ایرانیان جهان

آخرين مطالب

فصل تازه رویارویی ابرقدرت‌ها/ چین کمربندها را بست؛ کدام گزینه آتش جنگ را شعله‌ور می‌کند؟ ایالات متحده آمریکا

فصل تازه رویارویی ابرقدرت‌ها/ چین کمربندها را بست؛ کدام گزینه آتش جنگ را شعله‌ور می‌کند؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش اقتصادنیوز، نشنال اینترست با انتشار یادداشتی مدعی شد:‌ بازگشت ترامپ به عنوان چهل و هفتمین رئیس جمهور ایالات متحده، دوره جدیدی از رقابت ابرقدرت‌ها را رقم خواهد زد.
هفته گذشته، واشنگتن با جلسات تایید سنا و سخنرانی خداحافظی جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، احساس عادی و در عین حال زودگذری قلمداد شد.
اما دوشنبه با بازگشت رئیس جمهوری و موضع گیری‌هایش، فصلی آغاز شد که زمانی چین از آن تحت عنوان «دور تازه‌ای از روابط قدرت‌های بزرگ» یاد کرد.
این احتمال وجود دارد که در دور تازه رقابت‌ها، شاهد رویارویی ترامپ و شی باشیم. با این همه شکی نیست که تماس تلفنی یخ شکن دو رهبر نشان دهنده مانور آغازین برای برتری استراتژیک بین قدرتمندترین مردان جهان بود.
آغاز رقابت دو ابرقدرت؟ نشنال اینترست در ادامه یادداشت ادعایی‌اش آورد: شی جین پینگ با استناد به داده‌های رسمی چین اعلام کرد که پکن به هدفش یعنی رشد تولید ناخالص داخلی 5 درصدی برای سال 2024 دست یافته است، او بدین طریق و با تماس تلفنی‌اش تلاش کرد به ترامپ بفهماند که با اعزام هان ژنگ، معاونش در مراسم تحلیف، به دنبال تعامل است.
شی به شدت درگیر آماده‌سازی اقدامات تلافی جویانه بالقوه در صورت اعمال تعرفه‌های بیشتر و کنترل صادرات است. با این حال، این تماس تلفنی می‌تواند از میزان تنش‌های حاکم بر دو اردوگاه رقیب بکاهد.
ناظران هند-اقیانوس آرام در حال رصد معادلات هستند که چگونه کشمکش بین شاهین های دفاعی «صلح از طریق قدرت» و طرفداران فناوری بزرگ و تعامل تجاری جریان یافته و کدام یک دست بالاتر را خواهند داشت. به ادعای این نشریه، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا در جلسه تایید صلاحیت خود گفت که چین "قوی ترین و خطرناک ترین دشمن آمریکا است." روبیو چین را به دروغگویی، هک کردن و تقلب در راه رسیدن به موقعیت ابرقدرتی سرزنش کرد. او بر نیاز فوری جهت ارسال و فروش تسلیحات به تایوان و کاهش وابستگی آمریکا به چین تاکید کرد.
مایکل والتز، مشاور امنیت ملی نیز بر حمایت دو حزب از مقابله با چین می گوید. والتز از همکاری استراتژیک دولت بایدن با هند تمجید کرد. به باور ناظران متحدان آمریکا در اقیانوس آرام از طریق ابتکارات کوچک مانند آکوس، کواد و قراردادهای سه جانبه شامل ایالات متحده، ژاپن، کره جنوبی و فیلیپین زمینه را برای مدیریت تلاطم احتمالی پیش رو فراهم می‌کنند.با این حال، این دیدگاه های سنتی دفاعی مبنای باور چهره های تعریف شده در کابینه تازه نفس نیستند. انبوهی از چالش‌های اقتصادی و دفاعی، از نجات تیک تاک گرفته تا تهدید احتمالی اتحاد اجباری تایوان به چین، در انتظار هستند و تعدادی از مقامات کلیدی بر روی رفاه تمرکز جدی دارند. نماد این چشم انداز، درخواست اسکات بسنت نامزد وزیر خزانه داری برای کلید زدن «عصر طلایی اقتصادی جدید» است.

ایرانیان جهان

جنگ یا مذاکره در موضع قدرت طرح اسکات بسنت گزاره هایی چون انرژی، رشد تولید ناخالص داخلی و مدیریت مالی را در اولویت قرار می دهد. همزمان اقدامات پیشنهادی شامل کاهش مالیات ها، مقررات زدایی از زنجیره تامین، تشویق سرمایه گذاری های جدید، اعمال نفوذ تعرفه ها و مذاکره برای معاملات تجاری مطلوب تر، از جمله با چین است.در این میان هرچند ترامپ در راس گروهی از مقامات ارشد با دیدگاه‌های متفاوت قرار دارد.با این حال هم تندروها و هم عملگرایان امیدوارند از سون تزو(نویسنده چینی کتاب هنر رزم) تقلید کنند و «بدون جنگ پیروز شوند». حداقل همانطور که روبیو در تاییدیه خود اذعان کرد، ترامپ معتقد است که می توان از درگیری با چین جلوگیری کرد. مذاکره از روی قدرت مهم تر است.نفوذ مدیران ارشد فناوری بزرگ در دولت ترامپ یادآور نفوذ نوآورانه و صنعتی بخش خصوصی است. در میان تشدید رقابت با چین، شرکت ها در دوران دولت بایدن بیکار ننشسته اند. به عنوان مثال، تصمیم اپل برای انتقال برخی از فعالیت‌های خود به هند نشان‌دهنده روندی به سمت کاهش وابستگی به چین است، همانطور که تصمیم چین برای ممانعت از این حرکت نشان می‌دهد که پکن عجله‌ای برای خروج از خارج از مرزهایش ندارد.
در همین حال، دیگران بیم آن دارند که اجرای تعرفه ها توسط ترامپ بستر ساز تنش ها شود. چان هنگ چی، سفیر سابق سنگاپور در ایالات متحده، هشدار داده که کشورهای آسیای جنوب شرقی مانند سنگاپور در صورت اعمال حمایت های شدید تجاری از سوی ایالات متحده، ممکن است درگیر "زیان جانبی" شوند.دستور کار فوری دولت جدید جاه طلبانه است و شامل پایان دادن به جنگ در اوکراین، تغییر شکل خاورمیانه، و احتمالاً برگزاری نشست دیگری با کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی است. با این حال، دیدار پیش‌بینی‌شده میان ترامپ و شی جین پینگ، رئیس‌جمهور چین در اواخر امسال به عنوان یک لحظه تعیین‌کننده در این دوره جدید رقابت ابرقدرت‌ها خواهد بود. رویدادهای منتهی به این اجلاس چشم انداز استراتژیک را شکل خواهند داد. در این میان چالش‌های اقتصادی کلیدی شامل مذاکره برای یک معامله برای نجات تیک تاک است. روابط اقتصادی دوجانبه به وضوح در مورد سیاست های تجاری و فناوری، مانند رویکرد "حیاط کوچک، حصار بلند" که توسط دولت قبلی بیان شده ، بستگی دارد. نگرانی های استراتژیک مانند کنترل تراشه های نیمه هادی و امنیت داده ها در ماه های آینده بر بحث ها غالب خواهد شد. با این حال، بعید است که کنترل صادرات به تنهایی از پیشرفت چین پیشی بگیرد، دقیقاً مانند اینکه فرانسه قرن هجدهم نتوانست از انقلاب صنعتی انگلستان جلوگیری کند.

ایرانیان جهان

قمار ترامپ در گریلند چینن همچنین در حال تقویت روابط با اروپا و اقتصادهای پیشرفته آسیایی است. اگر قمار ترامپ برای خرید گرینلند قلدری به سبک آمریکایی به نظر برسد، چین آماده است تا از این تنش ها استفاده کند. همانطور که وانگ جیسی محقق چینی هشدار داده، "اکنون نوبت آمریکاست که اشتباه کند."دستور کار رقابت دفاعی و امنیتی حتی بیشتر با تنش همراه است. در دوران ترامپ، پایگاه صنعتی دفاعی و نیروهای مسلح ایالات متحده با یک دگرگونی اساسی روبرو خواهد شد و به جای آزمایش اجتماعی، بر نتایج استراتژیک تمرکز خواهد کرد. به نظر می رسد چرخش واقعی به سمت آسیا محتمل است، که مستلزم تقسیم هزینه بیشتر با متحدان و تلاش های مشارکتی گسترده در فضا، نقاط ضعف جهانی و فضای سایبری است.با این حال، نقاط اشتعال اولیه تایوان و دریای چین جنوبی است که آماده رویارویی هستند. تایوان با افشای نوسازی نظامی و جنگ روایی چین با فشار روانی فزاینده ای مواجه است. به عنوان مثال، سفیر چین در استرالیا، لای چینگ ته، معاون رئیس جمهور تایوان را متهم کرد که به دنبال استقلال است، و آشکار کرد که فشار روانی در ماه های آینده بر تایوان افزایش خواهد یافت. در عین حال، افشاگری های چین از اسکله های پل قابل حمل جدید و سکوهای آبی خاکی بزرگ نوع 076 که قادر به ادغام سیستم های بدون خدمه هستند، نشان دهنده پیشرفت مداوم به سمت قابلیت های تهاجمی است.
دریای چین جنوبی نیز شاهد تنش های بیشتری خواهد بود. فیلیپین شکایت کرده که تشدید عملیات چین در منطقه خاکستری، مانند استقرار کشتی های گارد ساحلی عظیم برای به چالش کشیدن ادعاهای ارضی این کشور، مانیل را "به دیوار" تبدیل کرده است.این رقابت ابرقدرت ها احتمالاً شامل درگیری های همزمان و همکاری رو به رشد بین قدرت های تجدیدنظرطلب مانند چین، روسیه، کره شمالی و ایران خواهد شد. همانطور که جان رتکلیف در جلسه تایید ریاست سیا گفت، "هماهنگی فزاینده میان رقبای آمریکا" به همان اندازه که ایالات متحده با آن مواجه بوده، چالش امنیتی جدی استاز همین رو برنامه ریزی اضطراری به طور فزاینده ای پیچیده خواهد شد.ترامپ در اولین دوره ریاست جمهوری اش تهدید چین را در اولویت قرار داد. هشت سال بعد، دوره جدیدی از رقابت ابرقدرت ها فرا رسیده است. تنها سوالی که در حال حاضر این مسیر به کجا منتهی می شود.

ایرانیان جهان

اهرم چین برای خنثی کردن پلن ترامپ امروز اقتصاد چین با مصرف کند و ساخت و ساز اما تولید صنعتی و صادرات سریع مشخص می شود. شی در حال آماده شدن برای مقابله با تعرفه ها با دستورالعمل پکن در مورد محدودیت ها در مورد مواد معدنی حیاتی، مقررات و اقدامات خودکفایی بوده است. اما از بسیاری جهات، ویژگی‌های یک معامله اهمیت کمتری نسبت به رقابت کلی بر سر قوانین چ دارد.دیوید رنی از اکونومیست بینشی از جاه طلبی های چین ارائه می دهد. رنی پس از گذراندن شش سال در این کشور، مشاهده می کند که چین به دنبال تجدید نظر در نظم پس از جنگ جهانی دوم به رهبری ایالات متحده است و خود را به عنوان مدافع وضعیت موجود در برابر سیاست های «اول آمریکا» قرار داده است. چین قصد دارد ارزش‌های دموکراتیک جهانی را با «امنیت جهانی» جایگزین کند و نظم جهانی را به سمت استبداد تکنو ارتقا دهد - نکته‌ای که با هشدار بایدن درباره یک «مجموعه صنعتی-فناوری» در سخنرانی خداحافظی‌اش تکرار شد.
در این میان وابستگی متقابل اقتصادی هر دو کشور را محدود می کند. ترامپ در معرض خطر اعمال تعرفه ها قرار دارد. شی به بازارهای پیشرفته برای حمایت از استراتژی صادرات محور چین و در عین حال تلاش برای اتکا به خود متکی است.رقابت در جنوب جهانی، به ویژه در میان کشورهای بریکس تشدید خواهد شد. چین نفوذ خود را فراتر از آسیا به آفریقا و آمریکای لاتین گسترش داده است. شی اخیراً به آنورا کومارا دیسانایاکه، رئیس‌جمهور سریلانکا، یک پالایشگاه نفت پیشرفته 3.7 میلیارد دلاری در مجاورت بندر هامبانتوتا هدیه داد که خود محصول ابتکار بزرگ کمربند و جاده است. شی همچنین اخیراً با دبیرکل ویتنام تعامل داشت زیرا روسیه مشارکت ویتنام را در بریکس ترویج می کرد. هر دوی اینها و بسیاری دیگر از اقدامات شی جین پینگ نشان می دهد که چین امیدوار است با ایجاد روابط جدید در بازارهای نوظهور، کمپین فشار ترامپ را پشت سر بگذارد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1336372/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عکس جنجالی ترامپ در کنار شیر

ترامپ ارتش را به مرز مکزیک اعزام می‌کند

این مقام جدید پنتاگون مخالف افزایش تنش با ایران است!

بیش از 2 میلیون وعده غذا میان زائران اربعین حسینی در عراق توزیع شد

چرا دینار کویت از دلار هم گران‌تر است؟

ظریف در داووس 2025، ترامپ در کاخ سفید؛ چرا مجمع جهانی اقتصاد امسال برای ایران مهم‌تر است؟/ یک جهان فرصت و یک ایران جهش در گرو پیوستن به اقتصاد جهانی!

کمیسیون اروپا انتقاد «ترامپ» درباره کسری تجاری را رد کرد

ترامپ وارد جنگ تجاری با چین شد

جانشین «مورا» تعیین شد

دیدار رهبران فرانسه و آلمان با محوریت «ترامپ»

پنتاگون بیش از هزار سرباز خود را برای مقابله با پناهجویان به کار می‌گیرد

هشدار معاون سیاسی سپاه درباره جنگ جدید علیه ایران

شکایت 22 ایالت از ترامپ

رییس جمهور آمریکا: در صورت عدم مذاکره پوتین، تحریم ها در انتظار روسیه است

وزیر خارجه جدید آمریکا اولویت خود را مقابله با مهاجران اعلام کرد

همایش ملی نظارت، بازرسی و کنترل بازار برگزار شد

پدیده والیبال ژاپن و یک بازگشت غیرمنتظره

میلان – ژیرونا؛ ترکیب رسمی

فاینورد – بایرن مونیخ؛ ترکیب رسمی

ترامپ سربازان آمریکایی را از اروپا برمی‌گرداند

لیورپول متوازن اشلوت: عالی در دفاع و حمله!

برد لایپزیش و شاختار دونتسک مقابل اسپورتینگ لیسبون و برست در لیگ قهرمانان اروپا

عسگرپور: انتظام‌بخشی وظیفه مهم حکومت‌هاست | ساترا را از چین وارد کردند! +ویدئو

تور جهانی تنیس| یزدانی با شکست برابر نماینده چین حذف شد

وعده جدید طالبان درباره حقابه هیرمند / افغانستان زیر قولش زد؟

هشدار ترامپ به پوتین: وقت توافق است/ واکنش مسکو

ترامپ روسیه را تهدید کرد! +جزئیات

نخستین گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ترکیه و آمریکا

روسیه: دریچه‌ کوچکی برای روابط با آمریکا در دوران ترامپ باز است

پیش بینی آینده ایران و آمریکا از نگاه رافائل گروسی

ترامپ خطاب به پوتین: این جنگ احمقانه را متوقف کن!

حمله نظامی آمریکا به ایران نزدیک است؟

پنتاگون 1500 سرباز برای تأمین مرز آمریکا و مکزیک اعزام می‌کند

نخستین گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ترکیه و آمریکا / واکنش ترکیه به تجاوزات رژیم صهیونیستی در سوریه

خبرگزاری تاس: مسکو درخصوص پایگاه‌های خود در سوریه هنوز به نتیجه نرسیده است

تداوم تجاوزات صهیونیست‌ها در کرانه باختری

قیمت آب افزایش می‌یابد؟

نشست مدیران کتابخانه‌ها، ابلاغ برنامه‌های دهه فجر و تفاهم‌نامه با دانشگاه‌های عراق

نشست مدیرکل بنیاد مازندران با اعضای کارگروه اشتغال، مسکن ایثارگران و گلزارها

آیین معارفه مسئول حوزه نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران استان کرمانشاه برگزار شد

مشکلات ایثارگران در دستگاه‌های اجرایی بررسی می‌شود

باید به توسعه اقتصادی روستاها توجه شود

استان زنجان در حوزه صنایع الکترونیک و گردشگری ظرفیت‌های فوق العاده ای دارد

شروع توفانی سولسشر: پیروزی پرگل در اولین دیدار

کلینزمن: شاید طارمی پذیرفته پشت سر مارتینز و تورام است/ در آتش سوزی لس آنجلس شانس آوردم/ اینتر مدعی قهرمانی اروپا است/ اینزاگی تاثیر بزرگی روی بازیکنان داشته!

پاری سن ژرمن – منچسترسیتی؛ ترکیب رسمی

ناتینگهام فارست تیمی که پس از سال‌ها دوباره اوج گرفت

حضور طالبان در نشست سازمان همکاری شانگهای

خرید 30 میلیون دلاری Coinseeker توسط Tokenize Xchange؛ گامی بزرگ در تحول بلاک‌چین

ترامپ، پوتین را تهدید کرد؛البته که قصد دارم به او لطف بزرگی کنم!