بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - دونالد ترامپ 20 ژانویه 2025 - با مراسم سوگند وارد کاخ سفید شد و دور دوم ریاستجمهوری خود را آغاز کرد. هم زمان با شروع ریاست جمهوری او، به نظر می رسد که بازارها با شرایط متفاوتی مواجه خواهند شد و سیاست های تجاری کشورها دچار تغییراتی خواهد شد. بازار نفت و رمز ارز را می توان دو بازار مهمی دانست که از مدت ها پیش خود را برای این شروع تازه آماده می کردند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در حالی احتمال افزایش سرمایه گذاری در سوخت های فسیلی به شدت افزایش یافته که در چهار سال گذشته بایدن تلاش بسیاری برای کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی و ترویج انرژیهای پاک داشته است. رییس جمهور جمهوری خواه آمریکا که به دنبال بازگرداندن سوخت های فسیلی است، در اولین روز کاری خود با امضای دستور العملی تلاشهای جو بایدن، برای مسدود کردن حفاری نفتی در قطب شمال و بخشهای وسیعی از سواحل آمریکا را از بین برد.
️بایدن در ماه جاری توسعه جدید نفت و گاز در بیشتر سواحل ایالات متحده را ممنوع کرده بود، پیش از اینکه ترامپ به مقام خود برسد.
اقدام بایدن عمدتاً نمادین تلقی میشد، زیرا تأثیری بر مناطقی که در حال حاضر توسعه نفت و گاز در آنها در جریان بود نداشت و بیشتر مناطقی را شامل میشد که حفاران چشماندازهای مهمی نداشتند، از جمله در اقیانوسهای اطلس و آرام.
️ترامپ همچنین یادداشت اجرایی سال 2023 را لغو کرد که حفاری نفتی را در حدود 6.5 میلیون هکتار از قطب شمال ممنوع کرده بود. ممنوعیت حفاری نفت یکی از دهها اقدامی بود که بایدن اتخاذ کرده بود و ترامپ در نخستین روز کاری خود آنها را لغو کرد.
دونالد ترامپ در اولین روز کاری خود برنامهای برای افزایش تولید نفت و گاز ایالات متحده معرفی کرد که شامل اعلام وضعیت اضطراری انرژی ملی و خروج از توافقنامه پاریس 2015 بود. ️ ترامپ هدف خود را تسریع در صدور مجوزهای انرژی، کاهش مقررات زیستمحیطی و ترویج تولید سوختهای فسیلی برای مقابله با تقاضای فزاینده انرژی اعلام کرد
همچنین دونالد ترامپ در اولین روز کاری خود برنامهای برای افزایش تولید نفت و گاز ایالات متحده معرفی کرد که شامل اعلام وضعیت اضطراری انرژی ملی و خروج از توافقنامه پاریس 2015 بود. ️ ترامپ هدف خود را تسریع در صدور مجوزهای انرژی، کاهش مقررات زیستمحیطی و ترویج تولید سوختهای فسیلی برای مقابله با تقاضای فزاینده انرژی اعلام کرد.
وی همچنین دستوراتی برای توسعه نفت و گاز در آلاسکا، بازگشت از تصمیمات بایدن برای حفاظت از منابع طبیعی و تسهیل صادرات LNG امضا کرد. ترامپ معتقد است که این اقدامات به کاهش قیمت انرژی برای مصرفکنندگان و تقویت امنیت ملی کمک خواهد کرد.
وی همچنین قول داده که ذخایر استراتژیک را پر کند. این اقدام تقاضا برای نفت خام آمریکا را تقویت کرده و قیمت نفت را بالا میبرد.
قیمت ها در بازار کاهشی شد
قیمت نفت در اولین ساعات تجارت در روز سهشنبه در آسیا بهدنبال اعلام طرح ترامپ برای تقویت تولید نفت و گاز آمریکا و به تعویق افتادن اجرای عوارض جدید کاهش یافت.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 4 سنت معادل 0.05 درصد افزایش به 80 دلار 19 سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با 1 دلار و 14 سنت معادل 1.46 درصد کاهش 76 دلار و 74 سنت معامله میشود. البته گزارش های منتشر شده حاکی از این است که سرمایهگذاران در حال ارزیابی طرحهای رئیسجمهور دونالد ترامپ بودند
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 4 سنت معادل 0.05 درصد افزایش به 80 دلار 19 سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با 1 دلار و 14 سنت معادل 1.46 درصد کاهش 76 دلار و 74 سنت معامله میشود.
البته گزارش های منتشر شده حاکی از این است که سرمایهگذاران در حال ارزیابی طرحهای رئیسجمهور دونالد ترامپ بودند. بر اساس این طرحها، اعمال تعرفههای جدید با تأخیر بیشتر از آنچه پیشبینی میشد، انجام خواهد شد و در عین حال تولید نفت و گاز در آمریکا افزایش مییابد.
استراتژیست بازار در IG، گفت: "بازارها صبح امروز با عوامل متعددی مواجه هستند که عمدتاً تحت تأثیر اخبار قرار دارند، و این خصوصیت دوران ترامپ است. "حس اولیه آرامش از این که تدابیر تجاری فوری در روز اول ریاستجمهوری ترامپ مطرح نشد، به سرعت با گزارشهایی مبنی بر اعمال تعرفه 25 درصدی بر واردات از مکزیک و کانادا که ممکن است از فوریه آغاز شود، تحت تأثیر قرار گرفت و نگرش بازار نسبت به این خبر دگرگون شد.
️او اعلام کرد که قصد دارد از اول فوریه تعرفه 25 درصدی بر واردات از کانادا و مکزیک اعمال کند. تعطیلی تعرفهها ابتدا باعث کاهش قیمت نفت شد، اما اعمال تعرفه بر نفت خام کانادایی ممکن است در آینده قیمتها را افزایش دهد.
ترامپ و شروع تصمیم های شگفتی ساز
ترامپ برای ایران و بسیاری از از کشورهای دنیا ممکن است حامل برخی شگفتیها باشد. به عنوان مثال او گفته که آمریکا احتمالا خرید نفت از ونزوئلا را متوقف میکند. آمریکا دومین خریدار بزرگ نفت ونزوئلا بعد از چین است.
رویکرد و سیاست ترامپ در برابر ایران نیز از جمله ابهامات مردم و سیاستمردان است. او که از ابتدا مخالف برجام بود و در سال 1398 به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد و سپس پروژه فشار حداکثری را علیه ایران آغاز کرد. با وجود این رویکرد ترامپ، اما او همواره خواهان آن بوده است که یک توافق همهجانبه را با ایران به امضا برساند. به گزارش آسوشیتدپرس، ترامپ روز دوشنبه در مقدمه مراسم تحلیف با بیان اینکه من یک سرمایهگذار برای رفاه مردم کشورم هستم، مدعی شد: ایران سرزمین بکری است، من حتما با تهران مذاکره میکنم و حتی حاضرم به تهران سفر کنم.
اکنون که ترامپ برای دومین بار در قامت رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا مشغول به کار شده، نزد مردم و سیاستمداران ایرانی این پرسش شکل گرفته که دولت دوم ترامپ چه سیاستی را در قبال مساله هستهای و مذاکره با تهران در پیش خواهد گرفت؟ بهویژه که در آستانه تحلیف ترامپ، مایک والتز، مشاور امنیت ملی او، با این ادعا که «پدافند هوایی ایران نابود شده»، گفت که «اکنون لحظه گرفتن آن تصمیمات کلیدی است و در ماه آینده درباره این کار تصمیمگیری خواهیم کرد».
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1334488/