ایرانیان جهان

آخرين مطالب

میراث اقتصادی جیمی‌ کارتر خواندنی ها

میراث اقتصادی جیمی‌ کارتر
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - دنیای اقتصاد /متن پیش رو در دنیای اقتصاد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
کمتر از یک دهه پیش به او گفتند که سرطان پیشرفته مغز دارد و تا دو هفته دیگر زنده خواهد ماند. خودش می‌گفت، بعد از شنیدن این خبر نگاهی به کتاب در دستش کرده و با خود گفته است که این کتاب را تمام نخواهد کرد؛ اما او زنده ماند و تیک صد سالگی را هم زد. او با روش جدیدی در آمریکا مورد درمان قرار گرفت و در نهایت خود را به مرز صدسالگی رساند. جیمی کارتر، روز یکشنبه دهم دی‌ماه فوت کرد. او معروف‌ترین رئیس‌جمهور دموکرات آمریکا به‌حساب می‌آمد که انقلاب اسلامی ایران نیز در زمان او به‌وقوع پیوست. کارتر جمله معروفی داشت که در سال56 پس از بازدید از ایران، گفت که ایران را جزیره ثبات دیده است؛ اما در سال57 انقلاب اسلامی ایران رخ داد.
 جیمی‏‏‏‏‏‌کارتر، رئیس‌جمهور اسبق ایالات‏‏‏‏‏‌متحده در سن صد سالگی درگذشت. / AFP
کارتر جزو سیاستمدارانی است که خود را خارج از حوزه واشنگتن تعریف می‌کند. او در یک مصاحبه روی این موضوع تاکید می‌کند و می‌گوید که وی پس از برملا شدن دروغ‌ها و شکست واترگیت روی کار آمد و مردم خاطره خوبی از آن دوران نداشتند. به همین دلیل اشتباهاتی که در آن سال‌ها رخ داده بود، به من نمی‌چسبید. او خودش را کارگری از جورجیا معرفی می‌کند که از زمین‌های کشاورزی خود را به واشنگتن رسانده است؛ مردی ساده و کارگر که هرگز دروغ نخواهد گفت؛ چیزی که جامعه آمریکا در آن دوران تشنه‌اش بود.
روزنامه نیویورک‌تایمز به قلم پیتر بیکر در خصوص درگذشت جیمی کارتر می‌نویسد: جیمی کارتر با وعده شفای ملی پس از زخم‌های واترگیت و ویتنام از زمین‌های کشاورزی جورجیا، به میدان سیاست آمد و تبدیل به سی‌ونهمین رئیس‌جمهور تاریخ ایالات متحده شد؛ اما دوران او دوران راحتی نبود و کاخ سفید را در دیگی جوشان از مشکلات اقتصادی داخلی و بحران خارجی از جمله بحران ایران ترک کرد.
مرکز کارتر در آتلانتا مرگ او را در روز یکشنبه دهم دی‌ماه برابر با 29دسامبر اعلام کرد که تقریبا سه ماه پس از آنکه یک صد سالگی را رد کرد، رخ داد. او با پیوستن به باشگاه صدتایی‌ها، تبدیل به تنها رئیس‌جمهور آمریکا شد که یک‌قرن زندگی کرد. کارتر 22ماه پیش به بیمارستان رفت، اما بیش از آنچه حتی خانواده‌اش انتظار داشتند، دوام آورد.
با اعلام خبر مرگ جیمی کارتر، روسای‌جمهور، رهبران سیاسی و بسیاری از مردم آمریکا، خدمات چهار سال حضور او را در کاخ سفید تحسین کردند. اما او پس از ترک قدرت، نزدیک به چهار دهه به خدماتی در زمینه مبارزه با بیماری، ایجاد صلح و تامین امنیت غذایی مردم فقیر پرداخت. بایدن پس از شنیدن خبر رسمی فوت کارتر، دستور داد تا مراسم تشییع جنازه ایالتی برگزار شود و همان‌گونه که انتظار می‌رفت در این زمینه صحبتی داشت. بایدن به جوانان کشورش گفت که اگر در جست‌وجوی معنای زندگی با هدف هستید، زندگی کارتر را مطالعه کنید؛ مردی با اصول و با ایمان و فروتن. بایدن جزو نخستین سناتورهایی بود که در سال1976 از ریاست‌جمهوری کارتر حمایت کرد. او در ادامه خطابه‌اش گفت: او به ما نشان داد که ما ملت بزرگی هستیم؛ چراکه مردمان خوبی داریم.»
دونالد جی ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب که اغلب کارتر را تحقیر می‌کرد و در روزهای اخیر هم یکی از دستاوردهای دوران او یعنی کانال پاناما را زیر سوال برد، بیانیه‌ای مهربانانه صادر کرد. ترامپ گفت: «چالش‌هایی که جیمی به‌عنوان رئیس‌جمهور با آنها روبه‌رو بود، در زمان حساسی برای کشور ما رخ داد و او تمام تلاش خود را برای بهبود زندگی همه آمریکایی‌ها انجام داد. به این دلیل، ما به او یک قدردانی مدیون هستیم.»
کارتر طرفدار ترامپ نبود و اعضای خانواده‌اش گفتند که او تا حدی در رای دادن به کامالا هریس، معاون رئیس‌جمهور نیز ایستادگی کرد. جیمی کارتر رای زودهنگام خود را در اواسط اکتبر، پس از آخرین حضور عمومی خود در روز تولدش، هنگامی که با ویلچر به حیات خانه آمد، انداخت.
او و همسرش، رزالین کارتر، به‌غیر از روزهایی که در کاخ سفید و عمارت فرمانداری جورجیا بودند، بیشتر عمر بزرگسالی خود را در یک خانه ساده سر کردند. همسرش هم نوامبر سال گذشته در همین خانه درگذشت.
کارتر یک کشاورز مادام العمر بود. او تا دهه90 زندگی‌اش همچنان تلاش می‌کرد برای فقرا در آمریکا خانه بسازد. او مدت‌ها مرگ را ناکام گذاشته بود و بسیاری از اقوام و همکاران سیاسی‌اش از جمله معاون رئیس‌جمهوری و بیشتر اعضای کابینه را بدرقه کرد. در طول این سال‌ها او بارها با بحران سلامتی درست و پنجه نرم کرد، از جلمه سرطان پوست که به کبد و مغزش سرایت کرد و زمین خوردن‌های مکررش که یکی از آنها باعث شد که دچار شکستگی لگن نیز شود. مرکز کارتر در فوریه سال گذشته اعلام کرد که کارتر «پس از یک دوره اقامت کوتاه در بیمارستان» تصمیم گرفته است از ادامه درمان طولانی‌مدت پزشکی چشم‌پوشی کند و مراقبت‌های آسایشگاهی را در خانه دریافت کند. اخباری که به نظر می‌رسید او در روزهای پایانی زندگی خود است، موجی از قدردانی و یادآوری از زندگی طولانی و پر حادثه او را در آمریکا برانگیخت؛ اما حتی پس از انتشار اخبار مربوط به سلامتی‌اش باز هم دو سال دیگر دوام آورد. او آن‌قدر عمر کرد که با همسرش در سن 96سالگی خداحافظی کرد. این دو نزدیک به 77سال زندگی مشترک داشتند.
مرگ روسای‌جمهور در آمریکا موجب آشتی سیاسی کوتاه‌مدت می‌شود. جامعه آمریکا که در حال حاضر منتظر ریاست‌جمهوری ترامپ است، دچار دو پارگی شده است. در زمان مرگ جورج بوش پدر، چنین مساله‌ای رقم خورد؛ اما هنوز مشخص نیست که دونالد ترامپ در مراسم ختم کارتر حضور پیدا خواهد کرد یا نه؟
خط زمانی حضور تک‌دوره‌ای کارتر
12دسامبر1974: اعلام نامزدی برای حضور در انتخابات.
2نوامبر1976: روز انتخابات. کارتر 50.1درصد از آرای مردم و 55درصد از آرای الکترال را به‌دست می‌آورد. دموکرات‌ها با اختلاف زیادی کنترل هر دو مجلس نمایندگان و سنا را به‌دست آوردند، اما حزب در داخل دوپاره شد.
20ژانویه1977: روز تحلیف.
2 فوریه1977: قانون اضطراری گاز طبیعی را امضا می‌کند که به رئیس‌جمهور اجازه می‌دهد تا قیمت گاز طبیعی را مقررات‌زدایی کند. با اعلامیه، وضعیت اضطراری گاز طبیعی را اعلام می‌کند.
30مارس1977: در اظهارات، وضعیت مذاکرات با اتحاد جماهیر شوروی بر سر سلاح اتمی را شرح می‌دهد. ادامه گفت‌وگوهای محدودیت تسلیحات استراتژیک در ژنو را که از ماه مه آغاز می‌شود، اعلام می‌کند.
12دسامبر1977 تا ششم ژانویه1978: سفر خارجی کارتر به ورشو، تهران، دهلی نو، ریاض، اسوان، پاریس و بروکسل.
9آوریل1978: حرکت از کاخ سفید به سمت کمپ‌دیوید برای میانجی‌گری در مذاکرات بین مناخیم بگین، نخست‌وزیر اسرائیل و انور سادات، رئیس‌جمهور مصر.
17سپتامبر1978: امضای قرارداد کمپ‌دیوید.
اول‌ژانویه1979: آغاز روابط دیپلماتیک با چین.
19ژوئیه1979: کارتر استعفای پنج عضو کابینه را پذیرفت: جوزف کالیفانو جونیور (وزارت بهداشت، آموزش و رفاه)، گریفین بل (دادگستری)، دبلیو مایکل بلومنتال (خزانه‌داری)، براک آدامز (حمل‌ونقل)، جیمز آر.شلزینگر (انرژی و دفاع). کارتر در 1979.07.20 اظهار می‌کند که «هر تغییر یک تغییر مثبت بوده است.»
13نوامبر1979: رونالد ریگان، فرماندار سابق کالیفرنیا در یک سخنرانی تلویزیونی ملی نامزدی خود را برای ریاست‌جمهوری اعلام کرد.
23ژانویه1980: در سخنرانی وضعیت اتحادیه «دکترین کارتر» معرفی شد: تلاش هر نیروی خارجی برای تسلط بر منطقه خلیج‌فارس، تهاجم به منافع حیاتی ایالات متحده آمریکا تلقی خواهد شد و چنین حمله‌ای با هر وسیله‌ای که لازم باشد از جمله نیروی نظامی دفع خواهد شد.
14مارس1980: ملاحظات مربوط به ابلاغ برنامه ضد تورمی دولت.
17آوریل1980: در یک کنفرانس خبری بیان می‌کند که «آمارهای اقتصادی اخیر حاکی از آن است که اقتصاد ما کند شده و احتمالا وارد دوره رکود شده است.» وی خاطرنشان کرد که شرایط فعلی با «تورم بالا و نرخ بهره بسیار بالا» «مشکل‌ساز»
شده است.
28آوریل1980: تبادل نامه درباره استعفای سایروس ونس وزیر امور خارجه. ونس نوشت که نمی‌تواند از تصمیم رئیس‌جمهور درباره ایران حمایت کند. ونس با تصمیم برای انجام یک ماموریت نجات نظامی برای گروگان‌های آمریکایی مخالف بود.
28اکتبر1980: مناظره ریاست‌جمهوری بین کارتر و ریگان در کلیولند.
4نوامبر1980: روز انتخابات؛ ریگان در انتخابات پیروز شد: کارتر تنها 49رای الکترال به‌دست آورد و در مقابل ریگان به 489رای الکترال رسید.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1311956/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بمب نقل و انتقالات پرسپولیس: ستاره 80 میلیاردی آسیایی در راه سرخپوشان!

قوانین جدید سفر اتحادیه اروپا در سال 2025

برد مهم تیم چینی با درخشش اسفندیار

چرا عملیات وعده صادق 3 اجرا نمی شود؟

ادامه سقوط فروش گوشی‌های اپل در چین

جلسه با پزشکیان و عراقچی برای سدسازی‌های متوالی طالبان

حق عملیات در خاک افغانستان را داریم

نقشه خطرناک بایدن برای حمله امریکا به تاسیسات هسته‌ای ایران

آمریکا با ایجاد داعش، جوانان مسلمان را به انحراف کشاند

مه ترسناک و مشکوک شماری از ایالتهای آمریکا کانادا و انگلیس را فرا گرفت

احتمال دیدار ترامپ و پوتین در ماه مارس آینده

آخرین قیمت دلار هرات | قیمت دلار سلیمانیه| قیمت دلار استانبول | قیمت دلار آمریکا امروز یکشنبه 16 دی 1403

هریسون فورد رئیس‌جمهور آمریکا می‌شود

ترامپ خواستار برکناری قاضی پرونده حق السکوت شد

تجلی کابوس در سرزمین رویاها؛ اینجا آمریکاست! + فیلم

جراحت 2 نظامی اسرائیلی در حادثه «نیو اورلئان»

آمریکا قدرت بمب افکن روسی ​​را تحسین کرد

هشدار یلن به کنگره: سقف بدهی آمریکا در ژانویه به پایان می‌رسد

تقویت ناتو در همجواری ایران/ اهداف آمریکا از تأسیس پایگاه جدید در سوریه چیست؟

سرمقاله وطن امروز/ جهت اسلحه مهم است

چرا دمشق میدان را به تحریر شام واگذار کرد؟

سرمقاله صبح نو/ خطایی که رویاهای ترامپ را به باد می‌دهد

شین‌بت دستور افزایش سطح امنیتی خاخام ارشد رژیم صهیونیستی را داد

حمایت 200 میلیون دلاری از مراسم تحلیف ترامپ

رئیس موساد فردا برای رایزنی درباره آتش بس غزه به قطر می رود

سناریوهای پیش روی اتریش بعد از کناره‌گیری صدراعظم

بازی کثیف ترکیه در مرز بازرگان؛ کامیون داران ایرانی سرگردان شدند!

گلایه کامیونداران ایرانی از عدم سوختگیری در ترکیه

حاشیه سود بازار سرمایه به 18 درصد رسید

دارو گران می‌شود؟ وزیر بهداشت پاسخ داد

امضای 6 تفاهم نامه ساخت و بهره وری نیروگاه تجدید پذیر

عضو شورایعالی فضای مجازی: در تله فیلترینگ نمی افتم؛ به ما نگفتند کدام پلتفرم رفع فیلتر می شود

اگر تورم تک‌رقمی می‌ماند؛ رویای از دست‌رفته ایرانیان

دوره انتظار خرید خانه برای افراد تحت پوشش کمیته امداد به 4.5 قرن رسید!

نقش داخلی و ملی حشد شعبی در عراق

کاهش ارزش پول ملی به عراق می‌رسد؟

بیانیه رسمی: السودانی چهارشنبه به تهران سفر می‌کند

خبرگزاری عراق: السودانی چهارشنبه به تهران می‌رود

ترامپ پیام ویژه درباره ایران و سوریه صادر کرد

نخست وزیر عراق به ایران سفر می‌کند

نخست‌وزیر عراق به ایران می‌آید

السودانی چهارشنبه در تهران

نخست وزیر عراق چهارشنبه هفته جاری به ایران می آید

نخست وزیر عراق چهارشنبه به ایران می‌آید

افزایش شدید شکاف اقتصادی بین آمریکا و اروپا

مشکلات مرغ‌داران خراسان شمالی رفع شود

اشتغال بومیان در پارس جنوبی ساماندهی شود

کشف 217 میلیون لیتر سوخت قاچاق در سال جاری!

گشایش بیست‌ودومین نمایشگاه تخصصی لوازم خانگی و صنایع وابسته در استان گلستان

دولت جدید سوریه بیت کوین را قانونی می کند