ایرانیان جهان

آخرين مطالب

علت انصراف ایران از حضور در اکسپو ژاپن چیست؟ آسیا و اقیانوسیه

علت انصراف ایران از حضور در اکسپو ژاپن چیست؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش به نقل از مهر، به دنبال اعلام انصراف دولت ایران از حضور در اکسپو ژاپن، اعضای اتاق مشترک ایران و ژاپن نشستی را ترتیب دادند تا ابعاد موضوع، زمینه و امکان مشارکت بخش خصوصی در این رویداد را بررسی کنند.
به باور فعالان اقتصادی، این انصراف یک خودتحریمی بزرگ محسوب می‌شود چراکه متناسب با وضعیت حاکم، ایران به چنین مشارکت‌هایی نیاز دارد تا بتواند توانمندی‌های خود را به بهترین شکل معرفی کند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
متناسب با آنچه در این جلسه تشریح شد، اعضای اتاق مشترک ایران و ژاپن پیگیری برای تجدیدنظر درباره مشارکت ایران در این اکسپو را درخواست کردند.
از طرفی این پیشنهادها اعلام شد که اگر نتوانستیم در چارچوب بخش خصوصی پاویونی در اکسپو داشته باشیم، می‌توانیم برنامه‌های جانبی را طراحی، هیات‌هایی را اعزام و برای حضور و معرفی مناسب و درخور کشور در روز ملی ایران در اکسپو، برنامه‌ریزی کنیم.
انصراف از اکسپو، اقدامی برخلاف مسیر توسعه است
بر اساس اعلام اتاق ایران، قدیر قیافه، نایب‌رئیس اتاق ایران با حضور در این نشست گفت: در رویدادی با قدمتی نزدیک به 200 سال قرار است برای اولین بار حضور نداشته باشیم. این تصمیمی بر خلاف توسعه است. اکسپو، تاریخ ملت‌ها، امروز و آینده آنها را ترسیم می‌کند. پس تلاش کنیم راه‌های حضور را بررسی و پیدا کنیم.
او بر اتحاد و تلاش جمعی باهدف مشارکت بخش خصوصی در اکسپو ژاپن، تأکید کرد.
بخش خصوصی برای حضور در اکسپو رایزنی کند
در بخش بعدی نشست، نازنین گرجی یزدی، دبیر اتاق مشترک ایران و ژاپن درباره جایگاه اکسپو در جهان و چگونگی برنامه‌ریزی برای مشارکت حرفه‌ای در این رویداد، توضیحاتی ارائه داد. بر اساس گزارش او، اکسپوها، نمایشگاه‌های جهانی هستند که دستاوردهای علمی، فرهنگی، اجتماعی و … کشورهای مختلف ارائه می‌دهند. قرار است اکسپو ژاپن با موضوع «طراحی جامعه آینده» 24 فروردین تا 21 مهر 1404 در اوزاکا برگزار شود.
محمد خزاعی، دبیرکل اتاق بازرگانی بین‌الملل نیز با حضور در این نشست گفت: اکسپو اهمیت بالایی دارد و مشارکت در آن می‌تواند نتایج مفیدی داشته باشد. این اکسپو از جنبه‌های مختلف اهمیت دارد و چنانچه اتاق‌ها می‌توانند حضور داشته باشند لازم است پیگیری‌های لازم را انجام دهند.
او ادامه داد: طی مذاکراتی که با مسئولان مربوطه داشتم متوجه شدم، با اعلام انصراف دولت، امکان حضور اتاق‌ها و بخش خصوصی نیز بسیار سخت و پیچیده خواهد بود. البته مکاتباتی از طرف وزارت امورخارجه با وزارت صنعت، معدن و تجارت صورت گرفته مبنی بر اینکه پیگیری‌ها بابت حضور ایران صورت بگیرد. در واقع اختلاف نظری بین وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت میراث فرهنگی به وجود آمده است و انصراف ایران از اکسپو اعلام شد هرچند با این اعلام، مشارکت در اکسپو حتی برای بخش خصوصی هم به سادگی امکان‌پذیر نیست.
خزاعی، خاطرنشان کرد: همراهی وزارت امورخارجه با بخش خصوصی وجود دارد و شاید بتوان این پیام را به مقامات ژاپنی منتقل کنیم که بخش خصوصی ایران تمایل به مشارکت دارد.
فرصت اکسپو نباید از دست برود
سادینا آبایی، رئیس کمیسیون فاوا اتاق ایران در این رابطه پیشنهاد داد: در مراودات جهانی نرمی داریم با عنوان کشورهای فارسی زبان، شاید بتوان در کنار کشورهایی مانند تاجیکستان یا دیگر کشورهای فارسی‌زبان، حضور داشته باشیم.
مرتضی آقامیری با انتقاد از تصمیم دولت درباره انصراف از اکسپو ژاپن گفت: اکسپو ژاپن را نباید از دست بدهیم. پس منتظر تجدیدنظر دولت هستیم. متولیان بخش خصوصی پای کار هستند. شاید یک نقطه ضعف جدی این موضوع این باشد که تولی‌گری امر را به سازمانی دادند که صلاحیت کار را ندارد؛ چون اکسپو بیشتر بر پایه امور فرهنگی و اجتماعی استوار است و وزارت صنعت، معدن و تجارت نمی‌تواند متولی مناسبی باشد.
محمد لاهوتی، رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق ایران با بیان این مطلب که چون انصراف از اکسپو، مصوبه هیأت دولت را دارد، تصریح کرد: بعید می‌دانم بتوانیم تجدیدنظر کنیم. از طرفی در سال‌های اخیر حضور ایران در اکسپوها ضعیف بوده و صرف حضور مهم نیست بلکه کیفیت امر بسیار اهمیت دارد. بنابراین اگر نتوانیم خود واقعی را نشان دهیم بهتر است اصلاً حضور نداشته باشیم.
این فعال اقتصادی گفت: بنابراین لازم است در قدم اول، شرایط را از دولت جویا شویم که آیا امکان تجدیدنظر وجود دارد یا نه و بعد درباره امکان حضور پررنگ و مناسب در اکسپو فکر کنیم.
رضا پدیدار، رئیس کمیسیون استاندارد، محیط زیست، توسعه پایدار و آب اتاق ایران گفت: توسعه در هر جامعه‌ای با نقش‌پذیری همراه است و نمایشگاه‌ها ابزاری برای این نقش‌پذیری هستند. بنابراین اگر متحد شویم امکان حضور در نمایشگاه‌ها را داریم. این نقش‌پذیری را اتاق مشترک می‌تواند ایجاد کند. با اتحاد خود می‌توانیم مشارکت در اکسپو را رقم بزنیم.
با خلاقیت راهی برای حضور در اکسپو ژاپن پیدا می‌کنیم
در واکنش به آنچه در این نشست مطرح شد، مریم جلالی، معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، تصریح کرد: برای انجام این کار باید راهکارها را بررسی کرده و به کمک یک خلاقیت، امکان مشارکت در اکسپو را مهیا سازیم.
او ادامه داد: شاید سازه و پاویونی در اکسپو نداشته باشیم؛ اما باید راهی برای حضور پیدا کنیم.
بهرام شکوری، نایب‌رئیس اتاق مشترک ایران و ژاپن، اکسپو را محلی برای حضور مردم و ملت‌ها دانست و تصریح کرد: دولت 4 ماه گزارش داد که درگیر دریافت مجوز است، در صورتی که اگر کار را به بخش خصوصی سپرده بود، خیلی زودتر کار را جلو می‌برد. حال بدون دریافت نظر بخش خصوصی، انصراف از اکسپو را اعلام کردند. به هر حال اگر نتوانیم با قدرت، حضور داشته باشیم، معتقدیم مشارکت نکنیم بهتر است.
او ادامه داد: امروز درباره اکسپو صحبت می‌کنیم که به کشورها و دنیا تعلق دارد. اکسپو فرصتی برای تعامل ایران با دنیاست. می‌توانیم بیاموزیم و نقش خود را در آینده دنیا تعریف کنیم. زمان تنگ است و اگر دولت تمایلی به مشارکت ندارد بخش خصوصی در صورتی که مطمئن شود می‌تواند مشارکت قدرتمندی داشته باشد، آمادگی پیگیری موضوع را دارد.
بیشتر بخوانید

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1311148/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هواپیمای این کشور با 200 مسافر ربوده شد+ جزئیات

افزایش نگرانی‌ها از شیوع یک عفونت تنفسی جدید در چین

امنیت در افغانستان برقرار است

تیک‌تاک متهم شد که از اعمال غیرقانونی در بستر خود آگاه بوده است

ادعای جدید آمریکا: چین انصارالله یمن را مسلح می‌کند

افزایش فروش سالانه خودرو در آمریکا

خبر ترسناک از اعلام آمادگی آمریکا برای حمله به تاسیسات هسته ای ایران

سرمقاله خراسان/ سطل ماست و یک دریا رویای دوغ!

استفاده نیروهای امنیتی اسرائیلی از آمبولانس برای ترور

سایه بیمه گریزی شاغلان جدید بر صندوق های بازنشستگی

رشد 67 درصدی صادرات غیر نفتی استان تهران طی هشت ماه نخست سال جاری

رشد 67 درصدی صادرات غیر نفتی استان تهران در هشت ماه نخست سال جاری

«ثریا»؛ روایتگر تعامل فرهنگی و اقتصادی ایران با جهان

سفارت چین: واشنگتن نمی‌تواند بدون مدرک تحریم‌هایی اعمال کند

این شهر به زیر آب رفت

باید قبل از افتتاح سد بخش‌آباد افغانستان حقآبه هامون دیده شود

طاهری: عدم مشروعیت طالبان و ادامه مشکلات زنان افغانستان/ به هم‌ریختگی داخلی پاکستان با محوریت عمران خان/ کاهش مقبولیت مودی در دهلی‌نو

سیدمحمد خاتمی مجبور شد دفترش را تخلیه کند/ روسای جمهور آمریکا حقوق مادام العمر می گیرند، روسای جمهور ایران چطور؟

آمریکا و انگلیس بلای جان شهرهای یمن

وزارت خزانه داری آمریکا حادثه بزرگ امنیت سایبری را تایید کرد زیرا هکرهای تحت حمایت دولت چین به نفوذ به سیستم شخص ثالث متهم شدند

انگلیس با درخواست ترامپ مخالفت کرد

حمله جدید آمریکا و انگلیس به حریم یمن

بیانیه‌ مهم وزارت خارجه آمریکا درباره آتش‌بس در غزه و تحولات سوریه

بدترین و بهترین شهر‌های جهان برای زندگی در سال 2024

ایران در آستانه عصری تازه؛ بازگشت ترامپ و معمای 2 گفتمان برای پزشکیان/ مذاکرات هسته‌ای احیا می‌شود؟

تجاوز دوباره آمریکا و انگلیس به شمال یمن

تجاوز مشترک آمریکا و انگلیس به شهر صعده یمن

تلاش روسیه برای ساخت کنسول‌های بازی بومی در مسیر استقلال فناوری

ادعای آمریکا درباره رابطه تسلیحاتی چین و انصارالله

بهترین سپرده بانکی کدام است؟

افشای نحوه فروش نفت ایران توسط رسانه‌های معاند

واکنش کرملین به اظهارات وزیر خارجه آمریکا درباره کمک تسلیحاتی به کی‌یف

دستور اقتصادی جدید پزشکیان – صدای بورس

ریکاردو کالافیوری بهترین مدافع ایتالیایی فعلی فوتبال اروپا را معرفی می‌کند

چین انصارالله یمن را مسلح می‌کند!

رئیس جمهورهای ورزشکار دنیا چه کسانی بودند؟| رونالدو و مسی وارد دنیای سیاست می‌شوند؟

عکس/ پیرترین فرد جهان در 116 سالگی درگذشت

جهت اسلحه مهم است

نبرد غول‌های فوتبال اروپا برای تصاحب مدافع جوان پالمیراس

دردسر اف-22‌های‌ آمریکا برای تقابل با پهپادهای ایران

غیبت لیونل مسی در مراسم دریافت مدال آزادی ریاست جمهوری آمریکا از جو بایدن

سقوط سنگ ‏‏‌آهن به کف قیمتی سه‌ماهه

ویروس اچ ام پی وی چیست؟ + علائم و عوارض

آیا ترامپ به کرد‌های سوریه خیانت خواهد کرد؟/ احتمال افزایش تنش ترکیه و اسرائیل در سوریه

رونمایی از چهره کلیدی جدید تیم خاورمیانه‌ای کاخ سفید

افشاگری و هشدار درباره طرح اسرائیل برای تجزیه کشورهای منطقه

سردار سلیمانی نیروی قدس را به ابعاد جنگ ترکیبی تجهیز کرد

هشدار نوری المالکی نسبت به تصمیم اسرائیل

درک مکتب حاج قاسم اکسیر آینده‌ساز انقلاب اسلامی است

حکمرانی اقتصادی صنعت‏‏‌زدا