ایرانیان جهان

آخرين مطالب

کمک به رشد جمعیت با بهبود زیرساخت‌ها؛ طرح‌های تشویقی برخی کشورها برای افزایش فرزندآوری آسیا و اقیانوسیه

کمک به رشد جمعیت با بهبود زیرساخت‌ها؛ طرح‌های تشویقی برخی کشورها برای افزایش فرزندآوری
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - توسعه شهری و زیرساخت‌های مناسب و برنامه‌ریزی‌شده می‌تواند رشد جمعیت را به‌ طور مؤثرتری تقویت کند و به باور کارشناسان بین‌المللی با تمرکز بر ایجاد شهرهای پایدار از طریق تامین مسکن، حمل و نقل و خدمات ضروری کافی می‌توان فشار بر منابع را نیز کاهش داد.
به گزارش امتداد، کارشناسان می‌گویند علاوه بر اینها، حفاظت از محیط زیست و اجرای شیوه‌های مدیریت منابع پایدار نیز در این زمینه موثر است.
این اقدامات شامل ترویج استفاده از انرژی های تجدیدپذیر، آموزش و گسترش فرهنگ صرفه جویی و حفظ منابع طبیعی است.
در سال‌های اخیر روند کاهش جمعیت و رشد پدیده سالمندی در کشورهای مختلف جهان به بحرانی چشمگیر در سراسر دنیا تبدیل شده است و سران کشورها تاکید دارند برای حل این بحران به تدابیر ویژه‌ای نیاز است.
دلیل قرار گرفتن در این بحران این است که نرخ زاد و ولد در بسیاری از مناطق دنیا به سرعت رو به کاهش است. در نتیجه جمعیت کشورها پیرتر می‌شود که به نوبه خود می‌تواند مانع رشد اقتصادی نیز شود و این شرایطی است که دولت‌ها معمولا مایلند از وقوع آن اجتناب کنند.
در همین حال توسعه زیرساخت های شهری و بهبود امکانات می‌تواند عامل مهمی در تشویق خانواده ها برای فرزندآوری باشد زیرا دیدگاه مثبت تر زوجین نسبت به محل زندگی‌شان می تواند در این زمینه تاثیرگذار باشد.
کشورهای بزرگ جهان از جمله چین و آمریکا در حال دست و پنجه نرم کردن با این بحران هستند با این حال ممکن است برخی از سیاست‌گذاری‌های اخیر و مشوق‌ها بتوانند روند سریع کاهش جمعیت را کاهش دهند.
جمعیت چین در حال آب رفتن و پیر شدن است و در مقابل، رشد جمعیت کشورِ رقیب یعنی هند به دلیل ‌جوان‌تر بودن و نرخ بالاتر باروری، روندی صعودی دارد.
بر اساس برآوردهای سازمان ملل متحد، هند در سال 2023 با پشت سر گذاشتن چین به پرجمعیت‌ترین کشور جهان تبدیل شد.
چین از دیرباز یکی از پرجمعیت ترین مناطق جهان بوده و برخی از دلایل این امر به پهناور بودن این سرزمین، خاک حاصلخیز و آب و هوای مساعد برای کشت و زرع برمی‌گردد. در عین حال در قرون گذشته مراحل طولانی ثبات سیاسی در چین وجود داشته و مردم از جنگ‌های خونین در امان بوده‌اند. این فاکتورها درباره هند هم صدق می‌کنند.
کارشناسان در سراسر جهان اظهار می‌کنند که اگر زیرساخت‌های اجتماعی که هم شامل درمان و آموزش و پرورش می‌شود و هم شامل رفاه اجتماعی و امنیت شغلی و از سوی دیگر به سلامت روان افراد نیز مربوط است با مشکلات عدیده‌ای مواجه نباشد، افزایش جمعیت و کاهش روند نزولی زاد و ولد میسر خواهد بود.
به گزارش گاردین، برای مثال دولت ژاپن به‌عنوان بخشی از بودجه سال 2024 مبلغ 5.3 تریلیون ین (28.33 میلیارد پوند) را به تقویت حمایت مالی از والدین دارای فرزند یا در انتظار فرزند، همچنین گسترش دسترسی به خدمات مراقبت از کودک و افزایش مزایای مرخصی والدین اختصاص داده است. دولت حتی طرح‌هایی ابتکاری پیشنهاد داده است که با ارائه مشوق‌های مالی، زنان را به نقل‌مکان به مناطق روستایی ترغیب می‌کند تا نرخ پایین ازدواج که بسیاری می‌گویند دلیل کاهش نرخ زاد و ولد در این کشور است، افزایش پیدا کند.
برخی از اقدامات اخیر دولت‌های جهان که زوج‌ها را به فرزندآوری ترغیب می‌کند، عبارتند از:
– دولت چین از زمان لغو سیاست تک‌فرزندی در سال 2016 سعی کرده است با تخفیف مالیاتی و ارائه خدمات بهتر بارداری، زوج‌ها را به فرزندآوری تشویق کند. مقامات چین اقداماتی مانند کسر مالیات، افزایش مرخصی زایمان، بهبود بیمه درمانی و اختصاص یارانه مسکن را در سال‌های اخیر در نظر گرفته‌اند.
– ارائه پاداش‌ها و کمک هزینه‌ها به والدین می‌تواند یکی از مشوق های افزایش فرزندآوری باشد. همچنین کاهش هزینه و شهریه‌های مهدهای کودک و مراکز نگهداری از کودکان نیز کمک کننده است. در همین راستا، مقامات کره جنوبی برای افزایش نرخ زاد و ولد به کارمندانی که صاحب فرزند شوند، مرخصی تشویقی می‌دهند تا بیشتر در منزل بوده و از فرزند خود مراقبت کنند.
– کار کردن در برخی از کشورها از جمله کره جنوبی، چین و ژاپن به ویژه برای کارمندان زن حالت افراطی به خود می‌گیرد و در بیشتر کشورهای توسعه یافته فرهنگ کار با زندگی خانوادگی در تضاد است. یکی از گزینه های موجود در اختیار دولت ها این است که سعی کنند دورکاری و کار پاره وقت را بیشتر در دسترس قرار دهند. در کشورهایی با شمار بالاتر مشاغل پاره وقت و دورکاری، تمایل به فرزندآوری به مراتب بیشتر است.
– کارشناسان در یک بررسی خانواده‌های دارای یک فرزند را مورد مطالعه قرار دادند و دریافتند که کاهش دغدغه های کاری پدران و حضور بیشتر در کنار خانواده و مشارکت در کارهای خانه با شانس داشتن فرزند دوم در آن خانواده مرتبط است.
– فقط نیمی از کشورهایی که جز لیست کشورهای توسعه‌یافته یونیسف هستند حداقل شش ماه مرخصی با حقوق کامل به مادران می‌دهند. استونی طولانی‌ترین مرخصی بارداری با حقوق کامل را دارد. در این کشور مرخصی بارداری با حقوق کامل 85 هفته است و این در حالیست که ایالات‌متحده هیچ برنامه دولتی تحت عنوان مرخصی بارداری ندارد. بلغارستان هم مرخصی با حقوق طولانی‌ برای بارداری و زایمان دارد اما با وجود چنین برنامه سخاوتمندانه‌ای، پیش‌بینی‌های جمعیتی سازمان ملل در مورد بلغارستان نشان می‌دهند این کشور تا سال 2050 میلادی، 20 درصد جمعیت خود را از دست می‌دهد. هرچند مرخصی دوران بارداری و زایمان بلغارستان طولانی است اما این کشور از جهات دیگر همچنان برای پدر و مادرها شرایط سختی دارد. هنوز مشکلات زیادی هست مثل نبود خدمات حرفه‌ای نگهداری از کودکان، حقوق پایین و تورم بسیار بالا، قیمت بالای املاک و خانه و اختلاف زیاد بین حقوق زنان و مردان.
کشوری که با 1/45 میلیارد جمعیت، خواهان فرزندان بیشتر است
بر اساس برآوردهای سازمان ملل متحد، هند در سال 2023 با پشت سر گذاشتن چین به پرجمعیت‌ترین کشور جهان تبدیل شد. شاید تصور کنید با جمعیتی نزدیک به 1/45 میلیارد نفر، این کشور دیگر نباید دغدغه فرزندآوری بیشتر داشته باشد. اما این بحث ناگهان در هند داغ شده است.
رهبران دو ایالت جنوبی آندرا پرادش و تامیل نادو اخیرا خواهان افزایش تعداد فرزندان خانواده‌ها شده‌اند.
آندرا پرادش که نگران نرخ پایین باروری و پیر شدن جمعیت است، در حال بررسی ارائه مشوق‌هایی برای فرزندآوری بیشتر است. این ایالت همچنین قانون داشتن «حداکثر دو فرزند» را به عنوان شرطی برای نامزدی در انتخابات محلی لغو کرده و گزارش‌ها نشان می‌دهند که تلنگانا، ایالت همسایه هم ممکن است به زودی همین کار را انجام دهد. تامیل نادو نیز اقدامات مشابهی را دنبال می‌کند.
نرخ باروری در هند به شدت کاهش یافته است از میانگین 5/7 تولد به ازای هر زن در سال 1950، به نرخ فعلی دو فرزند.
رهبران این ایالت‌ها نگرانند که تغییرات جمعیتی هند، با نسبت‌های مختلف جمعیت ایالت‌ها، به شدت بر نمایندگی انتخاباتی و تخصیص کرسی‌های پارلمان و منابع مالی فدرال تاثیر بگذارد. به گزارش بی‌بی‌سی، آنها نگرانند که با وجود عملکرد اقتصادی بهتر و سهم قابل توجهی که در درآمدهای ملی دارند، به خاطر سیاست‌های موفق خود در زمینه کنترل جمعیت مجازات شوند.
بنابر این گزارش، نرخ باروری در برخی ایالت‌های هند برابر یا کمتر از بسیاری از کشورهای اروپایی است و از آنجا که این روند منجر به پیری جمعیت و مشکلات مرتبط با آن می‌شود برای فرمانداران ایالات مختلف، عملکرد موفقی محسوب نخواهد شد. به گفته جمعیت‌شناسان چالش اصلی، پیری سریع جمعیت هند است که ناشی از کاهش نرخ باروری است.
در میان چالش‌های گوناگونی که ممکن است کشورهای مختلف در مسیر ایجاد بستری مناسب برای معیشت و زندگی مردم خود داشته باشند، یکی از آسیب‌پذیرترین عوامل که مانع از تامین نیازهای خانواده‌ها می‌شود و به طور خاص کودکان را در معرض آسیب و خطر قرار می‌دهد، درگیری‌های داخلی، تنش‌های قومی و جنگ است.
«آخیم اشتاینر»، مدیر برنامه پیشرفت و توسعه سازمان ملل متحد، می‌گوید: درگیری‌ها در سال‌های اخیر تشدید و افزایش یافته است، تلفات به اوج جدیدی رسیده است، میلیون‌ها نفر آواره شده‌اند و این موارد باعث اختلال گسترده در زندگی و معیشت مردم شده است.
کشورهای در حال جنگ از هر 10 شاخص فقر چند بعدی، محرومیت بالاتری را نسبت به سایر کشورها تجربه می‌کنند.
تفاوت‌های مشابهی در زمینه‌هایی مانند آموزش کودکان (17.7 درصد در مقابل 4.4 درصد)، تغذیه (20.8 درصد در مقابل 7.2 درصد) و مرگ و میر کودکان (8 درصد در مقابل 1.1 درصد) بین این مناطق مشهود است.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1315037/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دست به کار شدن میلان و دورتموند برای جذب رشفورد

ایران و چین، دوستان روزهای سخت

ابومسلم فراهم به مقام قهرمانی رسید

سوریه، طعمه آمریکا؟

فردریکسن: گرینلند فروشی نیست و متعلق به شهروندان‌اش است

امارات به دنبال اداره موقت نوار غزه بعد از جنگ

آمریکا: شبه نظامیان سودان مرتکب نسل‌کشی شده‌اند

ترکیب خطرناک «پوتین» و «ترامپ» برای اروپا

19 عضو گروه تحریک طالبان پاکستان کشته شدند

نخست‌وزیر لبنان به زودی به دمشق سفر می‌کند

مشاور نتانیاهو: تداوم جنگ زیان‌های جانی سنگینی را برای ما در پی دارد

نماینده کنگره به ترامپ: ارسال پول نقد برای طالبان را متوقف کن!

اذعان مجدد وزیر جنگ پیشین اسرائیل به نسل‌کشی در غزه

ترامپ: نام خلیج مکزیک، خلیج آمریکا می‌شود

وزیر جنگ اسبق اسرائیل: جنایاتم اخلاق مدارانه بود

درخواست افزایش 35درصدی حق مسکن کارگران در شورای عالی کار

5 استان بیشترین مصرف گاز را دارند

حجم کل معاملات شمش طلا از 14 تن عبور کرد

رئیس دفتر بازرسی ویژه رئیس‌جمهور: اجازه ندهیم جریانات سیاسی شهدا، دفاع مقدس و انقلاب را به نفع خود مصادره کنند‌/ کشور ما اکنون در جنگ دیگری است؛جنگ اقتصادی با دشمنی بزرگ‌تر و با شدت بیشتری علیه کشور و مردم وجود دارد‌‌

میدری: وزارت رفاه به دنبال انباشت سرمایه در مناطق کشور است

روابط عمومی اتاق‌ها با هم‌افزایی به پیشبرد اهداف کمک می‌کنند | سطح ارتباطی بین اتاق‌ها و جامعه را تقویت کنیم

تخت روانچی:رهبر انقلاب هرگونه استفاده از سلاح هسته‌ای را ممنوع اعلام کردند

تحلیل فعال اقتصادی روس از سفر پزشکیان

درخواست حماس از کشورهای عربی و اتحادیه عرب درباره اسرائیل

زایمان یک زن 4 ساعت بعد از آگاهی از بارداریش

شیوع ویروس متاپنوموویروس انسانی در چین | افزایش موارد ابتلا و علائم مشابه آنفلوآنزا

آمار قربانیان زلزله چین به بیش از 120 نفر رسید

احتمال آزادی دستیار بن لادن در مذاکرات واشنگتن با طالبان

مذاکرات واشنگتن با طالبان برای آزادی دستیار «بن لادن»

در چهارچوب برجام حاضر به گفت‌وگو هستیم

رسانه آمریکایی: مذاکرات آمریکا و طالبان برای تبادل زندانیان

طرح خطرناک تجزیه سوریه به چهار رژیم متخاصم

تحریم فرمانده نیروهای واکنش سریع سودان توسط آمریکا

نقش‌آفرینی امارات در اداره موقت نوار غزه

انتخاب ریاست جمهوری لبنان؛ انعطاف حزب‌الله یا انسداد جعجع؟

لحظه دست ندادن این مرد با کاملا هریس جنجال برپا کرد | دست هریس روی هوا ماند + فیلم

کنگره آمریکا به دنبال تحریم دیوان کیفری بین‌المللی

افشای شروط ایران برای آغاز مذاکرات؛ قاتل برجام دوباره به تعهداتش بازمی‌گردد؟

آمریکا فرمانده واکنش سریع سودان را تحریم کرد

آیا «مکران» می‌تواند جایگزین تهران شود؟

براندازان به دنبال نابودی زیرساخت‌های ایران

استیضاح؛ نمایشی یا ضروری؟

بازخوانی گروه‌‏های آخرالزمانی که در سال‏‌های اخیر پدیدار شدند

سناتور مرکلی: آمریکا در نابودی غزه شریک جرم است

ارتش اسراییل پایان ماموریت تیپ «کفیر» در شمال غزه را اعلام کرد

روسیه مدعی شد: کشته شدن 325 نظامی اوکراینی در کورسک

حمله شدید اللحن کانال 14 اسراییل به اردوغان

ادامه ناامنی‌ها در سوریه؛ کشته‌شدن 3 نفر در تیراندازی جاده «طرطوس»

ایرلند رسما خواستار پیوستن به شکایت آفریقای‌جنوبی علیه اسرائیل شد

دفاع تمام قد آمریکا از جنایات اسرائیل با تحریم دادگاه لاهه