ایرانیان جهان

آخرين مطالب

اسرائیل در نهایت چگونه تسلیم شد؟ خواندنی ها

اسرائیل در نهایت چگونه تسلیم شد؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - مهر /از آغاز جنگ غزه، چندین دور مذاکره برای رسیدن به توافق آتش‌بس برگزار شده که هربار با کارشکنی‌ اشغالگران ناکام می‌ماند، اما در نهایت تل‌آویو در نتیجه فشار جنگ مجبور به پذیرش آتش‌بس شد.
از زمان پایان اولین توافق آتش بس غزه در 30 نوامبر 2023، روند مذاکرات غیر مستقیم میان رژیم صهیونیستی و جنبش حماس برای پایان جنگ و تبادل اسرا شاهد نقاط عطف قابل توجهی، تحت حمایت طرف‌های تأثیرگذار منطقه‌ای و بین‌المللی به ویژه قطر و مصر بوده است. آمریکا هم که عامل و آمر آغاز و ادامه این جنگ ویرانگر علیه غزه به شمار می‌رود، همواره ادعای میانجیگری برای آتش بس را داشت.
در این مدت، چند دور مذاکرات برای آتش بس در غزه برگزار شد که برخی از آنها به شکل مذاکرات غیرمستقیم میان حماس و رژیم اشغالگر و برخی هم توسط میانجی‌ها با رژیم صهیونیستی، بدون مشارکت حماس برگزار شد.
1. مذاکرات پاریس در ژانویه 2024
در ژانویه 2024 پاریس، پایتخت فرانسه شاهد نشستی بین المللی با حضور نمایندگان مصر، قطر، آمریکا و رژیم صهیونیستی با هدف ایجاد چارچوب مذاکره جهت تبادل اسرا میان حماس و تل آویو بود. علی رغم توافق اولیه بر سر چارچوب مذاکرات، اما این گفتگوها به نتیجه نرسید.
پیشنهاد مطرح شده در این مذاکرات، بر انجام توافق تبادل اسرا، توقف درگیری‌ها، عقب نشینی رژیم صهیونیستی از نوار غزه، اجازه بازگشت آوارگان و آغاز بازسازی غزه تاکید می‌کرد. حماس با مفاد این پیشنهاد موافقت کرد، اما بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر گفت که پیشنهاد ارائه شده کاملاً به نفع حماس است و بنابراین نمی‌توان آن را پذیرفت.
حماس مواضع نتانیاهو را تلاشی برای طولانی‌تر کردن جنگ دانسته و تاکید کرد که از خواسته‌های اصلی خود در هر توافقی از جمله پایان کامل جنگ و عقب‌نشینی کامل نیروهای اشغالگر از نوار غزه کوتاه نخواهد آمد.
2. مذاکرات 23 فوریه 2024 در پاریس
دومین مذاکرات مربوط به آتش بس غزه در پاریس در تاریخ 23 فوریه 2024 انجام شد که همان طرف‌های قبلی منطقه‌ای و بین‌المللی در این نشست حضور داشتند و فرانسه هم به آنها اضافه شد. در این دور، توافق اولیه‌ای در مورد چارچوب کلی برای انجام تبادل اسرا و مسیری برای آرام کردن نوار غزه به شکل مرحله‌ای حاصل شد، اما آن هم در نتیجه کارشکنی‌های صهیونیست‌ها به نتیجه نرسید. دو دور اصلی مذاکرات در پاریس به عنوان سند اصول پاریس شناخته می‌شد که بدون رسیدن به هیچ نتیجه‌ای پایان یافت.
3. مذاکرات قاهره در فوریه و مارس 2024
در ماه‌های فوریه و مارس 2024 مجموعه‌ای از مذاکرات در قاهره آغاز شد که شامل دیدارهای میانجی‌ها و همچنین مذاکرات غیرمستقیم با حضور نمایندگان حماس و رژیم صهیونیستی بود.
در هفته اول فوریه 2024 قاهره میزبان یک دور طولانی از مذاکرات غیر مستقیم میان حماس و رژیم صهیونیستی با حضور هیئتی از حماس بود که این دور از مذاکرات سه روز طول کشید.
در 13 فوریه نشستی در سطح عالی در قاهره برای بحث در مورد آتش‌بس و تبادل اسرا با حضور «ویلیام برنز» مدیر آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و «دیوید بارنیا» رئیس سرویس جاسوسی موساد رژیم صهیونیستی برگزار شد. در این دور از مذاکرات، شیخ «محمد بن عبدالرحمان آل ثانی» نخست وزیر و وزیر خارجه قطر در کنار مقامات مصری هم حضور داشتند. این مذاکرات هم به هیچ نتیجه مشخصی نرسید و شکست خورد.
در مارس 2024 هم قاهره میزبان یک نشست عربی با مشارکت تشکیلات خودگردان فلسطین برای گفتگو درباره راهکارهای برقراری آتش بس بشر دوستانه در نوار غزه با هدف کاهش درد و رنج مردم فلسطین در این باریکه بود.
در 19 مارس 2024 پایتخت قطر شاهد دور مذاکرات غیر مستقیم حماس و رژیم صهیونیستی در چارچوب تلاش میانجی‌ها برای انعقاد توافق تبادل اسرا و آتش بس بود.
هیئت رژیم صهیونیستی شامل مقاماتی از سرویس جاسوسی موساد، امان و شاباک بعد از دریافت مجوز از کابینه جنگی این رژیم برای بحث درباره موضوعات باقیمانده در مذاکرات دوحه شرکت کردند.
هدف این دور از مذاکرات، بحث بر سر پیشنهاد جدید ارائه شده از سوی حماس بود که نشان می‌داد این جنبش در خواسته‌های خود انعطاف نشان داده و در پاسخ به درخواست میانجی‌های قطری و مصری به دنبال نزدیک‌تر کردن دیدگاه‌ها و رسیدن به توافق نهایی جهت آتش بس است.
4. پیشنهاد حماس
در تاریخ 6 مه 2024 جنبش حماس اعلام کرد که شهید «اسماعیل هنیه» رئیس وقت دفتر سیاسی حماس با شیخ «محمد بن عبدالرحمان آل ثانی» نخست وزیر قطر و «عباس کامل» مدیر اطلاعات مصر تماس تلفنی داشته و آنها را از موافقت حماس با آتش بس مطلع کرده است. اما رژیم صهیونیستی در روز بعد از اعلام موافقت حماس با آتش بس، حمله وحشیانه گسترده‌ای به رفح در جنوب نوار غزه انجام داد که منجر به شکست مذاکرات شد.
5. پیشنهاد بایدن
در 31 مه 2024 «جو بایدن» رئیس جمهور سابق آمریکا اعلام کرد که پیشنهاد جامعی برای آتش بس 6 هفته‌ای و آزادی همه اسرای اسرائیلی دارد. بر مبنای این پیشنهاد، شورای امنیت سازمان ملل در تاریخ 10 ژوئن 2024 قطعنامه 2735 را برای آتش بس دائمی در نوار غزه، عقب نشینی کامل ارتش اشغالگر صهیونیستی از غزه و سپس تبادل اسرا، بازسازی نوار غزه و بازگشت آوارگان به مناطق خود در این باریکه تصویب کرد.
گروه‌های مقاومت فلسطین پاسخ مثبت خود را به این طرح آتش بس با انجام اصلاحاتی در متن آن اعلام کردند، اما واشنگتن با جانبداری از رژیم صهیونیستی گفت که خواسته‌های حماس قابل قبول نیست و این جنبش را به ممانعت از رسیدن به آتش بس متهم کرد. این در حالی است که در آن زمان مقامات صهیونیست موافقت خود را با این پیشنهاد اعلام نکرده بودند.
حماس هم همه اتهامات آمریکا را رد و تاکید کرد که دولت ایالات متحده به اندازه کافی بر کابینه نتانیاهو جهت موافقت با آتش بس فشار نمی‌آورد.
6. بازگشت به مذاکرات دوحه
در تاریخ 15 تا 16 آگوست 2024 دوحه میزبان دور جدیدی از مذاکرات غیر مستقیم میان حماس و رژیم صهیونیستی با حضور میانجی‌های بین‌المللی و منطقه‌ای بود و بیانیه مشترکی به ریاست آمریکا در این مذاکرات صادر شد که حاکی از ارائه پیشنهادی جدید به هر دو طرف با هدف کاهش اختلافات بود.
ریاست هیئت صهیونیستی در این دور مذاکرات را رئیس موساد، رئیس شاباک، مسئول امور اسرا و مفقودین ارتش صهیونیستی و مشاور سیاسی ارتش بر عهده داشت.
سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی در آن زمان اعلام کرد که نتانیاهو بر دو شرط اصلی یعنی ماندن در محور فیلادلفیا و تفتیش همه آوارگانی که به شمال غزه برمی‌گردند تاکید دارد و نیروهای حماس هم نباید به مرزهای غزه و مصر نزدیک شوند.
اما حماس تاکید کرد که این پیشنهاد صرفاً در راستای منافع و خواسته‌های رژیم صهیونیستی بوده و فلسطینی‌ها آن را رد می‌کنند.
7. سپتامبر 2024
مدیر سیا در سپتامبر 2024 پیشنهاد جدیدی برای اصلاح جزئیات پیش نویس قبلی توافق آتش بس ارائه داد که باز هم در سایه کارشکنی‌های نتانیاهو و اصرار بر ادامه جنگ در غزه و عدم عقب نشینی از محورهای نتساریم و فیلادلفیا این مذاکرات به نتیجه نرسید.
8. دسامبر 2024
در 9 نوامبر 2024 قطر به دلیل شکست مکرر مذاکرات و عدم جدیت طرف‌های مربوطه در رسیدن به آتش بس اعلام کرد که نقش میانجیگری خود را به حالت تعویق در می‌آورد. اما در 4 دسامبر همین سال رویترز به نقل از یک منبع آگاه اعلام کرد که قطر نقش خود را به عنوان یک میانجی کلیدی برای رسیدن به توافق آتش بس میان حماس و اسرائیل از سر گرفته است.
به دنبال آن «دونالد ترامپ» رئیس جمهور منتخب آمریکا هم شروع به نقش آفرینی در این پرونده کرده و «استیون ویت کف» فرستاده ترامپ در خاورمیانه با نخست وزیر قطر و نتانیاهو دیدار کرد تا تلاش‌های دیپلماتیک جهت رسیدن به آتش بس در غزه و تبادل اسرا قبل از ورود ترامپ به کاخ سفید در 20 ژانویه 2025 به نتیجه برسد.
9. ژانویه 2025
در مذاکراتی که در این دور انجام شد، در تاریخ 14 ژانویه 2025 منابع متعدد اعلام کردند که پیشرفت قابل توجهی در مذاکرات برای آتش بس غزه به میزبانی دوحه حاصل شده که شانس اعلام توافق آتش بس را افزایش داد.
در نهایت شب 15 ژانویه 2025 رسماً توافق آتش بس و تبادل اسرا در غزه اعلام شد که قرار است طی 3 مرحله به حالت اجرایی دربیاید.
در نهایت رژیم صهیونیستی پس از مطمئن شدن از اینکه نمی‌تواند اهداف خود را از جنگ علیه غزه محقق کند، پس از چندین دور کارشکنی تن به آتش بس داد تا با شکستی آشکار مجبور به آزادی صدها اسیر فلسطینی از زندان‌های خود شود. جایی که تحلیلگران صهیونیست پس از اعلام جزئیات توافق آتش بس اذعان کردند که اگر یحیی السنوار امروز زنده بود، پدر معنوی جهان عرب لقب می‌گرفت!

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1331493/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

علیرضا جهانبخش: همه باید به طارمی افتخار کنیم/ قسم می‌خورم هیچ وقت دنبال رکورد نبودم

قطر: از تبادل اسرا میان اسراییل و حماس اطمینان داریم

استفاده از ربات‌ها برای تولید گوشی‌های آیفون در چین

نمایش 151 اثر تاریخی از موزه‌های مهم تهران در چین

پرجمعیت‌ترین کشور آفریقا «شریک» بریکس شد

تقدیر از ورزشکاران پارالمپیک افغانستان در بلخ

درخواست مقام ارشد افغانستانی از رهبر طالبان برای لغو ممنوعیت تحصیل زنان

طالبان 3 دیپلمات دیگر به دهلی اعزام می‌کند

پیشرفت 50 کیلومتری دیوار مرزی ایران و افغانستان؛ نگاهی به جزئیات اجرای طرح انسداد فیزیکی مرزها

عکس دست‌جمعی از کابینه ترامپ در مراسم تحلیف؛ زنان و مردان در یک قاب

آیا ترامپ هم پشت اسرائیل را خالی کرد؟

قطع دسترسی به تیک‌تاک، ضربه‌ای به آزادی بیان دیجیتال در آمریکا/ واکنش کاربران به این ممنوعیت چه بود؟

خبر داغ از هماهنگی پزشکیان و رهبری برای توافق با آمریکا

درباره کاخ سفید آمریکا بیشتر بدانید+ عکس

کدام غول‌های فناوری در مراسم تحلیف ترامپ حضور دارند؟

غرب در آستانه توافق، مذاکرات احیای برجام را ترک کرد/ موضع کنونی آمریکا هنوز مبهم است

عضو کمیسیون امنیت ملی: بهتر است مستقیم با آمریکا مذاکره شود

بایدن؛ رکوردار عفو و بخشش میان روسای جمهور آمریکا

سیارتو: بهره‌برداری ایمن از «جریان ترک» در راستای منافع مجارستان و صربستان است

بایدن؛ رکورددار عفو و بخشش میان روسای جمهور آمریکا

مقصر اصلی احیای برجام مشخص شد

عوارض مخرب ترور

اعتراف صریح وزیر خارجه اسرائیل: نتوانستیم حماس را نابود کنیم

بازگشت گسترده اهالی جبالیا در شمال نوار غزه

ورود کامیون‌های حامل کمک به غزه

انتقال 90 اسیر فلسطینی به زندان «عوفر» برای آزادی

وزیر اسراییلی: کابینه را ساقط خواهم کرد

مهم‌ترین اسرای فلسطینی که آزاد می‌شوند چه کسانی هستند؟

استاد خلبان جنگنده F16 در اوکراین کشته شد

اقدام عجیب ترامپ برای انتخاب رئیس سرویس مخفی آمریکا

کنترل روسیه بر یک منطقه مسکونی دیگر در دونتسک

آیا حساب‌های ارزی در ایران پشتیبانی می‌شوند؟

افشای 2 سلطان مسکن ایران؛ تنها یک نفر مالک هزار مسکن!

ستاد مبارزه با قاچاق کالا؛ کلاهی که دیگر پشم ندارد!

قیمت گذاری گاز پلکانی می‌شود؟

اعلام لیست تیم فوتبال جوانان عراق برای جام ملت های آسیا – آفتاب نو | اخبار ورزشی

اظهارنظر بخش خصوصی درباره قانون رفع تعهدات ارزی

طرح نشان دار کردن مالیات ها فرصتی مغتنم برای ایجاد عدالت اقتصادی

سفارتخانه‌ها نقش زیادی در اجرایی شدن معاهده همکاری ایران و روسیه دارند

کمیته ویژه‌ رفع ناترازی برق در دولت تشکیل شد

شهرک‌های گلخانه‌ای فرصتی طلایی برای سرمایه‌گذاری و توسعه کشاورزی است

وزیر دفاع: دوقطبی فیلترینگ و رفع فیلترینگ نادرست است

آیفون 17 به خنک کننده مجهز می‌شود

اقتصاد سبز به حفظ محیط زیست مشهد کمک می‌کند

دختر سید حسن نصرالله: پدرم زنده نیست، شایعه نکنید

ابوالفضل گرمابی: جامعه از محل گران فروشی پایدار نمی‌ماند/ ارزش ریال در 20 سال حدود یک صدم شد/ مردم دیگر خود را صاحب اینجا نمی‌دانند

شالبافیان رئیس مرکز سرمایه‌گذاری و امور اقتصادی وزارت میراث شد

چگونه هزینه عروسی را کاهش دهیم؟ / 8 ترفند ساده برای زوج‌های جوان

نهنگ فضانورد؛ شکارچی چین برای شکار استارلینک

پرداخت‌های موبایلی بلیط مترو از پکن تا تهران !