ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تحریم ها ی روسیه و چین در دور دوم جنگ تجاری چگونه پیش خواهد رفت؟ ایالات متحده آمریکا

تحریم ها ی روسیه و چین در دور دوم جنگ تجاری چگونه پیش خواهد رفت؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - شورای آتلانتیک در مقاله ای با قلم «دانیل تانبام» نوشت: «استیون منوچین»، وزیر سابق خزانه‌داری آمریکا زمانی اظهار داشت که نیمی از وقت خود را صرف تحریم‌ها کرده است. تحریم‌ها به‌عنوان ابزاری کلیدی در استراتژی سیاست خارجی دولت ترامپ، که بر کمپین فشار حداکثری اقتصادی علیه ایران متمرکز بود، عمل کرد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
منطقی است انتظار داشته باشیم که تحریم‌ها نقش برجسته‌ای در دستور کار سیاست خارجی ترامپ در دوره دوم ریاست‌جمهوری او داشته باشند، با توجه به اینکه افرادی که احتمالاً به تیم‌های تحریمی وزارت خزانه‌داری و وزارت امور خارجه دولت دوم ترامپ ملحق می‌شوند، قبلاً در دوره ترامپ خدمت کرده‌اند. معمار کمپین «فشار حداکثری اقتصادی» علیه ایران، تلاش‌های وزارت امور خارجه برای انتقال را رهبری می‌کند. سناتور «مارکو روبیو» که از طرفداران تحریم‌ها و شاهین ایران و چین محسوب می‌شود، به عنوان وزیر امور خارجه معرفی شده است که نشان‌دهنده تمرکز جهت‌دار تحریم‌های سنگین دولت جدید است.
هر تلاشی جهت گسترش یا کاهش احتمالی تحریم ها علیه روسیه عمدتاً توسط کسی که در نقش های کلیدی شورای امنیت ملی، خزانه داری و وزارت امور خارجه و همچنین کنگره ایالات متحده منصوب شود، هدایت می شود
در سطح جهان نگرانی وجود دارد که دولت دوم ترامپ چه معنایی برای تحریم‌های مرتبط با روسیه خواهد داشت، به ویژه اگر این تحریم‌ها به‌عنوان بخشی از توافق برای پایان دادن به بحران اوکراین به سرعت لغو شوند. تحریم‌ها علیه روسیه تا به امروز یک تلاش چندجانبه واقعی بوده است، به طوری که ده‌ها کشور در این برنامه مشترک شده‌اند و هماهنگی‌های زیادی میان شرکای گروه هفت (G7) و تیم‌های اتحادیه اروپا انجام شده است. در حالی که ترامپ رئیس جمهور منتخب اظهارات خاصی در مورد استفاده از تحریم ها علیه روسیه ارائه نکرده است، ممکن است برای تغییر آنها اقدام کند. با توجه به این احتمال، توجه به این نکته مهم است که رئیس جمهور تنها تصمیم گیرنده نیست.
هر گام بعدی در گسترش یا کاهش احتمالی تحریم ها علیه روسیه عمدتاً توسط هر کسی که در نقش های کلیدی در شورای امنیت ملی، خزانه داری و وزارت امور خارجه و همچنین کنگره ایالات متحده منصوب شود، هدایت می شود. در یک تلاش دو حزبی فوق‌العاده در سال 2017، در دوران دولت اول ترامپ، قانون مقابله با دشمنان آمریکا از طریق تحریم‌ها (CAATSA) تا حدی برای محدود کردن توانایی رئیس‌جمهور برای لغو یکجانبه تحریم‌ها علیه کشورهایی مانند روسیه تصویب شد. این قانون از رئیس جمهور می خواهد که قبل از لغو تحریم های روسیه، گزارشی را به کمیته های مربوطه و رهبری کنگره ارائه کند. با این حال، این قانون به تحریم‌های دوران بایدن پس از حمله روسیه به اوکراین در سال 2022 تعمیم نمی‌یابد. در حالی که نگرانی‌های شرکای گروه 7 در مورد احتمال لغو تحریم‌های آمریکا علیه روسیه معتبر است، چندین حلقه رویه‌ای وجود دارد که دولت بعدی آن را انجام خواهد داد.
اگر دولت بعدی تصمیم به گسترش تحریم‌ها علیه روسیه بگیرد، یک ابزار وجود دارد که به شکل محدود در دولت اول ترامپ مورد استفاده قرار گرفت: تحریم‌های ثانویه. تحریم‌های ثانویه کشورها را مجبور می‌کند بین تجارت با تحریم‌کننده‌ها یا کسانی که موضوع تحریم هستند، یکی را انتخاب کنند. دولت اوباما از تحریم های ثانویه برای آوردن ایران به میز مذاکره برای تشکیل برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) در سال 2015 استفاده کرد، توافقی که ترامپ در نهایت در سال 2018 آن را رها کرد. تحریم های ثانویه مربوط به روسیه توسط بایدن در دسامبر 2023 اعمال شد و کم کم شروع به اجرا شده اند. می توان تصور کرد که این ابزار سیاست خارجی می تواند به عنوان چوب دیگری در استراتژی ترامپ مورد استفاده قرار گیرد تا کشورهای غیرمتعهد از جمله متحدان فعلی ایالات متحده را وادار کند تا با اهداف آمریکا در مورد روسیه یا دیگر اولویت های امنیت ملی مانند چین همسو شوند.
با توجه به الزامات قانون ضد تحریم های خارجی و ممنوعیت های کنترل صادراتی که چین برای مواد معدنی خاکی کمیاب و فلزات گرانبها وضع کرده است، ترامپ رویکرد دیپلماتیک تری نسبت به چین اتخاذ خواهد کرد
با این حال، روابط با چین به اندازه زمانی که ترامپ نزدیک به چهار سال پیش قدرت را ترک کرد، پرتنش نیست. دولت بایدن پس از اینکه تنش ها در جریان حادثه بالون جاسوسی در سال 2023 به اوج خود رسید، به دنبال تنظیم مجدد روابط آمریکا و چین بود و تا حد زیادی مسیر کنترل صادرات و سیاست تحریمی را که در دوران دولت ترامپ آغاز شد، دنبال کرد. تنش ها در این زمان به طور قابل توجهی کاهش یافت، اما تعرفه های دوران ترامپ که اقدامات تجاری چین را هدف قرار می داد، کاهش نداد. کارگروه اقتصادی بین ایالات متحده و چین در اکتبر 2023 تشکیل شد تا به عنوان یک کانال در حال انجام برای بحث در مورد موضوعات سیاست اقتصادی دوجانبه از جمله تغییرات آب و هوا، سرمایه مورد نیاز و قاچاق مواد مخدر و ... باشد.
با توجه به لفاظی های رئیس جمهور منتخب در مسیر مبارزات انتخاباتی در مورد اهمیت ایجاد روابط با دشمنان، هنوز این سوال مطرح است که آیا وی پس از روی کار آمدن تاکتیک های تجاری و تهدیدات تعرفه ای خود را علیه چین از سر خواهد گرفت یا خیر. چشم انداز چین از زمان خروج ترامپ از کاخ سفید تغییر کرده و چین قانون ضد تحریم های خارجی را در سال 2021 اعمال کرد. این قانون تبعیت از تحریم های خارجی در چین را ممنوع می کند و توانایی هر تجارت آمریکایی را برای پیروی کامل از مقرارت آمریکا پیچیده می کند. می توان تصور کرد که بین الزامات قانون ضد تحریم های خارجی و ممنوعیت های کنترل صادراتی که چین برای مواد معدنی خاکی کمیاب و فلزات گرانبها وضع کرده است، ترامپ رویکرد دیپلماتیک تری نسبت به چین اتخاذ کند تا مبادا زنجیره تامین جهانی را به طور گسترده ای مختل کند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1333749/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بانک توسعه صادرات ایران در "بهره‌وری کل عوامل" بین بانک‌های کشور اول شد

مدیرعامل جدید منطقه آزاد دوغارون کیست؟

پیوند ثروت و فرهنگ با رویکرد اسلامی می‌تواند منجر به اشتغال‌زایی و رشد اقتصادی شود

یک پیش بینی مهم کارشناسان اقتصادی از بازار مسکن / خانه بخریم یا نه؟

نقش بی‌بدیل بخش خصوصی در تحقق رشد اقتصادی 8 درصدی

2 ایرانی در جمع نامزد‌های بهترین ووشوکاران سال 2024 جهان

نقش اصلاح ساختار بودجه در تحقق رشد 8 درصد

ابطحی: در دوران ترامپ دیپلماسی سنتی جواب نمی‌دهد

استاندار هرمزگان خواستار تقویت تجهیزات و نیروی انسانی اداره‌کل استاندارد شد

600 میلیارد دلار ارمغان هوش مصنوعی برای بریکس

ایران با اتصال خط لوله گاز هند و روسیه هاب منطقه می شود

7 واحد تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل در مرکز کشور به فعالیت تولیدی خود بازگشتند

برنامه تحلیلی اقتصادی با محوریت تحریم‌ها و ضرورت مذاکره با آمریکا

چرا مالیات در ایران متفاوت است؟/ مقایسه درآمد مالیاتی در ایران با کشورهای توسعه‌یافته

حمایت مالی ژاپن از سه پروژه کلیدی در کرانه باختری

آلمان دفاع سایبری را تقویت می‌کند

ترامپ: با پوتین دیدار می‌کنم!

گفتگوی تصویری «پوتین» و «شی جین‌پینگ»/ از ایجاد نظم جهانی چند قطبی عادلانه‌تر حمایت می‌کنیم

تأکید پوتین بر همکاری روسیه و چین در تأمین امنیت جهانی

اکسیژن سوخت موشک در فضا ساخته شد

اتکای چین به ذرت برزیل

حمایت سازمان ملل از پیشنهاد ایران برای آموزش مجازی دختران افغانستان

آغاز عملیات گسترده نظامی پاکستان در مناطق مرزی با افغانستان

مسکو: ترامپ بدنبال احیای زیرساخت‌های نظامی در افغانستان است

محمد سلامتی: پزشکیان برای مذاکره با آمریکا پشتوانه نظام را دارد/ بعید است ترامپ بازار ایران را از دست بدهد

شرط ترامپ برای فعالیت «تیک‌تاک» در آمریکا

اظهارات متفاوت نماینده تندروی مجلس قبل، درباره ارتباط با آمریکا

چرا دولتی‌ها سیگنال یک لنگه پا ماندن برای مذاکره می‌دهند؟!

حذف اپلیکشن موبایل ویژه مهاجران / ترامپ اشک مهاجران مکزیکی را در آورد+ عکس

احتمال موفقیت ایران در مذاکره با غرب چقدر است؟ | سال سرنوشت‌ساز

مارکو روبیو وزیر امورخارجه جدید آمریکا کیست ؟

برای مذاکره با آمریکا خطوط قرمز زیادی وجود دارد

حماس برای مذاکره با آمریکا اعلام آمادگی کرد

حماس: ما آماده مذاکره با آمریکا و تفاهم درباره همه چیز هستیم/ آماده استقبال از فرستاده ترامپ در غزه هستیم

اخراج اتوبوسی مسئولان آمریکایی توسط ترامپ

کوبا مجدد به فهرست کشورهای حامی تروریسمِ آمریکا بازگشت

حذف اپلیکشن موبایل ویژه مهاجران در آمریکا / ترامپ اشک مهاجران مکزیکی را در آورد+ عکس

لباس ملانیا ترامپ در مراسم تحلیف از کدام برند بود؟ / نگاهی به استایل بانوی اول آمریکا

تیک تاک، شرط ترامپ را رد کرد

اولین اقدام ترامپ برای مقابله با پناهندگان/ اپلیکیشن ورود پناهندگان به آمریکا تعطیل شد

افزایش عجیب قیمت طلا در بازار بعد از سخنرانی ترامپ

ترامپ ، برایان هوک را اخراج کرد

بازگشت ترامپ/ جهش دوباره دلار در بازار ایران؟

چرا آمریکا با تیک‌تاک مشکل دارد؟

افزایش قیمت طلا پس از سخنرانی ترامپ

آمادگی حماس برای مذاکره با آمریکا!

دیدار محرمانه ایران و ترکیه

نحوه خنثی سازی تحریم‌های آمریکا علیه ایران با پیشنهاد خاص این نماینده

ایران و آمریکا در موقعیت «زوپای منفی»

آمریکا برای جهان خبرهای خوشی ندارد/ چند نکته درباره سخنرانی ترامپ پس از تحلیف