ایرانیان جهان

آخرين مطالب

جنگ تعرفه‌ای ترامپ اقتصاد آمریکا را چقدر کوچک‌ خواهد کرد؟ ایالات متحده آمریکا

جنگ تعرفه‌ای ترامپ اقتصاد آمریکا را چقدر کوچک‌ خواهد کرد؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش ، روزنامه "نیویورک تایمز" با انتشار گزارشی به استفاده ترامپ از اقتصاد آمریکا به مثابه یک سلاح و تهدیدات مطرح شده از سوی او علیه اقتصاد سایر کشور‌ها و موضوع پرداخته که این رویکرد به ویژه تعرفه‌های اعمال شده از سوی شخص ترامپ چه خطراتی را به ویژه برای اقتصاد ایالات متحده به دنبال خواهد داشت.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
اقتصاددانان درباره رویکرد تعرفه‌ای ترامپ چه نظری دارند؟ "نیویورک تایمز" با اشاره به نظر اقتصاددانان درباره رویکرد فعلی ترامپ در مورد استفاده از تعرفه برای اعمال فشار بر سایر کشور‌ها می‌نویسد:"ترامپ درست می‌گوید که اقتصاد آمریکا یک سلاح قدرتمند است و اگر تعرفه‌ها را اعمال کند، به کشور‌های دیگر ضربه بیشتری وارد خواهد ساخت. این موضوع به طور خاص در مورد کانادا و مکزیک صدق می‌کند که به تجارت با ایالات متحده وابسته هستند و ترامپ اخیرا از تصمیمش برای اعمال تعرفه 25 درصد بر آن دو کشور خبر داده بود. مکزیک و کانادا بیش از 80 درصد از صادرات خود را به ایالات متحده می‌فرستند و ممکن است در صورت جدیت ترامپ برای اعمال تعرفه‌ها در تقلایی طولانی مدت فلج شوند. با این وجود، بسیاری از اقتصاددانان می‌گویند این استراتژی برای ایالات متحده نیز هزینه خواهد داشت. آنان تخمین می‌زنند که به همان اندازه که اقتصاد آمریکا قوی است، جنگ‌های تجاری با افزایش قیمت ها، توقف سرمایه گذاری، کاهش رشد و کاهش صادرات، آن را تضعیف می‌کند. بسیاری از کشاورزان و مشاغلی که شاهد افزایش هزینه‌ها و کاهش رونق بازار‌های صادراتی هستند به این خطر اشاره کرده‌اند".
ابهام ایجاد شده توسط ترامپ چه تاثیری بر بازار کسب و کار آمریکا خواهد گذاشت؟ "نیویورک تایمز" در ادامه با اشاره به تاثیر رویکرد فعلی ترامپ بر روی بازار کسب و کار در آمریکا می‌نویسد:"باید دید ترامپ پس از پایان جدول زمانی 30 روزه چه خواهد کرد. ابهامی که او در مورد سیاستگذاری هایش ایجاد کرده می‌تواند صاحبان کسب و کار‌ها را از سرمایه گذاری تازه و استخدام کارکنان جدید منصرف سازد. این وضعیت تا زمانی که تصویر واضح تری از چگونگی گسترش تجارت برای کارآفرینان ایجاد شود ادامه خواهد یافت".
"امیلی بلانچارد" استاد اقتصاد در دانشکده بازرگانی دارتموث معتقد است که تهدیدات تعرفه‌ای اهرم اقتصادی ایالات متحده را از بین می‌برد. او می‌گوید:"ترامپ با پرتاب کردن وزن ایالات متحده در بازار‌های جهانی اعتمادی را که پایه‌های قدرت ایالات متحده را شکل داده، تضعیف می‌کند". او می‌افزاید:"اگر شرکت‌ها و سرمایه‌گذاران انتظار داشته باشند که ایالات متحده تعرفه‌ها را به طور منظم اعمال کند، با کاهش اتکای شان به بازار‌های آمریکایی از خود در برابر اختلالات آتی محافظت بعمل خواهند آورد. سیاستگذاری تجاری به مثابه یک سلاح اقتصادی است که هر بار از آن استفاده می‌شود قدرت کم تری پیدا می‌کند".
آیا تعرفه‌های ترامپ به سایر کشور‌ها آسیب بیش تری خواهد رساند؟ "نیویورک تایمز" در ادامه به این ادعای ترامپ پرداخته که که اذعان کرده اگرچه جنگ‌های تجاری می‌تواند به آمریکایی‌ها آسیب برساند، اما از نظر او این جنگ‌ها به سایر کشور‌ها آسیب بیش تری وارد خواهد ساخت. این روزنامه در این باره می‌نویسد:" وندی کاتلر" مذاکره کننده سابق تجاری ایالات متحده و معاون رئیس جمهور در انجمن آسیایی می‌گوید استدلال ترامپ در این باره که جنگ‌های تجاری برای کانادا و مکزیک دردناک‌تر خواهند بود درست می‌گوید. او می‌افزاید:"تردیدی وجود ندارد که شرکای ما شدیدتر از ایالات متحده تحت تأثیر قرار خواهند گرفت، زیرا بیش از سه چهارم صادرات آنان به سمت بازار ما روانه می‌شود. با این وجود، مصرف کنندگان، شرکت‌ها و اقتصاد ایالات متحده نیز این درد را احساس خواهند کرد، به ویژه زمانی که در معرض اقدامات تلافی جویانه شرکای مان قرار گیرند".
محققان "موسسه اقتصاد بین‌الملل پترسون" در واشینگتن تخمین زده‌اند که تعرفه 25 درصدی بر کانادا و مکزیک و تعرفه 10 درصدی بر چین بیش‌ترین ضربه را به دیگر کشور‌ها وارد می‌کند، اما از رشد اقتصاد آمریکا نیز خواهد کاست.
آنان تخمین می‌زنند که تولید ناخالص داخلی کانادا و مکزیک تا سال 2027 یک درصد کاهش خواهد یافت. هم چنین، تولید ناخالص داخلی در آمریکا تنها حدود یک سوم کاهش خواهد یافت. اگرچه ممکن است این میزان کاهش چندان زیاد به نظر نرسد، اما پیش‌تر اقدامات کمی وجود داشته که روسای جمهوری اسبق آمریکا با میل خود انجام داده باشند تا رشد اقتصادی را تا این اندازه کاهش دهند.
این روزنامه در ادامه درباره پیامد‌های تعرفه ترامپ می‌نویسد:" تعرفه‌های گمرکی بر کانادا و مکزیک به طور خاص دردناک خواهند بود، زیرا پس از سه دهه تحت یک توافق تجاری مشترک بودن، بسیاری از شرکت‌ها زنجیره‌های تامینی را ایجاد کرده‌اند که از مرز‌های آمریکای شمالی عبور می‌کنند. شرکت‌های تولید کننده نفت، خودرو، محصولات مراقبت از مصرف کننده، فولاد و سایر محصولات نسبت به تعرفه‌ها ابراز نگرانی کرده‌اند. انتاریو، استانی که صنعت خودروی کانادا را در خود جای داده تخمین زده که 450000 شغل در آنجا به دلیل تعرفه‌ها در معرض خطر قرار گرفته‌اند. مقام‌های انتاریو اعلام کرده‌اند که به تعویق انداختن مالیات و سایر اقدامات برای کمک به مشاغل آسیب دیده از تعرفه‌ها را در دستور کار قرار خواهند داد. فراتر از تأثیرات تعرفه‌ها بر شرکت ها، کارشناسان تجارت می‌گویند که تهدیدات تهاجمی می‌تواند باعث وارد آمدن آسیب طولانی مدت به منافع ایالات متحده شود به این دلیل که تهدیدات تعرفه‌ای، اعتماد بین‌المللی نسبت به این که ایالات متحده به قوانین و هنجار‌های تجاری احترام می‌گذارد را از بین خواهد برد. "ادوارد آلدن" کارشناس تجارت در "شورای روابط خارجی" می‌گوید:" ایالات متحده برای چندین دهه سیستمی از قوانین بین المللی و قابل پیش بینی را پرورش داده است. با تهدیدات مطرح شده از سوی ترامپ در مورد اعمال تعرفه‌ها به شیوه‌ای تصادفی و غیر قابل درک، شواهد نشان می‌دهند که آن دوران به پایان رسیده است. ایالات متحده اکنون نشان می‌دهد که تعرفه‌ها یک ابزار همه منظوره است که برای هر هدف سیاسی که رئیس جمهور بخواهد می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. این فرمول نه تنها در آمریکای شمالی، بلکه در کل اقتصاد جهانی، ابهامی عظیم و از بسیاری جهات بی‌سابقه را ایجاد خواهد کرد".
کشور‌های دیگر چه واکنشی نشان خواهند داد؟ "نیویورک تایمز" با اشاره به این که سایر کشور‌ها نیز احتمالا دست به اقدام تلافی جویانه در برابر تعرفه‌های ترامپ خواهند زد می‌نویسد:"علیرغم تهدید ایالات متحده برای تشدید بیشتر تعرفه‌ها در صورت اجرایی شدن این تعرفه ها، کانادا و مکزیک آماده شده‌اند تا تلافی کنند. کانادا روز یکشنبه اعلام کرد که عسل، گوجه فرنگی، مشروبات الکلی و یخچال‌های ساخت آمریکا را هدف قرار خواهد داد. رئیس جمهور مکزیک نیز پیش از مهلت یک ماهه گفته بود که کشورش پاسخ خواهد داد. ترامپ در روز‌های اخیر اهداف خود را گسترش داده و گفته بود که کشور‌ها علاوه بر اقدام در مورد مواد مخدر و مهاجران، باید مازاد تجاری خود با ایالات متحده را نیز کاهش دهند. ترامپ در پاسخ به این پرسش که "جاستین ترودو" نخست وزیر کانادا می‌تواند چه چیزی به را آمریکا برای جلوگیری از اعمال تعرفه ارائه دهد گفته بود:"نمی دانم. ما با کانادا کسری‌های زیادی داریم، مانند همه کشورها".
انگیزه‌های احتمالی پشت تصمیم ترامپ برای وضع تعرفه این روزنامه نزدیک به حزب دموکرات درباره انگیزه‌های احتمالی ترامپ برای وضع تعرفه بر واردات کالا از دیگر کشور‌های جهان می‌نویسد:"برخی گفته‌اند که هدف واقعی ترامپ این است که تقصیر مشکلات داخلی آمریکا را بر دوش کشور‌های خارجی بیاندازد. برخی دیگر ادعا کرده‌اند که انگیزه‌های ترامپ ممکن است بیش‌تر ارسال سیگنال‌های سیاسی به حامیانش باشد و نه آن که واقعا بخواهد بر روی موضوع ورود مواد مخدر به ویژه فنتانیل به آمریکا، مهاجران یا تجارت تأثیر بگذارد. یکی از مقام‌های تجاری سابق دولت بایدن در نشستی در "شورای روابط خارجی" در ماه ژانویه گفته بود که "علامت دادن در سیاست" "مهم‌ترین هدف از وضع تعرفه‌ها است. او گفته بود این یک بازی ارسال سیگنال از سوی ترامپ است".
نتیجه تحقیقات اقتصادی منتشر شده در سال گذشته نشان داد که تعرفه‌های وضع شده از سوی ترامپ در دوره نخست ریاست جمهوری اهداف اعلام شده اش برای افزایش مشاغل تولیدی را محقق نکرده بود، اما با جلب نظر رای‌دهندگان به حزب جمهوری‌خواه، کماکان از نظر سیاسی به نفع او تمام شده بود.
آن مقام دولت بایدن گفته بود:"اگر می‌خواهید به مردم پیام دهید که در حال انجام موضوع X، Y یا Z هستید، تعرفه‌ها اکنون راهی غیرقابل مقاومت برای انجام آن هستند".

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1353301/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازیکنان سانتوس در تمرینات با تونل وحشت به نیمار خوش‌آمد گفتند

حرکات تکنیکی و مهارت‌های چشم‌نواز نیمار در لیگ قهرمانان اروپا

کاهش سهام اروپا در معاملات اولیه

رهبر اسماعیلیان، چهره‌ای ماندگار

مردم آمریکا: غزه فروشی نیست

اسرائیل؛ ایالت پنجاه و یکم آمریکا

کار جنجالی آمریکا در مقابل چین

بازگشت به استعمار قدیم!/نظام بین‌الملل باید خود را برای بدترین اتفاقات آماده کند

انتقاد روسیه از طرح تصرف غزه توسط ترامپ

پیام جدید ترامپ به ایران+ جزئیات

ترامپ نامه‌های چین را باز نکرده، پس می‌فرستد

باسم نعیم: اظهارات ترامپ نهادینه‌سازی «قانون جنگل» در عرصه بین‌المللی است

جنایات آمریکا در تاریخ بی سابقه است

دکتر ذاکریان طرح کرد: تحقق خواسته مخالفان داخلی ظریف توسط ترامپ و نتانیاهو

ترامپ مدعی شد یک توافق صلح هسته‌ای با ایران را ترجیح می‌دهم

کوبا: باید کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس شرقی به‌رسمیت شناخته شود

سیگنال رئیس جمهور آمریکا برای ایران/ تفاوت کارزار فشار حداکثری 2 با فشار حداکثری 1 چیست؟

می‌توان با آمریکا در فضای متفاوتی مذاکره کرد!

طرح ترامپ برای غزه هرگز قابل قبول نیست

واکنش قسد به اخبار خروج نظامیان آمریکایی از سوریه

وزیر اول اسکاتلند: طرح ترامپ درباره غزه خطرناک است

پیام جدید ترامپ درباره ایران

پلیس سوئد: تیراندازی شهر «اوربرو» انگیزه ایدئولوژیک نداشت

روسیه اعضای حزب التحریر را در کریمه بازداشت کرد

ترکیه مخالفتش با نقشه ترامپ برای غزه را اعلام کرد

منابع آگاه: حماس در صورت کارشکنی اسرائیل در تبادل اسرا، تماشاگر نمی‌ماند

اعدام 2 نفر در عربستان به اتهام خیانت

انگلیس: آینده فلسطینی‌ها در سرزمین آن‌ها رقم می‌خورد

سرپرست اداره‌کل استاندارد استان تهران: مردم برای سرمایه‌گذاری، طلای آب‌ شده نخرند

اطلاعیه ایران خودرو در کدال: مجمع به حد نصاب نرسید

پرش بلند بازار طلا؛ تحلیلی بر نوسانات مسکوکات در روزی که گذشت

توئیت معنادار حسن روحانی پس از اظهارات ترامپ درباره مذاکره با ایران

عراق، بهشت خریداران: چه چیزهایی در عراق ارزان است؟

بررسی اتهام الشرطه به استقلال؛ آیا استفاده از آرمین سهرابیان غیرقانونی بود؟

توئیت معنادار حسن روحانی پس از اظهارات ترامپ

تاکید دادگاه عالی فدرال عراق بر لازم الاجرا بودن احکام آن

بهره‌برداری از 47 پروژه عمرانی و اقتصادی در شهرستان دلیجان

سه محور اساسی در تحول نظام مالیاتی/ ضرورت رفع فقر اطلاعاتی

جنگ تعرفه‌ها؛ تیغ دولبه‌ای که دست ترامپ را برید

دودی کردن شیشه خودرو جریمه دارد؟

دینداری و دین‌مداری باید در متن زندگی مردم جاری شود

بهره‌برداری از 14 پروژه کلیدی در بخش شمیل به مناسبت دهه فجر

آرژانتین برای خروج از بحران اقتصادی چه کرد؟

در حال احداث بودن 12 پروژه سرمایه گذاری به ارزش 48 میلیون دلار در خراسان جنوبی

قدرت‌ نمایی‌ 2 غول اقتصادی بیخ پیدا کرد

برندسازی برای افزایش درآمدزایی در حوزه کشاورزی تیران لازم است

پیشروی مالزی در توسعه Web3 و تلاش ژاپن برای مقابله با تقلب

کمک 147 هزار یورویی ژاپن به بیمارستان این شهر ایران

مالیات، تیغی که گردن همه را می‌برد؟

آقایان مسئول جشنواره فجر ویترین انقلاب اسلامی است +ویدئو