ایرانیان جهان

آخرين مطالب

چین در مقابل خواسته‌های ترامپ تسلیم نمی‌شود ایالات متحده آمریکا

چین در مقابل خواسته‌های ترامپ تسلیم نمی‌شود
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - دکتر "وانگ ین" رئیس موسسه مطالعات مالی چونگ یانگ در دانشگاه رنمین در چین در مقاله تازه‌ای در سایت تحلیلی "اینترنشنال پالسی دایجست" به چرایی شکست آمریکا در جنگ تجاری با چین پرداخته است. 
این استاد مدعو چینی در بیش از ده دانشگاه در سراسر جهان با اشاره به این که چین در برابر خواسته‌های ترامپ تسلیم نشده می‌نویسد:"سه روز پس از آن که ترامپ تعرفه 25 درصدی بر کالا‌های کانادایی و 10 درصدی بر کالا‌های چینی اعمال کرد، کانادا تسلیم شد.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
این کشور با خواسته‌های ترامپ برای تعلیق موقت یک ماهه تعرفه‌ها موافقت کرد. با این وجود، چین واکنش متفاوتی از خود نشان داد و با مجموعه اقدامات دقیق و حساب شده برای نشان دادن عزم خود مقابله کرد". 
چهار پاسخ کلیدی پکن به ترامپ مدیر اجرایی مرکز تحقیقات تبادل مردمی چین - ایالات متحده در دانشگاه رنمین چین با اشاره به چهار پاسخ کلیدی پکن به تهدیدات تعرفه‌ای ترامپ می‌نویسد:"چین ابتدا تعرفه 15 درصدی بر زغال سنگ و گاز طبیعی مایع آمریکا و تعرفه 10 درصدی بر نفت خام، ماشین آلات کشاورزی و وسایل نقلیه با جابجایی بزرگ وضع کرد. چین در دومین گام خود کنترل صادرات عناصر کمیاب خاکی مانند تنگستن و تلوریم را اعمال کرد. سومین واکنش آن بود که شرکت‌هایی مانند PVH Group و Innolux نیز در فهرست شرکت‌های غیر قابل اعتماد چین قرار گرفتند. چین در چهارمین گام تحقیقات ضد تراست (ضد انحصارگرایی) را علیه شرکت گوگل آغاز کرد". 
چرا و چگونه واکنش چین در برابر تعرفه‌های ترامپ متفاوت از واکنش کانادا بود؟ "ین" که از جوان‌ترین مدیران اندیشکده در چین محسوب می‌شود با اشاره به این که چرا چین و کانادا واکنش متفاوتی به تعرفه‌های ترامپ از خود نشان دادند، می‌نویسد:"اقدامات چین سخت‌تر و متنوع‌تر از پاسخ کانادا بود و نشان دهنده اعتماد به نفس در حال تکامل و آمادگی استراتژیک این کشور بوده است. چین پس از نزدیک به هشت سال جنگ تجاری، برای مقابله با تاکتیک‌های آمریکا انعطاف پذیرتر و آماده‌تر ظاهر شده است. جنگ تجاری اولیه ترامپ که در سال 2018 آغاز شد، صادرات چین به ایالات متحده را با میانگین تعرفه‌های حدود 19 درصد تحت فشار قرار داد. با این وجود، جمعیت چین با گذشت زمان به چنین فشار‌های اقتصادی‌ای عادت کرده است. در این مرحله، تعرفه 10 درصدی جدید بیشتر شبیه یک مزاحمت است تا یک تهدید واقعی. در همین حال، اهداف اصلی ترامپ محقق نشده است. جنگ تجاری تنها مزیت‌های چین را تثبیت کرده است. از سال 2018، حجم کل تجارت چین با 8 درصد افزایش در تجارت با ایالات متحده، 44 درصد افزایش یافته است. مازاد تجاری این کشور با ایالات متحده 13 درصد افزایش یافته است. تلاش‌های ترامپ برای جدا کردن اقتصاد دو کشور صرفا سلطه چین را عمیق‌تر کرده است. علاوه بر این، سهم تجارت ایالات متحده و چین در حجم کلی تجارت چین از 14 درصد در سال 2018 به 11 درصد در سال 2024 کاهش یافت. این درصد کاهش نشان دهنده کاهش نقش ایالات متحده در اولویت‌های تجاری چین است".
تمرکز چین بر روی خوداتکایی اقتصادی این استاد و محق چینی که به صد کشور جهان سفر کرده در ادامه به تاثیر تعرفه‌های ترامپ بر چین اشاره کرده و می‌نویسد:"تعرفه‌های ایالات متحده به جای تضعیف چین، تمرکز این کشور را بر خوداتکایی اقتصادی افزایش داده است. محدودیت‌های فناوری ایالات متحده، جاه طلبی‌های چین برای نوآوری داخلی را سرعت بخشیده است. تراشه‌های تولید داخل چین تا سال 2024 میلادی 30 درصد از بخش فناوری آن کشور را تامین می‌کردند که دو برابر سهم سال 2018 بود. هوآوی دوباره رشد کرده و به خودکفایی کامل در تولید تراشه دست یافته و از درآمد پیش از دوره جنگ تجاری پیشی گرفته است. در همان زمان، غول‌های فناوری جدید مانند "تیک تاک" و "دیپ سیک" به شهرت رسیده‌اند. اولین تلاش ترامپ برای تسلیم کردن چین از طریق تجارت با شکست مواجه شد. هشت سال پس از آن، چین در موقعیت قوی تری قرار دارد و بعید به نظر می‌رسد که جنگ تجاری دوم به گونه‌ای دیگر پایان یابد. در حالی که تهدید‌های تعرفه‌ای ترامپ ممکن است کشور‌هایی مانند کانادا یا مکزیک را مرعوب کند به سختی می‌تواند در مورد چین به چنین نتیجه‌ای دست یابد". 
دلیل اعتماد به نفس چین چیست؟ این استاد و محقق چینی که از جمله "ده چهره برتر اندیشکده چینی در سال 2014" بوده در ادامه به دلیل اعتماد به نقش چین می‌پردازد و می‌نویسد:"اعتماد به نفس چین به دلیل ظرفیت صنعتی بی نظیر آن است. این کشور برای 15 سال متوالی عنوان بزرگترین تولید کننده جهان را به خود اختصاص داده است. چین در سال 2024 میلادی 31 درصد از تولید جهانی تولید را به خود اختصاص داد، تقریباً دو برابر سهم ایالات متحده و پنج برابر سهم ژاپن. تولیدکنندگان چینی بر صنایع مسلط هستند و بیش از 50 درصد از بازار جهانی را در اختیار دارند، از جمله فولاد، سیمان، منسوجات، لوازم الکترونیکی مصرفی، زیرساخت‌های اینترنت نسل پنجم و پهپاد".
تعرفه‌ها در نهایت به ضرر مصرف کنندگان آمریکایی تمام خواهند شد او در ادامه به اشاره به تاثیر تعرفه‌های ترامپ علیه چین بر مصرف کنندگان آمریکایی می‌نویسد:"این قابلیت‌ها به یک سبد صادراتی گسترده از کالا‌های ضروری برای بازار آمریکا تبدیل می‌شود. محصولاتی مانند ماشین‌آلات برقی، مبلمان، اسباب‌بازی‌ها و منسوجات جزء لاینفک زندگی روزمره در ایالات متحده هستند. 70 درصد از گوشی‌های تلفن همراه فروخته شده در آمریکا در چین تولید می‌شوند و 95 درصد از پرفروش‌ترین اسباب‌بازی‌های این کشور نیز در چین تولید می‌شوند. اعمال تعرفه بر این کالا‌ها در نهایت قیمت‌ها را برای مصرف کنندگان آمریکایی افزایش می‌دهد، زیرا هزینه‌ها در زنجیره تامین موج می‌زند". 
آمریکا در حال از دست دادن جایگاه خود در رقابت تولید جهانی است او با اشاره به آمار و ارقام معتقد است که آمریکا در جنگ تعرفه‌ای در وضعیت خوبی قرار ندارد و می‌افزاید:" تضاد شدیدتر را می‌توان در ترکیب صادرات ایالات متحده مشاهده کرد. در سال 2024، سه صادرات اصلی آمریکا یعنی نفت تصفیه شده (133 میلیارد دلار)، نفت خام (115 میلیارد دلار) و گاز طبیعی (95 میلیارد دلار)، یک چهارم کل صادرات آن کشور به ارزش 1.44 تریلیون دلار را تشکیل می‌دادند. در مقابل، صادرات خودرو (57 میلیارد دلار) و تراشه‌ها (50 میلیارد دلار) آمریکا کمتر از نیمی از تولید چین در این دسته‌ها بود. چین در سال 2024 میلادی 117 میلیارد دلار خودرو و 159 میلیارد دلار تراشه صادر کرد. این ارقام یک تغییر نگران کننده را برای آمریکا نشان می‌دهند. ایالات متحده که به طور فزاینده‌ای به صادرات منابع طبیعی متکی است، در حال از دست دادن جایگاه خود در رقابت تولید جهانی است. تعرفه‌ها که در ابتدا به عنوان وسیله‌ای برای احیای صنعت آمریکا مطرح می‌شد آن را تضعیف کرده است. تعرفه‌ها قیمت‌های مصرف کننده را افزایش می‌دهد و نمی‌توانند نتایج وعده داده شده از سوی ترامپ را تحقق بخشند. تعرفه‌ها برای ترامپ در وهله نخست به مثابه یک ابزار سیاسی عمل می‌کند و وجهه او را به عنوان فردی سخت گیر در برابر چین در دید رای دهندگان آمریکایی تقویت می‌کند. با این وجود، این اقدام تا حد زیادی نمادین است. او با مقصر دانستن رقابت خارجی، توجه را از مشکلات ساختاری عمیق‌تر در تولید آمریکا منحرف می‌کند. پیامد واقعی این سیاست‌ها آسیب اقتصادی به مشاغل و خانواده‌های آمریکایی است". 
ترامپ آمریکا را در معرض زوال اقتصادی قرار می‌دهد این تحلیلگر چینی در بخش پایانی مقاله خود با اشاره به چشم انداز سیاست ترامپ و تاثیر آن بر اقتصاد آمریکا می‌نویسد:"اگر شرکای تجاری بزرگی مانند کانادا، مکزیک و اتحادیه اروپا با تعرفه‌های خود مقابله به مثل کنند، اثرات آن می‌تواند شدید باشد. کاهش صادرات منابع ایالات متحده و افزایش تورم می‌تواند اقتصاد آمریکا را به بی ثباتی بکشاند. استراتژی تجاری ترامپ بازتاب دهنده تغییر گسترده تری در نقش آمریکا در صحنه جهانی است: از یک رهبر اقتصادی به یک قدرت منطقه‌ای که در مناقشات تجاری گرفتار شده است. این سیاست‌ها به دور از شعار "عظمت بخشیدن دوباره آمریکا" که توسط ترامپ مطرح شده خطر تسریع زوال اقتصادی آن کشور را به دنبال خواهند داشت"./ اقتصاد آنلاین 

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1362997/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

حمله انتحاری به وزارت شهرسازی افغانستان؛ 4 نفر کشته و زخمی شدند

رئیس قوه قضائیه: ترامپ سعی کرد با فریب نسبت به کشور ما عمل کند

3 راهبرد آمریکا و اسرائیل ‌علیه ایران | مقام عالی اطلاعات سپاه: دچار خطا نمی‌شویم

بن‌گویر مدعی شد اگر نتانیاهو تصمیم به ازسرگیری جنگ بگیرد، به کابینه بازمی‌گردد

کرملین بلافاصله دنبال تشکیل تیم مذاکره‌کننده با آمریکای ترامپ افتاد

ما جنایات حقوق بشری آمریکا را فراموش نکرده ایم

طرح ترامپ، اعلام جنگ با مردم فلسطین است

عصبانیت آلمان و فرانسه از استراتژی ترامپ در قبال اوکراین

ترامپ عنوان کرد فرصت خوبی برای پایان‌دادن به جنگ خونین اوکراین وجود دارد

ادعای وال استریت ژورنال از احتمال حمله نظامی اسرائیل به ایران

رهبر انقلاب یمن: ترامپ صهیونیست‌ها را به آمریکا منتقل کند

نماینده ایران در سازمان ملل: متأسفانه امریکا در هر نشست شورای امنیت تهران را متهم می کند/ ایران از شکل‌گیری دولت فراگیر در سوریه حمایت می‌کند

آیت الله جنتی: ترامپ و سیاستمداران آمریکا اگر به دنبال حل مشکلاتشان با ایران بودند، از برجام خارج نمی‌شدند

الحوثی: طرح کوچاندن اهالی غزه، تلاشی برای حذف آرمان فلسطین است

رهبر انصار الله: ترامپ پس از «معامله قرن»، در پی «جنایت قرن» است

رسانه‌های اسرائیلی: حماس به چیزی که می‌خواست رسید

موضع‌گیری قابل تأمل بولتون درباره جنگ اوکراین

زلنسکی: هیچ توافقی بین آمریکا و روسیه بدون اوکراین پذیرفتنی نیست

ورود مجلس به موضوع کمبود برنج؛ عرضه با چندبرابر قیمت واقعی!

سفر ایرانی‌ها به مالزی 45 درصد رشد کرد

وزیر جهاد: حمایتمان از کشاورزان ادامه خواهد داشت

بهترین دوربین عکاسی اقتصادی برای مبتدی ها + قیمت

پسروی آب دریای خزرچالش است

توسعه اقتصادی گلستان نیازمند احیای کشت پنبه است

روزهای هولناک در پیش است؛ دلار 110هزار تومانی قطعی شد!

پیام باقری: رفع چالش صادرکنندگان در حوزه رفع تعهد ارزی خواسته جامعه فعالان اقتصادی است

واکنش پزشکیان به تهدید مراکز اتمی

عرضه سکه 60 میلیونی به بازار

آخرین وضعیت سهمیه پنجم لیگ قهرمانان اروپا؛ اسپانیا به یک قدمی ایتالیا رسید

رئیس قوه قضائیه: ترامپ ابتدا سعی کرد با فریب نسبت به کشور ما عمل کند.

اظهارات مدودف درخصوص گفت‌وگوی پوتین و ترامپ

حکم حبس برای مجری زن کویتی برای توهین به عراق

انفجار مرگبار در مرکز خرید تایوان

ریاض: هنوز مقدمات دیدار ترامپ و پوتین فراهم نیست

هاآرتص: سطل زباله تنها جای مناسب برای طرح ترامپ است

بن‌گویر: نتانیاهو تصمیم به ازسرگیری جنگ بگیرد، به کابینه بازمی‌گردم

رهبر انقلاب یمن: ترامپ جنایت‌کار بوده و به چرندگفتن عادت دارد

حقوق ناکافی کارگران؛ درماندگی در درمان

اعلام تعرفه واردات موبایل در سال آینده

آغاز دو عملیات اجرایی در فازهای 2 و 3 نیروگاه اتمی بوشهر

احمد جمالی سرپرست شرکت سرمایه‌گذاری‌های خارجی ایران شد

سردار رادان: صیانت از امنیت اقتصادی ویژه‌ترین اقدام پلیس امنیت اقتصادی است

اظهارنظرهای ناآگاهانه لطمه بزرگی به کشور وارد می‌کند

سفر ملا برادر به قطر

مشکلات زیرساختی حوزه اقتصادی استان بوشهر پیگیری می‌شود

وزیر صنعت: ‌تجارت ملوانی ابلاغ شد

پیدا و پنهان سهم نفت از کیک اقتصاد ایران در 14 سال اخیر+ نمودار

دستورالعمل‌ فروش میوه شب عید اعلام شد

موفقیت طرح شوق زندگی و کاهش نوزادان در شیرخوارگاه‌های مشهد

زیرساخت‌های اقتصادی و کشاورزی «دشتی» توسعه می یابد