ایرانیان جهان

آخرين مطالب

27 آذر شجره طیبه و تحکیم یکی از بزرگترین آرمان های انقلاب اسلامی بنیاد شهید و امور ایثارگران

27 آذر شجره طیبه و تحکیم یکی از بزرگترین آرمان های انقلاب اسلامی
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - یعقوب سلیمانی، معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران

از خجسته ترین پیامدهای انقلاب اسلامی وحدت حوزه و دانشگاه است. طرح مسئله وحدت حوزه و دانشگاه را می‌توان از آثار انقلاب فرهنگی دانست که با بهره گیری از رهنمودهای امام خمینی (ره) در سال 59 آغاز گردید. انقلاب فرهنگی تحقق پیام حضرت امام رحمه الله علیه در نوروز سال 59 را به عنوان «گسترش پژوهشهای علمی و معارف بلند و عمیق اسلام» دنبال مینمود این آرمان بلند دانشگاه و حوزه را برای تلاش علمی مشترک به سوی هم کشاند و در فضای سیاسی آن زمان و منجر به وحدت حوزه و دانشگاه شود.
بیست و هفتم آذرماه، یادآور عروج سرخ مجاهدی خستگی ناپذیر و عالمی زبانی آیت الله مفتح، است که از پیشروان اندیشه وحدت حوزه و دانشگاه بود. این شهید والامقام در راه تحقق آرمان بلند که از اندیشه عمیق امام راحل رحمه الله برخاسته بود تلاش‌های بی وقفه ای انجام داد به پاس فعالیتهای چشم گیر شهید مفتح در راه تحقق وحدت حوزه و دانشگاه لزوم ارتباط همکاری و هم فکری این دو قشر اندیشمند روز 27 آذر - که سالروز شهادت دکتر مفتح نیز می باشد - روز وحدت حوزه و دانشگاه نام گذاری شده است.
حوزه های علمیه در جامعه دینی و نظام ما دارای جایگاهی بس مهم و نقش آن در حرکت اسلامی و تربیت جامعه بسیار حساس است. با نگاهی به تاریخ پرفراز و نشیب کشورمان در می یابیم که عالمان دینی همواره در حوادث و به ویژه مبارزات مردم علیه طاغوت و حکومتهای جانز زمان خویش پیشاپیش مردم به قیام برخاسته اند. با پیروزی انقلاب و تشکیل حکومت اسلامی و پدید آمدن افقهای تازه مسئولیت سنگین تری بر عهده حوزویان قرار گرفته است.
دانشگاه نیز همواره جایگاه آموزش و کاوش در حوزه اندیشه‌های علمی بوده است و رسالت بلند آنان سوق دادن جامعه به سوی مقاصد بلند علمی ، پژوهشی، فرهنگی و اجتماعی است. دانشگاهیان به عنوان روشن فکرانی که از افق بالاتری به جامعه می نگرند میتوانند در پیشبرد جامعه به سوی رشد و تعالی نقش بسیار مهمی ایفا نمایند.
در نظام گذشته تلاش های بسیاری برای منزوی کردن روحانیت و از سوی دیگر غربی کردن کشور و نهادهای فرهنگی و آموزشی، به ویژه دانشگاه ها صورت پذیرفت با پیروزی انقلاب اسلامی و در سایه رهبری امام رحمه الله علیه دو قشر روحانی و دانشجو برای پیروزی انقلاب اسلامی پیشگام گردیدند. روحانی و دانشجو با درک موقعیت حساس و مهم خود همواره نقش خود را در انقلاب حفظ کردند و پیشاپیش سایر اقشار برای ایفای مسئولیتهای خویش وارد عمل شده اند.
امام خمینی (ره) رهبر کبیر انقلاب اسلامی درباره ضرورت وحدت حوزه و دانشگاه در بیاناتی فرموده اند: «امروز یکی از ضروری ترین تشکل ها بسیج دانشجو و طلبه است. طلاب علوم دینی و دانشجویان دانشگاهها باید با تمام توان خود در مراکزشان از انقلاب و اسلام دفاع کنند. فرزندان بسیجی ام در این دو مرکز پاسدار اصول تغییر ناپذیر نه شرقی نه غربی باشند امروز دانشگاه و حوزه از هر محلی بیشتر به اتحاد و یگانگی احتیاج دارند.
وحدت حوزه و دانشگاه راهبرد اساسی امام خمینی (ره) برای تحقق اسلام ناب محمدی است و بدون این وحدت انقلاب اسلامی کم فروغ است وحدت و همکاری میان این دو نهاد نه یک وحدت فیزیکی و شکلی بلکه تقارب و یکی شدن در مبانی معرفت شناختی ارزش‌های فرهنگی و دغدغه‌ها و حساسیت‌های سیاسی - اجتماعی است و همین موضوع است که هر یک از این دو قشر را در جایگاه واقعی خود قرار داده است.
اگرچه در راه وحدت حوزه و دانشگاه تلاش‌های بسیاری صورت گرفته اما کارشکنی های متعددی نیز در راه مقابله با این هدف شکل گرفته است. بدون شک هستند کسانی که می‌خواهند بار دیگر بین این دو مرکز ارزشمند و این دو قشر مهم و تأثیرگذار جدایی افکنند کسانی که دشمنان نظام اسلامی را می‌شناسند نباید اجازه دهند تا غبار کدورت فضای آکنده از مهر و دوستی و جو سالم محیط‌های علمی کشور را تیره و بیمار سازد. روز وحدت حوزه و دانشگاه خوبی است برای طرح مجدد و عالمانه این موضوع و آسیب شناسی و آفت زدایی از این شجره طیبه و تحکیم یکی از بزرگ ترین آرمان‌های انقلاب اسلامی است.
بنیان گذار انقلاب اسلامی - که همیشه با نگاهی ژرف به مسائل می‌نگریست - جدایی حوزه و دانشگاه را توطئه استکبار می دانست. ایشان در سخنانی فرموده‌اند: «حالا که می‌بینند یک تحولی پیدا شده است و دانشگاهی متمایل شده است به روحانی و روحانی متمایل شده است به دانشگاهی و باهم هستند و میخواهند با هم کشور خودشان را به پیش ببرند حالا شیاطین بیشتر در فکر هستند که روحانی را از یک طرف بکوبند و دانشگاهی را از یک طرف و فساد کنند بین این دو تاچشم هایتان را باید خیلی باز کنید در این زمان چشم و گوش‌ها باید خیلی باز باشد که یک وقت می‌بینید از داخل خود دانشگاه و از داخل خود فیضیه شما را به فساد می‌کشانند شما را به تفرقه می‌کشانند. اینهایی که نمی‌خواهند این کشور یک کشور صحیح و سالم باشد و ارباب‌های آنها که از اول هم نمی‌خواستند نمی‌توانند ببینند که شما با هم مجتمع شدید و می‌خواهید با هم کار کنید .... آنها در صدد این هستند که نگذارند شماها باهم باشید».
برای همکاری حوزه و دانشگاه زمینه‌های گسترده‌ای وجود دارد که به چند مورد اشاره می‌کنیم، برخی نمونه‌های عینی تقارب و همکاری این دو نهاد عبارتند از تبادل اطلاعات، تشکیل شبکه‌های مشترک پژوهشی - اطلاع رسانی، مبادله استاد و مدرس و نیز ایجاد ارتباط - فرهنگی می‌تواند سهم بسزایی در همکاری و وحدت حوزه و دانشگاه داشته باشد.
مقام معظم رهبری (دام عزه) راهکار وحدت حوزه و دانشگاه را این چنین تبیین کرده‌اند در نظام اسلامی علم و دین پایه یا باید حرکت کند، وحدت حوزه و دانشگاه یعنی این وحدت حوزه و دانشگاه معنایش این نیست که حتما بایستی تخصص‌های حوزه‌ای در دانشگاه و تخصص‌های دانشگاهی در حوزه دنبال بشود نه لزومی ندارد. اگر حوزه و دانشگاه به هم وصل و خوش‌بین باشند و به هم کمک بکنند و با یکدیگر همکاری نمایند دو شعبه از یک مؤسسه علم و دین هستند. این مؤسسه دو شعبه دارد یک شعبه حوزه‌های علمیه و شعبه دیگر دانشگاه‌ها هستند، طلاب و دانشجویان قدر یکدیگر را بدانند با یکدیگر آشنا و مرتبط باشند احساس بیگانگی نکنند احساس خویشاوندی و برادری را حفظ کنند و روحانیون در دانشگاه ها عملاً کوشش کنند که نمونه‌های کامل عالم دین و طلبه علوم دینی را به طلاب و دانشجویان و دانشگاهیان ارائه بدهند و نشان دهند که هر دو نسبت به یکدیگر با حساسیت مثبت و با علاقه همکاری می‌کنند. این همکاری و وحدت حوزه و دانشگاه است. البته برای این کار باید برنامه ریزی و سازمان دهی بشود.
این روز تاریخ ساز را به همه دانشجویان، طلاب، اساتید و علمای حوزه و دانشگاه بویژه دانشجویان، طلاب و اساتید شاهد و ایثارگر تبریک گفته و برای همه آنها آرزوی موفقیت می‌کنم.
یعقوب سلیمانی
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1298278/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیام مهم عراقچی به اتحادیه عرب درباره سوریه

ایران آماده ادامه کار و تعامل با اروپا است

گفت‌وگوی سفیر ایران با نایب‌رییس مرکز حکمرانی دولت چین

آمریکا: هواپیمای مسافربری آذربایجانی را روسیه سرنگون کرد!

ادعای آمریکا درباره سقوط هواپیمای مسافربری آذربایجانی

تجاوز مجدد آمریکا و انگلیس به یمن/ بمباران سنگین صنعاء

توصیه طالبان به الجولانی پس از اعتراضات دمشق

عضو سابق داعش رئیس سازمان اطلاعات سوریه شد!

هاآرتص: حماس توانسته به سرعت شاخه نظامی خود را بازسازی کند

حملات هوایی آمریکا و انگلیس به صنعا

مبلغ افزایش حقوق بازنشستگان در دی 1403

سفر فرمانده سنتکام به سوریه و عراق

تاکید معاون استاندار تهران بر ضرورت افزایش حجم تجارت با استان «واسط» عراق

تاسیس نهضت سواد آموزی به فرمان امام (ره) وتأثیر آن بر ارتقای سطح توسعه و مشارکت جوامع محلی

مردم سوریه قیمومیت ترکیه را نمی‌پذیرند

وزیر دفاع: زمانی که ما در سوریه بودیم می‌گفتند حضور ایران عامل حملات اسراییل است؛ وقتی ما خارج شدیم اسراییل 500 مرتبه به سوریه حمله کرد! کد می‌دهند که بعد از سوریه نوبت یمن و سپس ایران است؛ دفعه بعدی نوبت خود شما است

تماس تلفنی وزیر خارجه حکومت طالبان با وزیر خارجه الجولانی

گفت‌وگوی خبرنگار ایرانی با حافظ اسد

اوکراین سرعت پرتاب موشک به روسیه را پیش از آمدن ترامپ کاهش داد

شهید سلیمانی از نگاه سیاستمداران شخصیت‌های جهان

ضرورت انسجام و وحدت ملی در مقابل فتنه های ایجاد شده در منطقه

واشنگتن پست: یمن به لحاظ فناوری نظامی پیشرفته‌تر از حد تصور است

وزیر اقتصاد چه بر سر بازار ارز آورد؟

پناهیان: حوادث کنونی به پدیده سفیانی خیلی می‌خورد! عجیب ترین قسمتش این است که یک عده طرفدار بنی امیه در منطقه پیدا شده؛ نقش ترکیه که در حادثه اخیر پررنگ بود، دیگر چه می‌خواهید؟

پاسخ عراقچی به اتحادیه عرب: عبور از دوران پرالتهاب کنونی نیازمند پرهیز از اختلاف‌افکنی و منفعت‌طلبی‌های مقطعی است

واکنش عراقچی به بیانیه اخیر اتحادیه عرب در مورد سوریه + عکس

کدام قاره غمگین‌ترین کودکان جهان را دارد؟

تکذیب کسری بودجه در افغانستان

پیشنهاد ریاست ‌جمهوری اسرائیل به اینشتین

چین تحریم های جدیدی علیه آمریکا وضع کرد

راز بقای «اسد» تا دقیقه 90

کاخ سفید: انصارالله همچنان تهدیدی برای اسرائیل است

«حذف قیمت گذاری دستوری» به ضرر یا سود اقتصاد؟

بحران مسکن؛ 200 واحد آپارتمان به نام یک نفر!

به کارگیری حداقل 500 کارمند برای هر هواپیما

کالاهای ممنوع‌الورود در بازار

توصیه عراقچی به اتحادیه عرب + عکس

برگزاری بازارچه خیریه بانوان دیپلماتیک وزارت خارجه

حمله سایبری به خطوط هوایی ژاپن همزمان با تعطیلات سال نو

گلوب ساکر 2024؛ جایزه بهترین مربی سال به کارلو آنچلوتی رسید

اقدامات بلندتر از کلمات صحبت کنند

انجمن بلاکچین ایران: بانک مرکزی درباره اقدامات مخربش توضیح بدهد

سیرابی خام، غذایی مقوی در میان بومیان آفریقا، سوژه شبکه‌های اجتماعی شد | واکنش‌های عجیب کاربران به خوردن سیرابی خام و کثیف در آفریقا +ویدئو

سرپرست وزارت خارجه افغانستان با وزیر خارجه دولت جولانی گفتگو کرد

واشنگتن‌پست: قمار اوکراین در کورسک در آستانه شکست است

حماس: عملیات هرتزلیا تاکیدی بر گزینه مقاومت و شکست نقشه‌های دشمن بود

تل‌آویو: دولت جدید سوریه گروهی تروریستی است، نه دولتی باثبات

گسترش همکاری‌های ایران و عربستان در بخش ICT

تخصیص زمین به 3 هزار خانواده در راستای قانون جوانی جمعیت

راه‌اندازی 10 منطقه آزاد جدید در کشور