ایرانیان جهان

آخرين مطالب

ایران به اتحادیه اوراسیا نزدیک‌ تر شد اخبار ایران

ایران به اتحادیه اوراسیا نزدیک‌ تر شد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - باگیت جان ساگینتایف در دیدار با سید محمد اتابک وزیر صمت کشورمان با تأکید بر اینکه ایران یکی از شرکای مهم اتحادیه اقتصادی اوراسیا است، گفت: با اجرای توافقنامه تجاری موقت بین کشور‌های اوراسیا و ایران از سال 2018 تا 2023، گردش تجاری طرفین تقریبا دو برابر شد.
در این دیدار که با حضور سفیر ایران در مسکو و رئیس سازمان توسعه تجارت کشورمان و برخی مقامات اتحادیه اقتصادی اوراسیا انجام شد، ساگینتایف اظهار داشت: مبادلات تجاری کشور‌های عضو این اتحادیه با ایران در 10 ماهه سال 2024 میلادی نیز 12.
8 درصد رشد داشت.
به گفته وی، در این مدت، صادرات کالا از اتحادیه اوراسیا به ایران 16 درصد و واردات کالا از کشورمان به میزان هشت درصد نسبت به مدت زمان مشابه سال میلادی گذشته افزایش یافته است.
رئیس هیات اجرایی کمیسیون اقتصادی اوراسیا خاطرنشان کرد: انتظار داریم در آینده نزدیک توافقنامه تجارت آزاد با ایران اجرایی شود که به کشورهایمان امکان می‌دهد گردش تجاری و به طور کلی همکاری‌های اقتصادی را به طور مؤثرتری افزایش دهند.
وی خاطرنشان کرد: ظرفیت توسعه همکاری‌های تجاری با ایران در بخش‌های بسیار زیادی وجود دارد.
طرفین در این دیدار توافق کردند که همکاری‌های دوجانبه در زمینه توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل و لجستیک، گسترش روابط بین شرکت‌ها، همکاری در مجتمع‌های کشت و صنعت، صنایع پالایش نفت و پتروشیمی، تحقیق و توسعه علمی را تقویت کنند.
رئیس هیأت اجرایی اتحادیه اقتصادی اوراسیا و وزیر صمت جمهوری اسلامی ایران همچنین درمورد فرایند مشارکت کشورمان در رویداد‌های این اتحادیه با توجه به پذیرش عضویت ناظر ایران تبادل نظر کردند.
آغاز به کار نشست سران اتحادیه اوراسیا نشست سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا روز پنجشنبه ششم دی‌ماه 1403 در نزدیکی سن‌پترزبورگ روسیه آغاز به کار کرد. جلسات سران در قالب‌های محدود و گسترده برگزار می‌شود.
رئیس‌جمهور روسیه در سخنانی در آغاز به کار این نشست گفت: روسیه برای همکاری با شرکای خود در اتحادیه اقتصادی اوراسیا ارزش قائل است و علاقه‌مند به تقویت همکاری هاست.
ولادیمیر پوتین افزود: فعالیت‌های اتحادیه اقتصادی اوراسیا به گسترش تجارت و تعمیق همکاری‌ها کمک می‌کند و امکان رشد پایدار اقتصاد در منطقه را فراهم می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: اتحادیه اقتصادی اوراسیا خود را به عنوان یکی از مراکز مستقل و خودکفا در جهان چندقطبی در حال ظهور، تثبیت کرده و در حال توسعه است.
سران کشور‌های عضو این اتحادیه قرار است در جلسات روز پنجشنبه خود در مورد رفع موانع و محدودیت‌ها در بازار داخلی، هماهنگ سازی قوانین در بخش مالی و آزادسازی بازار بخش خدمات و همچنین تشکیل بازار مشترک گاز، نفت و فرآورده‌های نفتی تبادل نظر کنند.
رهبران پنج کشور عضو مسیر‌های اصلی فعالیت‌های بین المللی اتحادیه برای سال 2025 و بودجه این سازمان را تصویب خواهند کرد.
در پایان این اجلاس، قرار است بیش از 20 سند مهم از جمله تصمیم برای اعطای وضعیت ناظر ایران در اتحادیه اقتصادی اوراسیا امضا شود.
از ابتدای سال 2025 میلادی، ریاست دوره‌ای اتحادیه اقتصادی اوراسیا از ارمنستان به بلاروس منتقل می‌شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت شامگاه چهارشنبه با هدف شرکت در اجلاس شورای عالی اتحادیه اقتصادی اوراسیا وارد سن‌پترزیورگ روسیه شد و مورد استقبال استاندار و شهردار سن‌پترزبورگ، سفیر کشورمان در روسیه و برخی مقامات اتحادیه اوراسیا قرار گرفت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در بدو ورود به سن‌پترزبورگ با بیان اینکه بهبود شرایط اقتصاد داخلی و توسعه مناسبات اقتصادی و سیاسی با همسایگان در دستور کار دولت چهاردهم قرار دارد، گفت: رفت‌وآمد‌ها و تقویت مناسبات تجاری با کشور‌های همسایه و دیگر کشور‌ها بیانگر آن است که برنامه دشمن برای محصور و منزوی کردن ایران شکست خورده است.
محمدعلی دهقان دهنوی معاون وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، اتابک را در این سفر همراهی می‌کند.
اتحادیه اقتصادی اوراسیا، یک اتحادیه اقتصادی میان‌دولتی شامل بلاروس، قزاقستان، روسیه، قرقیزستان و ارمنستان است. اعضای ناظر این اتحادیه ازبکستان، مولداوی و کوبا هستند. سنگ بنای این اتحادیه حدود 10 سال قبل یعنی در 2014 نهاده شد.
این اتحادیه پیش‌تر دی‌ماه سال 1402 با جمهوری اسلامی ایران قرارداد تجارت آزاد امضا کرد که اجرایی شدن آن نیازمند تصویب در مجالس کشور‌های عضو این اتحادیه و مجلس شورای اسلامی است.
کلیات لایحه مرتبط با این قرارداد، دوم دی‌ماه 1403 در مجلس شورای اسلامی تصویب شد. بنا بر بررسی صورت گرفته، مجالس پنج کشور طرف قرارداد. پیش‌تر این توافقنامه را تصویب کرده‌اند.
دو ماه پس از طی مراحل قانونی آخرین تصویب این توافقنامه در مجالس کشور‌های طرف قرارداد، این قرارداد عملیاتی می‌شود و حدود 87 درصد صادرات کالا‌های ایرانی به کشور‌های عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا بدون تعرفه گمرکی انجام خواهد شد و متقابلا نیز صادرات این کشور‌ها به کشورمان از این مزیت برخوردار خواهد شد.
با وجود آنکه هنوز توافق تجارت آزاد میان طرفین اجرایی نشده است، سرویس مطبوعاتی اتحادیه اقتصادی اوراسیا اعلام کرد که حجم مبادلات تجاری این اتحادیه و جمهوری اسلامی ایران در 9 ماه نخست سال 2024 میلادی نسبت به مدت مشابه سال قبل، 11 درصد افزایش یافته است.
پیش از این، دیمیتری ولواچ معاون وزیر توسعه اقتصادی فدراسیون روسیه 13 آذرماه 1403 اعلام کرد: درخواست جمهوری اسلامی ایران برای عضویت ناظر در اتحادیه اقتصادی اوراسیا در نشست معاونان نخست‌وزیران این اتحادیه به تصویب رسید، تصمیمی که باید توسط سران این اتحادیه تأیید شود.
یوری اوشاکوف دستیار رئیس‌جمهور روسیه در امور سیاست خارجی نیز روز دوشنبه سوم دی‌ماه 1403 در این باره گفت: در اجلاس سران اتحادیه اقتصادی اوراسیا، سران این اتحادیه اسنادی را در خصوص اعطای وضعیت کشور ناظر به ایران در این اتحادیه امضا می‌کنند.
الکسی اورچوک معاون نخست‌وزیر روسیه نیز سوم دی 1403 گفت: سازوکار عضویت ناظر در اتحادیه اقتصادی اوراسیا به گونه‌ای تدوین شده است که تعهداتی را به کشور ناظر تحمیل نمی‌کند، اما در عین حال، به کشور ناظر اجازه می‌دهد که در چارچوب‌های کاری این اتحادیه مشارکت و اطلاعاتی درباره فعالیت‌ها در اختیار داشته باشد.
منبع:+

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1307407/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اسرائیل: ایران نباید سلاح هسته‌ای داشته باشد/ قطر دشمن ماست/ باند شورشی ادلب بر سوریه حاکم است

سرمربی تیم فینالیست لیگ قهرمانان اروپا در راه پرسپولیس!

تایید شد؛‌ مذاکرات پرسپولیس با سرمربی فینالیست لیگ قهرمانان اروپا

ایران برنامه 25 ساله را مبنای محکمی برای توسعه مناسبات با چین می‌داند

عراقچی: برنامه 25 ساله را مبنای محکمی برای توسعه مناسبات در عرصه‌های مختلف می‌دانیم / خاورمیانه متعلق به مردم خاورمیانه است

توضیحات بقائی در مورد سفر عراقچی به چین

رئیس کشتی چین تایپه در اتاق دبیر – خبرگزاری ورزش ایران

علت درگیری های پاکستان و افغانستان چیست؟!

سیدافقهی: خوش‌خدمتی به آمریکا کلید حذف از لیست تروریستی است

امام جمعه مسجدسلیمان خواستار رفع موانع احداث پتروپالایش مسجدسلیمان شد

سرنوشت مزدوران دشمن چیست؟

آیا ترامپ رویکرد بایدن را در قبال روسیه ادامه خواهد داد؟

آمریکا در ژانویه به سقف جدید بدهی می‌رسد

ورود هیئتی از لیبی به دمشق

مدیرعامل ایران ایر معارفه شد

واردات در 282 روز چقدر ارز برد؟

هر ریال ایران 0.0000126دلار شد

پیگیری‌های مجلس برای تنظیم بازار برنج و جلوگیری از واردات

چرا نرخ جعلی و انحرافی بازار آزاد مبنای عمل مسئولان شده!؟

پیش‌بینی تلخ یک اقتصاددان؛ دلار 100 هزار تومانی در کمین اقتصاد ایران؟

حتی اگر بهترین سیاست‌های اقتصادی پیاده و فیلترینگ کامل برداشته شود اما در لیست سیاه FATF باشیم فقر و گرانی گسترده‌تر می‌شود

حتی اگر فیلترینگ کامل برداشته شود اما در لیست سیاه FATF باشیم فقر و گرانی گسترده‌تر می شود

محمدباقر قالیباف : امروز جنگ رسانه‌ای و شناختی بزرگترین حربه دشمنان علیه ملت ایران است

قطر می‌تواند کانال ارتباطی ایران و تحریرالشام باشد/ خط لوله گاز قطر-ترکیه-اروپا در دستور کار است

مذاکرات پرسپولیس با سرمربی فینالیست لیگ قهرمانان اروپا حقیقت دارد؟

مذاکرات پرسپولیس با سرمربی فینالیست لیگ قهرمانان اروپا

پرسپولیس به دنبال سرمربی فینالیست لیگ قهرمانان اروپا؟

صلح در اوکراین؛ اسیر تناقضات ژئوپلیتیکی و بازیگران بین‌الملل

جزئیات گفت‌وگوی عراقچی با وزیر امور خارجه چین

عراقچی در دیدار همتای چینی تاکید کرد: برنامه 25 ساله مبنای محکمی برای توسعه مناسبات در عرصه‌های مختلف

بقائی: ایران و ‎چین به عنوان شرکای جامع راهبردی مصمم به تقویت مناسبات هستند

نباید غرب آسیا جولانگاه مداخله‌ مخرب بازیگران فرامنطقه‌ای شود

ایران برنامه 25 ساله را مبنای محکمی برای توسعه مناسبات با چین می‌داند/ غرب آسیا نباید صحنه مداخله‌ مخرب بازیگران فرامنطقه‌ای شود

عراقچی: ایران برنامه 25 ساله را مبنای محکمی برای توسعه مناسبات با چین می داند

نزدیک شدن چندین جنگنده و کشتی جنگی چین به تایوان

تأیید حملات طالبان به مراکز مرزی پاکستان؛ درگیری‌ها انتقام‌جویانه بود

واکنش نظامی طالبان به حمله جنگنده های پاکستانی به افغانستان

هشدار فیچ نسبت به نرخ بهره

قیمت طلای جهانی کاهشی شد

طلای جهانی عقب‌نشینی کرد

نگرانی از شیوع جهانی این نوع آنفولانزا؛ دوباره گرفتاری کرونا را خواهیم داشت؟

قیمت نجومی دلار آمریکا را بدانید

سرمقاله فرهیختگان/ آقای پزشکیان بر دهان متملّق خاک بپاشید

رمزگشایی از یک سقوط

آیا چین و ایران قدرت در خاورمیانه‌ را بازتعریف خواهند کرد؟

سرمقاله وطن امروز/ اشتباه راهبردی دولت و جهش دلار تا 80 هزار تومان

دیدار الجولانی با اعضای هیئت عالی‌رتبه بحرینی

عملیات مخالفان مسلح سوریه برای بازداشت افراد وابسته به اسد

اطلاعیه جدید بانک مرکزی درباره بازار ارز تجاری

واکنش عارف به افزایش نرخ ارز؛ راهبرد ارزی دولت اعلام شد