ایرانیان جهان

آخرين مطالب

از بنگاه‌داری به بنگاه‌سازى؛ چرا خروج از تصدی‌گری بانکی برای ایران حیاتی است؟ اخبار ایران

از بنگاه‌داری به بنگاه‌سازى؛ چرا خروج از تصدی‌گری بانکی برای ایران حیاتی است؟
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - آخرین خبر / در یک حرکت جسورانه و راهبردی، بانک ملی ایران در دوره مدیریت ابوالفضل نجارزاده، بیش از 50 همت از بنگاه‌های خود را واگذار کرد.
روزنامه شرق نیز در تاریخ 20 اسفند گزارشی چاپ کرد با عنوان دوربرگردان بانکی و به عملکرد بانک ملی ایران در دوسال اخیر پرداخت. اقدام بانک ملی نه‌تنها یک تغییر بزرگ در ساختار بانکی کشور محسوب می‌شود، بلکه پرسش‌های مهمی را درباره آینده نظام بانکی ایران و نقش آن در اقتصاد مطرح می‌کند. آیا بانک‌ها باید بنگاه‌دار باشند یا واسطه‌گر مالی؟ و چرا این موضوع در شرایط تحریم برای ایران حیاتی است؟
تجربه جهانی: از بنگاه‌داری تا کارآفرینی
در اقتصادهای پیشرفته، بانک‌ها.
 به‌عنوان موتور محرکه رشد اقتصادی، نقش واسطه‌گری مالی را بر عهده دارند. آن‌ها با تمرکز بر اعتباردهی، تامین مالی و هدایت نقدینگی به سمت تولید و نوآوری، به رشد اقتصادی کمک می‌کنند. اما در مقابل، تصدی‌گری بانک‌ها بر بنگاه‌های اقتصادی، تجربه‌ای است که بسیاری از کشورها از آن فاصله گرفته‌اند. کشورهایی مانند آلمان، بریتانیا و کره جنوبی در دهه‌های گذشته، با خروج از بنگاه‌داری و تقویت نقش نظارتی بانک‌ها، توانستند اقتصاد خود را از چالش‌های ناشی از تصدی‌گری بانکی نجات دهند و به سمت کارآفرینی و بنگاه‌سازی حرکت کنند.
این تجربه جهانی نشان می‌دهد که تصدی‌گری بانک‌ها در بلندمدت می‌تواند به کاهش بهره‌وری، انحراف منابع مالی و حتی بحران‌های اقتصادی منجر شود. بانک‌هایی که به جای تمرکز بر تامین مالی بخش خصوصی، خود را درگیر مدیریت بنگاه‌های اقتصادی می‌کنند، نه‌تنها از نقش اصلی خود دور می‌شوند، بلکه در برابر شوک‌های اقتصادی آسیب‌پذیرتر می‌شوند.
تحریم‌ها و ضرورت تحول در نظام بانکی ایران
در شرایط تحریم، این تحول برای ایران بیش از هر زمان دیگری ضروری است. بانک‌های ایرانی که تحت فشارهای مالی و محدودیت‌های بین‌المللی قرار دارند، نمی‌توانند هم‌زمان هم بنگاه‌دار باشند و هم نقش مؤثر خود را در تامین مالی بخش خصوصی ایفا کنند. خروج از بنگاه‌داری و واگذاری دارایی‌ها به بخش خصوصی واقعی، می‌تواند سرمایه‌های قفل‌شده را آزاد کرده و به سمت رشد اقتصادی هدایت کند. در غیر این صورت، بانک‌ها نه‌تنها از نقش اصلی خود دور می‌شوند، بلکه در برابر بحران‌های مالی آسیب‌پذیرتر خواهند شد.
آینده نظام بانکی ایران: تحول یا توقف؟
سوال مهم این است: آیا سایر بانک‌ها و نهادهای مالی ایران نیز این مسیر را دنبال خواهند کرد؟ پاسخ به این سوال نه‌تنها آینده نظام بانکی کشور را شکل می‌دهد، بلکه می‌تواند سرنوشت اقتصاد ایران را در شرایط تحریم تعیین کند. اگر بانک‌ها به‌جای بنگاه‌داری، به سمت بنگاه‌سازی و حمایت از کارآفرینی حرکت کنند، می‌توانند نقش خود را به‌عنوان موتور محرکه رشد اقتصادی ایفا کنند. در غیر این صورت، خطر تکرار بحران‌های مالی و اقتصادی همچنان وجود خواهد داشت.
به نظر می‌رسد زمان آن فرا رسیده است که بانک‌های ایران میان دو راهی بنگاه‌داری یا بنگاه‌سازی، راه درست را انتخاب کنند. راهی که نه‌تنها اقتصاد کشور را از چالش‌های فعلی نجات می‌دهد، بلکه آینده‌ای پایدار و پررونق را برای نسل‌های آینده رقم می‌زند.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1376581/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سازمان ملل خواستار آتش‌بس بین یمن و آمریکا شد

قیمت جهانی نفت امروز 1403/12/27 |برنت 71 دلار و 13 سنت شد

امریکا به ایران چراغ سبز نشان داد؟ | جزئیات ماجرا

هشدار سازمان ملل/ توقف درگیری میان آمریکا و یمن

نیروهای مسلح یمن عنوان کردند با 18 فروند موشک بالستیک، موشک کروز و پهپاد ناو هواپیمابر ترومن را هدف قرار دادیم

تشدید تنش در دریای سرخ: حملات متقابل آمریکا و انصارالله یمن

واکنش مقتدی صدر به حمله نظامی آمریکا به یمن

قیمت نفت روز دوشنبه 27 اسفند/ حملات آمریکا به انصارالله یمن قیمت نفت را افزایش داد

تعداد دکل‌های حفاری آمریکا ثابت ماند

قیمت جهانی طلا امروز 1403/12/27

واکنش رهبر انقلاب به حمله آمریکا به یمن / مردم یمن قطعاً پیروز خواهند شد

کیهان نوشت: عملیات فریب جدید برای تصویب لوایح خسارت بار FATF

سرمقاله دنیای اقتصاد/ مقصران همیشگی

170 حمله جنگنده‌های آمریکایی علیه مناطق مختلف یمن

حق مسکن 900 هزار تومانی پول اجاره یک متر خانه هم نیست

دریای خزر به عنوان یک قطب انرژی در حال ظهور؛ روسیه و ایران دو مانع کلیدی در این مسیر

قتل الجولانی توسط آمریکا؟ ؛ این احتمال را به خاطر بسپارید! | وقتی عمر مفید به پایان می رسد

یمن برای دومین بار ناو آمریکایی را هدف گرفت؛ واشنگتن چه واکنشی نشان خواهد داد؟

این احتمال را به خاطر بسپارید!

تجاوز مجدد آمریکا به یمن 53 کشته بر جای گذاشت

مروری بر مهم‌ترین اخبار جهان در 12 ساعت گذشته

صدای آمریکا به دستور ترامپ خاموش شد

پیام قاطع رهبر انقلاب در واکنش به حمله آمریکا به یمن

پیش بینی روزنامه کیهان از سرنوشت محمدالجولانی

یمن باز هم ناو هواپیمابر ترومن آمریکا را هدف قرار داد

آنچه در بخش سیاسی روزنامه‌های 27 اسفند گذشت

نقض دوباره حقوق بشر از سوی ترامپ خبرساز شد

دومین حمله موشکی پهپادی یمن به ناو هواپیمابر آمریکا

تغییر رویکرد هسته‌ای ایران به پیشنهاد یک تحلیگر سیاسی

الجزیره گزارش داد: اقدام هوشمندانه ایران در برابر اتهام‌زنی‌های آمریکا

مذاکره ترامپ و پوتین بر سر اوکراین

انصارالله در خط مقدم مقاومت؛ چرا آمریکا یمن را هدف گرفت؟

لزوم تدبیر ملی برای کاهش آمار اعدام

سرمقاله خراسان/ سالِ تصمیم‌های سخت اما اجتناب ناپذیر!

ترامپ: سه‌شنبه با «پوتین» گفتگو خواهم کرد

میزان مصرف سوخت بنزین 21 درصد افزایش یافت

افزایش 9 درصدی حجم مبادلات مرزی در کردستان

نقل و انتقال اسناد سبزرنگ با قولنامه قابل پذیرش نیست

بم از 38 کشور دنیا بزرگتر است

رمزگشایی منتقدان از نمادهای پنهان در فیلم سینمایی «رها»

یک ایده برای گشایش اقتصادی

17 مارس در تاریخ؛ از امضای پیمان بروکسل تا آغاز نبرد نانچانگ در جنگ دوم چین و ژاپن

پوتین کاسه داغ تر از آش/ میانجی بین ایران و امریکا

شمار شهدای حملات هوایی شب گذشته آمریکا و انگلیس به یمن به 53 نفر رسید

برای بار دوم به ناو هواپیمابر ترومن حمله کردیم

قطع 400 میلیون دلار بودجه پژوهشی دانشگاه کلمبیا به دستور دولت ترامپ

«البخیتی»: در هر کجا که دستمان برسد آمریکا را هدف قرار می‌دهیم

«البخیتی»: در هر جایی که دستمان برسد آمریکا را هدف قرار می‌دهیم

گفت و شنود/ جوجه‌تیغی و هزارپا

آمریکا کشتی صهیونیستی «گلکسی لیدر» را هدف قرار داد