ایرانیان جهان

آخرين مطالب

هجمه‌های تمام نشدنی علیه ظریف خواندنی ها

هجمه‌های تمام نشدنی علیه ظریف
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - آرمان ملی /متن پیش رو در شرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
حمید شجاعی| شاید کمتر کسی فکرش را می‌کرد که وفاق ملی مسعود پزشکیان پس از 100 روزگی دولت رفته رفته کارکرد خود را حداقل در جناج مقابل و مخالفان دولت از دست بدهد و همه چیز به روال سابق بازگردد.
 اما واقعیت امر بر آن است که از همان ابتدا نیز مشخص بود که دلواپسان و تندروها اساسا وقعی به آنچه از سوی پزشکیان مطرح می‌شود نمی‌نهند و صرفا به‌دنبال پیاده‌سازی منویات خود هستند. چه اینکه رگه‌هایی از این موضوع را در همان روزهای رای اعتماد از سوی تندروها مشاهده کردیم. اما اینکه هنوز هم با وجود مخالفت‌های مکرر تندروها در مجلس پزشکیان به‌دنبال وفاق با آنها است امری قابل تامل است. چرا که به‌وضوح پیدا است دلواپسان بهارستان اساسا به‌دنبال وفاق یا همگرایی با دولت نیستند و رویکردهای دولت را قبول ندارند و هر جا ببینند منویات‌شان اجرا و رعایت نمی‌شود بازی را در هر کجا و هر موضوعی که باشد به هم می‌ریزند. مصداق بارز اخیر آن نیز ماجرای قانون مشاغل حساس است که در مجلس یازدهم شتابزده تصویب شد و کشور را از خدمت صادقانه بسیاری از نیروهای کارآمد و توانا محروم کرد. حال اینکه تندروهای مجلس به‌دنبال آن هستند تا به هر نحوی که شده محمدجواد ظریف را از دولت کنار بگذارند. تفاوتی هم نمی‌کند که قانونی یا غیرقانونی آنها می‌خواهند ظریف در دولت نباشد. اتفاقا نه تنها ظریف به لحاظ قانونی ممنوعیتی ندارد و به جهت تابعیت قهری فرزندش شامل این قانون نمی‌شود بلکه پرواضح است که خواسته دلواپسان بهارستان بیش از هر چیز بهانه برای تسویه حساب‌های قبلی است. اگر نه در دولت گذشته نیز بودند افرادی که فرزندانشان در خارج از کشور زندگی می‌کنند یا در همین مجلس افرادی که گرین کارت آمریکا را دارند چگونه به آنها ورود پیدا نکرده‌اند و صرفا به‌دنبال کنار گذاشتن ظریف هستند. واقعیت این است که دلواپسان نگران تاثیر‌گذاری ظریف در دولت هستند و عملکرد مثبت و سازنده وی در شورای راهبردی دولت در جهت حل و فصل مسائل و مشکلات پیش‌روی جامعه و از این می‌ترسند که محبوبیت ظریف در جامعه بیش از اینکه هست شود. هر چند که عده‌ای به این مساله نیز قائل هستند که اساسا در مساله تفکیک قوا نباید دخالت در امور قوای دیگر صورت گیرد. طبق قانون اساسی مجلس صرفا می‌تواند به هیأت وزیران و کابینه انتصاب و عملکردهای آنها نظارت داشته باشد؛ اما ورود به بحث انتصاب معاونان در حیطه اختیارات مجلس نیست که بخواهند قانونی این چنین تصویب کنند و مسئولان خدوم و کارآمدی همچون ظریف را محروم کنند. امر واضح اینکه دولت باید در این موضوع ایستادگی لازم را انجام دهد و اجازه ندهد برخی دلواپسان که بسیار هم محدود هستند اراده خود را غالب کنند که اگر چنین شود عنان کار از دست دولت دررفته و در هر موضوعی باید شاهد چنین اتفاقاتی باشیم.
پیشنهاد معاون حقوقی
صبح روز گذشته بود که در طی جلسه علنی مجلس و با حضور حجت‌الاسلام مجید انصاری، معاون حقوقی رئیس‌جمهور بررسی تقاضای یک فوریت لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس در دستور کار قرار گرفت. اما همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد تندروها فضای مجلس را به‌دست گرفتند و دو دو کنان مخالفت سازمان یافته خود را پیش از اظهارات معاون حقوقی رئیس‌جمهور مطرح کردند. امری که نشان داد دولت در قبال این جماعت کار سختی در پیش دارد. اما در جلسه علنی روزگذشته مجلس معاون حقوقی رئیس‌جمهور با مطرح‌کردن تقاضای دولت برای بررسی یک فوریت لایحه اصلاح قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس گفت: ماده 2 این قانون شرط انتصاب را اعلام کرده است و به‌صورت مطلق شروطی را تعیین کرده که مشکلاتی را برای دستگاه‌های مختلف به وجود آورده است. وی توضیح داد: از جمله اشکال تابعیت، تابعیت قهری است. در حال حاضر 32 کشور تابعیت ناشی از تولد فرزند را به طور مطلق به رسمیت شناخته است و 32 کشور هم برای آن شروطی قائل هستند. مجید انصاری بیان کرد: ما با همسایگان و کشورهای مختلف مراودات داریم و تعداد زیادی از مدیران متعهد انقلابی و حزب‌اللهی برای تحصیل و یا ماموریت به کشورهای دیگر رفته، زندگی تشکیل داده و فرزندانی به دنیا آوردند، اکنون هم به کشور بازگشته و مشغول خدمت هستند و فرزندان آنها در آن کشورها تابعیت قهری گرفتند. از طرفی دیگر ما با کشورهای همسایه مراودات داریم بعضا مدیران ما در کشورهای دیگر با همسر اهل آن کشور ازدواج می‌کنند و می‌خواهند خدمت خود را ادامه دهند، اما این قانون به طور مطلق موانعی را به وجود می‌آورد. این قانون باعث می‌شود که ما نتوانیم از ظرفیت این افراد استفاده کنیم به‌خصوص از ظرفیت نخبگان و دانشمندان. انصاری عنوان کرد: برای فهرستی از نیروهای خدوم به‌خصوص از نخبگان و دانشمندان که ما به آن‌ها نیازمندیم پیشنهاد دولت این است که تابعیت خود فرد شرط قطعی باشد و داشتن تابعیت کشورهای دیگر برای همسر و فرزند به طور مطلق ممنوع نباشد. دولت چند گزینه دارد که اگر نمایندگان به آن رای دهند این پیشنهادات قابل طرح است. از جمله اینکه اگر در موردی ضرورتی حاصل شد که همسر و یا فرزند فردی تابعیت کشوری را داشته باشد و کشور نیازمند به دعوت او باشد این موارد در کمیته‌ای بررسی شود. گزینه دیگر این است که اگر در 3 قوه مورد خاص اضطراری پیش آمد با پیشنهاد دستگاه مربوط و تایید رئیس قوه از این افراد استفاده شود.

هجمه مخالفان به ظریف
پس از صحبت‌های انصاری نوبت به موافقان و مخالفان رسید که در شرایطی که صرفا یک نفر موافق وجود داشت مخالفان ظریف را هدف هجمه‌های خود قرار دادند، چنانکه ظریف تمام دغدغه آنها بود و اگر شخص دیگری در این پست قرار داشت و با چنین مساله‌ای روبه‌رو بود شاید اصلا به او نمی‌پرداختند. چه اینکه مهدی کوچک‌زاده نماینده تندرو تهران در مخالفت گفت: «عزیزان! آقای ظریف اندکی قبل در تلویزیون جمهوری اسلامی آمد و گفت مردم ایران از هزینه دادن برای فلسطین خسته‌اند که باید به وی گفت تو خسته‌ای.» کوچک‌زاده بیان کرد: «الان با ارسال این لایحه به مجلس می‌خواهند همین لیبرال‌هایی را که امام می‌گفتند تا من هستم نخواهم گذاشت لیبرال‌ها به حکومت برسند، روی کار بیاورند و می‌خواهند راه را برای ظریف باز کنند.» علیرضا سلیمی دیگر مخالفی بود که اظهار کرد: اولویت امروز قطعی برق است. چرا برای این موضوع لایحه نیاوردند؟ اصل 71 می‌گوید مجلس می‌تواند قانون را وضع کند. اگر در دولت این قانون را تغییر دادند برخلاف اصل 71 است لذا انتصاب غیرقانونی است و باید برای آن توضیح می‌دادند که ندادند. تنها نماینده موافق با یک فوریتی لایحه دولت، بیت‌ا... عبداللهی نماینده اهر و هریس بود که در توضیح موافقت خود گفت: ما اکنون برای آینده قانون‌گذاری می‌کنیم تعداد زیادی سفیر، دانشمند و نیروهای خدومی داریم که به‌دلیل ماموریت به کشورهای دیگر رفته و بچه‌دار می‌شوند بعد آنها به کشور برگشته و به نظام خدمت می‌کنند. نمی‌توان به‌دلیل تابعیت فرزند آن مسئول و یا داشتن همسر خارجی، او را از خدمت به نظام محروم کرد.
مخالفت قاطع مجلس
پس از اظهارات موافقان و مخالفان و البته نماینده دولت در این جلسه، نمایندگان با 38 رأی موافق، 207 رأی مخالف و 7 رأی ممتنع از مجموع 256 نماینده حاضر در جلسه با فوریت این لایحه مخالفت کردند. محمدباقر قالیباف رئیس مجلس نیز پس از رای‌گیری گفت: موضوع اقدام قانونی و غیرقانونی در این لایحه مطرح شد. اما اصل موضوع این است که افرادی که سفیر جمهوری اسلامی ایران و وابستگان کشور هستند و ماموریت خارج از کشور انجام می‌دهند، این مشکل برای آنها وجود دارد. بر همین اساس فوریت آن رای نیاورد ولی به‌صورت عادی این لایحه به کمیسیون مربوطه ارجاع می‌شود تا رسیدگی کنند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1270437/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حجت الاسلام عرب انصاری: دشمن مظاهر و جلوه های اعتقادی و ارزشی ما را نشانه گرفته است

مخالفت وزرای اروپایی با تعلیق مذاکرات منظم با اسرائیل

کرواسی – پرتغال؛ ترکیب رسمی

رونالدو: بازنشستگی؟ حتی به آن فکرم نمی‌کنم

پس از تحریم‌های جدید، پروازهای مستقیم ایران ایر به اروپا متوقف می‌شود

اعتراف به کمبود 20 هزار مگاواتی برق/ ایران تامین برق را هم به چین می‌سپارد؟

تولد مژده لواسانی در شهر ممنوعه چین+عکس

سازمان بهداشت جهانی بخش صحی افغانستان را تقویت کند

روس اتم: محدودیت‌های اعمالی روسیه پاسخی به اقدامات آمریکا بود

مجله آمریکایی: آلمان بعد از آمریکا مهم‌ترین تامین کننده تسلیحات اسرائیل است

حال و روز بد نیمار در دنیای فوتبال

تحریم‌های آمریکا گریبان‌گیر اسرائیل شد

ترامپ در مسیر حمایت بی‌قیدوشرط از اسرائیل

دونالد ترامپ در مسیر حمایت بی‌قیدوشرط از رژیم کودک کش صهیونیستی

«روسیه» آمریکا را نقره داغ کرد

توافق سه جانبه آمریکا، انگلیس، استرالیا در زمینه تجهیزات مافوق صوت

مخالفت مجدد صدر اعظم آلمان با ارسال تاروس برای اوکراین

آمریکا 3 نهاد و 3 فرد اسراییلی را تحریم کرد

توقف قیمت دینار عراق/ قیمت ریال عمان صعود کرد؛ لیر ترکیه نزول/ پشت پرده رکوردزنی یک تریلیون دلاری امارات

تاریخ آغاز ثبت‌نام حج 1404 مشخص شد

وزیر خارجه ژاپن در سازمان ملل: افزایش کمک‌های بشردوستانه به غزه و حمایت از کارکنان نهادهای امدادی ضروری است

وزیر خارجه ژاپن در سازمان ملل: افزایش کمک‌های بشردوستانه به غزه و حمایت از کارکنان نهادهای امدادی ضروری است +فیلم

معماری خاص یک خانه دایره‌ای در ژاپن؛ شاهکار معماری مدرن

شکست خانگی برای ایتالیا با اختلاف +2 گل پس از 41 سال

◄ ایران تحریم های اروپا علیه شرکت کشتیرانی را محکوم کرد

بزرگ‌ترین جهش قیمت آلومیینوم در سال 2024 با سیگنال چین

هایلایت و بیوگرافی ایوب ماسیکا، مهاجم کنیایی لینک شده به استقلال؛ گلزن بجینگ و همبازی سابق مهاجم پرسپولیس

این دختر گمشده را تا 10 سالگی حیوانات وحشی آفریقا بزرگ کردند/ عکس

نامزدهای نهایی کسب جایزه بهترین بازیکن سال 2024 آفریقا

حکیمی، گیراسی، لوکمن: نامزدهای بازیکن سال آفریقا

ادعای ظریف درباره جلوگیری جنگ با امریکا فقط با یک توئیتش | وقتی پهپاد آمریکایی را زدیم! (فیلم)

با استفاده از تجهیزات نظامی، مهاجران را اخراج می کنم

مهاجران غیرقانونی را با تجهیزات نظامی بیرون می‌کنم

آخرین تلاش های دولت بایدن در پی ناکامی در مهار اسرائیل

زیباکلام به پزشکیان: به دشمنی با آمریکا پایان دهید!

سر جنگ با هیچ کشوری نداریم اما نمی‌توانیم در برابر دشمنان دست بسته باشیم

حماس: دفتر سیاسی ما به ترکیه منتقل نشده است

پیش‌بینی ظریف از مواضع ترامپ درباره مذاکره با ایران | در 4 سال آینده ‎توئیت از ‎ترامپ زیاد خواهید دید!

کار کثیف جنرال موتورز آمریکا

تظاهرات علیه اسرائیل در محل برگزاری اجلاس گروه 20

اقدام نمایشی آمریکا علیه اسرائیل

اقدام نمایشی خزانه‌داری آمریکا

ترامپ وضعیت اضطراری اعلام کرد

نیمار در الهلال می‌ماند یا به بارسلونا بازمی‌گردد؟

نیوزویک: ترامپ ممکن است برای مقابله با مهاجران وضعیت اضطراری اعلام کند

تحریم یک سازمان شهرک سازی اسرائیلی توسط آمریکا

آخرین تحولات توافق احتمالی آتش‌بس میان لبنان و رژیم صهیونیستی

ترامپ: با استفاده از تجهیزات نظامی مهاجران را اخراج می‌کنم

چرا اسرائیل در مواجهه با حزب‌الله دوباره به سیاست ترور روی آورده است؟

حزب الله از شهادت 4 مقام رسانه‌ای خود خبر داد