ایرانیان جهان

آخرين مطالب

مروارید معادن افریقا قاره آفریقا

مروارید معادن افریقا
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ارزش تخمینی عناصر کمیاب اوگاندا
جدیدترین آمار تحلیلی منتشرشده از سوی «سازمان سرمایه‌گذاری اوگاندا» نشان می‌دهد که ارزش تخمینی عناصر خاکی کمیاب 370 میلیارد دلار، مس 39 میلیارد، کبالت 181 میلیارد، طلا 3.4 میلیارد، ورمیکولیت 11.5 میلیارد و آهن 15میلیارد دلار است.
صنعت معادن اوگاندا در دهه 1950 و 1960 میلادی به اوج خود رسیده بود، یعنی زمانی که به‌تنهایی 30 درصد از صادرات کشور را به خود اختصاص می‌داد.
با این حال، بی‌ثباتی‌های سیاسی و اقتصادی در دهه 1970 و سپس رکود اقتصاد جهانی موجب افول چشمگیر این بخش شد. در دهه نخست قرن 21، بخش معادن در اوگاندا دوباره رشد یافت و برای نمونه در سال 2006 بیش از 19 درصد و در 2010 نزدیک به 13درصد ترقی کرد. برای مقایسه، می‌توان به شمار مجوزهای اکتشاف و استخراج اشاره کرد: در سال 1999 تنها 66 مجوز صادر شده بود، اما یک دهه بعد، در 2010، شمار مجوزها به بیش از 500 رسیده بود. طبق برآوردهای سازمان سرمایه‌گذاری اوگاندا، ظرفیت سرمایه‌گذاری در بخش معادن این کشور بیش از 620 میلیارد دلار است.
بررسی‌های زمین‌شناختی گذشته در اوگاندا حاکی از وجود دست‌کم 3 حوزه تکتونیک غنی از چندین ماده معدنی در این کشور است که عبارتند از: پی‌سنگ اوایل دوره پرکامبرین، سنگ‌های پروتـروزوئیک، و سنگ‌های فانِروزوئیک (یا پیدازیستی). مواد معدنی این حوزه‌ها نیز عبارتند از: طلا، آهن، مس، کبالت، نیکل، عناصر خاکی کمیاب، سنگ‌آهک و برخی از دیگر مواد که در اوگاندا کاربردهای بسیاری دارند. اما اوگاندا از دانش فنی برای بهره‌برداری از این منابع‌طبیعی باارزش بی‌بهره است، حال آنکه همین منابع اگر ارزش‌افزوده هم داشته باشد، می‌تواند اقتصاد آن را متحول کند.
جدیدترین آمار تحلیلی منتشرشده از سوی «سازمان سرمایه‌گذاری اوگاندا» نشان می‌دهد که ارزش تخمینی عناصر خاکی کمیاب 370 میلیارد دلار، مس 39 میلیارد، کبالت 181 میلیارد، طلا 3.4 میلیارد، ورمیکولیت 11.5 میلیارد و آهن 15میلیارد دلار است.
موقعیت و میزان مواد معدنی اوگاندا نخستین ذخیره منابع‌طبیعی در اوگاندا، سنگ‌آهن است. بزرگ‌ترین کانسار هماتیت در موکو و کیسورو (در جنوب غربی اوگاندا) واقع شده و کل ذخایر آن بیش از 50 میلیون تن است. علاوه بر این، 2 میلیون تن هماتیت نیز در موگابوزی در امبارارا (در جنوب‌غربی کشور) کشف شده است. سنگ‌های مگنتیت در تورورو، مانافوا، موروتو کوتیدو، و مایوگه یافت می‌شود. ارزش این معادن بیش از 15میلیارد دلار برآورد شده است.
طلا دومین ذخیره منابع‌طبیعی موجود در اوگاندا، طلا است که ارزش بسیار بالایی در این کشور دارد. بزرگ‌ترین ذخایر طلا در فلات بووجوی غربی و کیگزی در غرب اوگاندا و سپس در موبنده‑کیبوگا در منطقه مرکزی و کاراموجا در شمال‌شرقی این کشور قرار دارد. نقاط احتمالی برای کشف طلا در هویما، آبوکه، کالیرو و آروا قرار دارد. در اوگاندا، بیش از 212هزار نفر در بخش معدن طلا فعالیت دارند که ظرفیت افزایش به 425 هزار را هم دارد. ذخایر دست‌نخورده تخمینی 221 تن با خلوص 99 درصد و ارزش 3.4 میلیارد دلار برآورده شده است.
مس، کبالت و نیکل مهم‌ترین معادن این گروه در کیلمبه (در کاسسه) قرار دارد و مقادیر کمی نیز در امبارارا و کاراموجا یافت می‌شود. ذخایر کنونی مس 6 میلیون تن و ارزش آن 39 میلیارد دلار برآورد شده. ذخایر کبالت 5.5 میلیون تن و ارزش 181میلیارد دلار تخمین زده می‌شود. ذخایر نیکل هم‌اکنون در دست ارزیابی است و احتمال می‌رود در ایگانگا و مـسیندی یافت شود.
عناصر خاکی کمیاب نتایج بررسی‌های اولیه حاکی از وجود خاک‌های آلومینیومی غنی از عناصر خاکی کمیاب مانند ایتریوم، اسکاندیوم، گالیوم، سریوم، دیسپروزیوم، اربیوم، اوروپیوم، گادولینیوم، هولمیوم و لانتان است. کاربردهای این عناصر خاکی کمیاب عبارتند از: قطعه مغناطیسی در وسایل الکترونیک (مانند تلفن، تلویزیون و رایانه)، خودرو، توربین‌های بادی، هواپیما، خودروهای برقی و جز اینها؛ همچنین به‌عنوان کاتالیزور در محصولات بسیار پیشرفته و در تولید انرژی‌های پاک، آلیاژهای فلزی، سرامیک، جلای شیشه و صنایع تولیدی به‌کار می‌روند. ذخایر عناصر خاکی کمیاب در اوگاندا در ماکوتو و بوگوری در شرق کشور یافت می‌شود و گمان بر این است که نرخ جهانی آنها از همه ذخایر دیگر جز ذخایر چین بیشتر باشد. دیگر عناصر کمیاب در سوکولو، بوتیریکو، بوکوسو، ناپاک و ماکوتا مشاهده می‌شوند. خاک‌های آلومینیومی حاوی این عناصر بیش از 3 میلیارد تن و با ارزشی حدود 370 میلیارد دلار برآورد شده‌اند.
ورمیکولیت این ماده معدنی در سوکولو و بوکوسو در شرق اوگاندا یافت می‌شود. معدن ورمیکولیت نامکار یکی از بزرگ‌ترین و باکیفیت‌ترین معادن ورمیکولیت جهان به‌شمار می‌آید. کاربردهای این ماده عبارتند از: بسته‌بندی کودها، آسترهای ضداصطکاک، رنگ و جلای خودرو، دیوارپوش‌ها، عایق‌بندی، و بتن سبک برای کف و سقف. ذخایر کنونی این ماده در اوگاندا حدود 55 میلیون تن و ارزش آن 11میلیارد دلار برآورد می‌شود.
دیگر مواد معدنی اوگاندا بریل: فلز بریلیوم از این ماده مشتق می‌شود. بریل در نواحی اِنتونگامو، کانونگو، روکونجیری و شهر امباله در شرق اوگاندا یافت می‌شود.
بیسموت: این ماده همراه با طلا در ناحیه کیسورو، کیتاهوریرا، کیتوا و مورامبا یافت می‌شود. بیسموت در تهیه فولاد آلیاژی کاربرد دارد.
کرومیت: ذخایر کرومیت در ناکیلورو در 16کیلومتری شمال‌شرقی شهر موروتو در شرق اوگاندا یافت می‌شود. این کرومیت با پلاتین همراه است.
سرب: گالن یا سرب معدنی حاوی سرب و مقدار ناچیزی روی و طلاست و در رگه‌های کوارتز در کامپونو، کانیامبوگو و کیتاکا در ناحیه ایباندا یافت می‌شود.
قلع (کاسیتریت): چندین نهشته قلع در جنوب‌غربی اوگاندا در رگه‌های کوارتز‑میکا یافت می‌شود. این رگه‌ها نازک (حدود یک متر عرض) و نامنظم و با ظرفیت تناژ کم هستند.
دیاتومیت: در ناحیه نبی و کمی ‌بالاتر در رودخانه آمبوسو در رسوبات دره «ریفت‌ولی» یافت می‌شود. ظرفیت خوبی برای تولید تجاری دیاتومیت گرید بالا و کائولین به‌وسیله هیدروسیکلونینگ دارد.
فلدسپار: معمولا همراه با پگماتیت در سنگ‌های پرکامبرین یافت می‌شود. در اوگاندا در نواحی کانونگو، روکونچیری، بوشنی، انتونگامو و موکونو وجود دارد. در سده گذشته برای تولید چینی به کنیا صادر می‌شد.
فسفات: آپاتیت عمده‌ترین سنگ معدن فسفات در اوگانداست. مهم‌ترین ذخایر آن همراه با کربناتیت و در سوکولو و بوکوسو یافت شده و کل آن 230 میلیون تن برآورد می‌شود.
ایجاد مشوق برای سرمایه‌گذاران مقامات اوگاندا گفته‌اند برای استخراج مواد معدنی و ایجاد ارزش‌افزوده، مجموعه مشوق‌هایی را برای سرمایه‌گذاران در نظر گرفته‌اند. برای نمونه، در سال 2014 دولت تعرفه واردات مواد خام و صادرات طلای تصفیه‌شده را لغو کرد و همین اقدام منجر به تاسیس پالایشگاه (یا تصفیه‌خانه) طلای افریقا شد.
همچنین، طبق قانون مالیات بر درآمد اوگاندا، شرکت‌های معدنی مشمول «مالیات بر درآمد متغیر» (VRIT) می‌شوند. هدف این قانون، کسب سهمی رقابتی از جریان خالص نقدینگی برای دولت در سطوح گوناگون و در عین حال فراهم آوردن معافیت‌های مالیاتی مناسب برای پروژه‌ها بوده است؛ برحسب سطح سودآوری، کمینه 25 درصد و بیشینه 45 درصد مالیات بر درآمد متغیر تعریف شده است. علاوه بر این، طبق دیگر قوانین مالیاتی (مانند قانون مدیریت مالیات جامعه شرق افریقا و نیز قانون مالیات ارزش‌افزوده)، واردات کارخانه و تجهیزات معدن‌کاوی معاف از تعرفه شده است و پرداخت مالیات ارزش‌افزوده به‌تعویق می‌افتد. با توسعه بیشتر زیرساخت‌ها، مدرن‌سازی بخش معدن و اتخاذ سیاست‌های مساعد برای سرمایه‌گذاری، می‌توان انتظار داشت سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در بخش معدن در این کشور افریقایی افزایش یابد.
تاریخ اوگاندا اوگاندا کشوری با تاریخی پیچیده و پر از فراز و نشیب است. موقعیت جغرافیایی و منابع‌طبیعی غنی این کشور باعث شده است که در طول قرن‌ها موردتوجه قدرت‌های استعماری و سیاسی قرار گیرد. از اوایل دوران استعماری، اوگاندا تحت‌تاثیر نفوذ اروپاییان قرار گرفت و به‌ویژه در قرن نوزدهم، بریتانیا آن را به‌عنوان یکی از مستعمرات خود به‌دست آورد. اما این کشور در نهایت در سال 1962 موفق شد، استقلال خود را از بریتانیا به‌دست آورد و رسما به یک کشور مستقل تبدیل شود. این رویداد نقطه عطفی در تاریخ اوگاندا بود که سرآغاز دوران جدیدی برای مردم و دولت اوگاندا شد. پس از استقلال، اوگاندا با چالش‌های داخلی و بین‌المللی زیادی مواجه شد. یکی از مهم‌ترین وقایع تاریخی این کشور، حکومت عیدی امین بود. عیدی امین که در دهه 1970 به‌قدرت رسید، به‌دلیل سیاست‌های خشن و جنایات گسترده‌ای که در دوران حکومت خود انجام داد، شهرتی منفی در سطح جهانی به‌دست آورد. حکومت او همراه با نقض گسترده حقوق بشر، سرکوب مخالفان و ایجاد فضای وحشت در کشور بود. دوره‌ای که به‌عنوان یکی از تاریک‌ترین دوران‌های تاریخ اوگاندا شناخته می‌شود. شورش‌های داخلی، ناپایداری سیاسی و جنگ‌های داخلی، اوگاندا را در دهه‌های 1970 و 1980 به‌سمت بی‌ثباتی کشاندند. پس از سقوط رژیم عیدی امین در سال 1979، دولت‌های مختلف تلاش کردند کشور را به‌سمت بازسازی و ثبات هدایت کنند. با این حال، اوگاندا در طول دهه‌های بعد، همچنان با مشکلاتی از جمله درگیری‌های داخلی و ناپایداری سیاسی مواجه بود. این مسائل به‌تدریج کاهش یافت و اوگاندا به‌سمت بهبود و توسعه گام برداشت.
اقتصاد اوگاندا اقتصاد اوگاندا عمدتا برپایه کشاورزی استوار است که نقش مهمی در تامین معاش بسیاری از مردم این کشور دارد. بیش از 70 درصد جمعیت اوگاندا به کشاورزی اشتغال دارند که نشان‌دهنده اهمیت این بخش در اقتصاد ملی است. محصولات کشاورزی اصلی اوگاندا شامل قهوه، چای، پنبه و کائوچو است. قهوه به‌ویژه یکی از محصولات کلیدی و صادراتی اوگاندا به‌شمار می‌رود و این کشور به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان قهوه در جهان شناخته می‌شود. قهوه عربیکا و روبوستا 2 گونه اصلی قهوه‌ هستند که در اوگاندا کشت شده و به بازارهای جهانی صادر می‌شوند. علاوه بر کشاورزی، اوگاندا در حال توسعه صنایع جدیدی است که می‌تواند تنوع بیشتری به اقتصاد کشور ببخشد. یکی از این صنایع، استخراج نفت و گاز است. اوگاندا به‌تازگی ذخایر نفتی مهمی را کشف کرده است و این منابع به‌عنوان یکی از فرصت‌های بزرگ اقتصادی برای این کشور تلقی می‌شوند. با توسعه این صنعت، انتظار می‌رود که درآمدهای نفتی به رشد اقتصاد اوگاندا کمک کنند و زیرساخت‌های جدیدی در کشور ایجاد شود.
سخن پایانی باوجود این فرصت‌ها و ظرفیت‌های خوب معدنکاری، اقتصاد اوگاندا با چالش‌های متعددی روبه‌رو است. نرخ بالای بیکاری یکی از مشکلات اصلی این کشور است، به‌ویژه در میان جوانان که بخش بزرگی از جمعیت را تشکیل می‌دهند. اوگاندا همچنین به‌شدت به واردات مواد غذایی وابسته است که باعث می‌شود نوسانات نرخ جهانی مواد غذایی تاثیر زیادی بر اقتصاد کشور داشته باشد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1351761/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تورهای اروپا، تجربه ‌ای فراموش نشدنی از فرهنگ، تاریخ و طبیعت

مخالفت آلمان با طرح تسلیحاتی بروکسل

تصمیم اتحادیه اروپا درباره افزایش هزینه‌های دفاعی کوته‌نظرانه است

تفاوت فاحش بین پپ و کارلتو؛ دو سبک متفاوت در دنیای فوتبال

اختلاف سران اروپایی بر سر تامین هزینه‌های تسلیحاتی مشترک

معرفی ظرفیت‌های گردشگری ایران با تبریک سال‌نو چینی‌ها

ارتش ربات‌ های انسان‌نمای 100 هزار نفری شرکت آمریکایی برای مقابله با چین

◄ معرفی ظرفیت های گردشگری ایران با تبریک سال نو چینی ها

تیم ملی جوانان به چین رسید

مقابله به مثل چین علیه ترامپ

کریدور نجات یا بزرگراهی به سمت ناکجاآباد؛ پکن افغانستان را به هاب تجاری جهانی تبدیل می کند؟

کارشناس افغان: طالبان توان جلوگیری از مداخلات خارجی را دارد

طالبان خواستار شفافیت کمک‌های سازمان ملل شد

قیمت نفت جهانی کاهشی شد

لیبرمن: سفر نتانیاهو به آمریکا؛ تلاشی برای شکست آتش‌ بس

شاه و اسرائیل| دلال اولین سازش میان اعراب و اسرائیل که بود؟

توافق آمریکا و السالوادور برای پذیرش مهاجران مجرم اخراجی

علی‌نژاد برای خوش‌خدمتی به آمریکا چه قدر دستمزد گرفت+سند

جنگ تعرفه‌ای آمریکا و فرصت‌های صنعت فیلم و سریال‌سازی در ایران

واکنش شولتز به درخواست جنجالی ترامپ از اوکراین در ازای تداوم کمک نظامی

چین: پاسخ به افزایش تعرفه‌های آمریکا اقدامی مشروع است

حذف آژانس دولت آمریکا از منابع ثانویه اوپک پلاس

نتانیاهو آمریکا را به دردسر انداخت/ پشت پرده تصمیم شوم بی بی در آستانه دیدار با ترامپ

الله‌کرم، فعال تجمعات اعتراضی اخیر: به جای مجوز وزارت کشور از طریق ستاد امر به معروف عمل می‌کنیم/{موضوعاتی مثل تغییر قوانین حجاب و الزام آن، برقراری روابط با آمریکا} به چالش علیه امنیت ملی کشور باز می‌گردد و در هیچ کشوری اجازه بروز ندارد

دستمزد خوش‌خدمتی مسیح علی‌نژاد به آمریکا +دستمزد

لاوروف: سیاست «اول آمریکا» ترامپ با هدف از بین بردن نظام پس از جنگ جهانی دوم است

السیسی به دیدار ترامپ می‌رود

روایت روزنامه عبری از جزئیات دیدار امشب نتانیاهو و ترامپ

مسیح علی‌نژاد از آمریکا چه قدر دستمزد گرفت+ سند | به دریافت فاندهای آمریکایی بسنده نکرد...

سیاست جهانی آمریکا

20 سال زندان به‌خاطر استفاده از هوش‌مصنوعی

طلا و سکه در اوج قیمت ها؛ دلار همچنان صعودی

ناامیدی طلا با جنگ‌های تجاری آمریکا

هراس اروپا از جنگ تعرفه‌ای ترامپ + فیلم

تشکیل دولت فلسطین، تنها راه‌حل بحران‌های خاورمیانه است/ سیاست «اول آمریکا» شعار‌های خطرناک دوران هیتلر را یادآوری می‌کند

جولانی راهی ترکیه شد

وقوع تیراندازی در سوئد

واکنش شولتز به درخواست جنجالی ترامپ

واکنش حزب الله به اقدام خصمانه استرالیا علیه شیخ نعیم قاسم

طلسم واگذاری ایران خودرو شکسته می‌شود؟

نامه پزشکیان به فرزین: بانک مرکزی تنها متولی رمزارز است

بررسی نحوه ثبت قراردادهای یکسان در معاملات اموال غیرمنقول

شکایت الشرطه (پلیس) عراق از استقلال: بازی باید 3-0 شود!

شکایت رسمی الشرطه عراق از استقلال

دیدار علی لاریجانی و رئیس مجلس عراق+ عکس

:::آفتاب نو::: شکایت الشرطه (پلیس) عراق از استقلال: بازی باید 3-0 شود!

شکایت باشگاه الشرطه عراق از استقلال

رکورد در پرداخت وام ازدواج و فرزندآوری؛ بانک سینا در صدر جدول بانک‌های عامل

آتش‌سوزی در انبار ضایعات پتروشیمی مارون مهارشد

آتش سوزی پتروشیمی مارون مهار شد