ایرانیان جهان

آخرين مطالب

برخورد جنگ‌طلبان اسرائیل به دیوار مهار چین/ امکان معامله با ترامپ وجود دارد؟ ایالات متحده آمریکا

برخورد جنگ‌طلبان اسرائیل به دیوار مهار چین/ امکان معامله با ترامپ وجود دارد؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - روز سه‌شنبه چهارم فوریه 2025، بنیامین نتانیاهو به همراه همسر خود سارا در حالی میهمان رئیس جمهور جدید آمریکا خواهد بود که طی 15 ماه اخیر روزهای بسیار پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشته است. از برگزاری تظاهرات گسترده برای استعفای نتانیاهو و محاکمه اعضای کابینه وی تا خوشحالی صهیونیست‌ها از ترور فرماندهان و رهبران مقاومت، رخدادهای بزرگ و قابل تاملی بود که سبب تغییر جایگاه رهبر حزب لیکود در نظرسنجی‌های معتبر و احیای بخشی از اعتبار سیاسی وی نزد افکار عمومی شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
نتانیاهو برای طولانی‌تر کردن جنگ و وارد نمودن ضربه به محور مقاومت با چالش‌های زیادی برای تنظیم روابط با دولت بایدن مواجه بود اما اکنون به نظر می‌رسد ائتلاف راست گرایان از اورشلیم تا واشنگتن آماده بازتنظیم نظم خاورمیانه و بر جا گذاشتن میراثی ماندگار از خود هستند. 
به گزارش شبکه 12 اسرائیل، دستور کار اصلی نتانیاهو در جریان سفر به آمریکا صحبت در خصوص کم‌و‌کیف اجرای مرحله دوم آتش‌بس در غزه است. علاوه بر این نخست وزیر رژیم قرار است در جریان گفت‌وگو با مقامات آمریکایی بر دیگر موضوعات کلیدی همچون «غیرنظامی شدن غزه»، «تخلیه رهبران نظامی»، «سرنگونی حماس» و «بازگشت زندانیان» تمرکز داشته باشد. همچنین در جریان دیدار نتانیاهو و ترامپ ظاهرا قرار است تا نخست وزیر اسرائیل ترامپ را برای حمله به ایران یا فروش تسلیحات استراتژیک به اسرائیل قانع کند. در سوی مقابل اما ساکن جدید کاخ سفید با نگاهی متفاوت تحولات منطقه را نگاه می‌کند. برای رهبران جدید آمریکا هر رخدادی در جهان باید پاسخ به دو سوال باشد. «اول آنکه چه نسبتی با منافع آمریکا دارد؟ و دوم آیا به مهار چین کمک می‌کند یا خیر؟»
ترامپ به خوبی می‌داند که پیشنهاد نتانیاهو برای آغاز جنگ با ایران و محور مقاومت درست در تضاد با منافع مستقیم آمریکا برای کاهش حضور در پرونده‌های غیر ضروری و مهار خیزش چین در آسیا است. تیم سیاست خارجی ایالات متحده برای تامین منافع این کشور به جای پرداختن به موضوع جنگ با ایران، عمده تمرکز خود را بر روی پرونده عادی‌سازی عربستان سعودی و اسرائیل قرار داده است. ادغام رژیم صهیونیستی در نظم شرق عربی مقدمه‌ای برای عملیاتی کردن کریدور «آیمک» خواهد بود. این موضوع پس از آن اهمیت پیدا می‌کند که اسرائیل مدعی است ضربه جدی به مقاومت وارد کرده و در آینده نزدیک دیگر تهدیدی برای منافع آمریکا و رژیم صهیونیستی نخواهد بود. 
دیگر تهدید نتانیاهو برای برنامه‌های خاورمیانه‌ای ترامپ با هدف مهار چین، از سرگیری جنگ در غزه و لبنان به بهانه احیای توان نظامی حزب الله و جنبش حماس است. در حالی که رسانه‌ها و اندیشکده‌های عبری به صورت شبانه‌روز در حال دنبال کردن این خط تحلیلی هستند که «ارتش اسرائیل هنوز پیروز نشده است» یا «حماس کنترل امور در غزه را در اختیار دارد» قصد دارند تا افکار عمومی رژیم صهیونیستی را نسبت به توافق آتش‌بس بدبین کرده و زمینه لازم برای از سرگیری جنگ در این باریکه فلسطین نشین فراهم کنند. آغاز جنگ در منطقه شرق مدیترانه به معنای بسیج مجدد افکار عمومی جهان اسلام در حمایت از آرمان فلسطین و به تعویق افتادن مجددا پرونده عادی سازی روابط ریاض- تل‌آویو خواهد بود. در چنین شرایطی به نظر می‌رسد افرادی مانند استیو متکاف نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه از ایده از سرگیری جنگ در غزه و جنوب لبنان حمایت نکرده و خواستار اجرای کامل توافق آتش‌بس هستند. 
موارد مورد اشاره یادآور این نکته است که برخلاف هیاهوی رسانه‌ها یا نویسندگان اجاره‌ای، آنچه در نهایت سیاست کشورهای را در قبال مسائل مختلف مشخص می‌کند، نه تیتر بنگاه‌های خبری بلکه «منافع» واحدهای سیاسی است. برای دولت فعلی آمریکا مهار سرعت رشد اقتصادی چین تا سال 2030 یک اولویت غیرقابل تغییر است که تمام سیاست داخلی و خارجی آمریکا را در نقاط مختلف جهان تحت تاثیر قرار می‌دهد. واشنگتن برای رسیدن به اهداف بزرگی همچون تشکیل بلوک متحد عربی- اسرائیلی و به حاشیه راندن کریدور «یک کمربند- یک جاده» از طریق آیمک نیازمند حفظ ثبات در منطقه خاورمیانه است. هرگونه تشدید درگیری با ایران و اعضای شبکه مقاومت به معنای افزایش سرسام آور هزینه‌های نظامی، مادی و انسانی آمریکا در خاورمیانه خواهد بود. ترامپ بارها در جریان کمپین‌های انتخاباتی به جنگ‌های بی‌پایان در خاورمیانه انتقاد کرده و خواستار بازگشت سربازان آمریکایی به خانه شده بود. در صورت پذیرش پیش‌فرض‌های فوق احتمالا در چهار سال آینده با اقدامات ماجراجویانه مواجه نباشیم. البته این نکته به معنای منتفی بودن گزینه جنگ نیست اما این حقیقت را برای بازیگران منطقه‌ای روشن می‌کند که امکان معامله با ترامپ وجود دارد. 
برای دولت چهاردهم مواجه درست و عقلانی با دولت ترامپ نه موضوعی ساده بوده و نه معمایی سخت و پیچیده است. ارسال سیگنال درست و فهم پیام‌های طرف مقابل این امکان را برای دستگاه سیاست خارجی پزشکیان فراهم خواهد کرد تا خیلی زود زمینه مذاکره مستقیم با دولت جدید آمریکا جهت رسیدن به نقطه توافق جدید اتمی فراهم کند. تهران باید از موضوعات فرعی مانند «توافق جامع» یا «مذاکره برای مذاکره» دوری کرده و به ابتکار «مذاکره بر اساس اصل انتفاع» باز گردد. در این مدل مذاکراتی به ازای هر اقدام ایران باید طرف مقابل «رفع یا معافیت تحریمی مشخص با بازه زمانی معین» در نظر بگیرد. احتمالا تکرار تجربه‌های شکست خورده گذشته سبب خواهد شد وقت با ارزش کشور که باید صرف بازسازی زیرساخت‌ها و توسعه مناطق محروم شود، صرف مذاکرات بیهوده با قدرت‌های جهانی نشود. در دوران جدید، تیم مذاکره کننده ایران باید با در نظر گرفتن ملاحظات امنیتی- اقتصادی کشور، آماده دور جدید مذاکرات اتمی شده و جلوی تهدیداتی همچون فعال شدن «مکانیزم اسنپ‌بک» یا بازگشت «سایه جنگ» را بگیرند. 

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1351922/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نخستین فرودگر ماه اروپا رونمایی شد

اروپا یک میلیارد یورو خرج کرد!

آنچلوتی: بله، رونالدو بهترین بازیکن تاریخ است

رکورد خارق العاده حمل زغال سنگ در چین؛ آیا این رکورد شکسته می شود؟

ایلان ماسک از بلاک چین برای مبارزه با تقلب در خزانه‌داری آمریکا حمایت می‌کند

ترامپ خطاب به اوکراین چه گفت؟

ترامپ برای تیک تاک خریدار جدید پیدا کرد

بی‌توجهی اوپک‌پلاس به درخواست‌های ترامپ

غلبه جنگ رسانه‌ای بر دعوای تعرفه‌ها | نظام تعرفه در ایران چقدر اهمیت دارد؟

بی‌توجهی اوپک پلاس به درخواست‌های ترامپ

قیمت امروز نفت در بازار جهانی

گزینه‌های ترامپ برای مدیریت CIA و NSA چه کسانی هستند؟ +عکس

واکنش شولتز به درخواست جنجالی ترامپ از اوکراین

20 سال زندان به‌خاطر استفاده از هوش‌مصنوعی چینی در آمریکا؟!

رئیس‌جمهور آمریکا مالک تیک‌تاک شد !

کمیسیون اروپا آماده گفتگوهای سخت با واشنگتن

پیغام دونالد ترامپ به مکزیک و کانادا واضح بود؟/ میزبانی جام جهانی به چالش کشیده می‌شود!

بیست سال زندان بخاطر استفاده از هوش مصنوعی

سقوط آزاد قیمت یورو امروز سه شنبه 16 بهمن

این سخنان رهبری کار را تمام کرد/ اگر انعطاف نداشته باشیم با ترامپ وارد جنگ می‌شویم!

آغاز روند صعودی تازه در بازار جهانی مس| بازگشت طلای سرخ به کانون توجه سرمایه گذاران!

چین تعرفه‌های آمریکا را تلافی کرد

حملۀ مسلحانه به مدرسه‌ای در سوئد

لاوروف از پشت‌پرده تلاش‌های غرب در موضوع سوریه پرده برداشت

سوریه و فلسطین محورهای نشست خبری مشترک وزیران خارجه ترکیه و مصر

آکسیوس: ترامپ به نتانیاهو اعتماد ندارد

سخنگوی حماس: مذاکرات مرحله دوم آتش بس شروع شده است

مسکو به افزایش بودجه نظامی اتحادیه اروپا اعتراض کرد

بازار طلا ترمز برید؛ نگاهی به تغییرات قیمتی در بازار طلا و سکه

یکه‌تازی بازار طلا؛ تحلیلی بر نوسانات طلا در روز سه شنبه 16 بهمن ماه

قیمت دینار عراق 16 بهمن 1403

چین، عراق، امارات و ترکیه عمده‌ترین مقاصد صادرات غیرنفتی ایران

این تیم فوتبال از استقلال شکایت کرد

جانبازان با ایثارگری و مجاهدت به نظام اقتدار و کشور ما امنیت بخشیدید

حریق پتروشیمی مارون مهار شد؛ حال 6 مصدوم مساعد است

مجوز فعالیت برای 11 سرمایه گذاری خارجی صادر شد

توافق ایران و روسیه برای احداث راه ‌آهن رشت _ آستارا

همتی: دولت برای ترمیم قدرت خرید مردم برنامه دارد / امام می‌خواست مردم در صحنه باشند / بپذیریم حکمرانی ما اشتباه بوده است

تعرفه‌های جدید ترامپ قیمت خودرو را منفجر کرد | سونامی قیمتی در راه است

توافق ایران و روسیه برای احداث راه آهن رشت آستارا

جزئیات وحشتناک از آتش سوزی پتروشیمی مارون در ماهشهر

منطقه ویژه اقتصادی بوشهر آلوده ترین نقطه کشور شد

نسخه شفاف بخش دردهای اقتصادی؛اقتصاد مقاومتی است

تورهای اروپا، تجربه ‌ای فراموش نشدنی از فرهنگ، تاریخ و طبیعت

مخالفت آلمان با طرح تسلیحاتی بروکسل

تصمیم اتحادیه اروپا درباره افزایش هزینه‌های دفاعی کوته‌نظرانه است

تفاوت فاحش بین پپ و کارلتو؛ دو سبک متفاوت در دنیای فوتبال

اختلاف سران اروپایی بر سر تامین هزینه‌های تسلیحاتی مشترک

معرفی ظرفیت‌های گردشگری ایران با تبریک سال‌نو چینی‌ها

ارتش ربات‌ های انسان‌نمای 100 هزار نفری شرکت آمریکایی برای مقابله با چین