ایرانیان جهان

آخرين مطالب

ماجرا‌های آقای معاون خواندنی ها

ماجرا‌های آقای معاون
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - شرق /متن پیش رو در شرق منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
وحیده کریمی| موضوع ظریف قرار نیست برای جماعت رادیکال مجلس تمام شود. در تقسیم کار بین خود، سوژه تغییر معاونت راهبردی و حذف ظریف از دولت را زنده نگه داشته‌اند. هر روز یکی از این جریان بار فضاسازی علیه ظریف را به دوش می‌کشد، هرچند همگی می‌دانند ادله محکمی برای حذف ظریف ندارند اما از این گذر، با سروصدای زیاد به‌دنبال سهم‌خواهی از دولت هستند. در این بین با توجه به رایزنی مجلس و دولت تقریبا مشخص شده است با لایحه مشاغل حساس چالش‌های قانون فعلی رفع شود و دست جریان رادیکال از این حربه برای تخریب دولت کوتاه خواهد شد.
حتی با اینکه یک بار رأی دیوان عدالت در حمایت از ظریف صادر شده اما مجددا چند روز پیش ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، گفت: رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی نامه‌ای به رئیس دیوان عدالت اداری درباره انتصاب آقای ظریف نوشتند و به موجب مواد 86 و 13 قانون دیوان عدالت اداری تقاضای ابطال حکم انتصاب آقای ظریف به عنوان معاون راهبردی رئیس‌جمهور و تسری اثر ابطال حکم به زمان ابلاغ آن را داشتند.
همچنین در این نامه خواستار رسیدگی فوری به این موضوع شدند. او توضیح داد: طبق ماده 1 قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس همه دستگاه‌های اجرائی مکلف‌‌اند ضمن احراز تابعیت جمهوری اسلامی ایران در انتصاب افراد به مشاغل حساس، وجود یا عدم وجود یا فقدان شرایط مقرر در ماده 2 قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس را از مراجع سه‌گانه یعنی وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه و قوه قضائیه استعلام کنند و اگر انتصابی برخلاف این استعلام صورت گرفته باشد، این انتصاب کأن لم یکن تلقی می‌شود. رضایی اضافه کرد: طبق بررسی‌های صورت‌گرفته در جلسات کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با حضور وزیر اطلاعات، فرزندان آقای ظریف از تابعیت مضاعف برخوردارند و صدور حکم انتصاب هم با آگاهی از این قضیه بوده است، حال اینکه ماده 2 قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس تصریح دارد که انتصاب اشخاصی که خود، فرزندان یا همسر آنها تابعیت مضاعف دارند، در مشاغل و پست‌های حساس ممنوع است؛ بر این اساس رئیس کمیسیون درخواست رسیدگی به این مسئله را از رئیس دیوان عدالت اداری کرد.
فارغ از اینکه نتیجه این درخواست چه خواهد شد، مسئله اظهارنظر کمیسیون اجتماعی درباره لایحه دولت در رابطه با مشاغل حساس هم‌ این روزها مطرح است که در نهایت چه تصمیمی از این کمیسیون خارج خواهد شد. اسماعیل کوثری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس شورای اسلامی، درباره آخرین خبرها از بررسی لایحه مشاغل حساس، گفت: بحث قانون دوتابعیتی‌ها و خانواده‌های درجه یک به کمیسیون امنیت ملی برمی‌گردد، اما بحث مشاغل به کمیسیون اجتماعی مربوط است. باید مسائل در یک کمیسیون بررسی می‌شد اما هیئت‌رئیسه به آن کمیسیون ارجاع داده است.
کوثری درباره اینکه گزارش کمیسیون امنیت ملی درباره حضور ظریف در دولت به کجا رسید، تصریح کرد: درباره این موضوع با مجید انصاری که معاون حقوقی دولت است، جلسه گذاشته شد و نکات و موارد تخلفی گفته شد و در نهایت به اینجا رسید که لایحه بیاورند. بعد که لایحه را آوردند، در مجلس هم ارائه کردند و بحث مشاغل پیش آمد که در نتیجه به کمیسیون اجتماعی ارجاع دادند. یعنی این لایحه در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی به صورت کامل بررسی شد و ما تخلفات را گفتیم به این ترتیب که با توجه به اینکه خود رئیس‌جمهور نماینده بوده، چرا خلاف قانون عمل کرده است.
کوثری در پاسخ به اینکه یعنی گزارش کمیسیون امنیت ملی درباره حضور ظریف در دولت تکمیل شده و الان منتظر لایحه اصلاحی دولت است، خاطرنشان کرد: گزارش به هیئت‌رئیسه داده شده است.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره همکاری دولت و مجلس بر سر این لایحه، یادآور شد: قضایایی باقی مانده‌اند تا ببینیم کمیسیون اجتماعی چه می‌کند که آن وقت عمل کنیم. در حال حاضر هیئت‌رئیسه منتظر نتیجه بررسی‌های کمیسیون اجتماعی درباره لایحه قانون مشاغل حساس است، چراکه کمیسیون امنیت ملی گزارش خود را ارائه کرده است.
یعقوب رضازاده، دبیر اول کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، در گفت‌وگو با خبرآنلاین درباره اینکه گزارش کمیسیون درباره حضور ظریف در دولت به کجا رسید، گفت: با توجه به تعطیلی هفته گذشته و اینکه در حوزه‌های انتخابیه بودیم و حدود سه هفته قبل از آن هم سه شیفته مشغول بررسی بودجه بودیم، اصلا جلسه کمیسیونی تشکیل نشده، جلسه کمیسیون امنیت ملی هم درباره بحث جمع‌آوری سلاح است و بحث ظریف و برکناری او جزء برنامه‌های کمیسیون امنیت ملی نبوده است. در نتیجه گزارشی تهیه نشده و به هیئت‌رئیسه هم ارسال نشده است.
او درباره بررسی لایحه مربوط به مشاغل در کمیسیون امنیت ملی افزود: مسئله طرح موضوع مشاغل حساس و بحث دوتابعیتی‌ها جزء مواردی است که در کمیسیون امنیت ملی مطرح می‌شود و حتی یک بار هم با حضور آقای انصاری، معاون حقوقی رئیس‌جمهور طرح و بررسی شد. ظاهرا ایشان در جلسه گفت بررسی ابقای ظریف در هیئت دولت به‌عنوان معاون رئیس‌جمهور جزء برنامه‌هایی است که لایحه جدیدی در نظر دارند که پیشنهاد کنند، بنابراین آقای انصاری درخواست کرد که مجلس با نظر مثبت به قضیه نگاه کند. اما فعلا هنوز این بحث در کمیسیون و صحن نهایی نشده است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1307098/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیام مهم عراقچی به اتحادیه عرب درباره سوریه

ایران آماده ادامه کار و تعامل با اروپا است

گفت‌وگوی سفیر ایران با نایب‌رییس مرکز حکمرانی دولت چین

آمریکا: هواپیمای مسافربری آذربایجانی را روسیه سرنگون کرد!

ادعای آمریکا درباره سقوط هواپیمای مسافربری آذربایجانی

تجاوز مجدد آمریکا و انگلیس به یمن/ بمباران سنگین صنعاء

توصیه طالبان به الجولانی پس از اعتراضات دمشق

عضو سابق داعش رئیس سازمان اطلاعات سوریه شد!

هاآرتص: حماس توانسته به سرعت شاخه نظامی خود را بازسازی کند

حملات هوایی آمریکا و انگلیس به صنعا

مبلغ افزایش حقوق بازنشستگان در دی 1403

سفر فرمانده سنتکام به سوریه و عراق

تاکید معاون استاندار تهران بر ضرورت افزایش حجم تجارت با استان «واسط» عراق

تاسیس نهضت سواد آموزی به فرمان امام (ره) وتأثیر آن بر ارتقای سطح توسعه و مشارکت جوامع محلی

مردم سوریه قیمومیت ترکیه را نمی‌پذیرند

وزیر دفاع: زمانی که ما در سوریه بودیم می‌گفتند حضور ایران عامل حملات اسراییل است؛ وقتی ما خارج شدیم اسراییل 500 مرتبه به سوریه حمله کرد! کد می‌دهند که بعد از سوریه نوبت یمن و سپس ایران است؛ دفعه بعدی نوبت خود شما است

تماس تلفنی وزیر خارجه حکومت طالبان با وزیر خارجه الجولانی

گفت‌وگوی خبرنگار ایرانی با حافظ اسد

اوکراین سرعت پرتاب موشک به روسیه را پیش از آمدن ترامپ کاهش داد

شهید سلیمانی از نگاه سیاستمداران شخصیت‌های جهان

ضرورت انسجام و وحدت ملی در مقابل فتنه های ایجاد شده در منطقه

واشنگتن پست: یمن به لحاظ فناوری نظامی پیشرفته‌تر از حد تصور است

وزیر اقتصاد چه بر سر بازار ارز آورد؟

پناهیان: حوادث کنونی به پدیده سفیانی خیلی می‌خورد! عجیب ترین قسمتش این است که یک عده طرفدار بنی امیه در منطقه پیدا شده؛ نقش ترکیه که در حادثه اخیر پررنگ بود، دیگر چه می‌خواهید؟

پاسخ عراقچی به اتحادیه عرب: عبور از دوران پرالتهاب کنونی نیازمند پرهیز از اختلاف‌افکنی و منفعت‌طلبی‌های مقطعی است

واکنش عراقچی به بیانیه اخیر اتحادیه عرب در مورد سوریه + عکس

کدام قاره غمگین‌ترین کودکان جهان را دارد؟

تکذیب کسری بودجه در افغانستان

پیشنهاد ریاست ‌جمهوری اسرائیل به اینشتین

چین تحریم های جدیدی علیه آمریکا وضع کرد

راز بقای «اسد» تا دقیقه 90

کاخ سفید: انصارالله همچنان تهدیدی برای اسرائیل است

«حذف قیمت گذاری دستوری» به ضرر یا سود اقتصاد؟

بحران مسکن؛ 200 واحد آپارتمان به نام یک نفر!

به کارگیری حداقل 500 کارمند برای هر هواپیما

کالاهای ممنوع‌الورود در بازار

توصیه عراقچی به اتحادیه عرب + عکس

برگزاری بازارچه خیریه بانوان دیپلماتیک وزارت خارجه

حمله سایبری به خطوط هوایی ژاپن همزمان با تعطیلات سال نو

گلوب ساکر 2024؛ جایزه بهترین مربی سال به کارلو آنچلوتی رسید

اقدامات بلندتر از کلمات صحبت کنند

انجمن بلاکچین ایران: بانک مرکزی درباره اقدامات مخربش توضیح بدهد

سیرابی خام، غذایی مقوی در میان بومیان آفریقا، سوژه شبکه‌های اجتماعی شد | واکنش‌های عجیب کاربران به خوردن سیرابی خام و کثیف در آفریقا +ویدئو

سرپرست وزارت خارجه افغانستان با وزیر خارجه دولت جولانی گفتگو کرد

واشنگتن‌پست: قمار اوکراین در کورسک در آستانه شکست است

حماس: عملیات هرتزلیا تاکیدی بر گزینه مقاومت و شکست نقشه‌های دشمن بود

تل‌آویو: دولت جدید سوریه گروهی تروریستی است، نه دولتی باثبات

گسترش همکاری‌های ایران و عربستان در بخش ICT

تخصیص زمین به 3 هزار خانواده در راستای قانون جوانی جمعیت

راه‌اندازی 10 منطقه آزاد جدید در کشور