ما در مقابل یکجانبهگرایی آمریکا قائل به تکثر فرهنگی در کنار وحدت ملی هستیم
ایالات متحده آمریکا
بزرگنمايي:
ایرانیان جهان - به گزارش خبرنگار حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، حجت الاسلام والمسلمین دکتر حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، شامگاه پنجشنبه 18 بهمنماه در گفتوگوی زنده تلویزیونی شبکه خبر در خصوص نقش امام خمینی(ره) و انقلاب اسلامی در ایجاد وحدت میان مسلمانان گفت: برای فهم نقش انقلاب اسلامی باید به پیش از انقلاب اشارهای داشته باشیم.
انقلاب اسلامی با شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» به میدان آمد و اولین مفهومی که بر آن تأکید داشت مفهوم استقلال بود.
وی افزود: ما پیش از انقلاب شاهد بودیم که بسیاری از مجاری تصمیم گیری در خارج از کشور طراحی، تدوین و ابلاغ میشده است. استکبار جهانی بعد از جنگ جهانی دوم تلاش گستردهای کرد تا کشورهای متعددی در منطقه ما ایجاد کند و کشورهای یکپارچه را به کشورهای کوچکتر تقسیم کرد و باعث شد که تنوع و تکثر کشورها ایجاد شود؛ یکی از این کشورها ایران بود که استکبار جهانی به سرکردگی آمریکا و انگلیس تلاش کردند مهرههایی را در کشور ما جاسازی کنند تا این مهرهها بتوانند اراده خود را بر ما تحمیل کرده و استقلال ما را سلب کنند. لذا انقلاب اسلامی با شعار استقلال به میدان آمد.
وی با اشاره به اینکه استقلالی که ما بدست آوردهایم حاصل خون شهدا بوده و بسیار ارزشمند است، تأکید کرد: استقلال یک مفهوم دینی است. جامعه اسلامی نباید توسط یک کافر راهبری شود، حتما باید یک مسلمان راهبر جامعه اسلامی باشد و این آموزه قرآنی است.
شهریاری در ادامه تصریح کرد: پس از انقلاب اسلامی یک شعور ملی و جهانی ایجاد شد که نشان داد مسلمانان باید مستقل باشند و خودشان برای خود تصمیم گیری کنند. این مفهوم بسیار عمیقی از استقلال است.
دبیرکل مجمع تقریب در خصوص اصلیترین اهداف امام خمینی(ره) یعنی ایجاد وحدت خاطرنشان کرد: با مطالعه تاریخ 300 سال گذشته منطقه مشاهده میکنیم که استکبار جهانی با ایجاد تفرقه بین اقشار مختلف کشورهایی که ظرفیت تفرقه را داشتند، توانسته است واگرایی منطقهای ایجاد کند و با این کار حضور خود و حضور اسرائیل را در منطقه به بهانه تبدیل این واگرایی به همگرایی موجه کند. لذا پروژه اصلی قبل از انقلاب و بعد از انقلاب اسلامی ایجاد واگرایی بین اقشار مختلف مردم ایران بوده است.
وی با بیان اینکه این اقشار شامل قومیتها، ملتها و ادیان و مذاهب بوده است، گفت: دشمنان از این شکافهای نظری و عملی بین قومیتها استفاده کرده و تلاش کردند آنها را علیه یکدیگر تحریک کنند و به جان هم بیندازند. اوج این مسئله در شبه قاره هند بود که آن را تبدیل به سه کشور مجزا یعنی هندوستان، بنگلادش و پاکستان کردند.
دکتر شهریاری ادامه داد: کشور ما چون چند قومیتی و چند مذهبی است، دشمنان از شکافهای مذهبی و فرهنگی برای ایجاد تفرقه استفاده میکنند لذا امام خمینی (ره) بر دوری از تفرقه و ایجاد وحدت تأکید داشتند.
وی تأکید کرد: ما در مقابل یکجانبهگرایی آمریکا که میخواهد فرهنگ لیبرالی خود را بر تمام فرهنگها سریان دهد، قائل به یک تکثر فرهنگی هستیم که در کنار وحدت ملی ما شکل میگیرد؛ وحدت ملی که به ما قدرت میدهد اقتدار ملی داشته باشیم و با این اقتدار در مقابل استکبار جهانی قد علم کنیم.
شهریاری افزود: در ابتدای انقلاب هم در داخل و هم خارج کشور پروژههای تفرقه افکنانهای وجود داشت، مانند کمونیستها که در شمال و غرب کشور شورش کردند و دست به کشتار مردم زدند. یا در کرستان که گروهکهای ضد انقلاب داعیه تجزیه طلبی داشتند. الان هم همچنان تلاش میکنند که با سرمایه گذاری جدی برای ایجاد اختلاف مذهبی بین شیعه و سنی، تفرقه ایجاد کنند. این ابزاری است که طی 300 سال گذشته از آن استفاده کرده و بهره بردهاند و توانستهاند کشورها را تقسیم کنند.
وی افزود: ما برای اینکه چیزی را در کشور جا بیندازیم تولید گفتمان بسیار مهم است یعنی باید آن را دائما تکرار کنیم. لذا باید گفتگوی وحدت را تکرار کنیم و با برگزاری کنفرانسها و نشستهای مشترک در داخل و خارج کشور این ادبیات بین شیعه و سنی و قومیتهای مختلف ایجاد شود.
شهریاری به مرحله بعدی اشاره کرد و گفت: مرحله پس از گفتمان سازی، نهادسازی است؛ یعنی باید نهادی تأسیس شود که متصدی تداوم این گفتمان در صحنه عمل باشد. در این راستا از زمان آیتالله بروجردی نهادسازی داشتهایم که در ابتدا دارالتقریب مصر با تأیید آیتالله بروجردی تشکیل شد و بعد با تأسیس مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی نهادی تأسیس شد که گفتمان وحدت را هم در داخل و هم خارج کشور دنبال کند.
وی مرحله سوم را شبکه سازی عنوان کرد و گفت: شبکه سازی یعنی هم نهادها و هم شخصیتهای حقیقی و نخبگانی ما تبدیل به شبکهای شوند که حافظ و پشتیبان مفهوم وحدت ملی و قومی و مذهبی ما باشند.
شهریاری ادامه داد: در گام چهارم ما باید بتوانیم در این شبکه خدمت رسانی کنیم، که اکنون موفق شدهایم حقوق یکسانی را برای اهل سنت و شیعیان در کشور داشته باشیم.
وی نشان سازی را گام بعدی برشمرد و افزود: ما باید نشانی را به دنیا عرضه کنیم تا این گفتمان را ادامه دهیم. الحمدلله در خارج کشور توانستهایم الگوی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی را در کشورهایی چون لبنان، سوریه، عراق، پاکستان، افغانستان و ... توسعه دهیم و این گفتمان را تبدیل به یک شبکه جهانی کنیم.
دکتر شهریاری در پایان خاطرنشان کرد: در انقلاب ما نقش ولایت بسیار مهم بوده است. ما گفتمان ملت – دولت را ضمن اینکه در جمهوری اسلامی حفظ کردیم، گفتمان جدیدی به نام گفتمان امت – ولایت ایجاد کردیم؛ یعنی مفهوم امت که مفهومی قرآنی را ایجاد کردیم و ولایت را به آن ضمیمه کردیم و توانستیم ولایت فقیه را که اندیشه حضرت امام بوده در سراسر کشور تثبیت کنیم و الگویی موفق باشیم که میتواند در برابر استکبار جهانی قد علم کند و با تأسیس محور مقاومت بتوانیم همچنان مقاومت خود را حفظ کرده و این ادبیات را به کشورهای دیگر توسعه دهیم.
انتهای پیام/
لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1355232/