ایرانیان جهان

آخرين مطالب

رویکرد انرژی آمریکا در دوره «ترامپ»؛ راهبرد افزایش تولید نفت و گاز در دستور کار ایالات متحده آمریکا

رویکرد انرژی آمریکا در دوره «ترامپ»؛ راهبرد افزایش تولید نفت و گاز در دستور کار
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - انرژی و سیاست‌های مرتبط با آن یکی از مهم‌ترین موضوعات سیاست داخلی و خارجی ایالات متحده است. از دوره اوباما به این سو رویکردهای دولت‌های آمریکا بین دو گزینه «تمرکز بر سیاست‌های زیست محیطی و تاکید بر انرژی‌های پاک» در مقابل «افزایش تولید انرژی و عدم توجه به سیاست‌های زیست محیطی و تبدیل انرژی به اهرم سیاست خارجی» در نوسان است.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
ترامپ مدعی است که با در پیش گرفتن گزینه دوم و افزایش تولید نفت و گاز، می‌تواند انرژی را به اهرم سیاست خارجی آمریکا تبدیل کند.
فرامین اجرایی ترامپ درباره انرژی
از 46 فرمان اجرایی که ترامپ در اولین روز بازگشت به قدرت امضا کرد، شش دستور مستقیماً در ارتباط با صنعت انرژی قرار داشت. این فرامین به خوبی سیاست انرژی آمریکا در دوره جدید (2025-2029) را مشخص می‌کنند.
1. خروج از توافق پاریس: با اینکه این خروج حدود یک سال طول می‌کشد، اما یک سیگنال فوری در مورد اولویت‌های دولت جدید و اینکه واشنگتن تا سال 2029 علاقه‌ای به دخالت در تمام توافق‌های بین‌المللی مرتبط با آب و هوا و تعهدات مالی آنها ندارد، ارسال می‌کند. نکته قابل توجه این است که با وجود خروج از توافق پاریس، اما آمریکا از کنوانسیون تغییرات آب و هوای سازمان ملل ( UNFCCC) خارج نشده است. بنابراین کرسی این کشور در مذاکرات بین‌المللی آب و هوا همچنان وجود دارد.
2. مجوز گاز طبیعی مایع ( LNG ): که شامل طیف وسیعی از مقررات با هدف آزادسازی انرژی و منابع طبیعی مقرون به صرفه و قابل اعتماد آمریکا می‌شود. این فرمان به توقف صادرات LNG که در دوره بایدن صورت گرفت، پایان می‌دهد. این فرمان همچنین شامل فرایندهایی است که تسهیل مقررات تولید نفت و گاز، حذف استانداردهای بهره‌وری لوازم خانگی و تغییر مقررات در مورد فروش خودروهای الکتریکی را در پی دارد.
3. اعلام وضعیت اضطراری انرژی ملی برای کاهش محدودیت‌های زیست محیطی: ترامپ پیش از اعلام وضعیت اضطراری بحران تورم را ناشی از هزینه‌های بیش از حد و افزایش قیمت‌های انرژی دانست.
4. رفع محدودیت‌های حفاری نفت، گاز و مواد معدنی در آلاسکا و قطب شمال: ترامپ در ذیل این فرمان، یادداشت سال 2023 که حفاری نفت را در منطقه‌ای به وسعت 6.5 میلیون هکتار در سواحل آمریکا ممنوع کرده بود را نیز باطل اعلام کرد.
5 . دستور به اداره‌های دولتی جهت یافتن راه‌هایی به منظور کاهش قیمت‌ها برای مصرف‌کنندگان: از جمله کنار گذاشتن سیاست‌های آب و هوایی که هزینه سوخت و غذا را افزایش می‌دهد.
6. اعمال محدودیت‌های جدید در انرژی بادی و منوط کردن اجاره فروش پروژه‌های بادی فراساحلی در آب‌های فدرال به بازبینی اقتصادی و زیست محیطی آنها و تعلیق کلیه اجاره‌ها و مجوزهای فدرال برای پروژه‌های بادی دریایی و خشکی: ترامپ در این باره گفت: «مزارع بادی، زشت و گران بوده و به حیات وحش آسیب می‌زنند.»
رویکرد انرژی ایالات متحده در دوره ترامپ
با توجه به شش فرمان اجرایی مذکور می‌توان راهبردهای کلی انرژی ایالات متحده در دوره ترامپ را شامل موارد زیر دانست:
حمایت از افزایش تولید
مهم‌ترین راهبرد ترامپ، تاکید بر افزایش تولید انرژی است. او در سخنرانی تحلیف خود گفت: «آمریکا یک بار دیگر یک کشور تولیدکننده خواهد بود. ما چیزی داریم که هیچ کشور تولیدکننده دیگری هرگز نخواهد داشت - بیشترین مقدار نفت و گاز در بین کشورهای روی زمین - و ما از آن استفاده خواهیم کرد. ما از آن استفاده خواهیم کرد تا قیمت‌ها را پایین بیاوریم». جدا از درستی یا نادرستی این ادعای ترامپ، او در اولین روز ریاست جمهوری خود به وزارت انرژی دستور بازنگری در تاسیسات صادرات گاز را صادر کرد. برنامه‌ریزی ترامپ برای لغو مالیات‌های ویژه بر متان و حذف مقرراتی که بایدن برای کاهش تولید گاز طبیعی وضع کرده بود، منجر به افزایش سرمایه‌گذاری در گاز طبیعی خواهد شد.
افزایش صادرات گاز طبیعی به آمریکا اجازه حمایت از متحدان از طریق صدور انرژی را خواهد داد. فرمان ترامپ برای لغو ممنوعیت صادرات انرژی، حمایت کنگره را نیز به همراه داشت و برخی نمایندگان همچون کارول میلر، جودی آرینگتون، هنری کوئلار و لو کوریا در بیانیه‌ای ضمن حمایت از این اقدام اعلام کردند که ال‌ان‌جی برای غنی‌سازی تولید انرژی ایالات متحده ضروری است و تصمیم برای توقف صادرات صنعت انرژی ما را در چهار سال گذشته خفه کرده است.
مقررات‌زدایی با محوریت افزایش تولید
مقررات‌زدایی برای افزایش تولید انرژی نفت و گاز دیگر راهبرد ترامپ است. همچنین در دولت بایدن میانگین زمان لازم برای دریافت مجوز برای حفاری در اراضی فدرال به طور قابل توجهی افزایش یافت و از حدود 250 روز در سال 2010 به 320 روز تا سال 2023 رسید. این در حالی است که دولت ترامپ در نظر دارد با ساده‌سازی فرایندها، این فرایند را با استخدام کارکنان بیشتر تسریع کند.
از سوی دیگر سیاست آزادسازی انرژی، دولت را در مسیر حذف یارانه‌ها و مقررات خودروهای برقی قرار می‌دهد. پایان دادن به اعتبار مالیاتی 7500 دلاری برای خودروهای الکتریکی مستلزم اقدام کنگره است. لغو قوانین آلایندگی فدرال و اقتصاد سوخت که تولیدکنندگان را تشویق به فروش خودروهای برقی می‌کند، اقدام دیگری است که باید از طریق فرایندهای نظارتی معمول انجام شود.
صنایع خودرو در آمریکا که در دوره بایدن عملاً تحت تاثیر الزامات خودروهای الکتریکی قرار گرفتند، مهم‌ترین متضررین لغو مقررات قبلی در مورد انتشار گازهای گلخانه‌ای خواهند بود.
افزایش تولید مواد معدنی حیاتی
دولت ترامپ علاوه بر نفت و گاز، سعی در افزایش تولید مواد معدنی حیاتی از جمله خاک‌های کمیاب و اورانیوم دارد. مهم‌ترین دستور کارهای دولت در این راستا حذف موانع نظارتی، بررسی پتانسیل‌های منابع کشور، قرار دادن زمین‌های عمومی برای استخراج معادن و حمایت از پروژه‌ها با کمک‌های بلاعوض در صورت تأمین بودجه توسط کنگره است.
تبدیل آمریکا به محور انرژی
طبق گزارش سایت Energy in Depth توقف مجوزهای صادرات گاز آمریکا در دوره بایدن نقش آمریکا را به عنوان یک تامین‌کننده قابل اعتماد انرژی کاهش داده است. بر همین اساس ترامپ در بخشی از سخنرانی مراسم تحلیف گفت که «ذخایر استراتژیک آمریکا را دوباره به سمت بالا پر می‌کند و انرژی آمریکا را به سراسر جهان صادر می‌کند.» این موضوع با تاثیر بر دسترسی متحدان آمریکا به گاز، ژاپن را وادار کرد برای افزایش واردات LNG به منابع قابل اتکایی همچون قطر و سایر تولیدکنندگان گاز در غرب آسیا روی آورد.
ترامپ قصد دارد با لغو توقف صادرات، مجدداً با افزایش صادرات گاز اعتماد از دست رفته آمریکا را بازیابد. سوی دیگر نقش انرژی در سیاست خارجی آمریکا به رقابت با چین برمی‌گردد. ترامپ به دنبال بهره‌برداری از انرژی برای فشار بر چین از طریق افزایش صادرات نفت و گاز است تا امکان رشد اقتصادی بالاتر ایالات متحده و تقویت امنیت انرژی متحدان و شرکای اصلی واشنگتن را فراهم آورد.
نتیجه
ترامپ در عرصه انرژی، راهبرد افزایش تولید نفت و گاز، مقابله با مقرراتی که به کاهش تولید و صدور انرژی ختم می‌شوند و استفاده از انرژی به عنوان اهرم سیاست خارجی آمریکا را دنبال خواهد کرد. در عین حال برآیند این سیاست نادیده گرفتن قوانین محیط زیستی و تغییرات آب و هوایی است که در کناره‌گیری از توافق آب و هوایی پاریس دیده می‌شود. اقدامات ترامپ برای افزایش تولید نفت و گاز داخلی و حذف مشوق‌ها برای خودروهای الکتریکی تبعات زیست محیطی فراوانی خواهد داشت.
این در حالی است که سال 2024 گرم‌ترین سال زمین بود و ایالات متحده نیز همچنان درگیر آتش‌سوزی است. آمریکا همچنین بیشترین میزان کربن جهان را تولید می‌کند. آیانا الیزابت جانسون، زیست شناس دریایی و کارشناس اندیشکده آزمایشگاه اقیانوس شهری در آمریکا معتقد است: «این دستورات، هوای ما را کثیف‌تر، مردم را بیمارتر و انرژی را گران‌تر می‌کند و جوامع ما را برای آب و هوای بدتر آماده نمی‌کند»
کد خبر 6361593

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1352179/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بارش بی سابقه برف در هوکایدو ژاپن + فیلم

10 جاذبه برتر که در تور نوروزی کره و ژاپن باید از آن‌ها دیدن کنید!

آمادگی اتحادیه اروپا برای گفتگو با واشنگتن در مسئله تعرفه‌ها

بحران منابع آبی در اروپا؛ بخش بزرگی از آب‌های سطحی آلوده‌اند

کراکن به اروپا می‌آید: گسترش با مشتقات تنظیم‌شده

بحرانی به نام بحران منابع آبی در اروپای پرآب

حباب ارزهای دیجیتال در حال ترکیدن است؟

تیم ملی فوتبال جوانان وارد چین شد

راه‌اندازی صندوق سرمایه‌گذاری 100 میلیون دلاری برای توسعه تون نتورک تلگرام

انزوای افغانستان را رد می‌کنیم

فوری | ترامپ یک فرمان اجرایی درباره ایران امضا می‌کند

اصرار ترامپ به سیاست شکست‌خورده فشار حداکثری علیه ایران

اهداف و جزئیات فرمان اجرایی ترامپ علیه ایران

ترامپ یک فرمان اجرایی درباره ایران امضا می‌کند

آمریکا در آستانه فروش یک میلیارد دلار تسلیحات به اسرائیل

تعرفه واردات راهی برای پیشبرد اهداف

هزینه‌های نتانیاهو بر واشنگتن؛ قمار ترامپ روی اسب بازنده

زکریا الزبیدی : آمریکا، انگلیس و فرانسه متهم اسارت من هستند

بازگشت فشار حداکثری امریکا علیه ایران

مخاطرات سیاست خیابانی

آیا کار از دست دولت در‌رفته است؟

کارشناس روس: مسکو «اسد» را به سوریه تحویل نمی‌دهد

طالبان: رهبران هیچ‌گونه اختلافی با هم ندارند

15 اسیر تبعیدی فلسطینی به ترکیه منتقل شدند

لبنان از اسرائیل به شورای امنیت شکایت کرد

ارتش اسرائیل چگونه درحال تبدیل کرانه باختری به غزه دوم است؟

آلمان: روسیه می‌تواند ناتو را به چالش بکشد

«فراخوان تاریخی اوجالان» منتشر می‌شود

حزب الله: تحریم‌ها هیچ تاثیری در روحیه ما ندارد

دیدار اردوغان با سرکرده شورشیان سوریه

کمتر از 20 ساعت تا تعیین تکلیف بزرگترین واگذاری تاریخ خصوصی‌سازی

90 %درآمدمالیاتی سال 1403، در 10 ماهه ابتدایی سال وصول شد

رکورد افزایش قیمت مسکوکات شکسته شد؛ سکه امامی در آستانه کانال 65 میلیون تومانی!

دیدار رئیس پارلمان عراق با علی لاریجانی

موافقت دولت عراق با ایجاد شهرک های صنعتی مشترک در مرزهای شلمچه و مهران

افتتاح‌ نمایشگاه عرضه مستقیم کالا در گلستان

روزانه حدود 300 مگاوات برق در زنجان تولید می‌شود

ماجرای تغییر ماهیت این تابلوهای تبلیغاتی چیست؟

سرپرست فرمانداری خلخال منصوب شد

فعالان اقتصادی شرط داوری اتاق بازرگانی را در قراردادهای بین‌المللی لحاظ کنند

30 میلیون کالابرگ در آستانه ماه مبارک رمضان توزیع می‌شود

روایت سریع‌القلم از عقب افتادگی علمی ایران و پیشرفت عرب ها و جهان/ سقوط زبان فارسی و نگارش آن در دانشگاه ها/ مدارک دکترا برای پرستیژ بدون ارزش علمی

بارش بی سابقه برف در ژاپن ؛ ارتفاع برف را در خیابان ها ببینید

لاوروف: غرب در پی کنار زدن روسیه، ایران و چین از سوریه است

واکنش سخنگوی طالبان به اختلاف در سطح رهبری این گروه

بیت کوین با عقب نشینی ترامپ به کانال 100 هزار دلاری برگشت

طرح «جداسازی قابلیت‌های هوش مصنوعی آمریکا از چین» با 100 میلیون‌ دلار یا 20 سال زندان برای ناقضان آمریکایی

استفاده از هوش‌مصنوعی چینی در آمریکا 20 سال زندان دارد

ورود آمریکا به پرونده هسته‌ای ترکیه و روسیه

پشت پرده قطع کمک‌های مالی به همجنس‌بازان، تجزیه‌طلبان و تروریست‌ها+ اسناد