ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تکلیف FATF در فروردین ماه مشخص خواهد شد اخبار ایران

تکلیف FATF در فروردین ماه مشخص خواهد شد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - اگر CFT و پالرمو تصویب نشود یعنی دولت ایران دولت قاچاقچی است
حل مسئله FATF یکی از مواردی بود که مسعود پزشکیان در روزهای انتخابات وعده آنرا داده بود. حالا مصطفی آقامیرسلیم روز سه‌شنبه 21 اسفند در همین رابطه گفت: آنچه در حال حاضر در دست بررسی در مجمع است، دو میثاق است؛ اول پالرمو یا جرائم سازمان یافته فراملی و دوم مقابله با پشتیبانی مالی از تروریسم.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
قبلاً ایراد‌هایی به این دو متن گرفته شده بود و در دولت دوازدهم توافق شد موضوع مسکوت بماند. اکنون بررسی کارشناسی دقیقی در کمیسیون‌های مجمع انجام می‌گیرد تا بر مبنای آنها بتوان مصلحت را تشخیص داد و نتیجه به احتمال زیاد در اوایل بهار معلوم خواهد شد.
پزشکیان در حالی پیگر FATF است که سرتیپ نصیرزاده وزیر دفاع اخیراً تلویحا با پیوستن به کنوانسیون‌های CFT و پالرمو مخالفت کرد. او مدعی شد: امروز خیلی‌ها می‌گویند FATF نباشد مشکلات ما حل نمی‌شود؛ چه عضو بشویم چه نشویم، FATF بهانه‌ای برای اعمال فشار بر ایران است.
همچنین بهمن‌ماه سال گذشته مجلس سیزدهم با برگزاری یک جلسه غیرعلنی به این موضوع پرداختند. بر اساس اعلام اعضای هیات رییسه مجلس، در نشست غیر علنی صحن، موضوع FATF مورد ارزیابی و بررسی نمایندگان قرار گرفت. بر اساس اعلام نمایندگان ابتدا گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس در خصوص روند پیوستن ایران به این گروه مالی قرائت شد و پس از آن برخی مدیران نهادهای مسوول به ارایه گزارش‌های خود پرداختند و نهایتا نمایندگان نیز دیدگاه‌های خود را در این زمینه مطرح کردند.
موضوع رسمی دولت هم در خصوص این سند مالی از سوی محمدجعفر قائم‌پناه معاون اجرایی رییس‌جمهور رسانه‌ای شد. قائم‌پناه در این خصوص می‌گوید: «دولت مصرانه پیگیر تصویب FATF است و به‌طور قطع بخش زیادی از فشارهای ناشی از تحریم پس از پذیرش FATF برطرف خواهد شد.» قائم‌پناه در پاسخ به این سوال که دولت تا چه میزان نسبت به تصویب FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام امیدوار است، اظهار می‌دارد: «ارزیابی دقیقی از وضعیت بررسی در مجمع نداریم اما بر این باور هستیم که قطعا بخش زیادی از فشارهای ناشی از تحریم پس از پذیرش FATF برطرف خواهد شد.»
هادی حق شناس اقتصاددان و استاندار گیلان پیشتر در رابطه با همین موضوع گفت: FATF ترکیبی از 4 کنوانسیون است. 2 کنوانسیون آن هم توسط مجلس و هم توسط مجمع تشخیص تصویب و نهایتا برای اجرا، ابلاغ شد. 2 کنوانسیون دیگر را نیز مجلس تصویب کرد و شورای نگهبان ایراداتی بر آن وارد دانست، مجلس مجددا بر رای خود پافشاری کرد تا موضوع به مجمع تشخیص مصلحت نظام برود.
وی افزود: مساله کلیدی آن است که در جهانی که در حال بدل شدن به یک دهکده کوچک جهانی است و مراودات تجاری و اقتصادی تماما زیرنظر بسیاری از سازمان‌های بین‌المللی قرار دارد، تنها 2 الی 3 کشور هستند که به FATF ملحق نشده‌اند.
استاندار دولت ادامه می‌دهد: «حتی بسیاری از کشورهایی که هم‌پیمان ایران بوده و در پیمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی مانند اوراسیا، بریکس، شانگهای، اکو و... منافع اقتصادی مشترکی با ایران دارند، توصیه کرده‌اند که اگر این دو لایحه باقی مانده FATF تصویب نشود، نمی‌توانند مناسبات اقتصادی و ارتباطی نزدیکی با ایران برقرار کنند. یا اگر مناسباتی هم شکل بگیرد، ایران باید هزینه‌های بسیار بالایی برای آن بپردازد. به نظر می‌رسد، طی سال‌های گذشته عدم الحاق به این دو کنوانسیون باقی‌مانده هزینه‌های زیادی بر کشورمان تلنبار کرده است. اگر تحریم‌های ظالمانه باعث شده که ایران در صادرات نفت مشکلاتی داشته باشد و در نقل و انتقالات پولی با اخلال روبه رو شود، عدم الحاق به FATF نیز برای بخش‌های دیگر تجارت ایران که ذیل معاملات نفتی قرار ندارد و منشأ تامین ارز آن درآمدهای نفتی نیستند مشکلات عدیده‌ای ایجاد کرده است.»
حق‌شناس با اشاره به اینکه وقتی گفته می‌شود اخلال ایجاد شده، به این معنی نیست که ایران مطلقا نمی‌تواند تجارت انجام دهد، می‌گوید: «همان‌طور که تحریم‌های نفتی ایران را به صورت مطلق از صادرات نفتی دور نداشته است، عدم الحاق به FATF هم ایران را به صورت مطلق از نقل و انتقال بانکی و... محروم نکرده بلکه مساله این است که هزینه فعالیت‌های ارتباطی و اقتصادی ایران به‌شدت افزایش یافته است. هزینه‌هایی که از جیب مردم پرداخت می‌شود و باعث فشار معیشتی بر مردم می‌شود.»
به اعتقاد استاندار گیلان « امروز در جهان نرخ سود و تورم، بین 1تا 2 درصد یا کمتر از 5درصد است. اما برای ایران نرخ تورم و نرخ سود بالای 30درصد مساله است. یعنی چند برابر نرخ‌های تورم و سود جهانی.»
این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در ادامه تاکید می‌کند: «این روند در خصوص تجارت و مراودات نیز وجود دارد. در جهان با حداقل هزینه‌های ممکن مبادله پول و کالا انجام می‌گیرد اما در ایران با بالاترین هزینه‌ها، این نقل و انتقالات صورت می‌گیرد. به دلیل این هزینه‌های مبادله است که مردم ایران ناچارند چند برابر نرخ‌های جهانی اقلام مصرفی خود را تهیه کنند. به دلیل این هزینه‌های مبادله است که ایران نمی‌تواند مبادلات کالا و پول مورد نظر خود را صورت دهد. تحریم و عدم الحاق به FATF است که باعث شده ایران نتواند از درآمدهای ارزی خود در خارج از کشور استفاده کند و ناچار شود هزینه‌های بیشتری را برای انتقال این پول‌ها بپردازد.»
حق‌شناس در پایان یادآور می‌شود: «برای استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی جهان، تنها راه این است که به FATF و کنوانسیون‌های مشابه ملحق شویم .این الحاق باید از طریق تصویب دو لایحه باقی مانده در مجمع صورت بگیرد تا ایران بتواند از منافع این کنوانسیون‌ها نیز بهره‌مند شود.»
روز گذشته نیز ویدیویی از سیدمحمد صدر عضو اصلاح طلب مجمع تشخیص مصلحت منتشر شد که در آن تاکید کرد:
لایحه CFT و پالرمو در یک کمیسیون تصویب شد؛امیدوارم در مجمع هم تصویب شود.
اگر CFT و پالرمو تصویب نشود یعنی دولت ایران دولت قاچاقچی است
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در برنامه حضور در خصوص احتمال تصویب CFT و پالرمو در مجمع، اظهار داشت: امیدوارم تصویب شود. البته یک کمیسیون مشترک از کمیسیون‌های سیاسی، امنیتی، اقتصادی و قضائی جلساتی داشتند که خود آقای آملی لاریجانی مسئولیتش را برعهده گرفت و جلساتی داشتیم و خوشبختانه در این کمیسیون تصویب شد. امیدوارم در صحن مجمع هم تصویب شود. به عنوان متخصص مقاومت می‌گویم که اجرای این لوایح اصلاً ربطی به تضعیف مقاومت ندارد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1376039/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مجارستان: اتحادیه اروپا در پی استعمار اوکراین است

تورنمنت چهارجانبه هندبال شیراز| پایان کار تیم ملی بلاروس در شیراز با شکست چین

روزنامه اصولگرا: جدول افراطیون را پر نکنیم

بنزین با کارت بانکی؛ تغییر در روش، ثبات در سهمیه؟

لاوروف: فقط برجام

قم روی یک ثروت بزرگ

آغاز محاکمه رئیس جمهور پیشین فیلیپین به اتهام کشتار بی محاکمه ده‍ها هزار نفر

بیانیه حماس در مورد جنایت وحشیانه اسرائیل در شمال نوار غزه

اخراج سفیر آفریقای جنوبی از واشنگتن، با اتهام نژادپرستی

سیاست یک‌ بام و دو هوای ترامپ در اوکراین و غزه؛ چه کسانی منتفع می‌شوند؟

تنش میان لندن و مسکو؛ کاپیتان روسی کشتی غرق شده در دادگاه انگلیس حاضر شد

کشتار فلسطینیان پس از آتش بس ادامه دارد؛ شهادت 150 نفر در غزه

سودان: هیچ درخواستی برای اسکان فلسطینی‌ها دریافت نکرده‌ایم

حمله نظامی قریب الوقوع اسرائیل به غزه

روسیه مدعی ساقط کردن جنگنده میگ- 29 نیروی هوایی اوکراین شد

سوریه؛ عرصه جنگ نیابتی ترکیه و اسرائیل

نماینده وزارت اقتصاد: افزایش دستمزد باید با در نظر گرفتن شرایط تولید باشد

پیش بینی بورس یکشنبه 26 اسفند 1403

آخرین وضعیت قیمت طلا و سکه؛ دلار به کانال 91 هزارتومان صعود کرد

ساخت منطقه ویژه اقتصادی ایران و ترکیه

خروج سرمایه‌گذاران چینی، زنگ خطری برای معادن ایران/ حفظ بازار چین، تنها راه بقا در شرایط فعلی

عبور متوسط قیمت مسکن از متری 100 میلیون تومان

نقشه داماد ترامپ و 3 کشور عربی برای شهرک‌سازی اسرائیل/ پای کدام شیخ عرب در میان است؟

اسلام‌هراسی در ضدیت با حقوق بشر است/رابطه مستقیم افزایش اقدامات تروریستی با اسلام هراسی

عراقچی: ایران آماده گفت‌و‌گو با اروپا بر اساس احترام متقابل و منافع مشترک است

آذربایجان قهرمان زیر 23 ساله‌های اروپا شد؛ قدرتنمایی دوباره روس‌ها با دشت طلایی

کشف گونه جدیدی از انسان‌های اولیه

قرارداد خرید قطار از چین به دلیل تحریم ها متوقف شد

سقوط جنگنده در چین+ فیلم

سقوط جنگنده چین+ فیلم

آیا در بیمارستان های تهران، پرستاران خارجی به کار گرفته می شوند؟

آمادگی دولت آمریکا برای اخراج شمار بیشتری از کارکنان دولت

عقب‌نشینی ترامپ از ادعای پایان سریع جنگ اوکراین

نشست سران غرب درباره اوکراین آغاز شد

قاچاقچیان سوخت معمولی نیستند

تقلای ترامپ برای تحریم نفت

صدای ما به سردار مومنی نمی‌رسد

مقام بلندپایه سازمان ملل: در غزه، انسان‌ها لاغر شده‌اند و سگ‌ها چاق؛ چون هر دو به دنبال اجساد می‌گردند

ترامپ در مقابل فشار اسرائیل، کوتاه آمد

دوترته رئیس جمهور پیشین فیلیپین به اتهام جنایت علیه بشریت به لاهه منتقل شد

روند مذاکرات مزدی امسال مثبت است

در آخرین روز حراج مرکز مبادله چه گذشت؟؛ رکورد جدید معاملات شمش طلا

مجوز خرید گاز از ایران پابرجاست

لحظه ترور فرمانده داعش در سوریه و عراق + فیلم

اسرار جنگ تحمیلی به روایت اسرای عراقی- 141

سقوط متهم از ارتفاع و فوت در تبریز

فرار متهم با مرگش پایان یافت

کاهش قیمت میوه شب عید در استان ایلام با پایش مستمر بازار

عراقچی: ایران آماده گفت‌و‌گو با کشور‌های اروپایی است

طرح راه‌اندازی منطقه ویژه مرزی مشترک ایران و ترکیه روی میز