ایرانیان جهان

آخرين مطالب

برنامه دولت این است که در صورت امکان به طور کلی برق را جایگزین سوخت‌های فسیلی کنیم اخبار ایران

برنامه دولت این است که در صورت امکان به طور کلی برق را جایگزین سوخت‌های فسیلی کنیم
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - به گزارش می‌متالز، دکتر مسعود پزشکیان صبح امروز یکشنبه در نشستی با وزیر و مدیران وزارت صنعت، معدن و تجارت، ضمن تبریک سالروز ولادت امام حسن مجتبی (ع) و آرزوی قبولی طاعات و عبادات و نیز قدردانی از همه تلاش‌ها و اقدامات مسوولان و کارکنان وزارت صمت، با بیان اینکه با توجه به ناترازی انرژی، شخصا بر روی موضوع توسعه زیرساخت‌های تولید برق از محل منابع تجدیدپذیر و پاک تمرکز کرده‌ام، افزود: برنامه ما این است که با توجه به سطح بالای برخورداری از تابش خورشید در کشور، با توسعه نیروگاه‌های خورشیدی، در صورت امکان و وجود صرفه اقتصادی، به طور کلی انرژی برق را جایگزین سوخت‌های فسیلی کنیم و نفت و گاز را در عرصه‌های دیگری که ارزش افزوده بالاتری دارند، استفاده کنیم، برای این منظور از شما می‌خواهم که درباره اصل این موضوع و بهترین راهکار‌های اجرای آن نظر کارشناسی بدهید.
رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه محور اصلی بررسی و اجرای این برنامه، ارزیابی دقیق صرفه اقتصادی، اجتماعی و محیط‌زیستی آن است، گفت: در حال حاضر مصرف گاز برای بسیاری از عرصه‌های ما از حمل‌ونقل گرفته تا خانگی و صنعتی صرفه دارد، اما این صرفه ناشی از فروش گاز ارزان است و معلوم نیست اگر بخواهیم گاز را به قیمت واقعی و جهانی آن عرضه کنیم، باز هم این صرفه پابرجا باشد؛ همه این مسائل باید در این برنامه دیده و به دقت بررسی شود.
دکتر پزشکیان با بیان اینکه شیوه‌های تولید برق و صرفه سوزاندن گاز برای تولید برق یا تولید محصولات دیگر نیز باید به دقت بررسی شود، خاطرنشان کرد: گاز و نفت منابعی هستند که بالاخره یک روز تمام خواهند شد، اما تابش خورشید تا جهان باقی است، وجود دارد. از سوی دیگر برق یک انرژی پاک، با هزینه انتقال بسیار ارزان‌تر از نفت و گاز و بازدهی بسیار بالاتر است که توزیع و استفاده آن نیز بسیار ایمن‌تر از نفت و گاز است.
دکتر پزشکیان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به پیگیری‌های شخصی خود برای برگزاری جلسات با سرمایه‌گذاران و فعالان اقتصادی و صنعتی در زمینه‌های مختلف، اظهار داشت: این وابستگی ما به نفت و گاز است که بستری برای اعمال و اثرگذاری تحریم‌ها بر روی اقتصاد کشورمان شده است. بنده برای جلوگیری از معطل شدن سرمایه‌گذارانی که می‌توانند به تغییر ریل اقتصادی کشور کمک کنند، در روند اداری کُند و ناکارآمد کشور، شخصا با تعداد زیادی از آنها دیدار و گفت‌و‌گو کرده‌ام و کارشان را تا رسیدن به نتیجه دنبال خواهم کرد.
رئیس‌جمهور افزود: اگر برخی موانع را برطرف و مسیر را برای فعالیت این سرمایه‌گذاران تسهیل کنیم و همکاری‌های اقتصادی و تجاری با کشور‌های منطقه را گسترش دهیم، می‌توانیم علاوه بر نجات اقتصاد کشور از وابستگی به نفت و گاز، رونق و رشد اقتصادی چشمگیری نیز ایجاد کنیم.
رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه در تخصیص منابع صرفه، بازدهی و بهره‌وری باید به دقیق‌ترین شکل ممکن لحاظ شود، گفت: نوسازی صنایع نیز باید مورد توجه جدی قرار گیرد. متاسفانه زندگی در هوای آلوده تا حدودی برای ما عادی شده، اما باید برای بهبود این وضعیت فکر و اقدام جدی داشته باشیم. یکی از موثرترین اقدامات در این زمینه نوسازی صنایع و نوسازی و ارتقای ناوگان حمل‌ونقل با بهره‌گیری از دستاورد‌های نوین در این عرصه و توجه جدی به گسترش حمل‌ونقل ریلی به عنوان گزینه‌ای، امن، به صرفه و دوستدار محیط زیست است. همچنین باید سیستم‌های گرمایشی منازل نیز با وسایل کم‌مصرف و پربازده جدید جایگزین شوند.
دکتر پزشکیان از همه مسوولان در دستگاه‌های مختلف خواست تا از تاخیر و توقف طرح‌ها و برنامه‌های تحولی در این عرصه در سازوکار‌های اداری به طور جدی جلوگیری کنند و خاطرنشان کرد: باید با کمک کارشناسان یک نقشه راه جامع و دقیق در این زمینه داشته باشیم که جایگاه این اقدامات را در کشورمان، در منطقه و در عرصه جهانی ترسیم کرده و برنامه زمانی دقیقی نیز تعیین کند. البته این نقشه و سند باید با بهره‌گیری موثر از نظرات صاحبان فرآیند در هر بخشی تدوین شود، چرا که اولا آنها به اقتضائات، ظرفیت‌ها، نقاط قوت و ضعف و مشکلات و موانع مسیر پیش‌رو بهتر از هر کس دیگر واقف هستند و دوما این آنها هستند که باید این برنامه را اجرا کنند، لذا بهتر از افراد بیرون از مجموعه می‌توانند آن را طراحی و تدوین کنند. امروز در کشور بی‌شمار سند تدوین شده داریم که معطوف به اجرا تدوین نشده‌اند.
رئیس‌جمهور در ادامه سخنانش به پیگیری طرح احیای وزارت بازرگانی اشاره کرد و اظهار داشت: آیا تا به حال ایجاد، انحلال، ادغام یا تفکیک ساختار‌ها و دستگاه‌ها توانسته مشکلی از ما حل کند؛ اگر انتظارات و وظایف مدنظر از وزارت بازرگانی را به شکل دقیق تدوین و اختیارات لازم را نیز اعطا کنیم، سازمان و ساختار موجود نیز می‌تواند آنها را اجرا کند.
دکتر پزشکیان همچنین به وجود برخی واحد‌های تولیدی و صنعتی در کشور اشاره کرد که در صورت حمایت صحیح و دقیق، قابلیت تبدیل شدن به قطب‌های صنعتی و تولیدی منطقه‌ای و جهانی را دارند و اظهار داشت: باید بستر تسهیل و رونق فعالیت این شرکت‌ها در استان‌های مختلف را فراهم کنیم تا بتوانند به عنوان پیشران حرکت اقتصاد کشور را تسریع کنند. در کنار برنامه دولت برای تفویض اختیار به استانداران، وزارتخانه‌ها نیز باید اختیارات لازم را به دستگاه‌های استانی تفویض کنند تا مدیران هر استان با هماهنگی استاندار، به بهترین شکل بتوانند از ظرفیت‌های استان، شهرستان و بخش‌های خود برای رونق اقتصادی بهره بگیرند.
رئیس‌جمهور در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به ابلاغ قانون موافقت‌نامه تجارت آزاد بین جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اقتصادی اوراسیا، ظرفیت‌های جدید ایجاد شده برای همکاری‌های تجاری، اقتصادی، صنعتی و نیز بخش خصوصی کشورمان با کشور‌های این منطقه را چشمگیر و ارزنده توصیف کرد.
پیش از سخنان رئیس‌جمهور وزیر صنعت، معدن و تجارت و چند تن از معاونان وی نیز توضیحاتی درباره اقدامات انجام شده از سوی این وزارتخانه و برنامه‌های آتی دستگاه‌های تحت مدیریت خود ارائه کردند.
فعال‌سازی حداقل 381 معدن راکد در مدت سپری شده از آغاز به کار دولت چهاردهم، رسیدگی و تعیین تکلیف 1500 پرونده از بیش از 1700 پرونده راکد در شورای‌عالی معدن، تمرکز بر تکمیل و ارتقای زنجیره ارزش معادن و صنایع، رسیدن به مراحل پایانی تدوین سند استراتژی صنعت کشور با برش‌های استانی با هماهنگی کامل با بخش خصوصی و تشکل‌هایی مثل اتاق بازرگانی، عبور ظرفیت تولید خودرو از 1 میلیون دستگاه در سال و تمرکز جدی بر تامین برق مورد نیاز صنایع از سوی خود آنها برخی از محور‌های گزارش مهندس اتابک بود.
منبع: شاتانیوز

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1377751/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

فودن: با بردن جام حذفی و رسیدن به لیگ قهرمانان، این فصل را نجات می‌دهیم

رایزنی ایران و روسیه درباره تهدیدات ناتو

یکپارچگی اتحادیه اروپا در قبال مسأله هسته‌ای ایران اهمیت دارد

رایزنی سه جانبه ایران، روسیه و چین در وین

پهپاد هسته‌ای چین 50 سال روی آسمان پرواز می‌کند!

همکاری بی‌ام‌و و هواوی

بی‌وای‌دی رکورد سرعت شارژ خودروهای الکتریکی را شکست!

شورای امنیت سازمان ملل درباره افغانستان نشست برگزار می‌کند

تظاهرات بزرگ یمنی‌ها در حمایت از غزه و مقابله با تجاوز آمریکا

اسکای نیوز از موافقت اولیه آمریکا با طرح مصر در غزه خبر داد

راهپیمایی بزرگ یمنی‌ها در حمایت از غزه وبر علیه آمریکا

دولت ترامپ برخلاف دستور قاضی، ونزوئلایی‌ها را اخراج کرد

ترامپ: فرامین عفو بایدن باطل و پوچ هستند

بودجه فخرآور هم قطع شد

اتحادیه اروپا، استفاده سیاسی از کمک‌های بشردوستانه در غزه را محکوم کرد

اسلام از ما متنفر است | یک نفرت عظیم علیه ما وجود دارد | ویدئو

پابرهنه‌های مقاوم یمنی ناو‌های پیشرفته آمریکا را شکست می‌دهند

واکنش بسیج دانشگاه امام صادق به اخراج دانشجوی فلسطینی در آمریکا

مذاکره در مسیر منافع ملی معنا دارد

انعکاس مبهم پزشکیان

همشهری مطرح کرد: سراب تهدیدها علیه ایران

خروش میلیونی یمنی‌ها در حمایت از غزه و علیه آمریکا؛ فقط در مقابل خدا زانو می‌زنیم

وزیر خارجه موقت سوریه در سازمان ملل: اسرائیل به اراضی ما رخنه کرده است

سی‌ان‌ان: بازار احتمالا ترامپ را مجبور به عقب‌نشینی از سیاست‌های تعرفه‌ای خواهد کرد

مفسر یهودی-آمریکایی: هرکس آمریکا را به جنگ دیگری در خاورمیانه بکشاند، دشمن ماست

اتحادیه اروپا اسرائیل را محکوم کرد؛ استفاده سیاسی ازکمک‌های بشردوستانه قابل‌قبول نیست

آیا آمریکا در تدارک یک تهاجم جدید به پاناما است؟

رئیس جمهور لبنان دستور پاسخ به تیراندازی در مرز با سوریه را داد

تداوم تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان پس از حمله به قطار «جعفر اکسپرس»

رشد قیمت خودروهای داخلی با افزایش تعرفه واردات خودرو

رئیس کمیسیون کشاورزی: مردم نگران میوه شب عید نباشند

تعیین مالیات مودیان فاقد اظهارنامه بر اساس اظهارنامه برآوردی

توزیع هزار بسته معیشتی به همت خیرین شیرازی

استان کرمانشاه حدود نیمی از صادرات ایران به عراق را دارد

تسویه‌حساب شخصی مجلس با همتی بازار اررز را آرام نکرد

پاسخ شاعرانه رهبر معظم انقلاب به شاعر عرب زبان + فیلم

ابراز نگرانی ژاپن درباره برنامه هسته‌ای ایران در گفتگوی با عراقچی

تأکید عراقچی بر تداوم روابط دیرینه و دوستانه تهران و توکیو

کوین گامیرو از فوتبال خداحافظی کرد + آمار و افتخارات

درباره سیاست گروگان‌گیری ایران گفت‌وگو کردیم! | ارسال تجهیزات نظامی ایران به روسیه موجب نگرانی است

کالاس: ایران در منطقه رفتار «بی‌ثبات‌کننده» دارد

کالاس خواستار افزایش تلاش‌ها برای رفع تحریم سوریه شد

دور جدید عملیات شورشی «ارتش آزادی‌بخش بلوچستان»

نمایشگاه کانتون فیر: پنجره‌ ای به تجارت بین‌ المللی

اولیانوف: نشست ایران، روسیه و چین در پکن موفقیت‌آمیز بود؛ تداوم رایزنی‌ها، در وین

اولیانوف: نشست روسیه، ایران و چین درباره برنامه هسته‌ای سازنده بود

اولیانوف: نشست ایران، روسیه و چین در پکن موفقیت‌آمیز بود

محصول مشترک فولکس واگن و فاو برای چینی ها

چرا ترامپ به یمن حمله کرد؟

افزایش قیمت نفت در سایه حمله آمریکا به یمن و امید به بهبود اقتصاد چین