ایرانیان جهان

آخرين مطالب

چرا ترامپ از بریکس هراس شدید دارد؟/ دلایل تمایل باکو برای پیوستن به بریکس اخبار ایران

چرا ترامپ از بریکس هراس شدید دارد؟/ دلایل تمایل باکو برای پیوستن به بریکس
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - نشست اخیر سازمان بریکس نه تنها برای کشور‌های عضو بریکس بلکه برای کشور‌هایی که به دنبال روابط نزدیکتر با بریکس هستند، نوید بخش بوده است. از جمله این کشور‌ها جمهوری آذربایجان است که هدف آن کمک به توسعه جهانی چندقطبی و تقویت همکاری‌های جهانی عمیق‌تر است.
«فایق محموداف» در گزارشی نوشت: «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا گفت از کشور‌های عضو بریکس می‌خواهد متعهد شوند که ارز جدیدی ایجاد نکنند در غیر این صورت با تعرفه‌های 100 درصدی دولت آمریکا مواجه می‌شوند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
این هشدار کمتر از یک هفته پس از آن صادر شد که ترامپ اعلام کرد پس از آغاز به کار به عنوان رئیس جمهور بر کالا‌های وارداتی از کانادا، مکزیک و چین تعرفه وضع خواهد کرد.
نشست اخیر سازمان بریکس نه تنها برای کشور‌های عضو بریکس بلکه برای کشور‌هایی که به دنبال روابط نزدیکتر با بریکس هستند، نوید بخش بوده است. از جمله این کشور‌ها جمهوری آذربایجان است که هدف آن کمک به توسعه جهانی چندقطبی و تقویت همکاری‌های جهانی عمیق‌تر است.
«آیخان حاجی زاده»، سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان در تاریخ 20 اوت اعلام کرد که جمهوری آذربایجان رسماً برای عضویت در گروه بریکس درخواست داده است. این اقدام به دنبال تصویب «اعلامیه مشترک جمهوری آذربایجان و جمهوری خلق چین در مورد ایجاد مشارکت استراتژیک» در اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای در آستانه در سوم ژوئیه انجام شد. آرزوی باکو برای پیوستن به بریکس جای تعجب ندارد.
بریکس شامل شرکای تجاری و سرمایه گذاران اصلی جمهوری آذربایجان و کشور‌های منطقه است. به طور خاص، چین و هند همچنان بزرگترین شرکای اقتصادی این کشور‌ها هستند که سهم قابل توجهی در حجم تجارت و سرمایه گذاری در بخش‌های کلیدی دارند بریکس شامل شرکای تجاری و سرمایه گذاران اصلی جمهوری آذربایجان و کشور‌های منطقه است. به طور خاص، چین و هند همچنان بزرگترین شرکای اقتصادی این کشور‌ها هستند که سهم قابل توجهی در حجم تجارت و سرمایه گذاری در بخش‌های کلیدی دارند. پیوستن به بریکس این مسیر را تقویت می‌کند و این کشور‌ها را قادر می‌سازد تا همکاری‌های سیاسی و اقتصادی را با بازیگران بزرگ جهانی گسترش دهد.
اگرچه بریکس یک سازمان نهادینه نیست، اما یکی از مراکز قدرت برتر در جهان است. زیرا در حال حاضر تولید ناخالص داخلی کشور‌های بریکس بیشتر از گروه هفت است - با توجه به اینکه اخیراً تولید ناخالص داخلی بریکس به طور کلی افزایش یافته و 30 درصد تولید ناخالص داخلی جهانی و حتی طبق برخی برآورد‌ها حدود 35 درصد به یک کشور اختصاص دارد.
باید به این نکته نیز توجه کرد که 45 درصد از جمعیت جهان در کشور‌های عضو بریکس زندگی می‌کنند. در این راستا، بریکس به دلیل قدرت اقتصادی خود از قدرت بیشتری نسبت به کل گروه هفت برخوردار است. بنابراین، بریکس می‌تواند ارز واحد ایجاد کند و دلار را در معاملات تجاری کنار بگذارد.
چندین کشور پیشرو در بریکس از نظر اقتصادی رقبای جهانی ایالات متحده آمریکا هستند؛ به ویژه چین و همچنین برزیل و هند در حال رشد. البته پیام‌های آمریکا در اینجا بیشتر متوجه چین است، زیرا رئیس جمهور تازه منتخب آمریکا عملا به آن کشور‌ها این پیام را می‌دهد که در صورت ایجاد واحد پولی، در ورود به بازار آمریکا با مشکل مواجه خواهد شد و تعرفه‌های بالایی بر کالا‌های آنها اعمال خواهد شد، سهمیه‌ها تعیین می‌شود و بازار آمریکا برای آن کشور‌ها از دست خواهد رفت. زیرا بخش قابل توجهی از صادرات آن کشور‌ها به آمریکا اختصاص دارد. 
ایجاد واحد پولی بریکس به این بستگی دارد که کدام کشور‌ها به این ارز بپیوندند. از آنجایی که ایجاد ارز بریکس یک فرآیند بلندمدت است، ایجاد یک واحد پولی در کوتاه مدت واقع بینانه نیست. اما اگر چنین ارزی ایجاد شود، اینکه چه کشور‌هایی به آن ملحق می‌شوند و در ایجاد این ارز مشارکت می‌کنند، یکی از موضوعات اصلی است. 
«الدنیز امیروف»، اقتصاددان آذربایجانی: با توجه به محدودیت‌های مالی کشور‌های بریکس، روابط ضعیف اقتصادی بین این کشورها، گردش مالی ضعیف تجاری با کشور‌های خارج از گروه بریکس و دلایل دیگر، معرفی ارز مشترک غیرممکن است «الدنیز امیروف»، اقتصاددان ساکن باکو در این ارتباط گفت: بیانیه ترامپ در مورد بریکس تصمیمی عجولانه و نادرست است. من آن را یک گزاره نادرست و بی معنی به معنای واقعی کلمه می‌نامم. دلیلش این است که کشور‌های بریکس چنین فرصتی را ندارند. با توجه به محدودیت‌های مالی کشور‌های بریکس، روابط ضعیف اقتصادی بین این کشورها، گردش مالی ضعیف تجاری با کشور‌های خارج از گروه بریکس و دلایل دیگر، معرفی ارز مشترک غیرممکن است. حتی ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه نیز در یکی از سخنرانی‌های اخیر خود به این موضوع اذعان داشت.
اکونومیست با اشاره به اینکه در حال حاضر هیچ برنامه‌ای برای ایجاد ارز واحد برای بریکس وجود ندارد، خاطرنشان کرد: تنها پیشنهاد‌هایی در این زمینه وجود دارد. برای انتشار ارز واحد باید بانک مرکزی یعنی بانک واحدی برای این موسسه ایجاد شود. یک بانک قبلاً در جنبه‌های خاصی ایجاد شده است. با این حال، استفاده از آن و جزئیات کلی در این زمینه راضی کننده نیست.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1313520/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

انتقاد نخست وزیر نروژ و بریتانیا از دخالت ایلان ماسک در سیاست اروپا

خط و نشان سپاه: آسمان اسراییل برای ما باز است

زمان واریز پیش‌پرداخت خرید 1000 واگن از چین گذشته است

سد‌های افغانستان شرق ایران را بی آب می‌کند

اوج هیجان در ورزش اصلی آمریکا؛ پلی آف NFL شروع می‌شود

واکنش ایران به ادعای مقام انگلیسی درباره سقوط بشار اسد

طوفان زمستانی 1300 پرواز در آمریکا را لغو کرد

پیشنهاد ماکرون به ترامپ درباره ایران

ماکرون: باید با ترامپ گفت‌وگوی راهبردی درباره ایران داشته باشیم

ادعاهای بی اساس مکرون درباره برنامه هسته‌ای ایران

مقامات آمریکا با وزیر خارجه دولت انتقالی سوریه دیدار می‌کنند

تاخت و تاز نخست وزیر انگلستان به ماسک: او دروغ پراکنی می‌کند

ویدئویی جدید از تروریستها در العوینه لاذقیه

شبکه جاسوسی وابسته به عربستان و انگلیس در یمن متلاشی شد

رسانه عراقی از میانجیگری مسعود بارزانی در پرونده کردهای سوریه خبر داد

حجم معاملات تالار ارز تجاری به 40 میلیون دلار رسید

پیش‌فروش دو محصول سایپا آغاز شد

آمارهای عجیب از بازار پوشاک و کفش کشور/ ثروتمندان 27 برابر فقرا پوشاک می‌خرند

محمد شیاع السودانی: ارتش عراق دیواری مستحکم دربرابر تروریسم است

کنایه مقتدی صدر به گروه‌های مسلح در عراق

ترکیه می‌خواهد تجربه سوریه را در عراق تکرار کند

کشف انبار 140 میلیارد ریالی لوازم خانگی قاچاق در رشت

مؤثرترین استراتژی‌ها و برنامه‌های توسعه اقتصاد شهری

سوریه|در دیدار قسد و جولانی چه گذشت؟/ هشدار اتحادیه عرب

چین بزرگ‌ترین صادر‌کننده خودرو جهان شد

دیپلم افتخار نقاشی چین در دست هنرمندان اردبیلی

بیمارستان‌های چین زیر فشار موج جدید بیماری HMPV + ویدیو

چین یکه تاز صادرات خودرو جهان در سال 2024

واگن‌های چینی چی شد؟

کاهش واردات نفت به آسیا

واگن‌های چینی چه شد؟

هند: پاکستان همسایگانش را مقصر ناکامی‌های داخلی خود می‌داند

شورای امنیت باید به تهدیدات علیه تاسیسات هسته‌ای ایران ورود کند

جریمه 2 میلیون دلاری خطوط هوایی جت‌بلو در آمریکا

دانشجویان دانشگاه آزاد، سه عنوان مسابقات انجمن بتن آمریکا را کسب کردند

ترامپ: نظام قضایی آمریکا فاسد است

بایدن: حمله به کنگره تهدید علیه دموکراسی بود

عکس/ وزیرخارجه معروف آمریکا در کنار سادات سال 1352

رمزگشایی از پرونده بزرگترین رسوایی امنیتی تاریخ آمریکا+ عکس / با مخرب ترین جاسوس تاریخ آمریکا آشنا شوید

واکنش سفارت ایران به ادعای نماینده پارلمان انگلیس درباره ترور سردار سلیمانی

ترامپ سیستم قضائی آمریکا را به شدت محکوم کرد

بدعهدی آمریکا سبب سقوط سهام ژاپن شد

انتقاد بایدن از طرح مهاجرتی ترامپ

ماکرون: با ترامپ درباره ایران باید گفتگو داشته باشیم

5 خودروسازی که رکورد فروش در بازار استرالیا را شکستند| رقابت میان ژاپن، آمریکا و چین

بدعهدی آمریکا و سقوط سهام ژاپن

واکنش سخنگوی قسام به عملیات ضدصهیونیستی امروز در کرانه باختری

مجارستان سفارتش در دمشق را بازگشایی کرد

رسانه عراقی: ترکیه قصد دارد تجربه سوریه را در عراق تکرار کند

مقایسه حقوق و دستمزد کارگران ایرانی با آفریقایی