ایرانیان جهان

آخرين مطالب

ترس از عواقب وحشتناک؛ چرا اعراب در درگیری ایران و اسرائیل بی‌طرف ماندند؟ ایالات متحده آمریکا

ترس از عواقب وحشتناک؛ چرا اعراب در درگیری ایران و اسرائیل بی‌طرف ماندند؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - انتخاب نوشت: بن لفکوویتز در نشنال اینترست مدعی شد که قبل از حمله اسرائیل به ایران در آخر هفته گذشته که در واکنش به حمله موشکی اول اکتبر صورت گرفت، جمهوری اسلامی ایران به گروهی غیرمعمول از شرکایش یعنی دولت های عرب منطقه برای کاهش گستره حملات اسرائیل متوسل شد. ایران کشورهای حاشیه خلیج فارس و اردن را تهدید کرد که هرگونه تسهیل حمله اسرائیل به ایران به منزله اقدام جنگی تلقی خواهد شد.
تهران امیدوار بود که این دولت ها از نفوذ خود در واشنگتن برای تقلیل سطح اقدام تلافی جویانه اسرائیل استفاده کنند. این اقدام جواب داد. اسرائیل نه تنها محدوده حمله خود علیه ایران را کاهش داد بلکه از استفاده از حریم هوایی کشورهای حاشیه خلیج فارس و اردن خودداری نمود. این واقعیت که همسایگان ایران با دولت بایدن و کنگره برای جلوگیری از یک حمله گسترده به مراکز نظامی، هسته ای یا زیرساخت های انرژی ایران لابی کرده اند نتیجه مستقیم شکست آمریکا در حمایت از شرکای عرب خود در منطقه است.
در ادامه این مطلب آمده است: ترس کشورهای منطقه از اقدامات تلافی جویانه ایران بابت کمک به ایالات متحده و اسرائیل، پس از حمله 7 اکتبر 2023 چیز جدیدی نیست. پس از حملات به نیروهای آمریکایی در عراق، سوریه و اردن، امارات شروع به «محدود ساختن فزاینده» اقدامات ایالات متحده برای استفاده از پایگاه هایش در این کشور برای حمله به نیروهای نیابتی ایران از جمله آنهایی نمود که قبلا به امارات حمله کرده بودند. پس از حمله بالستیک ماه آوریل ایران به اسرائیل، نشریه میدل ایست آی گزارش داد که کشورهای حاشیه خلیج فارس به آمریکا در خصوص استفاده از پایگاه هایش در این کشورها برای حمله به ایران هشدار داده و حتی اقدام به «جلوگیری از پرواز جنگنده های آمریکایی از حریم هوایی خود نموده اند.» این در حالی است که تنها در امارات و عربستان بیش از 6 هزار نیروی آمریکایی حضور دارند. اکنون کشورهای حاشیه خلیج فارس بار دیگر به واشنگتن می گویند که از پایگاه های مستقر در این کشورها برای اقدام تهاجمی علیه ایران استفاده نکند.
این مطالب را هم ببینید:
افشاگری یک نمانیده مجلس درباره حمله ایران به اسرائیل؛ تصمیم گرفته شده +جزئیات خبر داغ از انتخابات آمریکا؛ نظرسنجی‌ها پیروز نهایی را معرفی کردند معاون اهل سنت رئیس‌جمهور بالاخره منصوب شد شرکای آمریکا در منطقه همواره ناگزیر بوده اند نیاز خود برای حمایت های دفاعی آمریکا را با تهدیدات داخلی و خارجی ناشی از همسویی شان با آمریکا متعادل سازند. در سال 2003 مرکز فرماندهی آمریکا به دلیل درخواست ریاض و در پی انتقادات داخلی در عربستان بر سر جنگ عراق، مقر عملیات های هوایی منطقه ای خود را از عربستان به قطر منتقل نمود. اکنون و پس از اقدام تلافی جویانه اسرائیل علیه ایران که با چراغ سبز آمریکا صورت گرفته، وزارت امور خارجه عربستان این حمله را به عنوان «نقض حاکمیت (ایران)» محکوم کرده است.
در سوی دیگر، ایالات متحده خود را به عنوان یک متحد قابل اتکا در مبارزه با داعش و القاعده به اثبات رسانده است. با این حال، این کشور نتوانسته مانع از اقدامات ایران علیه کشورهای عرب منطقه شده و به اقدامات ایران پاسخ دهد. هم عربستان و هم امارات هنوز خاطره تلخ خودداری دولت ترامپ از واکنش به حملات ایران و نیروهای نیابتی اش به این کشورها را به خاطر دارند. و حتی قبل از 7 اکتبر نیز، امارات دولت بایدن را به دلیل عدم پاسخ قهری به تجاوزات ایران در تنگه هرمز علیرغم توافقنامه همکاری دفاعی ای که اخیرا امضا شده بود به باد انتقاد گرفته بود.
رهبران عربستان و امارات در نتیجه بی عملی آمریکا تامین امنیت خود را در جایی دیگر و از جمله در تعامل مستقیم با ایران جستجو می کنند. امارات و چین پس از برگزاری یک رزمایش هوایی مشترک در سال گذشته اخیرا از تمایل خود برای افزایش همکاری های امنیتی سخن گفته اند. مدت کوتاهی پس از سفر رئیس جمهور چین به عربستان، ایران و عربستان با وساطت چین روابط عادی خود را از سر گرفتند. اکنون نیز هر دو کشور (امارات و عربستان) به سختی تلاش می کنند که بی طرفی خود در تقابل بین اسرائیل و ایران را به تهران ثابت نمایند.
آیا چین قرار است در برابر تهدیدات ایران از کشورهای منطقه دفاع کند؟ نه. آیا ایران قرار است در حمله به عربستان از طریق حوثی ها یا نیروهای نیابتی شیعی اش تعلل کند؟ نه. رهبران کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز آنقدر ساده لوح نیستند که باور کنند اقدامات اخیرشان در نهایت از آنها حفاظت خواهد نمود. اما آنها گزینه چندانی پیش روی خود نمی بینند. نه امارات و نه عربستان یا اردن باور ندارند که ایالات متحده از آنها دفاع خواهد کرد یا به حملات احتمالی ایران پاسخ خواهد گفت.
زمان آن رسیده که واشنگتن از خواب غفلت بیدار شود و با واقعیت روابط خود با منطقه خلیج فارس مواجه گردد. در سال 2022، رابرت جردن سفیر سابق آمریکا در عربستان، روابط آمریکا و عربستان را «یک قطار قراضه کند» توضیف کرد. با گذشت دو سال همچنان حق با اوست. شرکای آمریکا در خاورمیانه باید آنچنان از امنیت خود مطمئن باشند که به تهدیدات ایران بخندند نه اینکه ناگزیر شوند از سوی حکومت ایران با واشنگتن لابی کنند و گزینه های نظامی ایالات متحده علیه یک دشمن مشترک را محدود سازند.
تمایل کشورهای منطقه برای ایفای نقش تعریف شده از سوی تهران نتیجه شکست واشنگتن در رهبری و مدیریت اتحاد خود با این کشورهاست. دولت های مختلف ایالات متحده کشورهایی را که برای برقراری نوعی توازن قدرت در خاورمیانه حیاتی تلقی می شوند را ناامید کرده و حفظ تعهدات آمریکا در قبال امنیت عربستان، امارات و اردن را دشوارتر نموده اند. توافقات دفاعی متقابل نظیر آنچه با عربستان مطرح است، شروع خوبی برای اثبات این ادعا است که ایالات متحده قاطعانه به تهدیدات علیه شرکای عربش پاسخ خواهد گفت. اما واشنگتن اکنون و پس از حملات یک ایران غیرهسته ای فرصت دارد که جدیت خود در پاسخ به تهاجمات ایران را نشان دهد. هدر دادن چنین فرصتی احمقانه خواهد بود.

ایرانیان جهان

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1251138/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تجاوز مشترک آمریکا و انگلیس به شهر صعده یمن

تلاش روسیه برای ساخت کنسول‌های بازی بومی در مسیر استقلال فناوری

ادعای آمریکا درباره رابطه تسلیحاتی چین و انصارالله

بهترین سپرده بانکی کدام است؟

افشای نحوه فروش نفت ایران توسط رسانه‌های معاند

واکنش کرملین به اظهارات وزیر خارجه آمریکا درباره کمک تسلیحاتی به کی‌یف

دستور اقتصادی جدید پزشکیان – صدای بورس

ریکاردو کالافیوری بهترین مدافع ایتالیایی فعلی فوتبال اروپا را معرفی می‌کند

چین انصارالله یمن را مسلح می‌کند!

رئیس جمهورهای ورزشکار دنیا چه کسانی بودند؟| رونالدو و مسی وارد دنیای سیاست می‌شوند؟

عکس/ پیرترین فرد جهان در 116 سالگی درگذشت

جهت اسلحه مهم است

نبرد غول‌های فوتبال اروپا برای تصاحب مدافع جوان پالمیراس

دردسر اف-22‌های‌ آمریکا برای تقابل با پهپادهای ایران

غیبت لیونل مسی در مراسم دریافت مدال آزادی ریاست جمهوری آمریکا از جو بایدن

سقوط سنگ ‏‏‌آهن به کف قیمتی سه‌ماهه

ویروس اچ ام پی وی چیست؟ + علائم و عوارض

آیا ترامپ به کرد‌های سوریه خیانت خواهد کرد؟/ احتمال افزایش تنش ترکیه و اسرائیل در سوریه

رونمایی از چهره کلیدی جدید تیم خاورمیانه‌ای کاخ سفید

افشاگری و هشدار درباره طرح اسرائیل برای تجزیه کشورهای منطقه

سردار سلیمانی نیروی قدس را به ابعاد جنگ ترکیبی تجهیز کرد

هشدار نوری المالکی نسبت به تصمیم اسرائیل

درک مکتب حاج قاسم اکسیر آینده‌ساز انقلاب اسلامی است

حکمرانی اقتصادی صنعت‏‏‌زدا

پرجمعیت‌ترین خانواده جهان 102 فرزند دارد

ویروس تنفسی "اچ ام پی وی" در چین/ شبیه‌سازی شیوع اولیه کووید-19

آمریکا: چین انصارالله یمن را مسلح می‌کند

آنچه در سوریه رخ داد، می‌تواند مقدمه‌ی تجزیه کشور‌های منطقه به کشور‌های کوچک باشد

دوراهی اقتصاد 2025

ستاره‌ای که بازهم از دست پرسپولیس پرید

این ستاره‌ از دست پرسپولیس پرید

کلیسای بی‌سایه در چین/عکس

اطلاعات جدید درباره ویروس جدید چینی

رویای آمریکایی مسی: دریافت مدال افتخار از بایدن

عراقچی: تحریم یک ابزار زورگویی و قلدری است که توسط آمریکا استفاده می‌شود و آمریکا ناکارآمدی آن را هم دیده است

مدال افتخار بایدن برای لیونل مسی

‌نمی‌توان از آلودگی هوای اردکان چشم پوشی کرد

دولت برای تصمیم‌گیری اقتصادی از ظرفیت اتاق ایران استفاده کند

کمبود تقاضای لوازم خانگی در 10 سال اخیر بی سابقه بوده است/ نگرانی تولیدکنندگان از افزایش نرخ دلار

یک اقتصاددان درباره استیضاح همتی: مشکلات ساختاری در 3 ماه حل نمی‌شود

تاکید بر تمرکز سیاست‌گذاری در حوزه تجارت خارجی/ ترسیم چشم‌انداز توسعه تجاری

واکنش مجلس به عدم حضور ایران در اکسپوی ژاپن

الکس مرت در آستانه تمدید قرارداد با ناپولی/نقل و انتقالات فوتبال اروپا امروز 15 دی 1403

افزایش صادرات نفت ایران به چین

قصه تلخ کشتی سانچی

ابهامات وقوع حادثه دلخراش کشتی سانچی

راه‌اندازی سدهای افغانستان یعنی خشکی مطلق سیستان و خراسان

اخراج پناهجویان افغانستانی از پاکستان

بایدن کفر ترامپ را درآورد

توصیه‌های یک نشریه وابسته به کنگره به ترامپ