ایرانیان جهان

آخرين مطالب

روز تاریک اروپا خواندنی ها

روز تاریک اروپا
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - اکو ایران /متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
حامیان کی‌یف با شوک و خشم به اعلان دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، واکنش نشان دادند. ترامپ گفته بود که با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه گفت‌وگو کرده و «بلافاصله مذاکرات را آغاز خواهد کرد» تا درباره جنگ اوکراین مذاکره کند.
آدام شیف، سناتور آمریکایی و منتقد دیرینه ترامپ که دادستان اصلی استیضاح اول او بود، ترامپ را «معامله‌گری عالی اما برای کرملین» توصیف کرد.
به گزارش پولتیکو، شیف در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «امروز، رئیس‌جمهور ترامپ پیش از تماس با متحد ما، اوکراین، با دشمن ما، روسیه، تماس گرفت. در همین حال، وزیر دفاع او، آینده اوکراین در ناتو و بازپس‌گیری حاکمیت این کشور بر سرزمین‌های خود را رد کرد. بیایید صریح بگوییم که این چه معنایی دارد: تسلیم منافع اوکراین و همچنین منافع خودمان، حتی پیش از آغاز مذاکرات.»
ترامپ اعلام کرد که انتظار دارد در «آینده‌ای نه‌چندان دور» در عربستان سعودی با پوتین دیدار کند. این اولین دیدار آن‌ها از زمان آغاز ریاست‌جمهوری ترامپ در ماه گذشته خواهد بود.
کایا کالاس، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا، بیانیه‌ای را از طرف گروه وایمار (که شامل فرانسه، لهستان، آلمان، اسپانیا، ایتالیا و بریتانیا است) منتشر کرد و به اظهارات ترامپ واکنش نشان داد.
در بیانیه‌ای که کالاس منتشر کرد، آمده است: «استقلال و تمامیت ارضی اوکراین، بدون هیچ قید و شرطی، پایه مذاکرات صلح است. اولویت ما در حال حاضر باید تقویت اوکراین و ارائه تضمین‌های امنیتی محکم باشد.»
مارکو میخلسون، رئیس کمیته روابط خارجی پارلمان استونی نیز هشدار داد: «امروز ممکن است در تاریخ به‌عنوان یک روز تاریک برای اروپا ثبت شود.» او افزود که زمان آن رسیده است که «رهبران اروپایی سرنوشت خود را در دست بگیرند.»
این واکنش‌ها پس از آن شدت گرفت که پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، از اوکراین خواست که امید خود را برای بازپس‌گیری تمام مناطق اشغال‌شده توسط روسیه کنار بگذارد. او بازگشت اوکراین به مرزهای پیش از 2014 را «هدفی خیالی» خواند.
ترامپ روز چهارشنبه بار دیگر اظهارات هگست را تأیید کرد و در کاخ سفید به خبرنگاران گفت که بازپس‌گیری تمامی سرزمین‌های اوکراین «بعید به نظر می‌رسد.» اما او اضافه کرد: «برخی از این سرزمین‌ها بازخواهد گشت. فکر می‌کنم برخی از آن‌ها باز خواهد گشت، بله.»
جیمز کلیورلی، وزیر امور خارجه سابق بریتانیا، استراتژی مذاکرات ترامپ را مورد انتقاد قرار داد و گفت: «آغاز مذاکره با بیان اینکه یک طرف باید چه چیزی را واگذار کند، رویکردی قوی نیست. القای این تصور که تجاوز نظامی نتیجه می‌دهد، رویکردی قوی نیست. رژیم‌ها دارند با دقت نظاره می‌کنند.»
در همین حال، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، تلاش کرد در گفت‌وگوهای خود با ترامپ و اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، که روز چهارشنبه برای بحث درباره مشارکت اقتصادی اوکراین-آمریکا به کی‌یف سفر کرده بود، چهره‌ای مصمم و امیدوارانه نشان دهد.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، اعلام کرد: «همراه با ایالات متحده، در حال ترسیم گام‌های بعدی خود برای متوقف کردن تجاوز روسیه و تضمین صلحی پایدار و قابل‌اعتماد هستیم. همان‌طور که رئیس‌جمهور ترامپ گفت، بیایید این کار را انجام دهیم.»
او افزود که دو رهبر توافق کردند در تماس بمانند و دیدارهای آینده را برنامه‌ریزی کنند.
اما ترامپ چند ساعت بعد، وقتی از او پرسیده شد که آیا کی‌یف باید نقشی برابر در مذاکرات صلح داشته باشد، از پاسخ مستقیم خودداری کرد و گفت: «سوال جالبی است. فکر می‌کنم آن‌ها باید صلح کنند. این جنگی نبود که ارزش ورود به آن را داشته باشد.»
این اظهارات با انتقادات گسترده‌ای در هر دو سوی آتلانتیک مواجه شد. حامیان اوکراین، ترامپ را به سرزنش اوکراین برای تجاوز تمام‌عیار روسیه به خاک این کشور متهم کردند.
دونالد توسک، نخست‌وزیر لهستان، خواستار «صلحی عادلانه» شد و تأکید کرد که اوکراین و اروپا باید در کنار ایالات متحده در هر مذاکره‌ای حضور داشته باشند.
او در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «تمام آنچه ما نیاز داریم، صلح است. یک صلح عادلانه. اوکراین، اروپا و ایالات متحده باید با هم روی این موضوع کار کنند. با هم.»
مارسی کپتور، نماینده کنگره از اوهایو، اوکراین را «خط مقدم آزادی در قاره اروپا» توصیف کرد و گفت: «زلنسکی باید هرگونه مذاکرات را از طرف ملت خود رهبری کند.»
اما در میان این انتقادات، برخی واکنش‌های مثبت‌تر نسبت به گفت‌وگوی ترامپ و پوتین نیز وجود داشت.
پیتر سیارتو، وزیر امور خارجه مجارستان، که دولت ویکتور اوربان او روابط نزدیکی با کرملین دارد، گفت که تماس ترامپ و پوتین «گامی بزرگ به سوی پایان جنگ» بود.
او در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «ما سه سال است که در سایه جنگ زندگی می‌کنیم و سه سال است که امیدواریم جنگ پایان یابد. امروز، با تماس تلفنی میان دونالد ترامپ و ولادیمیر پوتین، یک گام بزرگ به سوی تحقق این امید برداشته شد.»
در همین حال، کریستیا فریلند، نامزد لیبرال نخست‌وزیری کانادا و از منتقدان دیرینه روسیه، اعلام کرد که اتاوا قاطعانه در کنار اوکراین خواهد ماند.
او در شبکه‌های اجتماعی نوشت: «حمایت از اوکراین در راستای منافع همه دموکراسی‌هاست. اوکراین باید به عضویت کامل ناتو درآید.»

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1363683/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

4800 سالمند سرراهی در ایران

رونمایی از مدرن‌ترین نسل موشک صیاد

ماجرای بهت و حیرت آزاده فلسطینی

رسانه غربی: بدون آمریکا، اروپا توان حفظ صلح اوکراین را ندارد

آخرین وضعیت قیمت کالاهای اساسی توزیع شده در بازار

غزه؛ طرح عربی، طرح ترامپ را کنار می‌زند؟

بازگشت به عصر استعمار

رویترز: فرانسه دور دوم نشست سران درباره اوکراین را برگزار می‌کند

رسانه‌های غربی: فرمان «گنبد آهنین» ترامپ جهان را ناامن‌تر کرده است

رئیس جمهور مصر به عربستان سفر می‌کند

روسای موساد و شاباک از هیات مذاکره‌کننده اسرائیل برکنار شدند

دبیرکل سازمان ملل: صلح در جهان هرچه بیشتر از دسترس خارج می‌شود

فرزند شهید نصرالله: پدرم همواره به حمایت از مقاومت یمن افتخار می کرد

«زلنسکی» سفر فردای خود به عربستان را لغو کرد

پیام مقتدی صدر به اردن و مصر

مقاومتی از جنس حماسه؛ آزادی قدیمی‌ترین اسیر جهان از زندان اسرائیل

تصاویر جدید از اردوگاه جنین در بیست و نهمین روز تجاوزات مستمر ارتش اسرائیل

ماجرای نامه اعتراض‌آمیز اپوزیسون به ترامپ چه بود؟

رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: اکنون مالیات 50% کل منابع دولت را تأمین می‌کند

ساعات فعلی کار ادارات تا 15 فروردین 1404 تمدید شد

پیش بینی قیمت طلا و سکه 1 اسفند 1403

صعود دسته‌جمعی بازارهای موازی؛ تحلیلی بر بازار طلا و ارز در روزی که گذشت

گزارش بازدید سرزده رئیس‌جمهور از بانک مرکزی

تب داغ طلا

به خاطر چند دلار؛ ماجرای جاسوسان ایران در اسرائیل

بازجویی از خاخام اعظم اسرائیل به اتهام تعرض به یک کودک

سکوت معنادار ارتش اسرائیل در مورد هدف قراردادن پهپاد خودی

سازمان‌‌های حقوق بشری: برای عدم ارسال قطعات جنگنده‌های «اف35» به اسرائیل

مجارستان خطاب به اروپا: در گفت‌وگوهای ریاض جایی برای جنگ‌افروزان نیست

ترکش های 7 اکتبر؛ زخمی‌شدن 16 هزار نظامی اسرائیلی از آغاز جنگ غزه

روزنامه ایتالیایی: اختلافات بر سر ارسال نیروی حافظ صلح به اوکراین بالا گرفت

وزیر خارجه لبنان با سفیر آمریکا در مورد عقب‌نشینی اسرائیل از تمام خاک لبنان گفتگو کرد

اتحادیه اروپا: روسیه خواستار صلح نیست

حماس: شنبه پیش‌روی، 6 اسیر اسرائیلی را آزاد می‌کنیم

پیش بینی قیمت دلار 1 اسفند 1403

روایت تجارت نیوز از تنبیه اقتصادی تاجران؛ پرونده تعطیلی شنبه به جای پنج‌شنبه بسته شد؟

هشدار جدی به دارندگان تتر در ایران | اعلام آخرین فرصت برای فروش تترها!

نقش چین و روسیه در اقتصاد ایران/ آیا از تجربیات گذشته درس گرفتیم؟

رونمایی از اولین کشتی مکنده کربن در جهان

تبریک رئیس الوزرای دولت سرپرست افغانستان به الجولانی

در نشست وزرای خارجه آمریکا و روسیه چه گذشت؟

گرانی عجیب دلار در بهمن‌ماه

رهبر انقلاب: طرح احمقانه آمریکا برای غزه به هیچ‌جا نمی‌رسد

رهبر انقلاب:‌  طرح احمقانه آمریکا برای غزه به هیچ‌جا نخواهد رسید

جزئیات توافق آمریکا و روسیه در ریاض

هشدار طغیان دوباره قیمت دلار صادر شد

لاوروف: با آمریکا توافق شد در حوزه راهبردی هماهنگ باشیم

پیشنهاد 3 مرحله‌ای آمریکا و روسیه برای صلح در اوکراین؛ شامل حذف زلنسکی با انتخابات!

دبیر ستاد اجرایی سازی سند جامع فرهنگی بین المللی سازمان فرهنگ و ارتباطات معرفی شد

انتقاد زلنسکی از مذاکرات«بدون اوکراین»،روسیه و آمریکا