ایرانیان جهان

آخرين مطالب

رئیس سازمان توسعه تجارت: صادرات غیرنفتی 11 ماهه امسال رکورد زد اخبار ایران

رئیس سازمان توسعه تجارت: صادرات غیرنفتی 11 ماهه امسال رکورد زد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایسنا / رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، ضمن اشاره به رشد 19 درصدی صادرات غیرنفتی کشور در 11 ماهه امسال، این میزان افزایش صادرات را مطلوب توصیف کرده و میزان صادرات را رکوردی جدید در تاریخ دانست که فاصله زیادی هم تا هدف‌گذاری برنامه توسعه هفتم ندارد؛ وی در خصوص تجارت آزاد با اوراسیا، اعلام کرد که پس از اتمام مهلت دو ماهه جهت فراهم کردن مقدمات اجرایی کار، از حدوداً اواسط اردیبشهت ماه، موافقت‌نامه تجارت آزاد با اوراسیا، اجرایی می‌شود و عملا از همان زمان، تعرفه گمرکی 87 درصد کالاهای ما صفر خواهد شد.
گفت‌وگوی ویژه خبری دوشنبه شب، به موضوع تجارت آزاد ایران و اوراسیا و ابلاغ قانون موافقت‌نامه تجارت آزاد ایران و اوراسیا اختصاص یافت.
در ابتدای این گفت‌وگو، محمدعلی دهقان‌دهنوی- رئیس سازمان توسعه تجارت ایران- گزارشی از آمار تجارت کل کشور ارائه کرد که براساس آن، طبق آخرین آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران، صادرات غیرنفتی کشور در 11 ماهه امسال از 53 میلیارد دلار عبور کرده است.
به تاکید این مقام مسئول این حجم از صادرات که رکوردی تازه به حساب می‌آید و بالاترین عدد در طول تاریخ بوده است، درحالیست که زمانیکه دولت چهاردهم کار خود را آغاز کرد، رشد صادرات غیرنفتی (در شش ماهه نخست) نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 10 درصد بوده اما امروز در گزارش‌ 11 ماهه می‌بینیم که این رشد به 19 درصد رسیده و تا هدف 23 درصد برنامه هفتم فاصله کمی دارد؛ این آمار بسیار خوشحال کننده است. ضمن اینکه قابل توجه بودن صادرات نفتی و صادرات خدمات کشور، نشان‌دهنده پتانسیل بالای کشور برای تولید ارز نیز است.
وی ضمن تاکید بر اینکه یکی از کانال‌هایی که می‌تواند به توسعه تجارت ما و به ویژه صادرات کشور کمک کند، موافقت‌نامه‌ها هستند، یادآور شد: سال 1394 پیشنهاد تجارت آزاد از طریق موافقت‌نامه‌ها، روی میز قرار گرفت؛ این نشان از زمان‌بر بودن و پیچیده بودن موافقت‌نامه‌های تجارت آزاد دارد. زمانیکه در سال 1394 این موضوع بین ایران و پنج کشور عضو اتحادیه اوراسیا (شامل روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، ارمنستان و بلاروس) مطرح شد، تا سال 1398 طول کشید تا ما به یک موافقت‌نامه موقت تجارت ترجیحی رسیدیم. در حقیقت دو طرف تصمیم گرفتند بر روی 800 قلم کالا، کار را به صورت آزمایشی شروع کنند.
وی ادامه داد: تجارت ترجیحی، محدود بر روی 800 قلم کالا، نتایج بسیار خوبی داشت. طی پنج سال ( از 1398 تا 1403) در همین 800 قلم کالا، 120 درصد (بیش از 2.2 برابر) رشد صادرات به کشورهای عضو اتحادیه اوراسیا را ثبت کرده‌ایم. صادرات ما از 385 میلیون دلار در آن 800 قلم به 811 میلیون دلار در سال گذشته رسید. 
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران خاطرنشان کرد: زمانی که دیدیم این توافقنامه تجارت ترجیحی، اینطور مطلوب ماست، وارد مذاکره در مورد تجارت آزاد شدیم و مذاکرات در سازمان توسعه تجارت آغاز شد؛ 2.5 سال مذاکره تجارت آزاد طول کشید تا در دی ماه 1402، موافقت نامه تجارت آزاد امضا شد. سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه زحمت بسیاری برای این موافقت‌نامه کشیده و حمایت کردند تا این موافقت‌نامه شکل بگیرد. دی ماه 1402 این موافقت‌نامه به امضای پنج کشور و ایران رسید و سپس، فرآیند تصویب آن در مجالس آن‌ها تا حدود دو- سه ماه پیش تکمیل شد. برای ما اما کمی بیشتر طول کشید و به اینجا رسید.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1371645/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بندبازی مدیرکل

بحران ریزش بدنه اجتماعی دولت بعد از حذف ظریف؟

گرد و خاک در کاخ سفید برای زلنسکی گران تمام شد

انصارالله یمن: پهپاد پیشرفته آمریکایی را سرنگون کردیم

نقش نهادهای خارج از دولت در بازار ارز از زبان رئیس کمیسیون برنامه و بودجه

دستور پزشکیان برای رفع موانع استارتاپ‌ها

اهدای پرچم گنبد حضرت سیدالشهدا (ع) به سیده زینب نصرالله

احتمال کمک 841 میلیاد دلاری نظامی اروپا به اوکراین

نخست‌وزیر انتاریو: آمریکایی‌ها باید درد را حس کنند!

تاکید شخصیت‌های نزدیک به ترامپ بر گسترش اشغالگری

سازمان بهداشت جهانی: 18 بیمارستان غزه فقط فعال هستند

بالاخره صدای جولانی در خصوص اسرائیل درآمد

غیبت سران 7 کشور در نشست سران عرب

شاباک هم نتایج تحقیقات خود درباره 7 اکتبر را منتشر کرد

پیام یمن به سران عرب: به وعده‌های آمریکا دلخوش نباشید

پیش‌بینی ایلان ماسک از رئیس‌جمهور شدن ونس

پیش بینی قیمت دلار 15 اسفند 1403

پزشکیان: ما به 80 میلیون نفر یارانه می‌دهیم؛ واقعا این 80 میلیون نفر به یارانه نیاز دارند؟

روایت اکوایران از سرمایه‌های هدررفته در صدا و سیما

نقش نهادهای خارج از دولت در بازار ارز از زبان رئیس کمیسیون برنامه و بودج

وابستگی بورس به تصمیمات فردی

تتر بالای دلار رفت؛ تحلیلی بر بازار ارز و طلا در روزی که گذشت

پیش بینی قیمت طلا و سکه 15 اسفند 1403

توقف پروژه‌های عمرانی یعنی از بین بردن زمینه اشتغال

خطر استیضاح خانم وزیر

پیامدهای یک استعفا؛ در انتظار اقدام دولت

ناکارآمدی اره برقی «میلی» در آمریکا

دیپلمات پیشین: برجام در کارنامه ظریف کافی است

سناریوهای دولت بعد از خروج ظریف

موقعیت دولت پزشکیان بعد از عزل دو عضو کابینه

دختر شهید نصرالله: بعد از جنگ 33 روزه فضای امنیتی خاصی برای آقا سید ایجاد شد

حماس: آماده اداره غزه با گروه‌های فلسطینی هستیم

کانادا برای ترامپ خط و نشان کشید؛ 25 درصد تعرفه بر کالاهای وارداتی از آمریکا

اختصاص چهار میلیارد شکل به اقلیت دروزی فلسطین اشغالی

اوکراین غایب دور بعدی مذاکرات روسیه و آمریکا

ان‌بی‌سی‌نیوز: قطع کمک‌ تسلیحاتی آمریکا به اوکراین فلج‌کننده‌ خواهدبود

واکنش حماس به بسته ماندن گذرگاه‌های غزه برای سومین روز متوالی

گوترش: نوار غزه باید جزئی از کشور مستقل فلسطین باشد

ترودو: ترامپ به دنبال سقوط اقتصاد کانادا و الحاق آن به آمریکا است

پیام انصار الله یمن به نشست سران عرب در قاهره

جزئیات نشست اضطراری سران عرب؛ مخالفت قاطع با کوچ‌ اجباری فلسطینیان

2 میلیون بلیط قطار 32 میلیون تقاضا

پیش بینی بورس چهارشنبه 15 اسفند 1403

نحوه مصرف بودجه اجتماعی شهرداری، از تسهیلات اعتباری تا کمک به مساجد

فروش میوه و خرما تا 30% زیر قیمت خرده‌فروشی

ظریف از دولت جدا شد

مگر قحط‌الرجال است که تاج بازهم رییس شود؟

سرنوشت ارز پس از همتی

روزنامه اصولگرا: ظریف مظلوم‌نمایی می‌کند

استعفای یار دولت