ایرانیان جهان

آخرين مطالب

حمایت بی‌قید و شرط آمریکا از اسرائیل باعث قتل هزاران کودک و زن فلسطینی شده است ایالات متحده آمریکا

حمایت بی‌قید و شرط آمریکا از اسرائیل باعث قتل هزاران کودک و زن فلسطینی شده است
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - نشست تخصصی لبنان آیینه تمام‌نمای نقض‌های حقوق بشری علیه زنان به مناسبت روز جهانی منع خشونت علیه زنان به همت موسسه صیانت از حقوق زنان با همکاری دانشگاه الزهرا در دانشگاه الزهرا (س) برگزار شد.
مقدمی عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا (س) در این نشست گفت: در ماجرای تروریستی انفجار پیجرها، ردپای شرکت فناوری تایوانی «گلد آپولو» به چشم می‌خورد که مدعی است در قالب همکاری، به شرکت مجارستانی «بی.
‌ای. سی کنسالتینگ» اجازه داده است تا مدل ویژه‌ای از پیجر‌های AR 924 را تولید و عرضه کند.
وی اظهار کرد: در تاریخ 17 و 18 سپتامیر 2024 (27 و 28 شهریور 1403) هزاران پیجر دستی و صد‌ها دستگاه واکی تاکی در لبنان و سوریه در طی حمله اسرائیل منفجر شد. در این حمله 42 نفر از جمله 12 غیرنظامی به شهادت رسیدند و بیش از 3000 نفر زخمی شدند. تعداد بسیار زیادی از قربانیان غیرنظامی بودند. در انفجار پیجر‌ها تنها دارندگان این دستگاه‌ها آسیب ندیدند، بلکه با هر انفجار افراد زیادی متحمل آسیب شدند.
عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا (س) تصریح کرد: حمله پیجری را می‌توان از منظر‌های مختلف بررسی کرد که یکی از این رویکردها، بررسی آن از منظر حقوق بشردوستانه بین‌المللی است. در این زمینه چند نکته باید بررسی شود که درباره نوع سلاح باید گفت: بند 2 ماده 7 پروتکل اصلاحی دوم به کنوانسیون راجع به برخی سلاح‌های متعارف (1996)، انواع خاصی از تله‌های انفجاری را ممنوع کرده است: استفاده از تله‌های انفجاری یا سایر دستگاه‌هایی که ظاهراً به شکل اشیاء قابل حمل بی‌ضرر شناخته می‌شوند، اما برای حمل مواد منفجره طراحی و ساخته شده‌اند ممنوع است.
وی ادامه داد: بند 4 ماده 2 این پرتوکل تله انفجاری را هر وسیله یا ماده‌ای می¬داند که در ظاهر بی ضرر و سالم است، اما در عمل بر انفجار و کشتار و ایراد آسیب طراحی و ساخته شده است. دکتر لاما فقیه یکی از اساتید حقوقی و مدیر بخش شمال آفریقا و جنوب و غرب آسیا در دیده¬بان حقوق بشر بر این باور است که تله‌های انفجاری معمولاً اشیائی هستند که غیرنظامیان بدان جلب می‌شوند یا به صورت روزانه مورد استفاده غیرنظامیان قرار می‌گیرد.
مقدمی گفت: برخی اساتید حقوقی بر این اعتقاد هستند که پیجر‌های مورد نظر به منظور حمل مواد منفجره ساخته نشده¬اند و بنابراین در دایره تعریف این ماده نمی‌گنجد. اما با توجه به آنکه پیش از دستیابی حزب الله به آن مواد منفجره در آن کار گذاشته شده اتفاقا به نظر می‌رسد که با ظاهری بی‌ضرر و در عین حال برای ایراد صدمه و آسیب طراحی و تولید شده است. در واقع نوع استفاده حزب الله از این پیجر‌ها برای ارتباطات رادیویی بوده و در عمل ابزاری نظامی نبوده است بنابراین تعبیه مواد انفجاری در آن، مصداق تبدیل آن به دستگاه‌های مشمول بند 2 ماده 7 است.
عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا (س) بیان کرد: اسرائیل و لبنان هر دو عضو این پروتکل اصلاحی هستند که هم در زمان مخاصمات مسلحانه بین¬المللی و هم مخاصمات مسلحانه غیربین‌المللی کاربرد دارد البته اسرائیل اعلامیه¬ای یکجانبه منتشر نموده و در آن بیان داشته که این پروتکل را در مخاصمات مسلحانه غیربین¬المللی اجرا نمی‌کند البته این یک حق تحفظ بر روی پروتکل اصلاحی نیست و از این منظر اعلامیه یکجانبه اسرائیل هیچ اثر حقوقی ندارد.
وی مورد دیگر را مشروعیت اهداف اعلام کرد و گفت: طبق قواعد حقوق بشردوستانه بین‌المللی کلیه افرادی که به صورت مستقیم در مخاصمه شرکت دارند، هدف مشروع برای حمله هستند، اما پرسش آن است که هدف انفجار این پیجر‌ها چه کسانی بودند؟ اعضای نظامی حزب‌الله؟ یا طیفی گسترده از اهداف انسانی؟ فارغ از هدف حمله-کننده، در عمل ایراد آسیب و عدم امکان تفکیک میان جمعیت نظامی و غیرنظامی قابل پیش‌بینی بوده است. در واقع هنگامی که دستگاه انفجاری جای مشخصی ندارد و ممکن است در هر جایی منفجر شود، عملاً هیچ تفکیکی محقق نخواهد شد.
مقدمی افزود: طبق بند 2 ماده 52 پروتکل الحاقی نخست به کنوانسیون¬های ژنو، حمله باید مستقیماً علیه اهداف نظامی باشد. همچنین پاراگراف الف-2 بند 2 ماده 52 درباره روش‌ها و ابزار‌های حمله و جنگ، طرفین مخاصمه را در انتخاب این روش‌ها و ابزار‌ها به خودداری و کاهش آسیب به غیرنظامیان محدود می‌سازد.
عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا (س) اظهار کرد: در ابتدا عده‌ای با استناد به اینکه اسرائیل از سوی نیرو‌های خارجی (حزب‌الله) مورد حمله قرار گرفته ادعا کرده¬اند که حق دفاع مشروع داشته و انفجار پیجر‌ها را اقدامی نظامی و مشروع جلوه می¬دهند، اما با توجه به نوع هدف، سلاح به کار گرفته شده، ماهیت اقدامات باید بیان داشت که اتفاقا این یک اقدام تروریستی بوده و از آنجا که اساساً میدان، میدان جنگ نبوده می‌توان ان را از مصادیق جنایات جنگی دانست. تعریف جنایت جنگی هم در اسناد بین المللی و هم در عرف بین ¬المللی آمده است. در اساسنامه رم، قاعده 156 حقوق بشردوستانه بین‌المللی بند 2-الف ماده 8 اساسنامه رم جنایت جنگی را مشتمل بر اقداماتی می¬داند که علیه افراد یا اموال تحت حفاظت کنوانسیون¬های ژنو قرار داده است که عبارتند از: کشتار عمدی، شکنجه یا رفتار غیرانسانی مثل آزمایشات بیولوژیک، ایجاد صدمه و آسیب عمدی یا صدمه شدید به بدن یا سلامت، نابودی گسترده اموال که توجیه ضرورت نظامی ندارد و به صورت غیرقانونی و به غلط انجام شود.
وی ادامه داد: در بند 2 مصادیق دیگری برمی‌شمرد مبنی براینکه حمله مستقیم به جمعیت غیرنظامی، حمله به اهداف غیرنظامی، حمله و بمباران با هر وسیله‌ای به شهرها، روستاها، ساختمان‌ها و اقامتگاه‌ها که بی دفاع هستند و هدف نظامی نیستند بنابراین اقدام اسرائیل را باید بدین نحو تحلیل کرد:
1. نقض اصل تفکیک
2. ارتکاب اقدام تروریستی علیه جمعیت غیرنظامی (در این ماجرای تروریستی، ردپای شرکت فناوری تایوانی «گلد آپولو» به چشم می‌خورد که مدعی است در قالب همکاری، به شرکت مجارستانی «بی.‌ای. سی کنسالتینگ» اجازه داده است تا مدل ویژه‌ای از پیجر‌های AR 924 را تولید و عرضه کند)
3. ارتکاب جنایت جنگی
4. نقض قواعد کنوانسیون چهارم ژنو
5. نقض پروتکل اصلاحی کنوانسیون سلاح‌های متعارف
چراغ سبز آمریکا به صهیونیست‌ها برای کشتار مردم بی‌دفاع
در ادامه نشست قانعی ریاست اداره توسعه تعهدات حقوق بشر وزارت امورخارجه گفت: سازوکار‌هایی که در سازمان ملل مانند کارگروه منع تبعیض علیه زنان و گزارشگر ویژه خشونت علیه زنان و کنوانسیون منع تبعیض علیه زنان است به لحاظ حقوقی و ساختاری مکانیزه‌های بین‌المللی هستند که در رابطه با بحث زنان نظاره‌گر و دیده‌بان در موضوع حقوق بشر هستند.
وی ادامه داد: در ارتباط با موضوع فلسطین یک گزارشگر کشوری برای بررسی نقض‌ها با موضوعات حقوق بشردوستانه بین‌المللی و حقوق بین‌الملل داریم و کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو مشخصا درخصوص رصد موارد نقض در سرزمین‌های اشغالی فلسطین را داریم.
قانعی بیان کرد:. باوجود گزارشگران متعددی که در مورد نقض حقوق بشر داشتیم آخرین آنها خانم فرانچسکو آلبانز است که بررسی و پایش موارد نقض‌های حقوق بشری و گزارش دهی به صورت ادواری در خصوص غیرنظامیان به شورای حقوق بشر در ژنو و کمیته سوم سازمان ملل در نیویورک را برعهده دارند و امسال تمرکز قطعنامه‌های سازمان ملل بر خشونت علیه زنان در رابطه با پلتفرم‌های دیجیتال و فضای مجازی است، اما متاسفانه با وجود این سازوکار‌ها و تشدید جنایات رژیم صهیونیستی به‌ویژه در موضوع زنان سازمان ملل کمیته ویژه تحقیق در مورد فلسطین ایجاد کرد که در مارس 2021 این کمیسیون توسط قطعنامه ایجاد شد و موارد نقض حقوق بشر مثل حقوق زنان و کودکان، حمله به مراکز غیرنظامی و بیمارستان‌ها و نقض‌های حقوق بین‌الملل و حقوق بشر بین‌المللی را رصد و گزارش می‌کند.
رئیس اداره توسعه تعهدات حقوق بشر وزارت امور خارجه بیان کرد: کمیسر عالی سازمان ملل مرتب بعد از حوادث 7 اکتبر حدود 40 گزارش و بیانیه مطبوعاتی گزارش کرده و شاهد نسل‌کشی و پاکسازی منطقه فلسطین از ساکنان واقعی منطقه است، اما متاسفانه بحث ناکارآمدی این سازوکار‌های بین‌المللی بحثی است که موجب رنج بشریت شده و در عمل شاهد کشتار و قتل‌عام هزاران زن و کودک فلسطینی هستیم و در مجامع بین‌المللی موضع‌گیری‌های کارآمدی صورت نمی‌گیرد، چون حمایت‌های آمریکا از رژیم صهیونیستی در شورای امنیت به‌عنوان نهاد حافظ صلح و امنیت، در صورت تصویب قطعنامه با وتوی آمریکا مواجه می‌شوند و با وجود تلاش‌های جمهوری اسلامی ایران و سایر کشور‌ها در سطح بین‌المللی و سازمان‌های همکاری اسلامی متاسفانه به‌دلیل سیطره نظام سلطه و حمایت بی‌قید و شرط آمریکا از اسرائیل به نتیجه نمی‌رسد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1277840/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

درخواست مقام ناتو از غربی‌ها در مورد آماده شدن برای جنگ

روسیه: آمریکا در انزوای بین‌المللی کامل قرار گرفته است

رویترز ادعا کرد: بایدن و مکرون 36 ساعت دیگر توافق آتش بس در لبنان را اعلام می‌کنند

لاریجانی: تحریم‌ها به بن‌بست رسیده‌اند، مذاکره تنها راه حل

نوسان قیمت در بازار ارزهای عربی امروز؛ 5 آذر 1403

شرکت چینی برنده قرارداد ساخت نیروگاه خورشیدی در عراق شد

با 4 میلیارد تومان کجای تهران می‌توان خانه خرید؟/ اقتصادی‌ترین محله‌های تهران را بشناسید

ظهره وند: با حکم دادگاه لاهه انزوای اسرائیل تکمیل شد

حمله لواندوفسکی به مسی و رونالدو

حمله عجیب به مسی و رونالدو

(تصاویر) جنگنده نسل پنجم روسیه، رقیب F-35 آمریکا و J-20 چین

رویترز: بایدن و مکرون 36 ساعت دیگر توافق آتش بس در لبنان را اعلام می‌کنند

رویترز: 36 ساعت دیگر آتش بس در لبنان اعلام می‌شود

سه رخداد راهبردی در یک هفته علیه اسرائیل کودک کش

تلاش قبرس برای پیوستن به ناتو

پائولو فونسکا: در میلان نتیجه تساوی حس شکست می‌دهد

عکس | تعطیلات رویایی قایدی؛ دور اروپا در یک هفته!

رشد صادرات در سه ماه آخر

آمریکا تایید کرد ؛ بله ما مجوز دادیم !

واکنش فوری سفیر اسرائیل در آمریکا به اخبار آتش بس

درخواست ایران از شورای امنیت

علت بازگشت دلار به کانال 68 هزار تومان چیست؟/ صدور قطعنامه علیه ایران به افزایش ریسک، نگرانی و انتظارات تورمی منجر شد

آیا دولت چهاردهم می‌تواند دخل و خرج ملت را جور کند؟

مواجهه قانون با اخلالگران اقتصادی

قاضی استرالیایی برای بررسی غرامت به قربانیان جنایات جنگی این کشور در افغانستان انتخاب شد

به نظر نمی‌رسد از ترامپ آبی گرم شود

معنای بازگشت ترامپ برای ایران، روسیه و چین/ واشنگتن به تکاپو افتاد؛ اتحاد فراآتلانتیکی درهم می‌شکند؟

هواپیمای جنگ الکترونیک چیست و چه کاربردی دارد؟

جزئیات توافق آتش‌بس 60 روزه میان لبنان و رژیم‌ صهیونیستی

جمعت عراق از 45 میلیون نفر فراتر رفت

پیش بازی بایرن مونیخ – پاری سن ژرمن؛ یاد لیسبون به‌خیر اما امروز مسئله صعود است

تمجید اینزاگی از طارمی / مهدی راه رقابت کردن را بلد است

روزهای آفتابی تیم‌های ایتالیایی در زمستان اروپا

شورای علمای شیعه افغانستان حملات تروریستی در پاراچنار و بغلان را محکوم کرد

سرانجام دوستی و دلدادگی ترامپ و ایلان ماسک به کجا ختم می‌شود؟

در حال حاضر توافق آماده‌ای در مورد آتش‌بس در لبنان وجود ندارد

آتش‌بس لبنان و اسرائیل توسط کاخ سفید تایید شد؟

کاخ سفید خبر داد: در حال حاضر توافقی برای آتش بس در لبنان وجود ندارد

سه رخداد راهبردی در یک هفته علیه رژیم غاصب

غریب‌آبادی: آلمان و آمریکا در جنایات شیمیایی رژیم بعث علیه مردم ایران شریک جرم هستند

آمریکا: هنوز به توافق آتش بس در لبنان دست نیافته‌ایم

طوفان الاقصی در اسرائیل و اروپا زلزله به پا کرد/ رژیم صهیونیستی ایالت پنجاه و یکم آمریکا است

ایران خواستار اقدام شورای امنیت برای تحریم علیه اسرائیل شد

نرخ تورم در محدوده فعلی باقی می‌ماند؟

دوباره مذاکره، دوباره ژنو

زیدآبادی نوشت: قتل‏‌های آذرماه سال 77؛ رنج و پرسشی که تکرار می‏‌شود

نماینده سابق: جریان بازنده انتخابات هر روز چوب لای چرخ دولت می‌گذارد

کابوس ظریف

عصر ایران: زمان حذف واسطه‌ها و مذاکره رو در رو با آمریکا رسیده است

نگرانی مسکو از ایران هسته‌‏ای