ایرانیان جهان

آخرين مطالب

عارف: آفریقا در اولویت‌های‌ سیاست خارجی ما قرار دارد قاره آفریقا

عارف: آفریقا در اولویت‌های‌ سیاست خارجی ما قرار دارد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، محمدرضا عارف معاون اول رئیس‌جمهور در نخستین جلسه ستاد آفریقا در دولت چهاردهم، با تبریک اعیاد شعبانیه و دهه فجر با تاکید بر اهمیت ارتباط با آفریقا در اندیشه انقلاب اسلامی گفت: از دید دولت چهاردهم که همان دیدگاه رهبر معظم انقلاب و نظام اسلامی است، ارتباط با کشورهایی که در حوزه تمدنی ایران قرار دارند و همینطور کشورهای آفریقا، از لحاظ ارزشی برای ما دارای اهمیت است، شعار انقلاب ما، تکیه بر ارزش ها و فرهنگ و محدود نشدن به مرزها بود که این همان رویکرد و راهبرد امام خمینی (ره) است و ما هم در این مسیر حرکت می‌کنیم.
خبر مرتبط

ایرانیان جهان

معاون اول رئیس‌جمهور در این جلسه که با حضور اعضای «ستاد آفریقا»، از وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های مختلف تشکیل شده بود، گفت: ما معتقدیم که در چارچوب منافع ملی خودمان و منافع کشورهای طرف مقابل، با اکثر کشورهای دنیا بر طبق اولویت‌ها، ارتباط داشته باشیم.
عارف افزود: در اولویت سیاست خارجی ما برای برقرار ارتباط، در وهله اول، کشورهای اسلامی، کشورهای همسایه و منطقه و سازوکارهای منطقه‌ای و همچنین قاره آفریقا قرار دارند.
ارتباط با آفریقا، ارزشی است نه صرفا اقتصادی معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اهمیت ارتباط با آفریقا گفت: نگاه ما به آفریقا یک نگاه صرفاً‌ اقتصادی و مادی نیست بلکه نگاه ارزشی است، البته معتقدیم که در این ارتباط، باید منافع اقتصادی هر دو طرف با جدیت لحاظ شود اما انقلاب ما فراتر از اقتصاد، رویکرد فرهنگی و ارزشی دارد و ما می‌توانستیم همزمان درحوزه‌های فرهنگی واقتصادی موفق‌ترعمل کنیم.
عارف تصریح کرد: آفریقا بازار بسیار خوبی است، بازاری با بیش از یک میلیارد و چهارصد میلیون جمعیت که بازار بکری است، این قاره علاوه بر آنکه می‌تواند مقصد مهمی برای صادرات کالاهای ما باشد،‌ می‌تواند در تامین پایدار نیازهای ما در حوزه کالاهای اساسی و برخی محصولات کشاورزی مهم باشد و این مسئله با توجه به وضعیت اقلیمی کشور و مشکلات مربوط به آب و درنتیجه نیاز به کشت فراسرزمینی برای ما بسیار اهمیت دارد.
معاون اول رئیس‌جمهور در ادامه با اشاره به سابقه تاریخی روابط ایران و آفریقا گفت: ارتباط ما در اوایل انقلاب، ارتباط خوبی بود اما متاسفانه از آن فرصت استفاده نشد و این در حالی بود که امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب بر این ارتباط بسیار تاکید داشته اند اما ‌ متاسفانه نگاه «آفریقا گریزی» درذهن برخی مسئولان و بخش خصوصی ما وجود داشت و از آن طرف دشمنان سعی کردند یک نگاه «ایران ستیزی» را در آفریقا بوجود بیاورند و هر دوی این عوامل دست در دست هم دادند و ارتباطات ریشه دار نشد، در زمینه آفریقا گریزی متاسفانه فعالان اقتصادی ما علاقه‌ای نداشتند که در این قاره کار و فعالیت کنند و اگرچه در حوزه فنی و مهندسی کارهایی صورت گرفت اما بیشتر شرکت‌ها دنبال بهانه بودند که بگویند ارتباط با آفریقا برای ما مشکل آفریده است.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه خطاب به اعضای ستاد آفریقا گفت: با وجود مشکلات بسیار در ایجاد ارتباط با آفریقا، در دهه‌های گذشته ما به «ستاد آفریقا» رسیدیم، از دید ما، مسائل کشورهای مختلف آفریقا با وجود تنوع، بسیار مشابه است و زمینه‌های همکاری را می‌توان به صورت یک مجموعه و یک بسته در راهبرد ارتباط با آفریقا تعریف کرد.
وی ادامه داد: در مقاطعی در سال های گذشته چندجلسه فعال در حوزه ارتباط با آفریقا تشکیل شد اما متاسفانه با تغییر مدیریت‌ها، همان فعالیت‌های اندک هم متوقف شد، در حالی که می‌توانستیم در زمینه‌های فرهنگی، اقتصادی و فنی و مهندسی کارهای بزرگی در این قاره انجام دهیم اما به دلیل آنکه بدون اطلاع از شرایط و بازار کشورهای هدف در آنجا حضور پیدا کردیم، نتوانستیم موفق بشویم.
وقت کار و تحول است عارف در ادامه با بیان اینکه در دولت وفاق ملی از ایجاد ارتباط خوب و قدرتمند با آفریقا حمایت می‌شود گفت: اگر بخواهیم درباره ارتباط فرهنگی و اقتصادی گزارش بدهیم همه چیز خوب است اما واقعیت این است که در حوزه عمل کم‌کاری صورت گرفته است و رقبای ما، جا پایشان را در طی سال‌هایی که ما در آنجا حضور قوی نداشتیم محکم کرده‌اند اما با این حال هنوز هم آفریقا پتانسیل خوبی برای ما دارد.
معاون اول رئیس‌جمهور ادامه داد: ستاد آفریقا باید با قدرت فعال شود و با اولویت‌بندی، کارها را پیش ببریم و در این مسیر، از همه توان دیپلماسی و توانایی های علمی و فناورانه برای موقفیت استفاده کنیم، ما باید دیپلماسی فرهنگی و دیپلماسی علمی و فناوری را تقویت کنیم و در این زمینه دانشگاه‌های ما ظرفیت بسیار بالایی دارند.
عارف با اشاره به سطح بالای آموزشی در دانشگاه‌های ایران گفت: هرجوان باهوشی که از آفریقا در دانشگاه‌های ما درس می خواند می‌توانست سفیر فرهنگی ما باشد اما ما در این زمینه نیز ضعیف کار کردیم، معیارهایی گذاشته شد که دانشجویان علاقمند کشورهای آفریقایی یا به دانشگاه‌های ضعیف هشتم و نهم فرستاده شدند یا اینکه چند ترم معطل ماندند و به این ترتیب ذهنیت آنها خراب شد و در مقابل گاهی افرادی آمدند که صلاحیت لازم برای تحصیل در دانشگاه های ما را نداشتند، ما «سفیر علمی» می‌خواهیم و توقعمان این است که اگرصد دانشجو به ایران می‌آیند حداقل هفتاد نفرشان در رشته خودشان افراد موفقی شده و سفیر علمی کشور ما بشوند.
من سفیر ایرانم عارف در ادامه سخنان خود با ذکر خاطره‌ای از یکی از سفرهای رسمی به کشورهای همسایه گفت: در سفری به یکی از کشورهای همسایه، در مراسمی سفرای کشورها نیز دعوت شده بودند و طبق عرف دیپلماتیک به نوبت‌ و در صف برای احوالپرسی به سراغ هیات ایرانی می آمدند، ناگهان یکی از سفرا بدون رعایت پروتکل‌ها به سراغ من آمد و گفت من ایرانی هستم. وقتی که از او بیشتر پرسیدم متوجه شدم در زمانی که رئیس دانشگاه تهران بودم،‌ ایشان برای تحصیل به دانشگاه تهران آمده و در مقطع ‌فوق لیسانس فارغ التحصیل شده است، ایشان به من گفت: من در دانشگاه کشور شما تحصیل کرده‌ام و بنابراین خودم را سفیر ایران می‌دانم و این ظرفیتی است که ما از آن به درستی استفاده نکرده‌ایم، که دردولت چهاردهم باید این نقص هم برطرف شود.
«خدمات فنی مهندسی» را جدی می گیریم معاون اول رئیس جمهور در ادامه با اشاره به جایگاه برتر خدمات فنی و مهندسی متخصصان ایران در جهان گفت: کیفیت و قیمت خدمات شرکت‌های ایرانی در مقایسه با شرکت های سایر کشورها بسیار خوب و برای کشورهای هدف جذاب است، ما در آفریقا می‌توانستیم خیلی خوب کار کنیم اما به دلایلی این فرصت‌ها را از دست دادیم اما حالا زمان جبران است.
عملکردها را ارزیابی کنید عارف در ادامه خطاب به اعضای ستاد گفت: عملکردهای چند دهه گذشته در ارتباط با قاره آفریقا را به دقت ارزیابی کنید و براساس نتایج آن، برای اصلاح روش‌ها، راهکارها و راهبردها فعالیت جدی‌تری را آغاز کنید.
وی در ادامه با اشاره به حضور قدرتمند در اتحادیه اقتصادی اوراسیا گفت: ما در کشورهای حوزه تمدنی ایران و نیز کشورهای آفریقا و اتحادیه‌هایی که اخیراً در آنها حضور پیدا کرده ایم با جدیت حضور پیدا خواهیم کرد تا گذشته را جبران کنیم. آسیای مرکزی و قفقاز همیشه در حوزه تمدنی ایران بوده است.
«ستاد آفریقا» چگونه تشکیل شد؟ جلسه امروز ستاد آفریقا، نخستین جلسه این ستاد در دولت وفاق ملی است، سابقه تشکیل این ستاد به دوران سفر آیت‌الله هاشمی رفسنجانی – رئیس‌جمهور وقت - به آفریقا و تشکیل شورای عالی آفریقا برمی‌گردد، در سال‌های بعد «ستاد آفریقا» به ریاست معاون اول رئیس‌جمهور شکل گرفت اما از آن زمان تاکنون کلا 6 جلسه از این ستاد برگزار شده است که بیشترین تعداد جلسات ‌در سال‌های 1383 و 1384 در زمان معاون اولی دکتر عارف برگزار شده است، در دولت چهاردهم نیز نخستین جلسه ستاد با حضور دکتر عارف برگزار شد. قاره آفریقا دارای 54 کشور است که ایران در 24 کشور، سفارتخانه دارد.
در نخستین جلسه چه گفته شد؟ در این جلسه مدیران ارشد وزارت امور خارجه، وزارت جهاد کشاورزی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، معاونت علمی ریاست جمهوری، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و سایر اعضا گزارش‌های خود در زمینه اقدامات صورت گرفته و راهبردهای آینده را بیان کردند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1350651/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خروسی که گنجینه کشور ژاپن است! + فیلم

مسن‌ترین بازیکنان لیگ برتر انگلیس در سال 2025؛ با حضور میلنر، واردی و یانگ

شنیده‌ها درباره دو گزینه برای سفارت ایران در چین؛ صادق خرازی شرط گذاشت؟

چرا صادق خرازی سفیر ایران در چین نشد؟

رضا غندی پور: تلاش می‌کنیم همه بازی‌ها را برنده بشویم

صادرات غیرنفتی 18 درصد رشد کرد | چین، مقصد نخست صادرات

استقبال از اقدام‌ بانک مرکزی برای ثبات پول افغانی

هیچ تصمیمی برای مذاکره با آمریکا از طرف ما وجود ندارد

بیگدلی مطرح کرد: احتمال ارسال پیام‌ به آمریکا از طریق ‎نخست‌وزیر ایتالیا

تشریح جزئیات جلسه کمیسیون امنیت ملی/ عراقچی: هیچ تصمیمی برای مذاکره با آمریکا وجود ندارد

خروج پاناما از ابتکار کمربند و جاده چین تحت فشار آمریکا: اهمیت ابتکار کمربند و جاده چیست؟

طلا دوباره سقف تاریخی قیمت را شکست/ آخرین قیمت برای امروز دوشنبه 15 بهمن 1403

تقویت ائتلاف دفاعی آمریکا و ژاپن

گرجستان، سفارت آمریکا را عامل تحریک معترضان دانست

تاکید سران اروپا بر مقابله قاطعانه با جنگ تعرفه‌ای ترامپ

صدراعظم آلمان، ترامپ را تهدید کرد

واکنش نرخ دلار به احتمال مذاکره ایران و آمریکا با جزئیات

تعلیق یک ماهه تعرفه تجاری آمریکا علیه مکزیک

این زن ترامپ را تهدید کرد؛ ما مجبوریم پاسخ بسیار محکمی بدهیم

عقب‌نشینی یک‌ماهه ترامپ مقابل مکزیک

مدیر کارزار انتخاباتی ترامپ: اسرائیل بخشی لاینفک از آمریکاست

گفتگوی اختصاصی با سفیر پیشین آمریکا در ناتو؛ ترامپ تمایل ندارد نتانیاهو، آمریکا را به جنگ با ایران بکشاند/ ترامپ خواهان مذاکره با تهران است

عراقچی: هیچ تصمیمی برای مذاکره با آمریکا وجود ندارد

عراقچی: هیچ تصمیمی برای مذاکره با آمریکا از طرف ما وجود ندارد

اسرائیل و آمریکا مسئول پیامدهای خطرناک عدم پایبندی به آتش‌بس

واکنش بازار سهام آمریکا به تصمیم ترامپ درباره تعرفه‌ها علیه مکزیک

محمد هاشمی: دیدگاه تندروها درباره مذاکره اهمیت ندارد

لیبرمن برای روابط اسرائیل و عربستان شرط گذاشت

اسپانیا: اوکراین شکست بخورد، محو خواهد شد

واللا: بیش از 80 هزار نفر در سال 2024 اسرائیل را ترک کرده‌اند

نخست وزیر انگلستان: صلح با قدرت به دست می‌آید

لیبرمن: راه حل واقعی برای غزه در مصر نهفته است

ترامپ به دنبال اعمال تعرفه 10درصدی بر اتحادیه اروپا

تهدیدات تعرفه‌ای سران اتحادیه اروپا علیه ترامپ

5 ساحه هوایی در یک هفته در آمریکا

وزیر خارجه مصر همزمان با الجولانی به ترکیه می‌رود

دعوا بین ایلان ماسک و سازمان مخوف آمریکایی بالا گرفت

افشای سندی که آبروی نهادهای امنیتی اسرائیل را برد

پیش بینی قیمت دلار 16 بهمن 1403

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: اگر اقتصاد مردمی نشود، سقوط می‌کنیم

پیش بینی قیمت طلا و سکه 16 بهمن 1403

گزینه سرمربیگری استقلال، تماشاگر بازی الشرطه!

رئیس مجلس عراق با رئیس جمهور دیدار و گفت‌وگو کرد

استقلال ایران یک - صفر الشرطه عراق/ گزارش زنده؛ آغاز نیمه دوم با شوک پلیس به استقلال!

هواداران استقلال با دو اسطوره فقید به ورزشکار رفتند!

گزینه سرمربیگری تیم استقلال، تماشاگر بازی الشرطه!

استقلال ایران یک - یک الشرطه عراق/ گزارش زنده؛ آغاز نیمه دوم با شوک پلیس به استقلال!

دیدار پزشکیان با رئیس مجلس عراق؛ کشورهای اسلامی به بازسازی غزه و لبنان کمک کنند

گزارش زنده از ورزشگاه آزادی/ استقلال یک - الشرطه عراق یک

دیدار تیم‌های فوتبال استقلال و الشرطه عراق