ایرانیان جهان

آخرين مطالب

صادرات با نظرات بخش خصوصی برنامه‌ریزی شود اخبار ایران

صادرات با نظرات بخش خصوصی برنامه‌ریزی شود
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به مشکلات و مصائب صادرات و صادرکنندگان، بر لزوم استفاده از نظرات کارشناسی بخش خصوصی در تدوین قوانین و بخشنامه‌ها و در برنامه‌ریزی برای صادرات تأکید کرد. - اخبار اقتصادی -
به گزارش خبرگزاری تسنیم، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: در فرآیند قانون‌گذاری و تدوین بخشنامه‌ها لازم است که از نظرات کارشناسی بخش خصوصی استفاده شود تا قبل از اینکه این قوانین و بخشنامه‌ها مخل محیط کسب‌وکار شده و به اقتصاد ضربه بزنند، اصلاحات لازم روی آنها انجام شود.
.
صمد حسن‌زاده در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان قم که در حاشیه افتتاح ساختمان جدید اتاق قم با حضور هیات رئیسه اتاق ایران و نمایندگان و مجلس و دولت برگزار شد، افزود: متأسفانه در حال حاضر ارزش صادرات کشور در مقایسه با حجم صادرات کاهش یافته است و این تهدیدی برای اقتصاد کشور محسوب می‌شود. دلیل این امر پایین آمدن قیمت کالاها به دلیل برخی دلال‌بازی‌ها در داخل است.
او ادامه داد: تولیدات ایرانی کیفیت بالایی دارند؛ اما آن‌قدر هزینه‌های مختلف بر آن سربار می‌شود، صادرات آنها توجیه اقتصادی خود را از دست می‌دهند و اگر یارانه‌های تولید هم پرداخت نمی‌شد، صادراتی نداشتیم. بنابراین باید این مشکل را به‌طور ریشه‌ای حل کنیم.
حسن‌زاده از اهمیت نوسازی نیروگاه‌ها و افزایش سطح تولید انرژی در کشور سخن گفت و خواستار زمینه‌سازی لازم برای سرمایه‌گذاری در این حوزه شد. رئیس اتاق ایران در کنار افزایش تولید انرژی، توجه به صرفه‌جویی و بهینه‌سازی مصرف را ضروری دانست.
او با اشاره به اظهارات رئیس‌کل بانک مرکزی مبنی بر تخصیص 250 همت برای کمک به نقدینگی واحدهای کوچک و متوسط، ابراز امیدواری کرد: به نظر می‌رسد مرکز مبادله ارزی هم که به‌تازگی راه‌اندازی شده است با همراهی دولت و بخش خصوصی و توجه به دیدگاه‌های بازرگانان، می‌تواند به روند صادرات و واردات کشور کمک کند و شرایط پیمان‌سپاری ارزی هم رو به بهبود برود.
صادرات به نگاه‌های بلندمدت نیاز دارد
اکبر بهنام‌جو، استاندار قم از توجه به جایگاه اتاق برای پیشبرد اهداف اقتصادی در کشور صحبت کرد و گفت: دولت در امر صادرات باید نگاه بلندمدت داشته باشد و اجازه ندهد به دلیل وضعیت کوتاه‌مدت در داخل، بازارهای صادراتی خود را از دست بدهیم. تغییر مداوم مقررات، آسیب جدی به صادرات می‌زند و فراموش نکنیم که اگر بازاری را از دست بدهیم رقبا، جایگزین خواهند شد.
او از اولویت قرار دادن حل ناترازی برق در استان قم خبر داد و گفت: برنامه‌ریزی‌های خوبی انجام دادیم تا برای دو سال آینده این ناترازی برای صنایع استان به صفر برسد.
اعطای تسهیلات ویژه برای حوزه کشاورزی استان نکته دیگری بود که از سوی استاندار قم مطرح شد. بر اساس اظهارات او درباره این تسهیلات، پیگیری‌هایی انجام شده و موضوع در اولویت کاری قرار گرفته است.
بهنام‌جو توجه جدی سرمایه‌گذاران به ظرفیت گردشگری مذهبی استان قم را خواستار شد.
جذابیت سرمایه‌گذاری در استان قم پایین است
محمد ایرانی، رئیس اتاق قم از یک عارضه جدی در استان قم به‌عنوان محرومیت پنهان این استان یاد کرد و گفت: به دلیل نزدیک بودن این استان به تهران، جذابیت سرمایه‌گذاری در قم، پایین آمده است. متأسفانه توجهی به نیازهای زیرساختی استان نمی‌شود. از سوی دیگر بیشتر واحدهای فعال در استان، کارت‌های بازرگانی خود را از تهران دریافت کردند. یعنی این واحدها، خدمات خود را از استان دریافت می‌کنند؛ اما منافع آنها به استان برنمی‌گردد. همچنین گردشگری مذهبی به‌عنوان یک ظرفیت قابل‌توجه استان قم یاد کرد و تمرکز روی این حوزه را به نفع توسعه استان دانست.
در ادامه نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان قم، مشکلات و موانع صادرات، تولید پسته و لزوم افزایش سطح سرمایه‌گذاری در استان، مورد تأکید قرار گرفت.
در این نشست عوامل بازدارنده صادرات موردتوجه قرار گرفت. بر اساس آنچه مطرح شد نبود هماهنگی لازم بین برنامه‌ها، مقررات و مصوباتی که اجرایی می‌شوند با قوانین بالادستی، روند توسعه را با اختلال مواجه کرده است.
به باور فعالان اقتصادی استان قم صادرات ایران با مشکل تعرفه‌ای مواجه است. صادرکننده در پروسه کاری خود با تورم، تحریم، هزینه‌های سربار بازگشت ارز به کشور روبه‌روست و تعرفه‌ها هم علاوه بر این هزینه‌ها وجود دارد که به‌عنوان چالشی جدی در برابر صادرات است. بنابراین میزان تعرفه‌ها باید کارشناسی شده تعیین شوند.
همچنین صادرکنندگان، صدور قوانین خلق‌الساعه را به‌عنوان یک عامل بازدارنده دیگر موردتوجه قرار دادند.
در بخش دیگری از این نشست، دلایل کاهش سطح صادرات صنایع غذایی استان قم موردتوجه قرار گرفت؛ دراین‌بین بی‌ثباتی نرخ آرزو عدم امکان برنامه‌ریزی بلندمدت برای صادرات، تعیین نرخ پایین برای ارزهای صادراتی، پرداخت انواع یارانه‌ها در روند تولید و به دنبال آن هدررفت انرژی و قاچاق آن، ازجمله عوامل کاهش صادرات به‌ویژه در بخش صنایع غذایی است. به دنبال تشریح این چالش‌ها، کاهش تدریجی یارانه‌هایی که در روند تولید پرداخت می‌شود، به‌صورت هم‌زمان با افزایش تدریجی حقوق و دستمزد، پیشنهاد شد.
تعریف خط اعتباری برای صادرات پسته
فعالان اقتصادی استان قم بعد از بررسی وضعیت صادرات به شرایط تولید پسته در استان اشاره کردند. تولیدکنندگان این محصول ضمن بیان مشکلات در تأمین آب موردنیاز برای آبیاری زمین‌های زیر کشت خود، تأکید کردند که لازم است خط اعتباری برای صادرات پسته در نظر گرفته شود. از سوی دیگر ضرورت دارد تسهیلات ارزان‌قیمت برای احداث کارخانه‌های فرآوری و بسته‌بندی پسته اعطا شود. برنامه‌ریزی جامع برای شناساندن بهتر محصول پسته ایران در سایر بازارهای دنیا نکته‌ای بود که از طرف پسته‌کاران استان درخواست شد.
در ادامه زمینه‌سازی برای اعطای تسهیلات رونق برای واحدهای بالای 100 نفر کارگر در استان و ارتباط مؤثر بین سامانه جامع تجارت و سامانه مؤدیان پیشنهاد شد.
همدلی و وفاق گذر از موانع اقتصادی را ممکن می‌کند
در واکنش به موضوعاتی که عنوان شد، قاسم روان‌بخش، نماینده قم در مجلس از لزوم اجرای تفکرات بسیجی در عرصه تولید، صادرات و سرمایه‌گذاری سخن گفت و تأکید کرد: تفکر بسیجی به معنای رفع موانع است. هنر آن است که پشت مشکلات نمانیم و با همدلی و وفاق از سختی‌ها عبور کنیم. دولت و بخش خصوصی باید همگام با هم حرکت کنند تا به هدف برسیم.
او در رابطه با اصلاح یا وضع قوانین موردنیاز در صحنه اقتصادی اعلام آمادگی کرد.
انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1277205/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

«فتوریسم در ستایش موسیقی» به ورد رسید

رفع قطعی چین و چروک صورت/ این روش شما را 20 سال جوان می کند

چین سهمیه واردات نفت پالایشگاه‌های مستقل را افزایش داد

حضور 100 مهمان رسمی و خارجی در اجلاس وزرای خارجه اکو خواهیم داشت

سردار سلیمانی: آمریکا پرچمدار سیاست استعماری در دنیا است

حقایق عجیب درباره پدربزرگ ترامپ + فیلم

TSMC پس‌ از کشف‌شدن تراشه‌اش در محصول هواوی، ارسال قطعه به تراشه‌ساز چینی را متوقف کرد

رهبر انقلاب: یکی از خصوصیات مرحوم امام این بود که از تهدیدها فرصت ایجاد می‌کرد / در دل تهدیدهای آمریکا در ماجرای لانۀ جاسوسی، امام 5 آذر فرمان بسیج را صادر کرد

الزامات ایران برای از سرگیری مذاکرات هسته‌ای

تسلیحات هسته‌ای آمریکا در اروپا، هدف حمله روسیه خواهد بود

صدور رای برای نتانیاهو و گالانت یعنی شکست بزرگ آمریکا

تصمیم مهم ترامپ برای ارتش آمریکا

سفیر ایران در لبنان: با اراده‌های بالا در دفاع مقدس پیروز شدیم

هزاران مهاجر در آمریکا در انتظار اخراج از سوی ترامپ

قبرس در تلاش برای پیوستن به ناتو است

غول های صادرات دنیا + جدول

آکسیوس: اسرائیل و لبنان بر سر مفاد آتش بس به توافق رسیدند

ماجرای قانون آمریکایی «حمله به لاهه» چیست؟

اسکان جنگ‌زده‌های لبنان در حومه دمشق

شدیدترین حمله موشکی حزب‌الله کدام مناطق در اسرائیل را هدف قرار داد؟

درگیری لفظی درباره تنظیم بازار گوشت قرمز بر روی آنتن صدا و سیما

چند نفر از شما فیلترشکن دارید؟

وزیر رفاه: اصلاح ساختار صندوق‌های بازنشستگی به معیشت بازنشستگان آسیبی نمی‌زند

نخست‌وزیر عراق: رژیم صهیونیستی به بهانه‌هایی واهی ما را تهدید می کند

فیدان: از ابتکار عراق درباره سوریه استقبال می‌کنیم

تکذیب توقف صادرات گاز ایران به این کشور

هشدار عراق به رژیم صهیونیستی/السودانی: اجازه نمی‌دهیم عراق به عرصه جنگ تبدیل شود

صادرات گاز ایران به عراق مطابق برنامه برقرار است

چه عواملی باعث ایجاد بیکاری می‌شوند؟

کشف ماینرهای 7 میلیاردی قاچاق در کرج

یادداشت| جنبه‌های سلبی و ایجابی «ایران قوی»

تمدید دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات ارزی کوتاه‌مدت تا پایان سال

مسیر پرچالش رشد اقتصادی در سایه تنش های ژئوپلیتیک

کارشناس بازار سرمایه گفت : بعد از گذشت سال‌ها ما تقویم اقتصادی نداریم

جنبه‌های سلبی و ایجابی «ایران قوی»

کسب رتبه شاخص اقتصادی توسط استان سمنان

تور منطقه آزاد انزلی برای صید سرمایه گذار

پزشکیان: سران قوا مصمم به اجرای برنامه‌های تدوین شده برای ایجاد بستر امن فعالیت‌های اقتصادی هستند

پزشکیان: اکثر یارانه‌های توزیعی در کشور به دست کسانی می‌رسد که احتیاج چندانی به آن ندارند

سران قوا مصمم به اجرای برنامه‌های تدوین شده برای سهولت در سرمایه‌گذاری هستند

سخنگوی دولت: در فاز نخست بر سر رفع فیلترینگ به وفاق رسیده‌ایم/ در فاز دوم هنوز جمع‌بندی نهایی حاصل نشده

مسعود پزشکیان: کاری جز پیگیری مشکلات مردم نداریم

نماینده بابل: موضوع FATF باید حل شود

دو سورپرایز اقتصادی برای بازنشسته‌ها

پزشکیان: اکثر یارانه‌های توزیعی به دست کسانی می‌رسد که احتیاج چندانی به آن ندارند

پزشکیان: باید با مردم درباره اصلاحات اقتصادی ضروری صحبت کنیم

پزشکیان: اکثر یارانه‌های توزیعی در کشور به دست کسانی می‌رسد که احتیاج چندانی به آن ندارند/ من در دولت کاری جز پیگیری امور مردم ندارم/ همه باید دست به دست یکدیگر دهیم تا بتوانیم ایرانی برازنده ایرانیان بسازیم

دستورالعمل اجرایی اعطای تسهیلات ارزی کوتاه‌مدت تمدید شد

پزشکیان: کاری جز پیگیری مشکلات مردم نداریم

پزشکیان:باید با مردم درخصوص اصلاحات اقتصادی ضروری صحبت کنیم