ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تقویت ائتلاف دفاعی آمریکا و ژاپن ایالات متحده آمریکا

تقویت ائتلاف دفاعی آمریکا و ژاپن
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - برخلاف چالش‌هایی که دولت آینده ترامپ در سایر حوزه‌ها با آن مواجه است، چشم‌انداز تقویت بیشتر ائتلاف ایالات متحده و ژاپن همچنان مثبت به نظر می‌رسد. تنش اخیر بر سر تلاش یک شرکت ژاپنی برای خرید یک کارخانه فولادسازی آمریکایی نباید توجه را از مزایای استراتژیک همکاری نزدیک‌تر منحرف کند.
به گزارش تحریریه، اندیشکده تهران به نقل از «مرکز مطالعات راهبردی و بین‌المللی» آورده است: ژاپن در طول دو سال از زمان انتشار راهبردهای دفاعی و امنیت ملی خود، گام‌های برجسته‌ای را برای افزایش قابلیت‌های دفاعی و همکاری نزدیک‌تر با ایالات متحده برداشته است.
اجلاس بایدن-کیشیدا در آوریل سال گذشته تعهدات ائتلاف میان دو کشور را در حوزه‌هایی همچون عملیات‌ها، شبکه‌های دفاعی منطقه‌ای، همکاری‌های علم و فناوری، اطلاعات و امنیت سایبری و همکاری‌های دفاعی-صنعتی گسترش داد. آغاز کانال جدیدی برای گفتگوهای تسلیحاتی می‌تواند برای اولین بار تعاملات دوجانبه را در طیف وسیعی از منافع مشترک وسعت بخشد.
چارچوبی برای همکاری‌های تأمین تسلیحات
سال‌ها بود که همکاری صنعتی و تأمین تسلیحات در حاشیه گفتگوهای ژاپن-آمریکا ذیل کمیته مشورتی امنیتی (معروف به کمیته 2+2) قرار داشت. در شرایط فقدان درک فوریت عملیاتی، تلاش‌ها برای تعریف نقش عملیاتی و مسئولیت‌های نیروهای ژاپن و آمریکا نتوانست شکاف اساسی میان نیازمندی‌ها، قابلیت‌ها و تأمین تسلیحات را پر کند.
چالش‌های امنیتی اخیر در سطح جهانی و منطقه‌ای هر دو کشور ژاپن و ایالات متحده را ترغیب کرده است تا در عملیات‌های ائتلافی خود بازنگری کنند. تأکید مضاعف بر عملیات‌های مشترک اکنون به اتحاد نزدیک با دیگر متحدان گسترش یافته است. همچنین، پروژه‌های توسعه، آزمایش و ارزیابی در کنار تنظیم امنیت عرضه در ژانویه 2023 امضا شدند که منابع صنعتی و فناورانه بیشتری را برای رفع نیازها به اشتراک می‌گذاشتند.
چنین پیشرفت‌هایی مسیر را برای ابتکارهای دفاعی مهیا می‌کنند که در اجلاس دهم آوریل نیز اعلام شده بود. در میان این اقدامات، چارچوب جدیدی برای گفتگو در مورد منافع همکاری در تأمین تسلیحات وجود داشت: اجلاس همکاری‌، تأمین و ثبات صنعتی-دفاعی (DICAS). براساس تفاهم‌نامه‌ای که در ژوئن گذشته توسط مقامات ارشد دفاعی امضا شد، تمرکز نخستین فعالیت‌های دیکاس (DICAS) بر گروه‌های فعالی بود که به مسائل پشتیبانی و تدارکات می‌پردازند. این مسائل بر عملیات‌های امنیت منطقه‌ای همچون تعمیر کشتی‌ها و هواپیماها، پشتیبانی از زنجیره تأمین و تولید مشترک موشک‌های پیشرفته اثرگذار هستند.
فرصت‌ها
در کنار دیکاس، ابتکارهای قابل توجه دیگری نیز وجود دارند که تعاملات دوجانبه و چندجانبه را در حوزه برنامه‌های تدارکات دفاعی گسترش می‌دهند:
موشک پدافندی ضدهایپرسونیک (GPI): توافقی در ماه می سال گذشته برای توسعه مشترک سامانه دفاع موشکی و پدافندی ضدهایپرسونیک در فاز گلاید [مرحله‌ای که کلاهک از بوستر جدا و از اتمسفر خارج می‌شود] امضا شد که براساس همکاری‌های پیشین در توسعه رهگیر موشک‌های بالستیک Standard Missile 3 Block IIA بود. با این وجود، مفاد برنامه توسعه همکاری GPI تعامل نزدیک‌تری را میان شرکت‌کنندگان صنعتی در هر دو سو در بر می‌گیرد.
هواپیماهای رزمی مشارکتی (CCA): نیروی هوایی ایالات متحده در برنامه‌های خود برای تأمین هواگردهای بدون سرنشین Loyal Wingman نقش قابل توجهی برای همکاری‌های بین‌المللی در نظر گرفته است. به دنبال گفتگوهای بدون نتیجه بر سر جنگنده‌های F-X مقامات دفاعی ژاپن و آمریکا به سمت سیستم‌های هوایی بدون سرنشین به عنوان برنامه مشترک آینده حرکت کرده‌اند. در اکتبر 2023، آمریکا و استرالیا برنامه‌های خود را برای کار با ژاپن در جهت توسعه هواپیماهای بدون سرنشین اعلام کردند. در دسامبر همان سال، ایالات متحده و ژاپن بر سر پروژه تحقیقات هوش مصنوعی مرتبط با CCA به توافق رسیدند.
از تعامل دوجانبه به چندجانبه: تعامل میان ژاپن و آمریکا در حوزه تأمین تسلیحات دفاعی دیگر نمی‌تواند از روند برنامه‌های چندجانبه جدا بماند. مشارکت آکوآس (AUKUS) در خصوص زیردریایی‌ها و دیگر قابلیت‌های دفاعی پیشرو این واقعیت را زیر سؤال می‌برد. تصمیم ژاپن برای پیوستن به برنامه جهانی نبرد هوایی (GCAP) با بریتانیا و ایتالیا [برنامه‌ای برای تولید جنگنده نسل ششم] نیز در این راستاست.
برخلاف چالش‌هایی که دولت آینده ترامپ در سایر حوزه‌ها با آن مواجه است، چشم‌انداز تقویت بیشتر ائتلاف ایالات متحده و ژاپن همچنان مثبت به نظر می‌رسد. تنش اخیر بر سر تلاش یک شرکت ژاپنی برای خرید یک کارخانه فولادسازی آمریکایی نباید توجه را از مزایای استراتژیک همکاری نزدیک‌تر منحرف کند. برای تحقق چنین مزایایی، تعامل ایالات متحده و ژاپن باید از مدیریت در کانال‌های مجزا فراتر رفته و به ادغام کامل در چارچوب ائتلافی تبدیل شود که مزایای عملیاتی و مادی برای هر دو طرف فراهم کند.
پایان/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1351110/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

توصیه نتانیاهو به ترامپ درباره ایران در نخستین دیدار

خیز آمریکا برای فروش یک میلیارد دلار تسلیحات به اسرائیل

کان از تصمیم ترامپ و فرستاده ویژه وی درباره تبادل اسرا خبر داد

ترامپ: کانادا رفتار خوبی با ایالات متحده ندارد / پاناما توافقات خود با ما را نقض کرده است

برای ازسرگیری روابط با آمریکا تلاش می‌کنیم

نتیجه و خلاصه بازی تیم های فوتبال استقلال و الشرطه عراق

کره جنوبی چگونه قله های اقتصادی را فتح کرد؟

بهترین هتل‌ های یزد با قیمت مناسب

ایران در کنار مردم افغانستان + فیلم

ژانویه سبز بازار‌های مالی

آمریکا از شورای حقوق بشر سازمان‌ ملل خارج می‌شود

هشدار تگزاس به کانادا: مراقب باش!

ترامپ: من پایداری آتش بس در غزه را تضمین نمی‌کنم / اوکراین باید منابع نادر آمریکا را تأمین کند

روایت متفاوت عراقچی از دلیل حضور ظریف در اجلاس داووس | همه کسانی که حرف از مذاکره با آمریکا می‌زنند، روی هوا حرف می‌زنند

خروج دوباره آمریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل

تصمیم ترامپ قیمت بنزین را به آتش می‌ کشد

ترامپ فرمان خروج امریکا از شورای حقوق بشر سازمان ملل را صادر می کند

وابستگی پنهان؛ اقتصاد آمریکا تا چه حد به چین متکی است؟

ترامپ: هیچ ضمانتی برای ادامه آتش‌بس در غزه نمی‌دهم | از اوکراین می‌خواهم تا عناصر کمیاب زمینی به آمریکا بدهد | جنگ اوکراین را متوقف خواهم کرد

تعلیق یک‌ماهه تعرفه‌ها در پی تعهدات جدید مکزیک و آمریکا

نتانیاهو در آمریکا به دنبال چیست؟

ترامپ: من پایداری آتش‌بس در غزه را تضمین نمی‌کنم / اوکراین باید منابع نادر آمریکا را تأمین کند

اندیشکده آمریکایی: ترامپ فرصتی تاریخی برای توافق با ایران دارد

فرصت دوباره به اعتمادسازی؟

مدودف: پول‌های گم شده آمریکا در اوکراین به جیب دزدها رفته است

الجولانی: برای ازسرگیری روابط با آمریکا تلاش می‌کنیم

آمریکا در حال آماده شدن برای فروش تسلیحات یک میلیارد دلاری به اسرائیل

کاش می شد سرمربی را هم در جریان بازی عوض کرد

خلاصه بازی استقلال 1-1 الشرطه عراق (لیگ نخبگان آسیا – 25-2024)

خون هواداران به جوش آمد، جو آزادی علیه استقلال شد؛ فریاد «بی‌غیرت بی‌غیرت»

دنیای امروز می‌طلبد که وحدت میان کشورهای اسلامی تقویت شود

بابت نتیجه‌ای که گرفتیم، خوشحال هستم

محسنی اژه ای: ایران پشتیبانی از محور مقاومت را ادامه می دهد

قسمت اول|تصرف ایران توسط عراق برای جوانان سخت بود

تعداد زیادی از جوانان مناطق مرزی به شغل کولبری روی آورده‌اند

واگذاری ایران‌خودرو به بخش خصوصی استارت خورد

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی فردا مهمان یزدی‌هاست

تولید با دست‏‏‌های‏‏ خالی

مرکز دیده بان حقوق بشر اروپا-مدیترانه: کل چادرهای وارد شده به غزه از 8 درصد نیاز فراتر نمی رود

نشست ویژه سران اروپایی در بروکسل با محوریت تقویت توان دفاعی

اتحادیه اروپا 1.8 میلیون یورو برای تحقیقات کاهش انتشار CO2 در صنعت فولاد اختصاص داد

تفاهم‌نامه سه جانبه توسعه ترانزیت داده میان ایران و عمان امضا شد

جنگ جهانی تعرفه

فیلم تصادف زنجیره‌ای 100 خودرو در چین به دلیل مه و یخ‌زدگی

توقف خرید نفت روسیه توسط چین و هند

حمله تند ایلان ماسک درباره جنایات مرتبط با کرونا

حضور افغانستان در مسابقات فوتسال برزیل

روایت سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس از اظهارات عراقچی درباره مذاکره با آمریکا

روایت سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس از اظهارات عراقچی

تهدید به مقابله مثل اروپا در برابر ترامپ