ایرانیان جهان

آخرين مطالب

آغاز محاکمه رئیس جمهور پیشین فیلیپین به اتهام کشتار بی محاکمه ده‍ها هزار نفر خواندنی ها

آغاز محاکمه رئیس جمهور پیشین فیلیپین به اتهام کشتار بی محاکمه ده‍ها هزار نفر
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - ایرنا / رئیس‌جمهور پیشین فیلیپین، به اتهام «جنایت علیه بشریت» در ارتباط با محاکمه‌های فراقضایی در جریان «جنگ مواد مخدر» بازداشت و به دیوان کیفری بین‌المللی در لاهه منتقل شده است.
به گزارش تارنمای دیده بان حقوق بشر، سازمان دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد بازداشت رودریگو دوترته، رئیس‌جمهور پیشین فیلیپین و انتقال وی به دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) در لاهه، گامی تاریخی در مسیر اجرای عدالت است.
به گزارش منابع رسمی، مقامات فیلیپینی روز 11 مارس 2025 (21 اسفند) و بر اساس حکم بازداشت دیوان کیفری بین‌المللی که از طریق اینترپل ارسال شده بود، دوترته را در مانیل بازداشت کردند. این دادگاه وی را به جنایت علیه بشریت متهم کرده است. گفته می‌شود این اتهامات مربوط به کشتارهای فراقضایی بین سال‌های 2011 تا 2019 است. فردیناند مارکوس جونیور، رئیس‌جمهور فیلیپین، تأیید کرد هواپیمای حامل دوترته فرودگاه بین‌المللی نینوی آکینو در مانیل را به مقصد لاهه ترک کرده است.
حکم بازداشت دوترته شامل اتهامات مربوط به کشتارهای فراقضایی از زمان شهرداری او در داوائو و اجرای جنگ گسترده علیه مواد مخدر از سال 2016 (1395 شمسی) است. آمار رسمی نشان می‌دهد در جریان این کارزار بیش از شش هزار نفر کشته شدند، اما گروه‌های حقوق بشری تعداد واقعی را بیش از 30 هزار نفر برآورد می‌کنند.
نیروهای پلیس فیلیپین متهم هستند با یورش‌های شبانه بدون حکم قضایی، مظنونان را بازداشت و سپس اعدام کرده‌اند. در برخی موارد، مأموران پلیس با جعل شواهد سعی داشتند اقدامات خود را توجیه کنند. با این حال، تنها چهار مأمور پلیس در این پرونده‌ها محکوم شده‌اند که همگی از نیروهای پایین‌رتبه بوده‌اند.
بازار
دیوان کیفری بین‌المللی در سال 2018 (1397 شمسی) تحقیقات اولیه‌ای را درباره این جنایات آغاز کرد که باعث شد دوترته عضویت فیلیپین در اساسنامه رم را لغو کند. با این حال، دیوان کیفری همچنان صلاحیت بررسی جرایم ارتکاب‌یافته پیش از خروج فیلیپین از این معاهده را دارد.
مارکوس که در ابتدا از تحقیقات دیوان کیفری بین‌المللی انتقاد می‌کرد، پس از اختلافات سیاسی با دوترته در 2024، موضع نرم‌تری اتخاذ کرد و در نوامبر گذشته اعلام کرد که در صورت صدور حکم بازداشت، دولتش با اینترپل همکاری خواهد کرد.
فعالان حقوق بشر بر این باورند که این اقدام، نشان‌دهنده اهمیت دیوان کیفری بین‌المللی در مقابله با مصونیت عاملان جنایات بزرگ است. آنان از مارکوس خواسته‌اند که علاوه بر رسیدگی به موارد اخیر نقض حقوق بشر، فیلیپین را دوباره به عضویت دیوان کیفری بین‌المللی درآورد.

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1376479/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تولید جهانی برنج از 521.52 میلیون تن فرا رفت| چین و هند نیمی از تولید جهانی را رقم می زنند

شمار شهدای حمله آمریکا به یمن به 53 نفر رسید

حمله موشکی پهپادی یمن به ناو هواپیمابر آمریکا برای دومین بار

یمن برای دومین بار ناو هواپیمابر ترومن آمریکا را هدف قرار داد

35 کشته به دنبال وزش طوفان های مرگبار در آمریکا

شیطان علیه یمن؛ پوتین میانجی می‌شود؟

پشت پرده گم شدن 61 تن طلا/ جنجال رسانه‌ای یا واقعیت تلخ اقتصادی؟

پشت پرده کاهش رشد اقتصادی ایران در 9 ماهه سال جاری

پوتین در چه شرایطی میانجی ایران و امریکا می‌شود؟

35 کشته درپی وزش طوفان های مرگبار در آمریکا

باتلاق یمن در انتظار ترامپ

تجاوز مجدد آمریکا به یمن/افزایش آمار شهدا به 53 نفر

همه تصاویر از حمله هوایی آمریکا به یمن / عکس العمل فرمانده سپاه به تهدید آمریکا / زیرسوال بردن سرود و پرچم ملی ایران و تمامیت ارزی / تصاویر پایگاه زیرزمینی جنگنده‌های سوخو 35 ایران / افشاگری عضو جبهه پایداری علیه افراطی‌ها!

تصاویر حمله هوایی آمریکا به یمن / عکس العمل فرمانده سپاه به تهدید آمریکا / زیرسوال بردن سرود و پرچم ملی ایران و تمامیت ارزی / تصاویر پایگاه زیرزمینی جنگنده‌های سوخو 35 ایران / افشاگری عضو جبهه پایداری علیه افراطی‌ها!

الحوثی: آمریکا در حال انجام جنایات بزرگ علیه مردم یمن است – آفتاب نو | اخبار ورزشی

تاکید دوباره روبیو بر اخراج حامیان فلسطین از آمریکا

سورپرایز ترامپ؛ بساط رسانه‌های برون مرزی آمریکا جمع شد

صدای آمریکا به دستور ترامپ تعطیل می شود

سپاه پاسداران برای دولت آمریکا پیغام فرستاد

امام حسن (ع) در اخلاق و خلقت نزدیک‌ترین فرد به پیامبر (ص) بود

ابراز نگرانی عمان از تجاوزات ضد بشری آمریکا و انگلیس به یمن

پیش بینی قیمت دلار امروز 27 اسفند 1403/ صعود دلار با سیگنال سیاسی

حمله دوباره آمریکا به یمن

انحلال بانک‌های زیان‌ده یعنی دفن جسد متعفن‌شان؛ وضعیت اضطراری کفایت سرمایه برخی بانک‌ها

پیغام رهبری به زبان عربی بعد از حملات گسترده آمریکا: تنها راه، مقاومت است

وزیر خزانه‌داری آمریکا: حوثی‌ها و ایران بدانند که این آغاز کار است

نگاه ایمانی یمنی‌ها به آنها جرأت می‌دهد

حوثی‌ها و ایران بدانند که این آغاز کار است

هشدار انصار الله نسبت به ادامه حملات آمریکا علیه یمن

بازداشت چند نفر در پی رسوایی رشوه‌خواری در پارلمان اروپا

حملات پهپادی و توپخانه‌ای اسراییل به لبنان

اعلام فهرست نهایی تیم ملی فوتبال ساحلی برای جام ملت‌های آسیا

الحوثی: جبهه طغیانگری امروز، آمریکا و اسرائیل است / در برابر تجاوزگری رژیم صهیونیستی بر اساس اسلام ایستادگی می‌کنیم+فیلم

حمله به انصارالله پیامی به ایران بود

الحوثی: آمریکا و اسرائیل امنیت دریانوردی را به خطر انداخته‌اند / در برابر تنش، تنش ایجاد می‌کنیم+فیلم

بی‌تردید مقاومت ملت‌های تحت ستم معادلات قدرت در منطقه را دگرگون خواهد کرد

واکنش‌ها به تجاوز نظامی آمریکا به یمن

رهبر انصارالله یمن: تا زمانی که تجاوزات آمریکا ادامه داشته باشد، ناوهای آن‌ها را هدف قرار خواهیم داد+فیلم

برگزاری ششمین جشنواره قرآن و عترت با محور سوره مبارکه لقمان

سرهنگ خورشاد: لندکروز قاچاق 300 میلیاردی در ساری کشف شد

افزایش قیمت قراضه صادراتی ژاپن و واکنش محتاطانه خریداران

کاهش 11 درصدی صادرات قراضه آهن آلمان در سال 2024؛ چالش‌های پیش روی صنعت متالورژی چیست؟

حمله هواداران به صلاح: او در فینال‌ها نحسی می‌آورد!

اوربان مخالفان خود را به نابودی تهدید کرد

پیش‌بینی افزایش تقاضای فولاد ساختمانی چین در ماه جاری

الحوثی: بی‌تفاوتی در برابر محاصره غزه، آمریکا و اسرائیل را به ارتکاب جنایات بیشتر تشویق می‌کند

الحوثی: هدف آمریکا از حملات به یمن حمایت از دشمن صهیونیستی است

انصارالله با 18 موشک و پهپاد، ناو هواپیمابر آمریکا را در دریای سرخ هدف قرار داد

واکنش آمریکا به حمله یمن به ناو هواپیمابر این کشور

ترامپ: درباره اوکراین شوخی می‌کردم