برای تجزیه کشورهای منطقه

مزایای عضویت ایران در FATF از نگاه رئیس پیشین سازمان برنامه و بودجه

رویکرد حمایتی به زنان سرپرست خانوار باید از نگاه صرفا خیریه ای خارج شود

هواپیمای این کشور با 200 مسافر ربوده شد+ جزئیات

افزایش نگرانی‌ها از شیوع یک عفونت تنفسی جدید در چین

امنیت در افغانستان برقرار است

تیک‌تاک متهم شد که از اعمال غیرقانونی در بستر خود آگاه بوده است

ادعای جدید آمریکا: چین انصارالله یمن را مسلح می‌کند

افزایش فروش سالانه خودرو در آمریکا

خبر ترسناک از اعلام آمادگی آمریکا برای حمله به تاسیسات هسته ای ایران