ایرانیان جهان

آخرين مطالب

نگاهی به پیامدهای جنگ تجاری ترامپ علیه کانادا، مکزیک و چین ایالات متحده آمریکا

نگاهی به پیامدهای جنگ تجاری ترامپ علیه کانادا، مکزیک و چین
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به نقل از یورونیوز، تعرفه‌های وضع شده علیه واردات کالاهای کانادایی و مکزیکی توسط دونالد ترامپ افزون بر تیره کردن روابط ایالات متحده با دو همسایه و متحد دیرنش، تبعات اقتصادی فراگیری در پی خواهد داشت اما این تبعات برای اقتصاد آمریکا چه خواهد بود و برای کشورهایی که هدف جنگ تجاری آمریکا قرار گرفته‌اند چقدر سنگین خواهد بود؟
دونالد ترامپ مدت‌هاست بر کاهش کسری‌های تجاری، مهار مهاجرت غیرقانونی و برخورد با قاچاق مواد مخدر، به‌ویژه فنتانیل از طریق اعمال سیاست‌های تجاری تاکید دارد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
بر همین اساس او با استناد به قانون اختیارات اقتصادی بین‌المللی در شرایط اضطراری (IEEPA)، تعرفه 25 درصدی بر تمامی کالاهای وارداتی از کانادا و مکزیک و تعرفه 10 درصدی تعرفه بر کالاهای چینی اعمال کرد. علاوه بر این، تعرفه 10 درصدی بر واردات نفت و گاز طبیعی از کانادا وضع کرد.
دولت دونالد ترامپ مدعی است که این تعرفه‌ها از صنایع و تولید ملی آمریکا محافظت می‌کند، وابستگی به کالاهای خارجی را کاهش می‌دهد و امنیت ملی را از طریق کاهش مهاجرت غیرقانونی و قاچاق مواد مخدر افزایش می‌دهد.
با این حال، کارشناسان اقتصادی و رهبران جهانی نگرانی‌هایی را درباره تبعات این تصمیم از جمله مختل کردن زنجیره تامین، حذف صدها هزار فرصت شغلی و افزیش تورم، مطرح می‌کنند؛ تبعاتی که گریبانگیر اقتصاد آمریکا نیز خواهد شد.
تعرفه‌ها چگونه بر ایالات متحده تأثیر می‌گذارند؟
تقریباً نیمی از کل کالاهای وارداتی به ایالات متحده - بیش از 1.3 تریلیون دلار - از کانادا، چین و مکزیک وارد می‌شود. با این حال، تجزیه و تحلیل بلومبرگ نشان می‌دهد که تعرفه‌های جدید می تواند کل واردات آمریکا را تا 15 درصد کاهش دهد. در حالی که اندیشکده بنیاد مالیات (The Tax Foundation) مستقر در واشنگتن تخمین می‌زند که این تعرفه‌ها سالانه حدود 100 میلیارد دلار درآمد اضافی مالیاتی برای دولت ایجاد می‌کند.
بخش‌های خاصی از اقتصاد ایالات متحده از جمله بخش‌های خودرو، انرژی و مواد غذایی به شدت آسیب خواهند دید. قیمت بنزین می‌تواند تا 50 سنت در هر گالن در نیمه غربی ایالات متحده افزایش یابد، چرا که کانادا و مکزیک بیش از 70 درصد نفت خام وارداتی پالایشگاه‌های ایالات متحده را تامین می‌کنند. همچنین خودروها و سایر وسایل نقلیه در معرض خطر هستند، زیرا ایالات متحده تقریباً نیمی از قطعات خودرو را از همسایگان شمالی و جنوبی خود وارد می‌کند.
تعرفه 25 درصدی بر واردات از کانادا و مکزیک هزینه‌های تولید خودروسازان آمریکایی را افزایش می‌دهد و تا 3 هزار دلار به قیمت برخی از تقریباً شانزده میلیون دستگاه خودرویی که سالانه در ایالات متحده فروخته می‌شود، اضافه می‌کند. هزینه‌های مواد غذایی نیز می‌تواند افزایش یابد، زیرا مکزیک بیش از 60 درصد سبزیجات و تقریباً نیمی از میوه و آجیل وارداتیِ آمریکا را تامین می‌کند.
با این حال، ایالات متحده نسبت به بسیاری از اقتصادهای صنعتی دیگر از جمله آلمان، ژاپن و بریتانیا کمتر به تجارت متکی است. واردات و صادرات تنها یک چهارم تولید ناخالص داخلی ایالات متحده (GDP) را تشکیل می‌دهد و ایالات متحده آنچه را که وارد می‌کند از مجموعه نسبتاً وسیعی از کشورها تامین می‌کند.
بنا بر ارزیابی اندیشکده بنیاد مالیات، این تعرفه‌ها می‌تواند اقتصاد ایالات متحده را 0.4 درصد کوچک کند و هزینه‌های سالانه یک خانواده متوسط ​​آمریکایی را سالانه تا 830 دلار افزایش دهد.
چه بلایی بر سر کانادا و مکزیک می‌آید؟
تاثیر منفی تعرفه‌ها بر اقتصاد کانادا و مکزیک بسیار شدیدتر خواهد بود، زیرا تجارت حدود 70 درصد از تولید ناخالص داخلی هر دو اقتصاد را تشکیل می‌دهد.
این دو کشور به ویژه به تجارت با ایالات متحده وابسته هستند. بیش از 80 درصد از صادرات مکزیک، از جمله اتومبیل، ماشین‌آلات، میوه‌ها، سبزیجات و تجهیزات پزشکی به همسایه شمالی می‌رود که در مجموع تنها 15 درصد از کل واردات ایالات متحده را تشکیل می‌دهد. این وابستگی به ویژه در ایالت‌های شمالی مکزیک مشهودتر است. ایالت‌های صنعتی مکزیک که در نزدیکی مرز با آمریکا قرار دارند، نیمی از صادرات این کشور به ایالات متحده را تولید و تامین می‌کنند و سالانه بیش از 200 میلیارد دلار رایانه، لوازم الکترونیکی، تجهیزات حمل و نقل و سایر محصولات از این ایالت‌ها راهی آمریکا می‌شود.
طبق برآورد بلومبرگ، تعرفه 25 درصدی می‌تواند تولید ناخالص داخلی مکزیک را تا 16 درصد کاهش دهد و آسیب جدی به صنعت خودروسازی این کشور وارد کند. مکزیک نزدیک به 80 درصد از خودروهای تولیدی خود را به ایالات متحده می‌فرستد که سالانه به حدود 2.5 میلیون دستگاه خودرو می‌رسد. ایالات متحده تقریباً مقصد 60 درصد از صادرات نفت مکزیک است. در عین حال، مکزیک مقصد اصلی صادرات نفت پالایش شده ایالات متحده است که بیش از 70 درصدِ تقاضای داخلی این کشور را تامین می‌کند. تعرفه‌های ایالات متحده احتمالاً سوخت را گران‌تر می‌کند و اقتصاد مکزیک را تحت فشار قرار می‌دهد.
کانادا نیز با چالش مشابهی مواجه است. ایالات متحده خریدار بیش از 70 درصد کالاهای صادراتی کاناداست که تنها 14 درصد از کل واردات ایالات متحده را شامل می‌شود. بر اساس تعرفه‌های جدید، بخش انرژی کانادا بیشترین ضربه را خواهد خورد چرا که 80 درصدِ نفت صادراتی این کشور به همسایه جنوبی ارسال می‌شود.
البته کاهش تقریباً 30 درصدی ارزش پزو مکزیک از آوریل و افت 8 درصدی ارزش دلار کانادا از سپتامبر تأثیر بالقوه افزایش تعرفه‌ها را قدری کاهش می‌دهد.
چین چقدر متضرر می‌شود؟
اقتصاد چین در مقایسه با کانادا و مکزیک نسبتاً کمتر به ایالات متحده وابسته است و به طور کلی کمتر به تجارت وابسته است. طی دو دهه گذشته، این کشور به طور پیوسته از سهم تجارت خارجی برای تولید ناخالص داخلی خود کاسته است. به طوری که امروزه، واردات و صادرات تنها حدود 37 درصد از تولید ناخالص داخلی چین را تشکیل می‌دهد، در حالی که در اوایل دهه 2000 این سهم بیش از 60 درصد بود.
در سال‌های اخیر، تجارت ایالات متحده و چین به ویژه در بخش‌هایی که تحت شمول تعرفه‌های قبلی و کنترل‌های صادراتی قرار گرفته‌اند، مانند قطعات خودرو، سرورهای داده، مبلمان و نیمه هادی‌ها کاهش یافته است. چین در عوض تجارت با دیگر شرکای تجاری خود از جمله اتحادیه اروپا، مکزیک و ویتنام را افزایش داده است. به طوری که سهم این کشور از تجارت جهانی نسبت به سال 2016، زمانی که دونالد ترامپ برای نخستین بار روی کار آمد، تقریباً 4 درصد افزایش یافته است.
در مجموع، این عوامل تبعات وضع تعرفه 10 درصدی بر صادرات چین به ایالات متحده را کاهش خواهد داد.
همچنین، تضعیف یوان در مقابل دلار آمریکا تاثیر ضربه دونالد ترامپ را بر تولیدکنندگان چینی کاهش داده است و به صادرات آنها به سایر کشورهای جهان کمک کرده است.
تعرفه‌های تلافی‌جویانه چه تاثیری بر اقتصاد آمریکا می‌گذارد؟
کانادا، چین و مکزیک پاسخی مشابه ‌می‌دهند و تعرفه‌های تازه‌ای را بر کالاهای وارداتی از ایالات متحده وضع می‌کنند.
جاستین ترودو، نخست وزیر کانادا روز شنبه گفت که کانادا به اقدام تجاری ایالات متحده با وضع تعرفه‌های 25 درصدی علیه 106 میلیارد دلار کالاهای آمریکایی پاسخ خواهد داد.
چین نیز روز یکشنبه اعلام کرد: «اقدامات متقابل را برای محافظت قاطعانه از حقوق و منافع خود اتخاذ می‌کند.»
مکزیک هم قصد دارد که تعرفه واردات از ایالات متحده است را در مورد اقلامی همچون گوشت خوک، پنیر، محصولات تازه، و همچنین فولاد و آلومینیوم از 5 به 20 درصد افزایش دهد.
البته این نخستین باری نیست که این کشورها با کالاهای صادراتی آمریکا مقابله می‌کنند. در سال 2018، مکزیک و کانادا پس از اعمال تعرفه‌های آقای ترامپ بر فولاد و آلومینیوم تولیدی آنها، بر روی مجموع بیش از 15 میلیارد دلار از کالاهای آمریکایی، از جمله فولاد، گوشت خوک، لبنیات، تعرفه‌های تلافی‌جویانه وضع کردند. به همین ترتیب، با اقدام تلافی‌جویانه چین، ایالات متحده 20 میلیارد دلار از صادرات سالانه محصولات کشاورزی خود را از دست داد.
از تلافی کانادا یا مکزیک، خودروسازان و دیگر تولیدکنندگان محصولات پیشرفته و نیز تولیدکنندگان دارو در ایالات متحده، بیشترین ضربه را خواهند خورد.
مکزیک 70 درصد صادرات ایالت نیومکزیکو را خریداری می‌کند، از جمله میلیاردها دلار تراشه‌های نیمه هادی و قطعات الکتریکی ایالات متحده که بعداً پس از نصب در خودروها و وسایل ساخت مکزیک به ایالات متحده باز می‌گردند. ایالت تگزاس نیز بیش از 20 میلیارد دلار تراشه، قطعات خودرو و تجهیزات الکتریکی به مکزیک صادر می‌کند.
تعرفه‌ها همچنین بر صادرات 5 میلیارد دلاری خودرو و فلزات ایالت اوهایو به کانادا و همچنین در صادرات 320 میلیون دلاری ایالت مین در قالب الوار و کاغذ به همسایه شمال خدشه وارد می‌کند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1349347/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گل های برتر هفته هشتم لیگ اروپا

اسلامی: تحت شدیدترین بازرسی‌های آژانس هستیم ولی از رو نمی‌روند

واکنش مقامات اتحادیه اروپا به تهدیدات تعرفه‌ای ترامپ: از دعوت به آرامش تا وعده پاسخ گزنده

اظهارات جدید ترامپ درباره اعمال تعرفه‌ها

واکنش سازمان ملل به طرح ترامپ/ جنایت جنگی است

توییت جدید همتی در مورد دلار جنجالی شد!

آیت‌الله مهدوی: شعار «مرگ بر آمریکا» تنها شعار نیست، دعا هم هست

ایران در راستای شفاف سازی برنامه هسته‌ای خود، بازرسی‌ها را پذیرفته است

شیخ نعیم قاسم: این مردم بودند که لبنان را آزاد کردند/ رژیم صهیونیستی امکان حضور در جنوب لبنان را هیچ وقت نخواهد داشت/ پیروی و مزدوری از آمریکا چیزی به کسی نخواهد داد

سفر وزیر خارجه آمریکا به پاناما بعد از اظهارات جنجالی ترامپ

وزیر اقتصاد: لغو تحریم‌های نفتی بیش از هر زمان دیگری اهمیت اقتصادی دارد

نشت اسرار اقتصادی آمریکا به چین

طرح مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی در کمیسیون اقتصادی مجلس بررسی شد

پیشرفت های کشور در بخش های مختلف حاصل گفتمان انقلاب اسلامی است

دولت و شهرداری‌ها همت بیشتری برای توسعه حمل‌ونقل عمومی داشته باشند

با اجرای این آئین‌نامه وضعیت اقتصادی مرزنشینان بهبود می‌یابد

نشست رسانه‌ای فیلم سینمایی «اسفند» برگزار شد/ روایتی از پیش‌تولید یک عملیات سری

بهترین کامبک‌های تاریخ لیگ قهرمانان اروپا

سیوهای برتر هفته هشتم لیگ اروپا | واکنش های پترسون، آنرشتال، یاسور

چین و هند خرید نفت روسیه برای مارس 2025 را متوقف کردند/ روسیه در سال 2023 حداقل 600 نفتکش در ناوگان سایه داشته است

تأکید کابل و تهران بر توسعه همکاری‌های دوجانبه

صدر اعظم آلمان از تعرفه‌های ترامپ انتقاد کرد

ترامپ: ما دیگر کشوری احمق نخواهیم بود

واکنش وزیر اقتصاد ایران به آغاز جنگ تجاری ترامپ/ همتی: نشانه دیگری از بیهوده بودن تکرار فشار حداکثری علیه ایران است

تولید «آهن سبز»‌ در آمریکا

علت ترس ترامپ از دلار زدایی چیست؟ | واکنش روس‌ ها به تهدید ترامپ

همتی شکست آمریکا با فشار حداکثری علیه ایران + عکس

هوشنگ امیراحمدی کیست ؟ / سوپر دلال‌ها، سوپر انقلابی شدند

تعاملات ما در جهت رفع ملاحظات و دفع شر است

واکنش نخست وزیر کانادا به تعرفه‌های گمرکی جدید ترامپ علیه این کشور

وزیر خارجه آمریکا در اولین سفر خارجی خود به پاناما رفت

زاکانی: آمریکا خیلی نقشه‌ها برای ایران داشت، اما نتوانست یکی را هم عملی کند

رویکرد آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سیاسی است/ به همه ضوابط پادمان پایبند هستیم

کل‌کل فرماندار تگزاس با جاستین ترودو

«زلنسکی» آمریکا را به فساد مالی متهم کرد

زاکانی: آمریکا را در همه جبهه‌ها شکست داده‌ایم

واکنش تند رئیس سازمان انرژی اتمی به اظهارات گروسی/ کجای قانون آژانس اجازه داده که مدیرکل وارد بحث‌های سیاسی شود؟

واکنش همتی به اعمال تعرفه‌های گمرکی ترامپ

زاکانی: این انقلاب در مقابل تمامی نقشه‌های شوم دشمنان پایدار و مقاوم است

برنامه هسته ای ایران هیچ ابهامی ندارد

هشدار فرماندار تگزاس به نخست وزیر کانادا: مراقب باش ترودو!

رویکرد آژانس سیاسی است/ به همه ضوابط پادمان پایبند هستیم

ناموس‌پرستان قاتل

چالش انتقال آب از دریای عمان به تهران

تئوریسین مبارزه مسلحانه

دست رد ترامپ به سینه نتانیاهو در مورد تهران؟

سیگنال ترامپ به ایران

درخواست محمود عباس برای نشست اضطراری شورای امنیت

ترامپ: آمریکایی‌ها مقداری سختی از اعمال تعرفه‌ها را تجربه خواهند کرد

قیمت درهم در کانال جدید؛ قیمت دینار عراق و لیر ترکیه صعودی شد/ سور و سات 120 میلیون دلاری دبی برای میلیونرها