ایرانیان جهان

آخرين مطالب

زلزله ویرانگر ترامپ در اقتصاد اخبار ایران

زلزله ویرانگر ترامپ در اقتصاد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش آفتاب نو، شروع فعالیت ترامپ از همان ابتدا به قدری توفانی بود که می‌تواند به‌سرعت فضای اقتصادی دنیا را تحت ‌تأثیر قرار دهد. او در همان روز ده‌ها فرمان اجرایی صادر کرد. اگر از زمان پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا تا آغاز به کارش از اول بهمن پس از مراسم تحلیف به بازارها نگاهی بیندازیم، متوجه می‌شویم که بازارهای سهام آمریکا، طلا و بیت‌کوین رشد مناسبی داشته‌اند و در مقابل، بازار مسکن آمریکا، بازار سهام چین، اروپا و ژاپن از این موضوع استقبال نکرده‌اند.
این آمارها احتمالا جهت بازارها در دوران 4ساله ریاست‌جمهوری ترامپ در آمریکا را نمایان خواهد کرد.
طبق آمارها، سهام شرکت خودروهای برقی تسلا از زمان پیروزی تسلا 75درصد و ارز دیجیتال بیت‌کوین نزدیک به 49درصد رشد کرده است. شاخص دلار و بورس اس‌ اند پی500 نیز دست‌کم 5درصد افزایش یافته‌اند، اما شاخص‌های بازار سهام چین، اروپا و ژاپن بین یک تا 7درصد نزول کرده‌اند. به ‌نظر می‌رسد گردانندگان بازارهای سهام در اروپا و آسیا خیلی از پیروزی ترامپ خوشحال نیستند و علت آن به سیاست‌های تعرفه‌ای و علیه کشورها بازمی‌گردد.
جهان در آستانه جنگ تعرفه‌ای به‌طور قطع مهم‌ترین اقدامات اقتصادی ترامپ سیاست‌های تعرفه‌ای اوست.
آن‌گونه که از گفتارها و اقدامات رئیس‌جمهور جدید آمریکا برمی‌آید، دولت جدید آمریکا قرار است با سیاست‌های تجاری جدیدش نوسانات و عدم ‌اطمینان قابل توجهی در تجارت جهانی در سال2025 ایجاد کند.
اقدامات کلیدی آمریکا تاکنون شامل افزایش تعرفه‌ها بر کشورهای مختلف ازجمله متحدان این کشور مانند کانادا و مکزیک و رقبایی مانند چین بوده است. دونالد ترامپ تهدید کرده است تعرفه وارداتی کالاهایی کانادایی و مکزیکی را تا 25درصد و کالاهای چینی را تا 10درصد افزایش خواهد داد.
او همچنین تهدید کرده است بر کالاهای اروپایی تعرفه وضع خواهد کرد. ترامپ در این ‌باره گفت: اتحادیه اروپا با ما بسیار بسیار بد رفتار می‌کند. برای همین آنها باید انتظار تعرفه‌ها را داشته باشند. این تنها راه برای رعایت انصاف است.
افزایش تعرفه‌های تجاری خود یک اعلان جنگ بزرگ در فضای اقتصادی کشورهاست، به نوعی که می‌توان گفت دونالد ترامپ فضای جنگ را از حالت نظامی به حالت اقتصادی تغییر داده است. این اقدامات درواقع می‌تواند منجر به تنش‌های تجاری و اقدامات تلافی‌جویانه شود که خود مستقیما تأثیر مخربی بر فضای تجارت جهانی دارد.
انتظار می‌رود تعرفه‌های پیشنهادی بر کالاهای چینی صادرات چین به ایالات متحده را تا حدود 85درصد کاهش دهد و جریان تجارت جهانی را مختل کند و بر اقتصادهای سراسر جهان ازجمله کشورهای در حال توسعه تأثیر بگذارد. وضع تعرفه‌های سنگین بر این کشورها می‌تواند نفوذ جهانی ایالات متحده را کاهش دهد.
در داخل ایالات متحده نیز افزایش هزینه‌های تعرفه‌ای می‌تواند منجر به افزایش تورم درآمریکا شود و رشد اقتصادی آمریکا را تحت فشار قرار دهد.
مسیر تازه آمریکا در بازار نفت رئیس‌جمهور آمریکا به محض آغاز به کارش در روز نخست بهمن‌ماه وضع اضطراری انرژی ملی در آمریکا اعلام کرد و محدودیت‌های محیط‌زیستی در زیرساخت‌های انرژی را به‌عنوان بخشی از یک طرح جامع برای به حداکثر رساندن تولید نفت و گاز ایالات متحده لغو کرد.
او همچنین از طرحی برای افزایش گسترده تولید نفت در آمریکا رونمایی کرد و از اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت(اوپک) خواست قیمت نفت خام را کاهش دهند.
یکی از طرح‌های ترامپ افزایش تولید نفت از سوی آمریکاست. او برنامه‌های متنوعی در این زمینه در دست دارد. باید توجه کرد مهم‌ترین شرکت‌هایی که او را در کارزار انتخاباتی‌اش همراهی و منابع مالی او را تأمین کردند شرکت‌های نفتی بودند. در چنین شرایطی به‌ نظر می‌رسد آمریکا در تلاش است صادرات نفتی خود را افزایش دهد، اما باید در نظر گرفت هر گونه محدودیت تجاری جدید پیامدهایی منفی برای رشد اقتصادی جهانی خواهد داشت و به‌طور بالقوه بر چشم‌انداز تقاضای نفت تأثیر می‌گذارد.
تبدیل آمریکا به پایتخت ارزهای دیجیتال دونالد ترامپ برخلاف دور نخست ریاست‌جمهوری‌اش، این بار در تلاش است سرمایه‌گذاری در بازار رمزارزها را افزایش دهد و به همین دلیل، از روز نخست خود را حامی رمزارزها معرفی کرده و در عین حال، خود و اعضای خانواده‌اش رمزارزهای شخصی خود را راه‌اندازی کرده‌اند. ترامپ در روز اول بهمن‌ماه از ارز دیجیتال شخصی خود رونمایی کرد. او در پروژه رمزارز ورلد لیبرتی فایننشال نیز مشارکت دارد و در تلاش است محدودیت‌های قبلی بازار رمزارزها را برطرف کند. دونالد ترامپ چند روز پیش در مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس گفت: آمریکا پایتخت جهانی ارزهای دیجیتال خواهد بود.
دونالد ترامپ روز گذشته همچنین یک دستور اجرایی برای ایجاد کارگروهی در مورد بازارهای ارز دیجیتال امضا کرده که وظیفه آن پیدا کردن راه‌هایی برای رهبری آمریکا در صنعت ارزهای مجازی است. در این دستور ایجاد یک صندوق ذخیره سرمایه‌های دیجیتال ملی بررسی می‌شود. ترامپ دیوید ساکس، سرمایه‌گذار و مدیر سابق پی‌پال را به‌عنوان وزیر رمزارز و هوش مصنوعی منصوب کرده که رئیس این گروه هم خواهد بود.
افزایش سرمایه‌گذاری در آمریکا یکی دیگر از برنامه‌های دونالد ترامپ بازگشت صنایع به آمریکاست و به همین دلیل، وعده داده است مالیات تولید را کاهش خواهد داد و اگر کسی محصولات خود را در آمریکا تولید کند، مالیات کمتری پرداخت خواهد کرد.
رئیس‌جمهور آمریکا خطاب به رهبران تجاری دنیا گفت باید محصولات خود را در آمریکا تولید کنند تا مشمول عوارض نشوند و مالیات پایینی بپردازند. دونالد ترامپ گفت: پیام من به کسب‌وکارهای دنیا بسیار ساده است. بیایید محصول خود را در آمریکا بسازید و مشمول پایین‌ترین نرخ مالیات در دنیا شوید.
وی ادامه داد: اگر محصول خود را در آمریکا تولید نکنید و از این مزیت بهره نبرید، خیلی ساده باید عوارض بپردازید. نرخ عوارض متفاوت است، اما مستقیما صدها میلیارد دلار و حتی تریلیون‌ها دلار به خزانه‌داری آمریکا وارد می‌کند تا اقتصاد خود را تقویت کنیم و بدهی‌ها را پایین بیاوریم.
در همین ابتدای کار، او از عربستان و ژاپن خواسته است سطح سرمایه‌گذاری‌های خود را در آمریکا افزایش دهند. عربستان نیز این درخواست ترامپ را اجابت کرده و اعلام کرده تا 600میلیارد دلار در آمریکا سرمایه‌گذاری خواهد کرد، اما دونالد ترامپ در پیام خود به اجلاس داووس اعلام کرد که از بن‌سلمان خواسته است یک تریلیون دلار در اقتصاد آمریکا سرمایه‌گذاری کند.
ترامپ همچنین موفق شده است در همین چند روز نخست فقط در بخش هوش مصنوعی با مشارکت اوپن‌ ای‌آی و اوراکل 500میلیارد دلار سرمایه‌گذاری از یک هلدینگ ژاپنی برای آمریکا جذب کند که صدها هزار فرصت شغلی ایجاد خواهد کرد.
تأثیرات احتمالی تصمیم‌های ترامپ بر ایران در شرایط فعلی آثار تصمیمات اقتصادی دونالد ترامپ بر اقتصاد ایران به‌صورت جزئی مشخص نیست، اما در ابعاد کلان می‌توان گفت تصمیم‌های اقتصادی او می‌تواند روی مهم‌ترین منبع درآمدی ایران، یعنی فروش نفت تأثیر بگذارد.
در وهله نخست، چنانچه تصمیم‌های اقتصادی دونالد ترامپ منجر به کاهش رشد اقتصادی چین شود، این موضوع می‌تواند سطح تقاضای نفتی این کشور را تحت ‌تأثیر قرار دهد و منجر به کاهش درآمدهای نفتی ایران شود، چراکه در شرایط فعلی بخش عمده نفت ایران به چین صادر می‌شود. این موضوع صرف‌نظر از اعمال تحریم‌های تازه تحت‌ تأثیر اجرای سیاست فشار حداکثری است.
از طرف دیگر، به ‌نظر می‌رسد دونالد ترامپ در تلاش است زمینه‌های کاهش قیمت نفت را فراهم کند که این موضوع نیز در صورت تحقق می‌تواند منجر به افت درآمدهای نفتی ایران شود و منابع ارزی کشور را با محدودیت مواجه کند. نکته مهم‌تر اما اثر تصمیم‌های ترامپ در ابعاد سیاسی است. چنانچه تحت‌ تأثیر رویدادهای سیاسی میزان تحریم‌های ایران افزایش یابد، این موضوع به‌طور مستقیم درآمدهای نفتی ایران را تحت‌ تأثیر قرار می‌دهد و می‌تواند منابع لازم برای واردات کالاهای اساسی را که اکنون از محل فروش نفت تأمین می‌شود، محدود کند و در عین حال، به‌طور مستقیم بر بازار ارز تأثیر بگذارد.
البته هفته گذشته، رئیس‌کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد به‌طور سربسته خبر دادند که مسئولان اقتصادی کشور با رصد سیاست‌های ترامپ، حتی پیش از شروع به ‌کار وی، تصمیمات مهمی برای کاهش آسیب‌پذیری اقتصاد کشور از فشارهای آمریکا اتخاذ کرده‌اند.
منبع خبر: همشـهری
آخرین اخبار ورزشی را در جامعه ورزشی آفتاب نو بخوانید.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1339235/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پایان تلخ برای بوسنیایی‌ های تیم فوتبال استقلال تهران در شرق اروپا

شرایط برای حضور سرمایه گذاران داخلی و خارجی فراهم است

توفان سهمگین در راه ایران!/ امضای ترسناک ترامپ علیه تهران

این زن دادستان کل آمریکا شد

آمریکایی ها ایلان ماسک را نمی خواهند

چشم انداز حمله اسرائیل به ایران؛ جنگ با ایران دیوانگی خواهد بود

تیراندازی نامعلوم در یک شهر امریکا با تلفات بالا | اعلام وضعیت اضطراری +فیلم

پیشنهاد غیر قابل باور ترامپ در ارتباط با غزه

انتقاد نمایندگان کنگره و مقامات آمریکایی از طرح ترامپ برای تسلط بر غزه

واکنش سخنگوی دولت به اظهارات رئیس‌ جمهور آمریکا

اقدام تازه گرینلند از ترس آمریکا

حماس: آماده گفتگو با دولت ترامپیم، با بایدن هم مخالفت نداشتیم!

مذاکره یعنی نمایشِ موفّقیّتِ سیاستِ فشارِ حدّاکثری از سوی آمریکا

واکنش نفت ایران به دستور فشار حداکثری ترامپ

آمار ترامپ درباره تلفات جنگ اوکراین با روسیه خبرساز شد

واکنش سخنگوی دولت به اظهارات رئیس‌جمهور آمریکا

یمن از اعراب برای به چالش کشیدن آمریکا حمایت می کند

این دو ایرانی رابرت لوینسون را ربودند!

ترامپ نسخه 2؛ ‌ جدید یا همان همیشگی؟

قیمت میجر امروز چهارشنبه 17 بهمن به دلار و تومان

20 سال زندان به‌خاطر استفاده از هوش‌مصنوعی چینی در آمریکا

این فرض که ترامپ جدید، مانند ترامپ قبل ضدایران نیست واقعیت ندارد، او گزینه نظامی علیه ایران را جدی می‌گیرد

غصب غزه؛ رویای پوچ بیگانگان

واکنش عراقچی به صحبت‌های ترامپ؛ فشار حداکثری یک تجربه شکست خورده است

غصب غزه؛ رویای پوچ دو زمین‌خوار

در جستجوی آبروی از دست رفته

جنگ تعرفه‌ای ترامپ اقتصاد آمریکا را چقدر کوچک‌ خواهد کرد؟

موافق مذاکره با حفظ منافع ملی کشورمان هستیم

(تصاویر) مرز آمریکا و کانادا؛ طولانی‌ترین مرز بین المللی در جهان

صلاحیت دادستان کل آمریکا تایید شد

میکی‌ موس 97 ساله شد!

بخشنامه ضدایرانی ترامپ، چه پیامدهایی برای ایران دارد؟ - دیپلمات سابق ایران در سازمان ملل پاسخ داد

عراقچی: فشار حداکثری علیه ایران تجربه شکست خورده است

طرح جدید و خطرناک ترامپ برای خاورمیانه؛ تخلیه غزه و اشغال نظامی توسط آمریکا/ «غزه جای زیبایی است»

از منظر حقوقی چرا ترامپ باید کشته شود؟

تحلیل نشریه محافظه‌کار آمریکایی از طرح ترامپ برای تصرف غزه

لاوروف: چرخش روسیه به سمت غرب اشتباهی استراتژیک بود

واکنش عراقچی به پیام ترامپ به ایران؛ قابل حصول است

ماجرای فشار حداکثری ترامپ علیه ایران؛ آینده روابط ایران و آمریکا چگونه خواهد بود؟

جسد جمشید شارمهد به آلمان تحویل داده شد

آقای تاج، یک بار دیگر الهلال – پرسپولیس را ببینید/ سقف قرارداد یعنی همین افتضاح

شیخ نعیم قاسم نمایندهٔ رهبر انقلاب در لبنان شد

تحریم‌های شدیدی علیه رژیم ایران اعمال خواهیم کرد/ صادرات نفت ایران را متوقف می‌کنیم

هدیه نتانیاهو به ترامپ حاشیه‌ساز شد؛ واکنش جنجالی رئیس جمهور آمریکا

ظریف: مذاکره با آمریکا راه حل مشکلات ما نیست

ترامپ: مستحق جایزه صلح نوبل هستم!

سرمقاله شرق/ می‌پوسند و می‌خشکند و می‌ریزند

سرمقاله جوان/ «مرگ بر امریکا» مقاومت گفتمانی در برابر استکبار

سوریه به دنبال روسیه

مسکو: سازمان توسعه جهانی آمریکا یک شبکه تبهکار است