ایرانیان جهان

آخرين مطالب

سختگیری و طرح اروپا برای اخراج پناهجویان اروپا

سختگیری و طرح اروپا برای اخراج پناهجویان
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش جماران، کمیسیون اروپا در حال بررسی نحوه اجرای قانون جدید اتحادیه در باره بازگشت مهاجران است و بسیاری از کشورهای عضو بر اتخاذ رویکردی سختگیرانه تاکید دارند.
یورونیوز در این گزارشی اختصاصی با استناد به صورتجلسه نشست غیررسمی شورای اروپا که هفته گذشته برگزار شد از آماده شدن پیشنهادی قانونی در این نهاد به منظور فراهم کردن زمینه بازگشت سریع مهاجران غیرقانونی خبر می‌دهد.
بنا به این گزارش، کمیسیون اروپا قصد دارد ایجاد «مراکز بازگشت» در خارج از مرزهای اتحادیه را در پیشنهاد قانونی خود بگنجاند.
بدین ترتیب در صورت تصویب این پیشنهاد، آن دسته از مهاجران که پرونده آنها مورد پذیرش مراکز رسیدگی به درخواست‌های پناهندگی قرار نگرفته است به مراکزی خارج از اتحادیه اروپا منتقل و از آنجا به کشورشان بازگرندانده می‌شوند.
در همین راستا، ماگنوس برونر، کمیسر مهاجرت اتحادیه، طی نشست غیررسمی شورای اتحادیه اروپا که روز پنج‌شنبه 30 ژانویه در ورشو برگزار شد با نمایندگان کشورهای عضو حوزه شنگن و نهادهای اتحادیه اروپا درباره «ایده‌های نوآورانه» برای مدیریت مهاجرت بحث و تبادل نظر کرد. بنا به گزارش یورونیوز، قانون بازگشت مهاجران مجور اصلی این گفت‌وگوها بوده است.
نشست‌های غیررسمی شورای اروپا، جلسات منظمی هستند که با حضور نمایندگان کشورهای عضو و نهادهای اتحادیه اروپا از سوی ریاست دوره‌ای شورای اتحادیه اروپا سازماندهی و برگزار می‌شود؛ این بار لهستان که میزبان این رویداد در پایتخت خود بود، ریاست آن را بر عهده داشت.
یک سخنگوی کمیسیون اروپا در پاسخ به سوال یورونیوز از اظهار نظر در مورد اطلاعات درز کرده از این نشست خودداری کرد.
انتظار می‌رود جزئیات پیشنهاد کمیسیون اروپا برای تسریع در روند بازگرداندن مهاجران تا پایان این ماه منتشر و فرآیند قانونی آن نیز بلافاصله آغاز شود.
بر اساس آنچه در صورت‌جلسه نشست یاد شده آمده، ماگنوس برونر، کمیسر مهاجرت اتحادیه پیشنهاد «قوانین سخت‌گیرانه‌تر برای بازداشت» و «امکان ایجاد مراکز بازگشت» را مطرح کرده است.
مراکز بازگشت بر اساس این پیشنهاد، مکان‌هایی خارج از اتحادیه اروپا هستند که پناهجویان پذیرفته نشده، پیش از بازگردانده شدن به کشورشان به آنجا فرستاده شوند.
پیشنهاد ایجاد مراکز بازگشت با استقبال کشورهایی مانند اتریش، بلغارستان، جمهوری چک، دانمارک، آلمان، یونان، ایتالیا، لتونی و مالت مواجه شد. استقبال کنندگان از این پیشنهاد همچنین آنرا به عنوان «یک عامل بازدارنده احتمالی برای مهاجرت غیرقانونی» قلمداد کردند.
تصمیمات مربوط به موضوع مهاجرت با اکثریت واجد شرایط اتخاذ می‌شود، به این معنی که حداقل 15 کشور از 27 کشور عضو که حداقل 65 درصد از جمعیت اتحادیه را نمایندگی می‌کنند، باید این تصمیم ها را تأیید کنند.
برخی دیگر از کشورهای عضو مانند پرتغال و اسپانیا «تردید‌هایی» را از نظر حقوقی و عملیاتی نسبت به این پیشنهاد مطرح کردند، در حالی که کشورهایی مانند ایرلند و بلژیک «نیاز به اتخاذ اقدامات واقع‌بینانه، عملی و احترام به حقوق بنیادین» را مورد تاکید قرار دادند.
ماگنوس برونر در جلسه تأیید صلاحیت خود در پارلمان اروپا که پاییز گذشته برگزار شد، گفته بود که اتحادیه باید برای بررسی «ایده‌های جدید» به منظور کاهش مهاجرت غیرقانونی، «ذهنی باز» داشته باشد.
او در آن زمان نیز ایده ایجاد مراکز بازگشت را به شیوه‌ای «انسانی» و «معتبر از نظر حقوقی» مطرح کرده و تاکید کرده بود که برای «درک بهتر نسبت به چگونگی اجرای این طرح» در عمل، نیاز به بررسی بیشتری است.
سازمان‌های بشردوستانه با این طرح مخالفند و تاکید دارند که ایجاد چنین مراکزی منجر به بازداشت‌های طولانی‌مدت و رنج فراوان پناهجویان خواهند شد. قوانین فعلی اتحادیه اروپا مقامات را از فرستادن اجباری مهاجران به کشورهایی که با آنها ارتباطی ندارند، منع می‌کند.
با این حال، فشارهای سیاسی برای بازنگری در نرخ پایین اخراج مهاجران سبب نادیده گرفتن این هشدارها شده و بسیاری از کشورهای عضو را به اتخاذ رویکرد سخت‌گیرانه‌تری در این خصوص سوق داده است.
اورزولا فُن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا نیز اکتبر گذشته در نامه‌ای به رهبران اتحادیه پیش از اجلاس دو روزه بروکسل که موضوع اصلی آن بحث درباره مهاجرت بود، از ایجاد «مراکز بازگشت» حمایت کرد.
خانم فُن در لاین در این نامه اظهار داشت که پروتکل مهاجرتی مورد توافق ایتالیا و آلبانی که با چالش‌های حقوقی روبرو است، می‌تواند مبنایی برای تعیین خط و مشی کلی سیاست مهاجرتی اتحادیه اروپا در آینده باشد.
جزئیات بیشتری از مقررات مهاجرتی آتی اتحادیه
ماگنوس برونر، کمیسر مهاجرت اتحادیه برونر همچنین پیشنهاد کرد که مهاجران بازگردانده شده موظف به «همکاری» باشند و «پیامدهای روشن عدم رعایت قوانین» برای آنها مشخص شود.
بنا به پیشنهاد کمیسر مهاجرتی اتحادیه اروپا، قوانین مربوط به اخراج مهاجرانی که تهدید امنیتی تلقی می‌شوند، باید سختگیرانه‌تر شود و بستری فراهم گردد تا سایر کشورهای عضو اتحادیه نیز تصمیمات صورت گرفته برای اخراج پناهجویان در یک کشور عضو را به رسمیت بشناسند.
وزرای کشورهای دانمارک، ایسلند، لیختن‌اشتاین، لیتوانی، مالت، نروژ، رومانی، اسلوونی و سوئد از وضع مقررات سخت‌گیرانه برای الزام همکاری پناهجویان مشمول طرح بازگشت و نیز پیش‌بینی مجازات برای افرادی که از همکاری با این طرح امتناع می‌ورزند، حمایت کردند.
طبق صورتجلسه تنظیم شده در نشست شورای اروپا، چندین کشور با ایده به رسمیت شناختن متقابل تصمیمات بازگشت بین کشورهای عضو موافقت کردند، و تنها فرانسه کاملاً مخالفت آن بود.
اسپانیا، با حمایت پرتغال، رومانی، اسلواکی و ایسلند، خواستار ایفای نقش پررنگ‌تر فرانتکس، آژانس مرزی اتحادیه اروپا، در بازگرداندن مهاجران شد.
در این صورتجلسه همچنین به موافقت فرونتکس با این پیشنهاد اشاره شده و آمده است که آژانس مرزی اتحادیه اروپا خواستار منابع کافی برای انجام این ماموریت شد.
اورزولا فُن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، تابستان گذشته در سخنانی که پس از انتخاب مجدد خود به این سمت ایراد کرد از طرح پیشنهادی خود برای سه برابر کردن تعداد کارکنان فرونتکس خبر داد.
در نهایت، به موجب آنچه در صورتجلسه شورای اروپا آمده، اکثر کشورهای عضو بر این باورند که بهتر است پیشنهاد قانونی کمیسیون به جای آیین‌نامه، به صورت یک دستورالعمل تنظیم شود تا انعطاف‌پذیری بیشتری در اجرا داشته باشد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1353217/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیام جدید ترامپ درباره ایران

پلیس سوئد: تیراندازی شهر «اوربرو» انگیزه ایدئولوژیک نداشت

روسیه اعضای حزب التحریر را در کریمه بازداشت کرد

ترکیه مخالفتش با نقشه ترامپ برای غزه را اعلام کرد

منابع آگاه: حماس در صورت کارشکنی اسرائیل در تبادل اسرا، تماشاگر نمی‌ماند

اعدام 2 نفر در عربستان به اتهام خیانت

انگلیس: آینده فلسطینی‌ها در سرزمین آن‌ها رقم می‌خورد

سرپرست اداره‌کل استاندارد استان تهران: مردم برای سرمایه‌گذاری، طلای آب‌ شده نخرند

اطلاعیه ایران خودرو در کدال: مجمع به حد نصاب نرسید

پرش بلند بازار طلا؛ تحلیلی بر نوسانات مسکوکات در روزی که گذشت

توئیت معنادار حسن روحانی پس از اظهارات ترامپ درباره مذاکره با ایران

عراق، بهشت خریداران: چه چیزهایی در عراق ارزان است؟

بررسی اتهام الشرطه به استقلال؛ آیا استفاده از آرمین سهرابیان غیرقانونی بود؟

توئیت معنادار حسن روحانی پس از اظهارات ترامپ

تاکید دادگاه عالی فدرال عراق بر لازم الاجرا بودن احکام آن

بهره‌برداری از 47 پروژه عمرانی و اقتصادی در شهرستان دلیجان

سه محور اساسی در تحول نظام مالیاتی/ ضرورت رفع فقر اطلاعاتی

جنگ تعرفه‌ها؛ تیغ دولبه‌ای که دست ترامپ را برید

دودی کردن شیشه خودرو جریمه دارد؟

دینداری و دین‌مداری باید در متن زندگی مردم جاری شود

بهره‌برداری از 14 پروژه کلیدی در بخش شمیل به مناسبت دهه فجر

آرژانتین برای خروج از بحران اقتصادی چه کرد؟

در حال احداث بودن 12 پروژه سرمایه گذاری به ارزش 48 میلیون دلار در خراسان جنوبی

قدرت‌ نمایی‌ 2 غول اقتصادی بیخ پیدا کرد

برندسازی برای افزایش درآمدزایی در حوزه کشاورزی تیران لازم است

پیشروی مالزی در توسعه Web3 و تلاش ژاپن برای مقابله با تقلب

کمک 147 هزار یورویی ژاپن به بیمارستان این شهر ایران

مالیات، تیغی که گردن همه را می‌برد؟

آقایان مسئول جشنواره فجر ویترین انقلاب اسلامی است +ویدئو

سکه و طلا چند شد؟ +جدول

بورس بیش از 13 هزار واحد ریخت +جدول

خبر جدید ظریف درباره مذاکره ایران با آمریکا + فیلم

فوری؛ چراغ سبز ترامپ برای توافق با ایران / ترجیح می‌دهم با ایران به توافق برسم

دوگین: ایران و روسیه آماده گذار تاریخی در نظم جهانی باشند

پیام ترامپ درباره توافق با ایران + عکس

ترامپ: آمادگی دارم با رئیس جمهور ایران وارد گفت‌وگو و مذاکره شوم

پیام جدید ترامپ: این ادعا که همکاری آمریکا با اسرائیل، ایران را خرد و خاکشیر خواهد کرد، اغراق‌آمیز است | توافق با ایران را ترجیح می‌دهم

فوری؛ چراغ سبز ترامپ برای توافق با ایران / توافق صلح هسته‌ای را ترجیح می‌دهم

توییت طوفانی ترامپ: هنگام امضای توافق صلح با ایران جشن بزرگی در خاورمیانه می‌گیریم

آمریکا، کابوس ایران یا دوست نادیده؟

ترامپ گزارش‌های اغراق آمیز علیه ایران را رد کرد

دلیل محدودیت وزن برخی جاده‌ها و بزرگراه‌ها چیست؟

آملی لاریجانی: آمریکایی ها می‌خواهند با ترساندن ملت ایران به اهدافشان برسند/ امام «آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند» را بعنوان شعار نگفتند، یک حقیقت بود

ترامپ خواستار توافق هسته‌ای با ایران شد

میلیاردها دلار از پول‌های آمریکا صرف جنگ اوکراین شد

عواقب جنگ تجاری گریبانگیر بازار نفت شد

این فرد به توصیه رهبری مامور مذاکره با ترامپ می‌شود؟

اظهارات ترامپ در مورد غزه، صدای آلمان را هم درآورد

تیراندازی در مرکز بروکسل

لاوروف: رقابت عادلانه مدت‌هاست توسط غرب لغو شده است