ایرانیان جهان

آخرين مطالب

ایران چگونه کشوری موشکی شد؟ / روایتی از اولین حمله موشکی ایران به عراق عراق

ایران چگونه کشوری موشکی شد؟ / روایتی از اولین حمله موشکی ایران به عراق
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - 23 اسفند سالروز اولین حمله موشکی ایران به بغداد در دوران دفاع مقدس است.
به گزارش «تابناک»، سرلشکر محسن رضایی، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دفاع مقدس درباره شروع فعالیت موشکی ایران می‌گوید: وقتی موشک های صدام بُرد بیشتری پیدا کرد و تعداد آن هم زیادتر شد، مردم فشار آوردند که باید جواب موشک آنها را با موشک بدهیم.
از طرف دیگر، خود ما هم به همین نتیجه رسیدیم که دیگر با توپخانه نمی توانیم کاری بکنیم لذا اولین بار تصمیم گرفتیم روی پای خودمان بایستیم. منتها کار خیلی سختی بود چون در زمان شاه هیچ دانشی از موشک به ایران نداده بودند. انقلاب هم که شد هیچی دستمان نبود. نه برادران ارتش اطلاع داشتند و نه ما در سپاه. اولین تلاشمان این شد که بتوانیم از کشورهایی که در آن زمان با ما رابطه دوستانه داشتند مثل لیبی موشک وارد کنیم.
پیش خودم گفتم که حالا فرض کنیم موشک هم آمد، ما که نمی توانیم زدن موشک را به دست دیگران بدهیم باید خودمان بزنیم لذا ما یک واحد موشکی می خواهیم.
لازمه شروع کار موشکی این بود که ما یک تیمی را انتخاب بکنیم که بروند و آموزش ببینند. فردی که من انتخاب کردم، شهید حسن طهرانی مقدم بود چون هم در آتش خمپاره و هم آتش توپخانه موفق بود و هم استعداد و نبوغ خوبی داشت.
برای ایشان یک حکم زدیم و گفتیم شما باید بروید واحد موشکی سپاه را درست کنید و واحد توپخانه را هم تحویل آقای شفیع زاده بدهید. او هم آمد به سمت واحد موشکی و عجیب هم بود چون خیلی برای توپخانه زحمت کشید ولی خیلی سبکبال بود و دلبستگی زیادی نشان نداد.
به ذهن من این آمد که بهترین کار این است که ما دوتا موضوع را همزمان انجام بدهیم آقای رفیق دوست را بفرستیم پیش قذافی موشک ها را بیاورد و با سوریه هم صحبت کنیم تا حسن را بفرستیم آنجا آموزش ببیند ولی دو تا کشور هم نفهمند ما چه کار می‌کنیم.
سوریه برای آموزش دادن مشکل نداشت ولی در تحویل دادن موشک اسکاد B به ما از شوروی می ترسید و ملاحظه می کرد.
قذافی هم قبول کرد که به صورت پنهان و مخفی، به صورت تکه تکه و جداگانه در چند محموله، برای ما موشک بفرستد
قذافی 3 محموله، شامل 30 فروند موشک اسکاد B و 2 سکوی موشکی به همراه حدود 20-30 نفر از متخصصین موشکی خود را به ایران فرستاد و ما کار را با آنها شروع کردیم.
دی ماه همان سال (1363) حسن آقا و تیم همراهش هم بعد از 3 ماه آموزش در سوریه، به کشور برگشتند. ما در آستانه عملیات بدر بودیم و عراق هم به صورت گسترده شروع به زدن شهرهای ما کرد.
برنامه عجیبی را طراحی کرده بودند و شروع کردند به تبلیغات که ما 30 تا از شهرهایی که در عمق خاک ایران هستند را خواهیم زد ( ازجمله تهران، اصفهان، تبریز و...) اسم هر شهری را هم که می خواندند، یک موشک به آنجا می‌زدند
این تهاجم هم بیشتر با استفاده از هواپیماهای میگ 25 بود که در ارتفاع بالا می آمدند و موشک های ما هم به آن نمی رسید. بعد هم کم کم با موشک‌های برد بلند شروع به زدن کردند.
21 اسفند 1363 اولین موشک ما کرکوک را زد. کرکوک منطقه نفت خیز بود و بعد از بصره بزرگ ترین چاه های نفت عراق را داشت.
پس از آن در روز 23 اسفند 1363 ما خود بغداد را با موشک های اسکاد زدیم. این پدیده برای عراق خیلی عجیب بود چون 4 سال و نیم از جنگ می‌گذشت و اصلا اینها فکرش را هم نمی کردند که ایران این موشک ها را از کجا آورده است. ابتدا گفتند این عملیات خرابکاری بوده اما بعد از 4-5 روز مجبور به اعتراف شدند.

ایرانیان جهان

ما هم با این قدرت نمایی موشکی که از خودمان نشان دادیم ثابت کردیم توان رزمی و دفاعی ایران افزایش پیدا کرده است. صدام هم به نتیجه رسید که اگر بخواهد جنگ موشکی و جنگ شهرها را ادامه دهد، ایران چیزهایی دارد که ممکن است رو کند.
این مسئله در توقف جنگ شهرها و کوتاه آمدن عراق خیلی نقش داشت. بدون شک اگر قدرت نمایی موشکی ما نبود شاید ده ها هزار نفر دیگر از مردم ما شهید و زخمی می شدند.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1374793/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیش‌بینی قهرمان لیگ قهرمانان اروپا توسط یک ابرکامپیوتر

پیش‌بینی قهرمان لیگ قهرمانان اروپا توسط ابرکامپیوتر

فهرست پرتغال با حضور رونالدو برای لیگ‌ملت‌های اروپا

بحرانی که فولکس‌واگن را اسلحه ساز کرد

در اکتبر نباید اسنپ‌بکی داشته باشیم

شانس یک مدال طلا و دو برنز برای کاراته کاهای ایران در چین

کرملین: ایران از حق توسعه انرژی هسته‌ای صلح آمیز برخوردار است

غریب آبادی: در اکتبر نباید «اسنپ‌بک» داشته باشیم+فیلم

ایران با اتحاد روسیه و چین، خواستار توقف تحریم ها شد

جمله مشترک دو امام جمعه درباره امکان دستیابی به سلاح هسته ای/ اگر بخواهیم سلاح هسته‌ای داشته باشیم،کوچکتر از آن هستند که مانع شوند

روایت ترامپ از گفتگوی خود با پوتین

حجت الاسلام شاهرخی: آمریکا و هم‌پیمانانش قابل‌اعتماد نیستند

شهادت 4 فلسطینی در حمله هوایی به شهر غزه

مرد شماره دو داعش به هلاکت رسید

وضعیت بازار طلا و سکه در روزهای پایان سال

تکذیب شایعات آب نمک بالای نفت صادراتی ایران

خرید جهیزیه در آستانه نوروز 1404 چقدر هزینه دارد؟

نخست وزیر عراق خبر داد: هلاکت نفر دوم داعش در عراق

توانیر: صادرات برق ایران به عراق ادامه دارد

دیدار وزیر خارجه عراق با وزیر خارجه رژیم جولانی

سفیر وزیرخارجه سوریه به بغداد و دیدار با مقامات عراق

برگزاری میز خدمت ویژه خانواده‌های شهدا و ایثارگران در نماز جمعه شهرستان رودان

سخنرانی مدیر کل بنیاد سمنان در مراسم نماز جمعه به مناسبت بزرگداشت روز شهید

لزوم حفظ و انتقال فرهنگ ایثار و شهادت به نسل‌های آینده

واگذاری عرصه‌های ملی به طرح‌های سرمایه‌گذاری در قالب ماده 21

محمد صدر: CFT و پالرمو تصویب شدند/ آملی لاریجانی مسئولیت را به عهده گرفت

درخشش آنتونیو رودیگر در لیگ قهرمان اروپا

سیوهای برتر دور برگشت 1/8 نهایی لیگ قهرمانان اروپا

بحران مالی فولکس‌واگن را به سمت تولید سلاح کشاند

بیانیه روسیه درباره برنامه هسته‌ای ایران

غریب آبادی: در اکتبر نباید اسنپ‌بکی داشته باشیم

سعادتی در فینال و عسگری دنبال برنز لیگ جهانی کاراته چین

ضرورت خاتمه دادن به تحریم‌ها محور اصلی مذاکرات ایران، چین و روسیه

بیانیه مسکو درباره نشست سه‌جانبه هسته‌ای ایران

محور اصلی مذاکرات ایران، چین و روسیه

کدی که لاریجانی درباره مذاکره با آمریکا داد/ خبری در راه است؟

قیمت طلا در ایران و جهان جمعه 24 اسفند

هدف آمریکا از مذاکره فریب ملت ایران است

الگوگیری مسلمانان از امام مجتبی(ع) سبب اصلاح امت و عاقبت بخیری می‌شود

مسئولان به معیشت مردم توجه بیشتری کنند

پسکوف: زمان دیدار پوتین-ترامپ مشخص نشده است

دیدار فرستاده ویژه ترامپ با پوتین

مذاکره با آمریکا پایان جمهوری اسلامی است | جواب ما در همه حال، مرگ بر آمریکا است

مهره ترامپ در نوار غزه؛ «بشار المصری» کیست؟

طرح خیالی جدید ترامپ برای مردم غزه

وزیر خارجه کانادا: آمریکا به تمامیت ارضی ما احترام بگذارد

فرستاده ویژه ترامپ با پوتین دیدار کرد

خروج بنیاد مستضعفان از بنگاه‌‏داری؟

پدرسن: زمان تشکیل دولت انتقالی واقعی، معتبر و فراگیری در سوریه رسیده است

اظهارات یک رهبر مقاومت درباره تحویل اجساد 4 اسیر و آزادی اسیر آمریکایی