ایرانیان جهان

آخرين مطالب

نکات مهم مصاحبه وزیر امور خارجه آمریکا خواندنی ها

نکات مهم مصاحبه وزیر امور خارجه آمریکا
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - همشهری /متن پیش رو در همشهری منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
مهدی فضائلی‌| حدود یک هفته پیش و در واپسین روزهای دولت کنونی آمریکا، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در گفت‌و‌گوی مفصلی با اندیشکده شورای روابط خارجی به موضوعات مهم و متنوع آمریکا در حوزه سیاست خارجی توجه نشان داد و به پرسش‌هایی در این ‌باره پاسخ داد؛ از چین و روسیه، جنگ غزه و سوریه گرفته تا ایران. آنچه وی درباره ایران گفت حاوی نکات مهم و قابل توجهی است که نباید از دیدها پنهان بماند. در این یادداشت تلاش می‌کنم به برخی از این نکات اشاره کنم.
نخست، اعتراف صریح بلینکن به تلاش آمریکا برای براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران است.
وی در این گفت‌وگو به صراحت می‌گوید: «به‌ نظر من، اگر به 20سال گذشته نگاه کنیم، آزمایش‌های ما در تغییر رژیم دقیقا موفقیت‌های چشمگیری نداشته‌اند.» اینکه چرا بلینکن تلاش‌های 45ساله آمریکا برای براندازی را به 20سال گذشته محدود می‌کند برایم روشن نیست، ولی اینکه به این صراحت به حداقل 20سال آن اعتراف می‌کند جالب و قابل ‌توجه است.
دوم، در همین جمله بلینکن یک اعتراف دیگر هم نهفته و آن شکست در این تلاش 20ساله است که می‌کوشد با عبارت «موفقیت چشمگیر نداشتن» قدری آن را رقیق کند.
همین‌جا حداقل 2سؤال بسیار مهم و قابل بحث و مطالعه وجود دارد. سؤال اول، این تلاش‌ها دقیقا چه بوده است؟ و سؤال دوم، چرا آمریکا در این تلاش‌ها موفق نبوده و شکست خورده است؟ (در ادامه، با استناد به صحبت‌های بلینکن، 2پاسخ به این سؤال خواهم داد.)
سومین نکته‌ای که در اظهارات بلینکن قابل توجه است اعتراف صریح به آماده‌سازی‌ عده‌ای در داخل کشور برای همراهی با آمریکا و ایفای نقش در جهت هدف این کشور، یعنی براندازی است. «آنچه ما در زمان‌های مختلف تلاش کرده‌ایم این است که تا حد امکان، مردم داخل ایران را که آینده‌ای متفاوت برای کشور خود می‌خواهند، توانمندتر کنیم تا بتوانند ارتباط برقرار کنند، بایستند و برای این کار منابعی داشته باشند.»
همین‌جا باید اشاره کنم که طبق برخی شواهد و قرائن و براساس تأکید بلینکن در همین مصاحبه به ادامه این رویکرد، آمریکایی‌ها مجددا در حال آماده‌سازی‌ مزدوران و پیاده‌نظام خود در داخل ایران هستند تا یک ‌بار دیگر براندازی را آزمایش کنند! معلوم است که هیچ نظام عاقلی اجازه چنین حرکت سازماندهی‌شده‌ای را به مزدوران بیگانه نمی‌دهد و به‌ نظر می‌رسد اشاره اخیر رهبر حکیم انقلاب پاسخ به همین گزافه‌گویی بلینکن بوده است. «یک عنصر آمریکایی جزو گزافه‌گویی‌هایش یکی این است که می‌گوید: «هر کسی در ایران اغتشاش کند ما کمکش می‌کنیم»؛ مجموع حرفش این است و به این تصریح نمی‌کند، اما حرفش این است. در لفافه بیان می‌کند، اما کاملا روشن است که این را دارد می‌گوید. احمق‌ها بوی کباب شنیده‌اند! نکته اول اینکه ملت ایران هر کسی که مزدوری آمریکا را در این زمینه قبول کند زیر گام‌های محکم خود لگدمال خواهد کرد.»
چهارمین نکته‌ای که در این یادداشت به اظهارات بلینکن اشاره می‌کنم لو دادن و اعتراف به یکی از مهم‌ترین دلایل شکست آمریکا در طرح‌های براندازی خود در ایران است.
«اما من نخستین کسی هستم که اذعان می‌کنم این کار(تغییر رژیم) از بیرون واقعا دشوار است. از دیدگاه من و طبق تجربه خودم، فکر می‌کنم این کار از بیرون سخت است و شما ناگزیر با عواقب ناخواسته و اثرات درجه دوم و سوم مواجه می‌شوید که باید در مورد آنها بسیار مراقب باشید... من در مورد تلاش برای مهندسی هر چیزی از بیرون بسیار محتاط هستم.»
دشوار بودن تغییر رژیم از بیرون یا مهندسی از بیرون در کنار نکات دیگری که وزیر امور خارجه آمریکا در این مصاحبه مطرح می‌کند، مانند نداشتن روابط دیپلماتیک، پرده‌برداری از خساراتی است که آمریکا از نداشتن سفارت در ایران متحمل شده‌ است!
به‌عبارت دیگر، نداشتن سفارت در ایران دست آمریکایی‌ها را برای طراحی فتنه‌ها و توطئه‌های بیشتر یا دقیق‌تر اجرا کردن فتنه‌هایشان بسته است و این همان ضربه سخت‌تر به آمریکا یا به تعبیر امام راحل(ره)، انقلاب دومی است که در جریان تسخیر لانه جاسوسی اتفاق افتاد؛ مکانی که مبتنی بر مستندات کتاب خواندنی «ایستگاه خیابان روزولت» فقط محل جمع‌آوری اطلاعات نبوده، بلکه مکانی یا پوششی برای طراحی و اقدام هم بوده است.
پنجمین و آخرین نکته‌ای که در این یادداشت به آن می‌پردازم اعتراف مهم دیگر بلینکن است درباره پایگاه مردمی نظام که یکی از مهم‌ترین دلایل شکست توطئه‌ها و برنامه‌های براندازی دولتمردان آمریکا نیز بوده است.
«آنطور که من می‌بینم، فکر می‌کنم ایران بسیار چندتکه است و افکار مختلفی در آنجا وجود دارد... یک بخش بسیار محافظه‌کار در ایران وجود دارد که از نظر تعداد قابل توجه است و به رژیم وفادار مانده.»
آری، پشتوانه مردمی نظام که برخی آن ‌را «هسته سخت» نظام می‌خوانند، پایگاه و پشتوانه‌‌ای است گسترده و عظیم، به لحاظ سلایق و ذائقه سیاسی و فکری متنوع و در عین حال، با ایمان و انگیزه بالا، گوش‌به‌فرمان رهبر و آماده فداکاری در لحظه‌های سخت.
در مجموع اظهارات شفاف و بی‌پرده وزیر امور خارجه دولت بایدن در روزهای پایانی کارش اعترافات خوبی است برای شناخت آمریکا و توطئه‌هایش به‌عنوان دشمن اصلی ملت ایران و شیطان بزرگ.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1309065/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اتلتیکو نگران تصمیم مهم گریزمان

بزرگترین «افسوس»های آقای خاص و یک آرزو!

اتهام‌زنی واشنگتن به نهادهایی در ایران و روسیه در خصوص دخالت در انتخابات آمریکا

FATF تنها راه حل بحران اقتصادی ایران را نیست/ اصلاحات مدیریتی داخلی، راه‌حل واقعی است

مخالفت دوباره چین با توقف الحاق تایوان به این کشور

معضل جدید آموریم: تقویم جهنمی یونایتد در ژانویه!

ساحل عاج هم ارتش فرانسه را بیرون می‌کند

شیوع ویروس گوارشی خطرناک در کشور

تیم ملی فوتبال آرژانتین بهترین تیم فوتبال سال 2024 شد

آمریکا یک سلاح جدید ساخته است؟

چند نفر در ایران شاغل هستند؟

رونمایی ژاپن از پنل خورشیدی خاص + عکس

سرنگونی پهپاد پیشرفته آمریکایی بر فراز یمن

پهپاد آمریکایی بر فراز یمن سرنگون شد

واکنش چین اتهامات مربوط به هک وزارت خزانه‌داری آمریکا

چه کسی باید پاسخگوی التهاب ارزی باشد؟

شخصیت برگزیده جهان عرب در سال 2024 تعیین شد

رمزارز تتر از صرافی‌های اروپا حذف می‌شود؟

فیدان: ترکیه باید با اروپا متحد شود تا قدرت موثرتری در منطقه ایجاد کند

تلاش چین برای بدست گرفتن بازار خودرو 2025

یمن بار دیگر خواب را بر اهالی تل‌آویو حرام کرد

7 قاعده بازی صادرات/ صادرات غیرنفتی؛ اصلاح کننده معضل ناترازی‌ها

بایدها و نبایدهای اهمیت تنگه هرمز؛ یاداشت اختصاصی عبدالله باباخانی

آتش‌بازی حیرت انگیز سال نو میلادی در چین + فیلم

رشد چشمگیر جبهه مقاومت به‌واسطه شهید حاج قاسم سلیمانی

جیمی کارتر؛ نامی گره خورده با ایران و انقلاب

استاندار جدید دمشق: خواهان صلح با اسرائیل هستیم

چین معلق میان صعود سخت و فرود نرم؛ نقشه راه پکن برای عبور از عصر ترامپ/ نفس جهان بند آمد

تحلیل زبان بدن مسعود پزشکیان در نشست سران سه قوه/ پیام‌های نهفته در میان بحران اقتصادی

جلسه سران قوا برای رفع ناترازی به میزبانی پزشکیان | مدیران وزارتخانه‌های اقتصادی به صف شدند

بحران FATF در مجمع تشخیص | مردم در سال آینده با مشکلات بیشتر مواجه می‌شوند؟

مدارس این چند شهر فردا تعطیل هستند

شهید «یحیی سنوار» شخصیت برگزیده جهان عرب در سال 2024 شد

شهید سنوار شخصیت برگزیده جهان عرب در سال 2024

یحیی السنوار، شخصیت سال 2024 جهان عرب در نظرسنجی شبکه «رصد» مصر

معرفی شخصیت برگزیده جهان عرب در سال 2024

یحیی السنوار شخصیت برگزیده جهان عرب در سال 2024 شد

جهان غرق در خون می‌شود؛ 10 پیش بینی عجیب اکونومیست درباره سال 2025

طالع خاورمیانه در 2025؛ تحلیل فرید زکریا درباره دوئل جدید و قدیم در منطقه خاورمیانه

کمک 22 میلیارد دلاری آمریکا به اسرائیل از ابتدای جنگ غزه

کارتر و شکست هایش

صدسال تنهایـی

زیدآبادی نوشت: رئیس‌جمهوری ضعیف یا بداقبال؟

کارتر امریکایی؛ کارتر ایرانی

اصلاح طلبان «نمی‌گذراند کار کنیم» را خیلی زود شروع کردند!

چالش سخت‌‏تر از لیبی

پشت پرده یک ترور در شب و آشوب در روز

حذف رژیم صهیونیستی از رقابت های جهانی بولینگ

باغ های شیراز اقتصادی شوند

از مشکلات سرمایه‌گذاران در مناطق آزاد گره‌گشایی خواهیم کرد/ شناسایی الزامات قانونی برای اصلاح قانون چگونگی اداره مناطق آزاد/ تعیین زمان‌بندی مشخص برای بازدید از مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی