ایرانیان جهان

آخرين مطالب

برای بازگشت به دوران بالندگی صادرات غیرنفتی باید ارتباط با دنیا افزایش یابد اخبار ایران

برای بازگشت به دوران بالندگی صادرات غیرنفتی باید ارتباط با دنیا افزایش یابد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - رئیس اتاق ایران با اشاره به عقب‌ماندگی صادرات کشور از هدف‌گذاری‌های اسناد بالادستی نظام، گفت: برای رفع کاستی‌ها باید همکاری با دنیا و عضویت در زنجیره‌های ارزش جهانی بر سیاست‌ها حاکم شود.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با بیان اینکه «حدود 70 میلیارد دلار از هدفگذاری سند چشم‌انداز 20 ساله در زمینه صادرات غیرنفتی عقب هستیم»، گفت: برای رفع این کاستی‌ها و بازگشت به دوران طلایی رشد و بالندگی صادرات غیرنفتی باید در گام نخست، تنش‌زدایی سیاسی در دستور کار حاکمیت قرار گیرد و تعامل و همکاری با دنیا و عضویت در زنجیره‌های ارزش جهانی حاکم بر سیاست‌ها شود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
به گزارش اتاق ایران آنلاین، صمد حسن‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در گفت‌وگویی در خصوص برنامه‌های اقتصادی و توسعه صادرات، گفت: صادرات در تمام دنیا موتور محرک توسعه اقتصادی و عامل ایجاد پیوند‌های استراتژیک مستحکم میان کشور‌ها است و صادرات پویا، باعث ایجاد اشتغال مولد می‌شود و جذابیت سرمایه‌گذاری را برای فعالان اقتصادی داخلی و خارجی افزایش می‌دهد و همچنین موجب ارزآوری و تولید ثروت ملی و رشد اقتصادی می‌شود.
حسن‌زاده در مقایسه وضعیت فعلی صادرات غیرنفتی ایران با ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، بیان داشت: در سال 1357 صادرات غیرنفتی ایران حدود 500 میلیون دلار بود که بخش عمده آن را محصولات سنتی نظیر فرش دستباف، پسته، خشکبار، زعفران و پوست حیوانات و... تشکیل می‌داد؛ اما امروز به‌واسطه سرمایه‌گذاری‌های هدفمند دولت و بخش خصوصی، ارزش صادرات غیرنفتی ایران به نزدیک 50 میلیارد دلار رسیده است که این اعداد از رشد 10 هزار درصدی (جهش 100 برابری) حکایت می‌کند.
او با اشاره به افزایش تنوع محصولات صادراتی در سبد صادرات غیرنفتی کشور در طول این سال‌ها، خاطرنشان کرد: عمده محصولات صادراتی نیز محصولات صنعتی هستند که ارزش‌افزوده بالاتری را به خود اختصاص داده‌اند.
رئیس پارلمان بخش خصوصی، درباره عوامل این رشد چشمگیر، اظهار کرد: در طول این دوران، به‌واسطه سرمایه‌گذاری‌های صنعتی گسترده دولتی و خصوصی، ایران به‌مرور تبدیل به صنعتی‌ترین کشور نفتی منطقه شد. هر چند این رشد و پویایی تحسین‌برانگیز است، اما رضایت‌بخش نیست چراکه در سند چشم‌انداز 20 ساله توسعه کشور مقرر شده بود که صادرات غیرنفتی کشور سالانه رشد 21.7 درصدی داشته باشد و در سال پایان برنامه یعنی سال 1404 به حدود 120 میلیارد دلار برسد و ایران به لحاظ اقتصادی سرآمد کشور‌های منطقه باشد؛ اما امروز که در آستانه آخرین سال این سند هستیم و 20 سال از آن زمان اجرای آن می‌گذرد، می‌بینیم که حدود 70 میلیارد دلار از هدفگذاری سند چشم‌انداز 20 ساله عقب هستیم.
او ادامه داد: از سال 1390 تا به امروز، منحنی رشد صادرات غیرنفتی کشور تقریباً ثابت مانده و ما نتوانستیم با وجود شعار‌های بسیار، صادرات غیرنفتی را محقق کنیم و در زمینه صادرات از 50 میلیارد دلار عبور کنیم.
رئیس اتاق ایران افزود: امروز 15 کشور همسایه ایران سالانه نزدیک به هزار میلیارد دلار واردات از دنیا دارند؛ اما سهم ایران از این بازار بزرگ فقط در حدود 25 میلیارد دلار یعنی 2.5 درصد است که تناسبی با ظرفیت‌ها و مرز‌های مشترک همسایگی ایران ندارد.
حسن‌زاده درباره عمده مشکلاتی که مانع از تحقق هدفگذاری‌های سند چشم‌انداز 20 ساله کشور شده است، اظهار کرد: تحریم‌های دو دوره اخیر امریکا علیه ایران در سال‌های 1390 و 1397 که عملاً تجارت خارجی ما را هدف قرار داده بود و هنوز هم این تحریم‌ها و جنگ تجاری ادامه دارد، یکی از عوامل محدود شدن تجارت خارجی ما بوده است.
او عدم وجود روابط بانکی بین‌المللی ناشی از تحریم‌ها و نپذیرفتن FATF توسط ایران را عامل موثر دیگر در عدم تحقق اهداف سند چشم‌انداز دانست و گفت: این موضوع نه‌فقط باعث تحمیل هزینه‌های غیرمنصفانه در مبادلات ارزی شده است، بلکه هزینه مبادله کالا در تجارت خارجی ایرانیان را نیز افزایش داده و قیمت محصولات صادراتی ما را در بازار‌های هدف غیررقابتی کرده و باعث شده است که نظام بانکی ایران چه به لحاظ نرم‌افزاری و چه سخت‌افزاری از نظام بانکی جهانی فاصله داشته بگیرد و سال‌ها هزینه و زمان لازم باشد تا این فاصله عمیق جبران شود.
رئیس پارلمان بخش خصوصی افزود: شرایط ناپایدار سیاسی و اقتصادی کشور منجر به فرار سرمایه‌های مالی و انسانی شده و امروز میزان سرمایه‌گذاری مولد در کشور به میزان نگران‌کننده‌ای کاهش یافته است.
او تأکید کرد: برای تنوع‌بخشی به سبد صادراتی کشور و تولید محصولات با ارزش‌افزوده بالاتر (محصولات های‌تک) باید مگاپروژه‌های صادراتی را متناسب با نیاز 10 سال آینده منطقه تعریف و راه‌اندازی کرد؛ اما شرایط ویژه فعلی کشور مانع از جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی برای چنین مگاپروژه‌هایی می‌شود.
رئیس اتاق ایران ادامه داد: برای رفع این کاستی‌ها و بازگشت به دوران طلایی رشد و بالندگی صادرات غیرنفتی باید در گام نخست، تنش‌زدایی سیاسی در دستور کار حاکمیت قرار گیرد و تعامل و همکاری با دنیا و عضویت در زنجیره‌های ارزش جهانی حاکم بر سیاست‌ها شود.
حسن‌زاده افزود: همچنین پیمان‌های تجارت ترجیحی و تجارت آزاد بین ایران و کشور‌های هدف و مشارکت فعال در اتحاد‌های اقتصادی بین‌المللی نظیر اوراسیا، شانگهای، بریکس و... باید به‌صورت جدی پیگیری و اجرایی شود و حتی ایران به عضویت سازمان‌های بین‌المللی نظیر WTO درآید.
او تشویق و تسهیل صادرات غیرنفتی را یک الزام جدی برای پویایی اقتصاد کشور عنوان کرد و گفت: باید صادرات غیرنفتی تشویق شود، نه اینکه صادرکنندگان شناسنامه‌دار به خاطر سیاست‌های غلط بانک مرکزی تنبیه شوند و جای خود را به صادرکنندگان بی‌هویت و کارت‌های اجاره‌ای بدهند.
حسن‌زاده با تأکید بر اینکه صادرات غیرنفتی فقط صادرات کالا نیست، گفت: موضوع صادرات غیرنفتی، دایره‌ای وسیع‌تر از کالا را در برمی‌گیرد که از صادرات صنایع خلاق و آثار هنری گرفته تا صادرات خدمات فنی و مهندسی و گردشگری و توریسم سلامت و ترانزیت و صادرات مجدد کالا را شامل می‌شود که هرکدام به‌تن‌هایی قادر هستند که به‌اندازه صادرات غیرنفتی کالا، تولید ثروت و ارزش‌آفرینی کنند.
رئیس پارلمان بخش خصوصی در پایان ابراز امیدواری کرد: در سایه درایت و حمایت دولت چهاردهم و همراهی و وفاق همه ارکان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و مشارکت و همراهی بخش خصوصی و با حذف موانع و مشکلات فرساینده موجود، به جایگاهی در توسعه تجارت خارجی به‌ویژه با همسایگان دست پیدا کنیم که شایسته نام و شأن و تمدن تاریخی این سرزمین باشد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1258141/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عرب صادق: از نظر جریان اصولگرا مردم شعور سیاسی ندارند!

ژول کونده: در بهترین فرم از دوران حرفه‌ای خود قرار دارم

بارسلونا و کسب 3 برد متوالی با اختلاف +3 گل در لیگ قهرمانان اروپا بعد از 65 سال

بازار زعفران ایرانی در چین و هندوستان جستجو می‌شود

کمک بشردوستانه اتحادیه اروپا به افغانستان

مسلمانان آمریکا به ترامپ رأی دادند، اما یهودیان نه!

برای ما هرگز تفاوتی نخواهد داشت که چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز شده است

نخستین واکنش پزشکیان به پیروزی ترامپ: برای ما تفاوتی ندارد چه کسی در آمریکا رییس جمهور است

آیا ترامپ می تواند بحران های جهان را پایان دهد؟

نخستین زنی که به مجلس آمریکا راه یافت کیست؟

احتمال حمله پیشدستانه آمریکا و اسرائیل به ایران

خلاقیت و قدرت‌نمایی طرفدار ترامپ برای شادی در اتوبان‌های آمریکا | فیلم

واکنش پزشکیان به انتخابات آمریکا

واکنش رهبران اروپایی به انتخاب ترامپ

شهامتِ ترامپ در تغییر، «ایران و آمریکا» را «بزنگاهی تاریخی» و وضعیتِ تاریخیِ «حالا یا دیگر هیچ وقت» قرار داده | ترامپ علاقه دارد به رونالد ریگانِ قرن 21 تبدیل شود؛ برای حل مشکلات 45 ساله دو کشور، راهبردی نوین طراحی و اجرا کنید

ماکرون:اروپا نباید برای همیشه امنیتش را به آمریکا واگذار کند

واکنش رهبر انصارالله به ادعای ترامپ | سران عرب برای اعلام سرسپردگی به ترامپ مسابقه می‌دهند؛ او دولت‌های عربی را گاو شیرده می‌بیند

سرمربی جدید آکادمی اینتر در آمریکا

نگرانی زلنسکی از قطع کمک‌های آمریکا به اوکراین با آمدن ترامپ

اثرات آمدن ترامپ، بر روی جنگ‌افروزی اسرائیل

واکنش پزشکیان به پیروزی ترامپ در انتخابات آمریکا

الحوثی: ارتش اسرائیل در نبرد با مقاومت شکست خورده است/ ترامپ دولت‌های عربی را گاو شیرده می‌بیند

گمانه زنی‌ها درباره تیم امنیت ملی و سیاست خارجی دولت ترامپ

رهبر انقلاب یمن: روسای جمهور آمریکا در خدمت ‍پروژه صهیونیستی هستند

رهبر انقلاب یمن: «ترامپ» دولت‌های عربی را گاو شیرده می‌بیند

«خداحافظ، آمریکا» / واکنش چهره‌های مشهور به پیروزی انتخاباتی دونالد ترامپ

هشدار سازمان امنیت جمعی درباره اقدامات آمریکا و آلمان

زلنسکی سازش با روسیه را خودکشی برای تمام اروپا دانست

کدام مسجد در آمریکا مرکز رأی‌گیری در انتخابات بود؟

واکنش مکرون به پیروزی ترامپ

زلنسکی: سازش با روسیه خودکشی برای تمام اروپا است

افزایش ارزش دلار قیمت نفت را کاهش داد

پزشکیان برای مقابله با ترامپ باید ادبیات تنش‌زدایانه داشته باشد

دوباره کله‌پوک

زلزله سیاسی در اسرائیل

پرسون پرسون روی موج کره‌ای

سرهنگ بازنشسته آمریکایی: تلفات اسرائیل در لبنان وحشتناک شده است

اصابت موشک به شهر حیفا

رئیس سابق سازمان برنامه: یک بانک خصوصی 400 همت وام به زیرمجموعه‌اش داد

زمان برگزاری شصت‌ و ششمین حراج شمش طلا اعلام شد

اختلاف نظر ارزی بانک مرکزی با همتی

درخواست آیت الله سیستانی برای خلع سلاح مقاومت

عراق اعلام کرد دریاقلی عملیات ما را با شکست مواجه کرد

مادر گرانقدر شهیدان « سید علی و سید محمود شریفی» دعوت حق را لبیک گفت

مزار شهدا از ارکان مقدس نظام جمهوری اسلامی ایران است

حماسه جوانان در دفاع از وطن تداوم ایثار شهدای دوران دفاع مقدس است

مادر شهیدان والامقام «جلال و جمشید قربانی پور» آسمانی شد

پزشکیان: در فرآیند انتخاب وزرا به دنبال وفاق و همدلی بودیم

رئیس‌جمهور: با وجود انبوه مشکلات اجرای وعده‌ها را پیش برده‌ایم/ باید فکری به حال جمعیت تهران کرد

دیدار هیئت رئیسه جبهه اصلاحات با رئیس جمهور/ پزشکیان: با وجود انبوه مشکلات داخلی و خارجی اجرای وعده‌ها و برنامه‌های دولت را پیش برده‌ایم