ایرانیان جهان

آخرين مطالب

طرز تهیه ته‌چین مجلسی به سبک مازندرانی‌ها آسیا و اقیانوسیه

طرز تهیه ته‌چین مجلسی به سبک مازندرانی‌ها
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش منیبان، ته‌چین یکی از غذا‌های خوشمزه و با اصالت ایرانی است که در شهر‌ها و نقاط مختلف ایران با روش‌های متفاوتی طبخ می‌شود و هرکدام طعم و مزه خاص خودش را دارد. ته‌چین را با موادی مانند گوشت، مرغ، سیب زمینی، پیاز، آلو، بادمجان و... درست می‌کنند. ته‌چین مازندرانی نوعی سبک پخت ته‌چین است که مواد آن از برنج، مرغ یا گوشت و اسفناج تشکیل می‌شود و بسیار خوشمزه و متفاوت است.
اگر دوست دارید این ته‌چین خوشمزه را در منزل تهیه کنید، در ادامه این مطلب با آموزش ته‌چین مازندارنی همراه ما باشید.
مواد لازم
برنج: 3 پیمانه
مرغ: 3 تکه
اسفناج: نیم کیلو
پیاز: 2 عدد
رب انار: 4 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه
برای درست کردن این ته‌چین خوشمزه مازندرانی ابتدا برنج را با آب ولرم و کمی نمک خیس کنید و کنار بگذارید. تکه‌های مرغ را با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مزه‌دار کنید و اجازه بدهید نیم ساعت بماند. سپس مقداری روغن داخل یک ماهی تابه مناسب بریزید و روی حرارت اجاق گاز قرار بدهید تا روغن داغ شود. حالا تکه‌های مرغ را داخل روغن داغ سرخ کنید و کنار بگذارید. در مرحله بعد پیاز‌ها را خرد کنید و همراه با مقداری روغن بگذارید تا سرخ شود. کمی زردچوبه روی پیاز بریزید و بعد اسفناج شسته و خرد شده را اضافه کنید.
اجازه بدهید اسفناج آب بیندازد و نرم شود. مقداری نمک و فلفل روی اسفناج بریزید و اجاق گاز را خاموش کنید. برنج را آبکش کنید. کف قابلمه موردنظرتان ته‌دیگ سیب زمینی قرار بدهید، سپس نیمی از برنج آبکش شده را داخل قابلمه بریزید. حالا مقداری رب انار روی مرغ‌های سرخ شده بمالید و روی سطح برنج بچینید و ترکیب پیاز و اسفناج سرخ شده را روی مرغ بریزید. در آخر بقیه برنج آبکش شده را روی مواد پخش کنید و مقداری روغن و کره روی برنج بریزید و برنج را با حرارت ملایم به مدت 45 دقیقه دم کنید تا بپزد و دم بکشد. بعد از این مدت زمان ته‌چین را داخل دیس گرد بزرگ برگردانید و سرو کنید، نوش جان.
نکات مهم
همان‌طور که می‌دانید اسفناج سبزی بسیار پرخاصیتی است که سرشار از ویتامین‌ها و مواد مغذی‌ای است که برای تقویت سیستم ایمنی بدن جلوگیری از سرطان، سلامت پوست و مو و استحکام استخوان‌ها مفید است. این سبزی مغذی می‌تواند بهترین دارو برای درمان یبوست به‌ویژه در افراد میان‌سال و کهن‌سال باشد. در شستن اسفناج باید به این نکات توجه داشته باشید که اسفناج حاوی شن‌ریزه است؛ بنابراین آن را چند دقیقه در آب ولرم خیس کنید تا شن‌های آن ته‌نشین شود و در آخر به‌تدریج از اسفناج‌های رویی بردارید و با آب سرد آب‌کشی کنید تا شن‌های ته‌نشین شده دوباره به اسفناج‌ها نچسبند. هرگز اسفناج را پس از خرد کردن نشویید تا مواد مغذی آن خارج نشود. اسفناج را به مقدار مورد نیاز بپزید و هیچ‌وقت آن را به صورت پخته شده نگهداری نکنید. هنگام خرید اسفناج برگ‌های لطیف و تازه آن را انتخاب کنید. برگ‌های درشت و تیره‌رنگ به ته چین شما زیبایی نمی‌دهد؛ همچنین اسفناج را باید در اندازه‌های چهار سانتی‌متری خرد کنید. در‌صورتی‌که اسفناج ریزتر خرد شود، له و بد شکل خواهد شد.
بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به اندازه‌ای اضافه کنید که کمی شور‌تر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل 3 ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید. برای آب‌کش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید.
حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه‌ها از هم باز شود. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آب‌کش کردن مناسب است که دانه‌های آن نرم شود؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد. بعد از اینکه برنج را آب‌کش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانه‌ها متوقف شود و همین‌طور نمک اضافی بین دانه‌های برنج بیرون رود تا برنج شور نشود. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث می‌شود به برنج شوک وارد شود و بیش‌تر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.
رب انار نوعی رب گرفته شده از دانه‌های انار است که به دو صورت ترش و ملس در بازار موجود است. رب انار معمولا رنگ تیره‌ای دارد؛ ولی نباید بیش از حد سیاه باشد که نشانه سوختگی رب هنگام پخت است. رب انار مرغوب نباید بیش از حد سفت باشد؛ همچنین نباید بوی ترشیدگی بدهد. برای پخت ته چین مازندارنی سعی کنید رب انار را از فروشگاه‌های معتبر و یا از کسانی که به صورت خانگی و تمیز رب انار را درست می‌کنند، تهیه کنید. اگر رب انار شما رقیق نبود، با سرکه آن را رقیق کنید.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1250687/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مذاکرات هسته ای ایران و اروپا چه سرانجامی خواهد داشت؟

بصیرت تنها راه مقابله با دشمن است

پکن: تحریم‌های آمریکا علیه شرکتهای فناوری چینی بی‌اساس است

پیش بینی قطعی گسترده برق و گاز در سراسر آمریکا از هفته آینده

آمریکا و انگلیس بازهم یمن را مورد حمله هوایی قرار دادند

سیگنال مذاکراتی عراقچی به دونالد ترامپ

یمن: موشک ما از پدافند اسرائیل عبور کرد/ حمله مشترک آمریکا و انگلیس به صعده

پکن تحریم‌های آمریکا علیه شرکتهای فناوری چینی را بی‌اساس دانست

چراغ سبز ترامپ یا شل کردن تحریم‌ها توسط بایدن؟ واقعیت پشت افزایش صادرات نفت ایران

سرمقاله سازندگی/ تغییر گفتمان در 2025

ادعای تل‌آویو دروغ از آب درآمد؛ شلیک 20 موشک از سمت نوار غزه

زنده شدن مقاومت زیر آوارها

جنایت اسرائیل در نابلس در پوشش آمبولانس

ارزش بازار سرمایه به 120 میلیارد دلار رسید

دهمین عرضه اولیه امسال امروز رونمایی می‌شود

لحظه شلیک به مخفیگاه نیروهای داعش در دل کوه را ببینید

این کشور همسایه مشکل‌گشای ایران می‌شود؟

کارگاه بازی آموزشی "اتاق فرار هوش سیاه" در بیمه دی برگزار شد

استیضاح‌های سیاسی یا نظارتی؟ تحلیل تلاش‌های مخالفان برای استیضاح وزرای نفت و اقتصاد

نماینده مجلس: استیضاح وزرا وقت کشی است و اکثریت مجلس با آن همراه نمی‌شود

مزایای عضویت ایران در گروه ویژه اقدام مالیFATF (فاتف)

سیاست‌های اقتصادی بدون توضیح سازوکار؛ وعده‌های جذاب یا توهمات خطرناک؟

خارگ قلب تپنده اقتصاد ایران؛ از گذشته‌ای پرافتخار تا آینده‌ای روشن

حمله مشترک آمریکا و انگلیس به یمن

اعتراف مؤسسه دریایی آمریکا / شاید بتوان جایزه بزرگ سال 2024 را به یمنی‌ها داد!

خطای شناختی از آمریکا در افکار عمومی/ آمریکا به‌دنبال حذف مؤلفه‌های قدرت ایران است

شراکت آمریکا و اسرائیل برای از پا درآوردن چین

بالاخره ترامپ چراغ سبز داد یا بایدن شُل کرد؟ | هدف فقط یک چیز است...

بیانیه مهم آمریکا درباره آتش بس در غزه/ آخرین رایزنی‌های بلینکن برای پایان جنگ

احتمال ارائه کمک‌های جدید به کی‌یف در هفته‌های آخر دولت بایدن

تجاوز مجدد آمریکا و انگلیس به یمن

تحلیل تاثیر سیاست‌های تجاری ترامپ بر اقتصاد خاورمیانه

بالاخره ترامپ چراغ سبز داد یا بایدن شل کرد؟

سرمقاله دنیای اقتصاد/ نقض دو‌طرفه قرارداد اجتماعی

لوکاشنکو: ما انتخاباتی به سبک ترامپ نمی‌خواهیم

روسیه: حمله اخیر اوکراین با موشک‌های آمریکایی را قطعا پاسخ می‌دهیم

فرمانده یمنی: برای پاسخ به هر تجاوزی آماده هستیم

وزیر صمت: تصمیم اولیه برخی مدیران قطع کامل برق و گاز صنایع بود

اعلام آخرین وضعیت ساخت مسکن کارگران؛ اعطای تسهیلات ویژه و‌ زمین رایگان

فرصت دوهفته‌ای «متغیرها» به بازار سهام؛ تحریک دوسویه بورس

طرح اسرائیل برای تجزیه کشورهای منطقه

مزایای عضویت ایران در FATF از نگاه رئیس پیشین سازمان برنامه و بودجه

رویکرد حمایتی به زنان سرپرست خانوار باید از نگاه صرفا خیریه ای خارج شود

هواپیمای این کشور با 200 مسافر ربوده شد+ جزئیات

افزایش نگرانی‌ها از شیوع یک عفونت تنفسی جدید در چین

امنیت در افغانستان برقرار است

تیک‌تاک متهم شد که از اعمال غیرقانونی در بستر خود آگاه بوده است

ادعای جدید آمریکا: چین انصارالله یمن را مسلح می‌کند

افزایش فروش سالانه خودرو در آمریکا

خبر ترسناک از اعلام آمادگی آمریکا برای حمله به تاسیسات هسته ای ایران