ایرانیان جهان

آخرين مطالب

محمد هاشمی: اگر تعامل با آمریکا شکل گیرد، احتمال کاهش نرخ ارز وجود دارد ایالات متحده آمریکا

محمد هاشمی: اگر تعامل با آمریکا شکل گیرد، احتمال کاهش نرخ ارز وجود دارد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش سلام نو به نقل از جماران، محمد هاشمی در گفت وگویی در مورد نحوه مدیریتی صدا و سیما، تعامل با کشورهای غربی، شیوه‌های مدیریتی مسعود پزشکیان و ... گفت: صداوسیما باید از مدیریت سنتی فاصله بگیرد و به سمت روش‌های نوین حرکت کند. این شرایط نشان‌دهنده یک ناپایداری در اقتصاد است که نیازمند تعاملات مؤثر و سازنده با کشورهای مختلف است.
بااین‌حال، مخالفان سیاست‌های مسعود پزشکیان، امروز بیش از زمان آقای هاشمی فعال هستند.
در ادامه گزیده سخنان محمد هاشمی را در ادامه می خوانید:
* شیوه‌های مدیریتی مسعود پزشکیان می‌تواند مبنای یک حکمرانی موفق باشد، مشروط بر اینکه همکاری لازم از سوی همگان صورت گیرد. اما متأسفانه مشاهده می‌شود که در همین روش‌هایی که پیشنهاد داده‌اند، عده‌ای کارشکنی می‌کنند. تاحدی‌که حتی موضوع استیضاح برخی وزرا را مطرح کرده‌اند. این امر نشان می‌دهد که در کشور، گروه‌هایی وجود دارند که از وضعیت آشفته و ایجاد تنش سود می‌برند.
*پس از پایان جنگ، دوران بازسازی آغاز شد و آیت‌الله هاشمی سیاست تنش‌زدایی را جایگزین تنش‌آفرینی کردند. ایشان تلاش کردند تا با همه کشورها روابط حسنه برقرار کنند و بر مبنای منافع ملی ایران، همکاری‌هایی سازنده شکل دهند.
*در آن زمان، درآمدهای دلاری کشور بسیار محدود بود، اما آقای هاشمی با سیاست‌های تنش‌زدایانه خود موفق شدند وام‌هایی با بهره پایین (اصطلاحاً «سافتلون») از کشورهای خارجی دریافت کنند. برای نمونه، 30 میلیارد دلار از آلمان وام گرفتند که با بهره‌ای حدود 2 درصد بود. این منابع مالی برای بازسازی و سازندگی کشور مورد استفاده قرار گرفت.
*بر اثر جنگ، 16 استان، 2700 شهر و روستا درگیر تخریب‌هایی از 10 تا 100 درصد شده بودند. زمانی که آقای هاشمی دولت را تحویل گرفتند، حدود دو میلیون نفر از مردم کشور در کمپ‌ها و اردوگاه‌ها به‌عنوان آوارگان جنگی زندگی می‌کردند. با سیاست‌های بازسازی، ساخت منازل، مدارس و بیمارستان‌ها، شرایطی فراهم شد که این افراد به شهرها و روستاهای خود بازگردند. برای تسهیل بازگشت، وام‌های بلاعوض و مصالح ساختمانی در اختیار مردم قرار داده شد تا بتوانند منازل خود را بازسازی کنند. از میان این دو میلیون آواره، تنها حدود 40 هزار نفر در کمپ‌ها باقی ماندند و مابقی به محل زندگی خود بازگشتند. این موفقیت نتیجه سیاست تنش‌زدایی و حذف رویکردهای تنش‌آفرین در مدیریت کشور بود.
*در پایان جنگ هشت‌ساله، تغییر سیاست‌های ایران و به‌کارگیری دیپلماسی تنش‌زدایی توسط آقای هاشمی رفسنجانی، باعث شد روابط با کشورهای مختلف بهبود یابد. به عنوان مثال، آلمان که در زمان جنگ از جبهه صدام حمایت می‌کرد، 30 میلیارد مارک یا دلار وام در اختیار ایران قرارداد. این اقدام، نشانه‌ای از موفقیت سیاست‌های تنش‌زدایی آقای هاشمی بود.
*آقای دکتر پزشکیان نیز با پیروی از این سیاست‌ها، همان شیوه را برای مدیریت کشور برگزیده‌اند. شیوه‌ای که در دوران آقای هاشمی به نتایج مثبتی منجر شد. بااین‌حال، مخالفان سیاست‌های ایشان، امروز بیش از زمان آقای هاشمی فعال هستند. در زمان ریاست‌جمهوری آقای هاشمی، صداوسیما به طور علنی علیه دولت برنامه‌ای نمی‌ساخت، اما امروز این رسانه تنش‌هایی ایجاد می‌کند و حتی در برخی مواقع، دولت را به چالش می‌کشد.
*تفکری که به آیت‌الله مصباح نسبت داده می‌شود، امروز در برخی جریان‌ها برجسته شده است، اما متأسفانه برخی افراد، این تفکر را به شکل نادرستی به کار می‌گیرند. به عنوان نمونه، در موضوعاتی مانند FATF یا لایحه حجاب و عفاف، شاهد اعمال سلیقه‌هایی هستیم که از دیدگاه بسیاری، با شرایط واقعی امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر در اسلام هماهنگ نیستند.
*در زمان آقای هاشمی، بسیاری از این مسائل یا وجود نداشتند یا در سطح پایین‌تری مطرح می‌شدند. دوران سازندگی با همراهی نسبی گروه‌ها آغاز شد، اما به‌تدریج و به‌ویژه در دوره دوم ریاست‌جمهوری آقای هاشمی، اختلافات نمایان شدند. برای نمونه، با تشکیل جبهه مشارکت و رفتارهای خاص این گروه در مجلس ششم، تنش‌ها افزایش یافتند.
*امروز، باوجود تمام فشارها و مخالفت‌ها، رهبری از دولت دکتر پزشکیان حمایت کرده‌اند. ایشان باید با چالش‌های مختلفی از جمله مشکلات اقتصادی، مسائل سیاسی منطقه‌ای، و بحران‌های بین‌المللی مقابله کنند. از جمله این بحران‌ها، جنایات اسرائیل در فلسطین است. این اقدامات که در سال‌های اخیر شدت یافته‌اند، تأثیرات مخربی بر منطقه گذاشته‌اند.
*یکی از دستاوردهای مهم در دوران اخیر، موضوع برجام بود. در مدتی که این توافق پابرجا بود، بسیاری از اموال بلوکه‌شده به کشور بازگشت و مشکلاتی نظیر بیمه‌ها تا حدی برطرف شد. شرکت‌های اروپایی نیز وارد تعاملات اقتصادی با ایران شدند؛ برای نمونه، قرارداد خرید هواپیما و سرمایه‌گذاری‌های دیگر انجام شد. اما پس از خروج ترامپ از برجام و اقدامات او برای لغو توافق، شرایط تغییر کرد. متأسفانه، جریان‌هایی در داخل کشور نیز هم‌زمان با اقدامات ترامپ، رویکردهایی مشابه او اتخاذ کردند؛ برای مثال، در مجلس رفتارهایی مشاهده شد که با اقدامات ترامپ همسو به نظر می‌رسید.
*پذیرش قطعنامه 598 نیز با مقاومت‌هایی همراه بود. در آن زمان، شعارهایی، چون «راه قدس از کربلا می‌گذرد» مطرح می‌شد، اما پس از پذیرش قطعنامه، این نوع مخالفت‌ها کاهش یافت. پذیرش قطعنامه در نهایت به تنش‌زدایی در روابط منطقه‌ای و بین‌المللی منجر شد و تأثیرات مثبتی بر جای گذاشت.
*صداوسیما باید از مدیریت سنتی فاصله بگیرد و به سمت روش‌های نوین حرکت کند. در غیر این صورت، ممکن است در آینده رقابت با رسانه‌های جدید برای جذب مخاطب دشوارتر شود.
*اگر تعامل سازنده‌ای با آمریکا شکل گیرد، احتمال کاهش نرخ ارز وجود دارد. اما در حال حاضر، اختلافات و تنش‌ها در سطح بین‌المللی، همچون مسائل مرتبط با روسیه و سایر کشورها، اقتصاد را تحت‌تأثیر قرار داده است. این در حالی است که در زمان پیروزی انقلاب، سیاست «نه شرقی، نه غربی» به‌عنوان یک اصل مطرح شد.
*امام خمینی (ره) بر این موضوع تأکید داشتند سران کشور تصمیم گرفته بودند که صدا و سیما شعار «مرگ بر شوروی» را حذف کند. امام که متوجه این موضوع شدند من را صدا کردند و فرمودند موضوع چیست؟ من پرسیدم و به ایشان اطلاع دادم. ایشان فرمودند که یا هر دو شعار را بگذارید، یا هیچ‌کدام. یا مرگ بر شوروی هم باشد یا هر دو حذف شود. مثلاً سپاه پرچم آمریکا را بر روی زمین نقاشی کرده بود تا هنگام رژه نیروها زیر پای آنان مشخص باشد. امام فرمودند که پرچم متعلق به مردم آمریکاست. شما چرا به مردم توهین می‌کنید؟ ما با مردم آمریکا طرف حساب نیستیم و با دولت آنان مواجه هستیم.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1324106/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روسیه و چین، شرکای استراتژیک جدید ایران؛ غرب باید آماده تغییرات ژئوپلتیکی باشد

پیگیری حقابه ایران در مذاکره به طرف افغان

لغو سه بازی NBA بخاطر آتش سوزی در لس‌آنجس آمریکا | اخبار ورزشی

گفت و شنود/ آمریکا چند حرفه؟!

افزایش جانباختگان آتش‌سوزیهای آمریکا به 16 نفر/ 12 هزار ساختمان تخریب شدند

خشم آمریکایی‌ها از سوءمدیریت و نبود امکانات برای مهار آتش‌سوزی

سرمقاله خراسان/ امان از افراط فغان از تفریط!

سرمقاله دنیای اقتصاد/ خاویر میلی ایران کجاست؟

رسانه‌های عبری: عملیات روز گذشته نیروهای فلسطینی بی‌سابقه بود

حمله نیروهای رژیم صهیونیستی به تظاهرات‌کنندگان

بازداشت اعضای خانواده اسیر اسرائیلی در تل‌آویو

تمایل اردوغان برای نامزدی در انتخابات 2028

نبود نظارت بر قیمت‌های غیرمتعارف مواد غذایی در واحد‌های بین راهی

گوشت قرمز در بازار چند؟

معادله پیچیده تورم و دستمزد

معیارهای دریافت یارانه در سال 1404 | از کجا بفهمیم دهک چند هستیم؟

رشد اقتصاد ایران در سال 1403 چه میزان بود؟

آیا بدون سرمایه می‌توان به رشد اقتصادی رسید؟

واکنش فرماندار کالیفرنیا به اتمام آب در شیرهای آتش‌نشانی

نخست‌وزیر اسلواکی: زلنسکی، باج‌گیر و گداست

تدوین بسته حمایت از صنایع در دولت

«شهدای کشتی‌گیر» با خدا، فداکار و با اخلاق بودند

استاندار کرمانشاه با خانواده شهید سنقری دیدار کرد

ویدیو/ غارت خانه‌ها و فروشگاه‌ها در آمریکا

هدف کردها از حضور آمریکا و فرانسه در سوریه ادامه زیست است/ ترکیه جریان کردی را تهدید جدی می‌داند

شبکه اسرائیلی: 400 نظامی در غزه کشته شده‌اند

تشدید اختلاف میان اوکراین و اسلواکی

حمله دوباره یمن به ناوهواپیمابر آمریکایی

آغاز چکش کاری مدل تعیین دستمزد

تاثیر بحران اقتصادی بر جامعه چیست؟

هشدار دوباره کیوساکی درباره بزرگ‌ترین سقوط اقتصادی تاریخ!

واکنش تند نخست‌وزیر اسلواکی به درخواست‌های زلنسکی

ایلان ماسک: میلیاردری که پایش به کاخ سفید باز نشده، دخالت در امور دیگر کشورها را آغاز کرد

خشم پکن از انتصابات جدید تحریرالشام در سوریه

ویروس HMPV چیست و چرا نگرانی‌هایی درباره آن وجود دارد؟

باید و نبایدهای بوتاکس باید حتما بدانید

فرمانده کل سپاه به اسرائیل و آمریکا: منتظر و آماده هستیم، فرماندهان‌مان منتظر فرمان هستند/ حرکت شما در رصد ماست/ شرایط تعیین کننده است

اظهارات مهم رئیس سیای آمریکا درباره جنگ با ایران

خانه خرابی حامیان رژیم اسرائیل در لس‌آنجلس/ ماجرای خونی که دامن ضدانقلاب را گرفته است! +فیلم

صفحه اول روزنامه های یکشنبه 23 دی 1403/ پیام از ایران به آمریکا/ مسکن به کدام سمت می رود؟

10 مدال المپیک در آتش سوزی آمریکا سوخت

بهانه‌تراشی رئیس‌جمهور کره جنوبی برای فرار از دادگاه

صاحب گنج و زیرخاکی کیست؟ یابنده یا میراث فرهنگی

پاسخ این اقدام آمریکا را خواهیم داد

دلبری جدید ظریف برای آمریکایی ها؛ شرط ظریف برای انجام مذاکرات هسته‌ای با آمریکا و اروپا

عصبانیت کارلوس کی روش به نفع ایران؛ به ژاپن هم همین زمین را می‌دهید؟

اعلام آمادگی آتش‌نشانی ایران برای خاموش کردن آتش در آمریکا

100 دستور مهم و سرنوشت ساز ترامپ در اولین روز ریاست جمهوری اش

خرید لاکچری رونالدو: جت 50 میلیون یورویی!

درآمد هنگفت و پنهان طالبان از معادن افغانستان